Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
630
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İngilizce anım için çeviri lütfen yardım ?
K
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar lise 4.sınıf tayım ingilizce dersinde öğretmen anılar ile ilgili konu anlatıyordu daha sonra sınıftan rastgele 6 kişi seçip ya 3erlli grup olarak yada kişisel anı yazıp getirmemizi istedi tabi kimse grup olmak istemeyince iş bana kaldı şansıma tüküreyim :)
Baya bi uğraştım ama yazamadım malum Google translate'in kendine hayrı yok bende sizden yardım isteme kararı aldım.

Anı şu şekilde bunu çevirip yazabilecek olan var ise yardımınızı lütfen esirgemeyin.



"Merhaba değerli öğretmenim

Öncelikle daha samimi bir anlatım için tek nefeste bitirmeye karar verdim.

Sanırım günlerden cuma idi.Hava yağmurlu ve sıkıcıydı.Elektirikler kesik ve hava soğuktu.Babam o gün izinli,annem ise evde değildi.
Babamla birlikte son çaylarımızı içiyorduk.Babamın telefonu çaldı arayan okulumun müdürüydü.Devamsızlığım ile ilgili bilgi vermek için aramıştı.
Babamın konuştukça sinirlenen yüz ifadesinden ters giden bir şeylerin olduğunu anlamıştım.Telefonu kapattı ve kızgın bir biçimde beni azarlamaya başlamıştı.
Karşılıklı konuşmalar artık yerini bağırışmalara bırakmıştı.Ve son sözü yine babam söylemişti defol git bu evden işe yaramaz serseri.
Ne demek defol git ? Bu laf çok zoruma gitmişti ve üstüme siyah çeketimi alıp evden çıkmıştım.Apartmanın önünde ceplerimi yokladım,sadece iki lira ve bir iddia kuponu vardı.
Yağmurun altında yavaş adımlar la nereye gideceğime karar vermeden yürüyordum.Bir ara geri dönüp özür dilemeyi düşünmüştüm ama yapamazdım olmazdı.
Kuponda ki maçları kontrol etmek için bir tekel bayine girdim.İlk defa işler yolunda gidiyordu.340 lira ikramiye kazanmıştım.Tekrar mahalleye dönerek parayı oyunu oynadığım bayiden tahsis ettim.
Bir lokantaya oturup karnımı doyurmuştum.Sanırım biraz fazla kalmıştım ki garson sonunda uyarmıştı -efendim başka bir arzunuz yoksa dışarıda bekleyen müşterilerimiz var.
Çaresiz tekrar kalkıp sokaklarda geziyordum.Ve nihayet telefonum çalmıştı arayan annem di.Nerde olduğumu soruyor eve gelmemi istiyordu.
Ben okulu bıraktım anne deyip telefonu kapatmıştım.Şehrin merkezine inip dükkanlara bakarken bir telefoncuda eleman aranıyor yazısını gördüm içeri girip görüştüm.
Ve hemen o dakika işe başlamıştım.Akşam olduğunda yine çaresiz eve dönmek zorunda kaldım.Yaşım daha 16 ydı.Ne yapabilirdim ki ?
Babama sert bir şekilde karşı gelip ben okumuyıcam iş buldum diyip odama geçtim.Yatağımın üzerinde uzun zamandır istediğim telefonu görünce ne yapacağımı bilemedim derken babam içeri geldi.Bu aralar biraz yorgun ve asabi olduğunu söyleyerek benden özür diledi.Bende elini öpmüş ve bir daha ona karşı gelmeyeceğimi söylemiştim.

İşte öğretmenim benim anımda bu.Başı kötü sonu güzel ama ders dolu bir anı."

Şimdiden teşekkür ederim herkeze iyi forumlar efenim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.