B

Çavuş
29 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Kaza sonrası onarım hakkında kafa karışıklığı?
Selamlar,

Geçen hafta bir kazaya karıştım.kusuru karşı tarafa verdiler.Bıraktığım yerdeki usta expertiz firmasının mini onarım kararı verdiği ve 8bin tl + kdv olarak hesabıma göndereceklerini söyledi.
Bu paranın hepsini usta mı almak zorunda? Usta benden para istiyor fakat ben vermedim.Kendisi mini onarım işçiliği için nerdeyse 5 bin tl istiyor
Eğer ben aracımı bu ustadan alırsam bu dosyanın gidişatı nasıl olur?
B
4 yıl
Klasik sistem tavsiyesi için fikirleriniz benim için önemli.
Merhaba arkadaşlar,

Yıllar önce erkek kardeşime ilk masaüstü bilgisayarını toplayıp hediye etmiştim.Kendisi 20 gün sonra 18 olacak ve ben ona tekrardan bir sistem hediye etmek istiyorum.(Evet hala ilk hediye ettiğim sistemi kullanıyor.)

Kendisi metin2, lol , csgo oyunlarını çok sever.Film izler bol bol pc de takılmayı seviyor.Monitör için ayrı bir bütçe ayırdım.Film dizi çok izlediğinden 2k ve biraz büyük bir monitör istiyorum.Vesa desteği şart ( boyu uzun garibim eğilerek bakıyor ekrana şuan.) mevcut monitörü 2.ekran yapacağım.

Giriş seviyesinde günlük kullanabileceğimiz en önemlisi sessiz bir kasa toplama niyetindeyim.Bütçem 3bin türk lirası.Bütçe aşılabilir sıkıntı yok.Uzun yıllar aynı donanımlarla kullanılır büyük ihtimalle.Bozulmadığı sürece kasaya pek müdahale etmem.Sadece bakımlarını yaparım.

2.el ürünlerde tercih edebilirim.Önemli olan aklımdaki sistemi oturtmak.Tavsiyeleriniz benim için çok değerlidir.

Saygılarımla,
B
5 yıl
Bilgisayarım açılmıyor.Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım kendiliğinden kapandı daha sonra ekran bu hale geldi açılmadı.Formatladım düzeldi fakat tekrar çöktü. Ramları kontrol ettim.Sorun hdd sanıyorum duruma göre ssd alacağım.Fotoğraflar aşşağıdadır.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
Facebook donanımcılar topluluğu ve Micro Lisans Hakkında
Merhabalar,

Bende buradaki herkes gibi bilgisayar bileşenlerini yakından takip ediyorum.Facebook' ta kurulan Donanımcılar Topluluğu adlı gruba da üyeyim.Bugün grupta bir post gördüm. Micro Lisans adlı sayfaya 4/5 derecelendirme verdiği için, "Günün ahlaksızlık örneği" gibisinden bir postta ifşa edilen bir vatandaş gördüm.Ksc alamadan banlandım malesef.Eğer grupta olanlar varsa Ksc atabilirler.Altına yapılan 4/5 puanının kötü olmadığını savunarak yorum yapan insanları da gruptan banladığını gördüm.Bende 1/5 değerlendirmemi verdim.

Şöyle ki arkadaşlar Facebook'un bu özelliği herkesin görüşünü belirtebileceği bir özelliktir.Bu değerlendir butonunu kullanmanız için alışveriş yapma zorunluluğunuz yoktur.Eğer siz bunu ön görüp o değerlendirme butonunu aktif ediyorsanız gelen derecelendirmeleri de kabul etmiş sayılırsınız.İnsanları bu şekilde ifşalamak, ayıplamak etik bir durum değildir.Heleki admin olarak bunu başka bir grupta paylaşarak bu postun altına yorum yapanları banlamak hiç ama hiç etik değildir.İnsanlar sizinle aynı görüşte değiller diye kimseyi banlayamazsınız.Hakaret etmediği sürece.Hadi bu banlama mevzusunu geçtim.Eğer ki siz bir satış üzerinden para kazanıyorsanız.Burada insanlar sizin potansiyel müşteriniz katagorisindedir.Kimseye özelden küfür edemezsiniz.

Bana yapılan hakaretlerin, özelden edilen küfürlerin ksc leri mevcut.Gerekli olması halınde buraya atabilirim fakat küfür ve hakaret olduğundan konu kilitlenir mi bilemiyorum.Haktan hukuktan, Allah ve kitaptan bahseden bu insanın, açıklamaya çalışmama rağmen ısrarla küfür etmesi hakaret etmesi gerçekten komik.

Ayrıca gerekli yerlere gerekli şikayetleri yapacağım.Özelimden edilen küfürlerin hepsinin hesabını hukuksal yollarla arayağımı belirtmek isterim.El altıntan key satmakla insanlara hakaret etmekle ekmek kazanılmıyor.Umarım ticari bir vasfın vardır :)

Son olarak konu eğer yanlış yerde ise lütfen taşıyınız.Aynı zamanda Grupta olan insanlardan eğer ki post hala kalkmadı ise lütfen KSC paylaşınız.


Herkese iyi forumlar saygılarımla.
B
8 yıl
2. Monitör tavsiyesi
İyi forumlar dostlar,

şuan kullandığım monitör : Fujitsu L20-T2

Ekran kartımda : Powercolor HD7730

2. bir monitor yapmayı düşünüyorum. Genellikle Tivibu, chrome açık olacak, monitor tavsiyelerinizi bekliyorum, 2.el monitorde alabilirim, ölü piksel yada çizik sorun teşkil etmez, fakat eğer iyi bir şey alırsam da mevcut monitorumu 2. monitor yapabilirim.
Tek istediğim 2 monitorunde boyut olarak birbirine uyum sağlaması.
Fiyat aralığım 0 olacaksa eğer max 400 tl
2 el olursa da max 200 tl

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
B
9 yıl
Modem Arayüzü sorunu
İyi forumlar arkadaşlar elimde TTNETin vermiş olduğu Airteis Modem var.Daha önceleri giriyordum 192.168.2.1 sayfasına fakat bir gece elektrikler gittikten sonra şifrem sıfırlandı modeme herkes bağlanabiliyor.Sayfaya giremiyorum.Her yolu denedim kablolu kablosuz denedim olmadı.Airteisi aradım kablomda sorun olduğunu söylediler fakat, başka yerde denedim kablomda bir sıkıntı yok.Defalarca resetledim.Bildiğim her yolu denedim olmadı var mıdır bir çözümü bunun ? yoksa modemim mi bozuk ?
B
9 yıl
Mouse + mousepad
İyi forumlar arkadaşlar.
Herkes gibi bende mouse ve mousepad tavsiyesi istiyorum.Sony Vaio Laptop(Hafif modifiyeli) kullanıyorum.daha önce Logitech m185, kısa sürelide g300s ve markasız bir sürü mouse şuanda da A tech kablolu bir mouselarından birini kullanıyorum(idareten)
Günde yaklaşık 12-14 saat arası aktif olarak Pc kullanıyorum.(bazen süreler değişebiliyor.)

Yani mouse dayanmıyor. Oynadığım oyunlar Knight Online (Priest karakteri)-- Cod4 MW online(genelde p90 kullanırım :D)--Cs go- LoL

Palm grip şekilde kullanıyorum.Nadirde olsa craw grip. Oyuna göre ikisi arasında değişiyor.Elimde baya büyüktür.

Rica ediyorum everest tarzı mouselar önermeyin.Fazla click yapıyorum. Dayanıklı bir şey lazım. ve macro kullanmayı seviyorum farede.

yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
B
9 yıl
Sony Vaio modifikasyon
İyi günler arkadaşlar.
Sony Vaio sve1512w1eb modeline sahibim, şuan 30. ayında makina, aldığımdan beri aktif olarak Gamer pc olarak kullandım.Çoğu zaman kapanmadı bile, sadece 1 kere formatladım. (Can sıkıntısından) bir kerede garantiye gitti (Temizlik-Bakım) Aldığımdan beri beni aşırı derecede tatmin eden bir alet oldu, ki masaüstü topladım, Nadir kullandım. Çoğu oyunu hiç bir sıkıntı yaşamadan oynadım.Aktif olarak lol- dota2- cs go oynuyorum.

Şimdi gelelim asıl konumuza Aleti biraz daha güçlendirmek istiyorum. Yeni lap top almayı düşündüm önce fakat beni tatmin edecek lap top yok piyasada MSI markasını aşırı pahalı buluyorum.Bende Ram-Ekran-Gerekirse anakart- Ve hdd yerine SSD takmayı düşündüm. Nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi ürünleri ve markaları tercih etmeliyim ? Ek olarak hangi parçaları değiştirmeliyim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.