T

Yüzbaşı
03 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
10 yıl
Yeni bir PC topluyorum.. (Yardım)
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir PC topluyorum. Bazı parçaları aldım, kalan parçaları da yavaş yavaş alacağım. Fakat emin olamıyorum seçtiğim parçalar birbiriyle uyumlu olacak mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aldığım parçalar:

1 INTEL CORE i7 4820K işlemci
2 GIGABYTE X79-UD3 Anakart
3 CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY2 ZS PLATUNIUM PRO Ses Kartı (Burada hiçbir yerde sıfır olarak satılmıyor. Ebay-USA şubesinde bulabildim. 250$ +60$ Kargo
TOPLAM 310$ + 115tl Gümrük vergisi
4 CANON MF8200C Renkli Laser Yazıcı

Alacağım parçalar:

1 ASUS GTX 760 Striker Platinum, 4GB, PCIExp Ekran Kartı
2 CORSAIR Vengeance Pro Serisi 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600MHz CL9 Soğutuculu Pc Ram (4 Adet) Toplam 32GB
3 Zalman CNPS11X Extreme Intel/AMD CPU Soğutucu
4 Artes Thor Serisi 800VA 480W UPS (Fakat UPS konusunda kararsız kaldım çünkü eski LCD televizyonu mu monitör olarak kullanıyorum. Elektrik kesildiğinde
hem kasa hemde tv yi açık tutması lazım ps yi kapatana kadar ( en çok 30 saniye)

Sizce bu toplama ps nasıl? yanlışım var mı? veya unuttuğum bir şey?
T
11 yıl
HDMI Sellector
Merhaba arkadaşlar,

Bana HDMI 1.4 destekli en az 6 girişi (8 yeterli) olan bir HDMI Sellector lazım ama nette bütün aramalarıma rağmen karşıma hep splitter lar çıkıyor.

Şu an kullandığım MONOPRICE marka HDMI Sellector'üm var. (8 HDMI giriş 1 HDMI çıkış) ama artık bu yeterli olmuyor. Yeni almak istediğim sellector'e
sadece 3D ğörüntü çıkışı veren cihazlarımı bağlamak istiyorum.

Yurtiçi-Yurtdışı farketmez yeterki en az 6 adet 3D cihazımı bağlayabiliyim. Yardımcı olabilirmisiniz?
T
13 yıl
ISO sıkıştırma yardım...
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 39.9 Gb lık, ISO formatında Blu-ray film dosyası var. Ben bu dosyayı açıp, üzerinde değişiklik yaptıktan sonra tekrar ISO dosyasına çevirip imgburn programıyla Blu-raye yazmak istiyorum fakat orjinali 39.9Gb olan ISO dosyası açıldığında 71.9 Gb oldu ve tekrar ISO yaptığımda boyutu düşmedi yine 71.9 Gb oldu ve bunu 50 Gb lık boş blu-raye yazdırmam imkansız. Günlerdir bunun çözümünü arıyorum ama bulamadım. Orjinal dosyayı ISO dan çıkartıp üzerinde değişiklik yaptıktan sonra yine orjinal boyutunda (39.9 gb) ISO yapmak istiyorum. yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı? Teşekkürler.
T
13 yıl
Harici Diskler kitleniyor..
Arkadaşlar, benim Harici disklerle ilgili bir sorunum var. Elimde 5 adet 2TB lık harici disk var ve bu dikler arasında veri aktarımı yapmak istediğimde USB portlardan 2 diski birden bağlayıp çalıştırdığımda sadece tek bir
diski görüyor bilgisayar, ikincisini görmüyor. Bu yüzden verileri ilk önce PC içine atıyorum sonra da aktarmak isteğim diskin içine ama bu çok zaman kaybına neden oluyor. Benim istediğim 2 harici diski USB den bağlayıp
bir diskten diğerine veri aktarmak ama 2 diski USB den bağladığımda dikler kitleniyor. bu sorunu nasıl çözebilirim? Makinamın özellikleri 8GB ram ve I7 960 GIGABYTE UD3R BOARD kullanıyorum, sorduğum çoğu bilgisayarcı
USB portları değiştirerek denememi ve virüs programlarını kapatmamı söyledi, bunları yapmama rağmen değişen birşey olmadı. yardımcı olabilirmisiniz?
T
13 yıl
3D Side by side filmleri Blu-raye kaydetmek..
Merhaba arkadaşlar,

Benim 3D film kayıtlarıyla ilgili bir sorunum var. Bazı 3D filmler 2 dosya şeklinde oluyor LEFT ve RIGHT şeklinde. Bu şekildeki filmleri blu-raye nasıl kaydetmeliyim ki video player dan izlerken 3D görüntü alabiliyim? 3D tv'min markası PANASONIC TX-P50VT20E ve elimde 3D görüntü alabileceğim 3 cihaz var (playstation 3 de dahil) Ben netten indirdiğim çoğu 3D filmi 50GB lık Dual layer BD lere yazarak arşivliyorum. Bu filmlerin çoğu ISO formatında olduğu için kolay oluyor ama bu side by side olan filmleri diğer tek dosya şeklinde olan filmler gibi (TSmuxer gui, BD Edit, HXD ve ImgBurn kullanarak) kaydettiğimde izlerken 3D görüntü alamıyorum.
Bunun farklı bir yöntemi mi var? Bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi?

Teşekkürler..
T
14 yıl
Samsung BD-C6900 Blu-Ray Player
Merhaba arkadaşlar,

Ben Samsung'un 3D desteği olan bu player'ını almayı düşünüyorum. Amacım player'ın USB girişine harici disk bağlayıp, disk içindeki REAL 3D olan filmleri izleyebilmek. Elimdeki Panasonic DMP-BDT300 modelinde USB desteği yok, var ama sadece tv programlarını flash diske kaydetmeye yarıyor. Bu modeli kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi?
T
14 yıl
Panasonic VIERA NeoPDP FullHD VT20 3D TV
Merhaba arkadaşlar,

3D tv'ler arasında almaya karar verdiğim model bu. Çoğu yerde Samsung ve diğerleri arasından bu modeli seçtim çünkü sadece Panasonic de ekranda film oynarken sağa sola hareket ettiğinizde görüntüde kare kare ilerleme oluyor. bu çok hoşuma gitti. üstelik home paket gibi satılıyor. yanında 3D desteği olan blu-ray player, 2 adet 3D blu-ray film, 2 adet 3D gözlük, DLNA adaptörü ve uydu reciever'ı (ileride 3D kanallar çıktığında kullanmak için) ile birlikte. Fiyatı diğerlerine göre daha ucuz geldi bana 7 milyar 200 milyon.
117 ekran, daha 3-4 ay önce aldığım SONY BRAVİA 46W 5500 modeli ile aynı büyüklükte ve bu modelin kontrası 5milyona 1. diğeri 100bine bir di. Bu televizyonu almakta bu kadar acele etmemin nedeni yakında AVATAR filminin 3D blu-rayi çıkacak. sizce değermi veya aranızda aynı modeli kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
T
14 yıl
Bölge Kodu Sorununu ortadan kaldırmak..
Merhaba arkadaşlar,

Günlerdir elimdeki blu-ray player'ların bölge kodlarını hackleyip multi-region yapmaya çalışıyordum. bunu 2 marka için (PHILIPS BDP 7300 ve SAMSUNG HT-BD 1255) başardım ve sizlerle paylaşmak istedim.

PHILIPS BDP 7300:

1. POWER tuşuna basarak player'ı açın. disk tepsininde disk olmayacak.
2.Kumandadan HOME tuşuna basın ve yine kumandadan "1-3-8-9-3-10" tuşlarına basın.

Bu işlemden sonra player'ınız NTSC diskleride okuyacak. yani hem PAL hem NTSC, MULTI REGION olacak.


2.SAMSUNG HT-BD 1255 için yapılacak işlemler:

1. Disk tepsisini açın ve içinde disk varsa çıkarın
2. Disk tepsisini kapatın.
3.Player'ı kapatıp 30 saniye bakleyin ve tekrar kumanda ile açın.
4.Kumanda üzerindeki ENTER tuşuna basın.
5.Kumanda'dan 8, 4, 2, 6, 9 tuşlarına basın
6.Kumanda üzerinden tekrar ENTER tuşuna basın
7.Kumanda üzerinden POWER tuşuna basarak cihazı kapatın ve açın
8.Chazınız artık multi-region olmuştur.

Bu yöntemlerle elimdeki PAL sistem olan 2 blu-ray player'ı MULTI-REGION yaptım ama Amerika'dan getirttiğim sadece 1.bölge yani NTSC olan SONY BDP S550 blu-ray player'ı MULTI REGION yapabilmek için ALL-IN-ONE UNIVERSAL kumandalardan gerekiyormuş.
Bu kumandayı alıp bölge kodunu hackledikten sonra nasıl yapıldığını buraya yazarım.
T
14 yıl
SAMSUNG HT-BD 1255 ve SAMSUNG HT-BD 7255 Home Cinema Sistemleri
Merhaba arkadaşlar,

Bu aralar üçüncü Blu-Ray video player'ımı almaya hazırlanıyorum ve bugün Doğubank ve Media Mark a giderek araştırma yaptım. Elimdeki 2 farklı markada olan blu-ray playerlar (SONY ve PHILIPS) netten indirdiğim 1080p çözünürlükteki filmi okumadı yani
takılarak ve kare kare olarak gösterdi. bu kaydettiğim blu-ray diski yanıma aldım ve ilk önce Dikmen ticaret deki arkadaşa DENON marka blu-ray player da denettim. Bendeki gibi olmasada görüntüde hafif takılmalar vardı. burdaki arkadaş bana ayrıca yakında Philips'in yayınlayacağı firmware ile PHILIPS BDP 7300 modelinde bu takılma sorunun giderileceğini söyledi. ayrıca bu model için 80 milyon karşılığında bölge kodunu (REGION) kırabileceklerini öğrendim. yani bu sayede hem PAL hem NTSC diskleri okur hale gelecekmiş cihaz. ilgilenenlere duyrulur. Yine doğubanktaki bir dükkanda LG BD 370 modelinde elimdeki diski deneme yaptım ama maalesef bu cihazda diski takılarak gösterdi. belki bu sorun LG nin 390 ve daha piyasaya çıkmamış olan modeli 590 da giderilmiştir.
Doğubanka giderken belki bir ihtimal LG nin BD 390 modelini bulabileceğimi düşünmüştüm ama yanılmışım, bu olmadığı gibi LG BD-590 modelinden bile kimsenin haberi yok doğubankta. ordaki esnafların hepsine tek tek bahsettim bu modelin içinde 250GB lık harddisk olacağından ve MKV leri destekleyeceğinden ama buraya gelmesi en az 1 yılı alır dediler. Bu model çıkar çıkmaz almayı düşünüyorum ebay veya amazondan getirttirmek zorunda kalsam bile.

Neyse asıl konumuza gelelim, en son dönüşte MEDIAMARK'a uğradım ve burdaki SAMSUNG marka blu-ray player'larda deneme yaptım elimdeki blu-rayi. BD-P1400 ve BD-P1500 olan modellerde de yine aynı şekilde takılarak gösterdi film. ama yine orda SAMSUNG'un bir modeli vardıki blu-rayi hiç takılmadan ve atlama olmadan gösterdi. Modeli SAMSUNG HT-BD 1255 Ellerinde sadece teşhir ürünü olarak 1 tane kalmış ama siparişle getirttirebileceklerini söylediler. MEDIAMARK daki fiyatı 2339 TL
Eve gelip netten araştırma yaptım ve ilk baktığım site ISTANBUL BILIŞIM oldu. Burdaki fiyatı 739 €+Kdv yani 1.652,57 TL tabiki istanbul bilişimden almayı düşünüyorum artık fakat bu modelin bir üst modelide var. SAMSUNG HT-BD7255 (5.1) EV SİNEMA SİSTEMi
olarak geçiyor adı. Şimdi hangi model diye kararsız kaldım. Görerek denediğim SAMSUNG HT-BD 1255 mi aliyim yoksa son modeli olan SAMSUNG HT-BD7255 mi? Son modelinin ses çıkışı 800watt ama SAMSUNG HT-BD 1255 ins es çıkış gücü 1000 watt.

Aranızda bu 2 modelden birini kullanan varsa bana yardım edebilirmi? çünkü Pazartesi acilen almayı düşünüyorum.
T
14 yıl
SONY KLD 46W-5500 üzerinden PC içini görmek?
Merhaba arkadaşlar,

LCD TV (SONY KLD 46W-5500) üzerinden pc içini göremiyorum. Elimdeki bütün cihazların içini gördüğüm halde 64bit WINDOWS 7 yüklü pc nin içini hiçbir şekilde görmüyor. virüs programını kaldırdım ayrıca güvenlik duvarı ayarlarını değiştirdim ama yine olmadı. fakat anlayamadığım bir şey var, 32bit WIN 7 kurulu notebook'un içini görüyor. acaba bu windows'un 32 veya 64bit olmasındanmı kaynaklanıyor. Elimde 2 farklı media player var. popcorn hour ve wd hd media player. bu 2 cihazdan birini açtığımda ağ üzerinden pc içini gösterebiliyorum. ama benim istediğim sadece tv üzerinden pc içini gösterebilmek. bunun için ne yapmam gerekiyor? yardımlarınızı bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.