B

Yüzbaşı
17 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
150 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
geçen yıl
i5-12400F ve RTX 4070 olur mu?
Elimde i5-12400F işlemcili 16GB 3600mhz ramli ve RTX 3060 Ti bir sistem var. 2 ram slotum daha boş. Şu an 1080p kullanıyorum ama 2K'ya geçmeyi planlıyorum. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum ve en az 75-80 fps civarı değerler istiyorum.

2K'da oyun oynamak için 32gb ram yaparak 4070 mi almalıyım? Yoksa komple sistemi satıp ddr5 ile Ryzen 5 7600 gibi seçeneklere mi yönelmeliyim? Aradaki fiyat farkına değecek bir durum var mı? Veya işlemcimi yükseltmeli miyim? Şimdiden teşekkürler.
B
geçen yıl
1080p için RTX 3060 Ti ekran kartı hâlâ yeterli mi?
12400f işlemci ve 1080p 75hz monitörlü sistemim için ekran kartı düşünürken fikirlerinizi ve yardımınızı almak istedim. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum. Sizce 3060 Ti ekran kartı önümüzdeki 4 sene en az orta-yüksek grafiklerde 1080p 75fps verebilir mi? Ultra takıntım yok. Yoksa 3070 ti gibi daha yüksek bir modele mi bakmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
B
4 yıl
CASPER ŞİKAYETİM VE SON DURUM
Kuzenime Casper'ın sitesinden İ5 9300H işlemcili ve 16GB 2933MHZ ram olduğu iddia edilen Excalibur G770 sipariş ettik.

Laptop bir geldi 2666MHZ. Sonra ne öğrenelim? Dünya üzerinde olmayan bir teknolojiyi var gibi satıyorlarmış, biz de pek bilen insanlar değildik bu olayı. Intel 9. nesil laptoplarda 2933MHZ diye bir teknoloji dahi yokmuş.

Müşteri temsilcisini 3 defa aradık ve 3 farklı temsilci de suratımıza kapattı. Neyseki 4. temsilci bizimle ilgilendi fakat o da bize siparişinizde 2666 görünüyor dedi. Şu saniyede dahi i5 9300H ile birlikte 2933MHZ RAM diyerek yalan ürün satan bu marka, bir de kullanıcı ile dalga geçip biz şu an 2933 olanını satıyoruz ama siz 2666 iken sipariş vermiş olmayasınız diyor. En kısa zamanda Tüketici Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız.



GÜNCELLEME: Firma bugün bizimle iletişime geçti (18.06.2020), sonuna kadar ilgileneceklerini söyleyerek oluşan durumdan dolayı üzgün olduklarını belirttiler. Gelişmeleri paylaşacağım.



SON GÜNCELLEME (24.06.2020): Casper tarafından yanlış gönderilen bilgisayar geri alınarak yenisi teslim edildi. 9.nesil 2666mhz bilgisayar yerine 10. Nesil 3200mhz göndererek hatalarını fazlasıyla telafi ettiklerini belirtmek isterim. Bizzat arayıp kendileri ilgilenen Casper yetkililerine teşekkür eder, yanlış durumlarla adlarının lekelenmemesi adına firmada çalışan bazı müşteri temsilcilerine dikkat etmelerini tavsiye ederim.





< Resime gitmek için tıklayın >
https://www.casper.com.tr/excalibur-g770-satin-al
B
4 yıl
Ani batarya bitmesi sorunu yaşayanlar buraya!
Lenovo Legion Y520 laptop sahibiyim. Eminim aynı sorunu yaşayan birçok kişi vardır. Bilgisayarı alalı 2 yıl oluyor ve aldığımdan beri batarya ile ilgili düzelmeyen bir problemim vardı. Batarya aniden %100 veya %60 gibi bir noktadan %6 veya %0'a zıplayıp uyarı vererek kapanıyordu. Hatta ve hatta bazen bilgisayar şarja takılıyken bile bunu yapıyordu. Pil sağlığı programları ise sağlığı normal gösteriyordu. Şimdi bu problemin nasıl çözüleceğini anlatacağım.


1)Bilgisayarımızı normal pil moduna alıp açık ve uyku moduna gelmeyecek bir şekilde 24-36 saat şarja bırakıyoruz. Pil normal modde olmalı %100 yazmalı. Pil koruma modlarında olmamalı!
2)Windows sürümümüz ne olursa olsun OneKey Optimizer w8.1 programını yükleyip kuruyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
3)Bilgisayarımızı prize bağlayıp güç tasarrufu modunu seçiyoruz ve uyku moduna gelmeyecek, ekranı kararmayacak şekilde ayarlıyoruz.
4)Programı açıyoruz ve kendine güncelleme yapmasını bekliyoruz.
5)Güncellendikten sonra güç tasarrufu sekmesinden pil koruma bölümüne giriyoruz ve kalibre et'e basıyoruz.
6)Kalibrasyon işlemi en az 8-10 saat sürecektir ve bu süre zarfında bilgisayarı kullanmamanız gerekiyor. Hatta hiçbir uygulama veya sekmenin açık olmaması gerekiyor.
7)İşlem bataryanın yavaş bir şekilde doldurulup boşaltılmasına dayanıyor ve çok uzun zaman geçse dahi kalibrasyon işlemi bitmemişse (örneğin 14-16 saat) artık kapatabilirsiniz.
8)Bu işlemden sonra bataryanız düzelecektir fakat tam kapasitesine gelmesi için sizin birkaç defa tam doldurup, %100 olduktan sonra 1-2 saat daha şarj edip tamamen bitene kadar kullanmanız gerekli.
9)Bilgisayarınızı pil koruma modunda kullanın ancak 10-15 günde bir kez tamamen doldurup bitirecek şekilde kullanmazsanız bataryanız aynı durumu yaşayabilir. Buna özen gösterin.


Eğer bilgisayarınızda tariflediğim gibi bir problem varsa lenovo olmasa bile uygulamayı deneyin, işe yarayabilir.
10 saniye durmayan bilgisayarım bu işlemlerden sonra oyun oynarken 1 saat, youtube'da video izlerken 3 saat, hiçbir işlem yapmadan ekran kararmayacak şekilde açık ayarlandığında ise tam 7.5 saat dayandı. Umuyorum bu sorundan muzdarip olan diğer insanların de işine yarar.
B
4 yıl
130km/h hızdan sonra sadece LPG\u0027de oluşan tekleme ve arıza ışığı yakma hakkında
Bu konuyu aynı sorunu yaşayan ve benim gibi uzun bir süre çözüm bulamayan insanların görüp boş parçalarla masraf yapmaması için paylaşmak istedim.

Aracım BRC LPG'li. Aracımda başlıkta da gördüğünüz üzre 130 ve sonrası hızlarda sadece LPG'de oluşan tekleme, silkeleme, arkadan biri çekip bırakıyormuş gibi his bırakan bir durum mevcuttu. Ve gaza basmaya devam ederseniz ışık yakarak motorda aşırı titreme oluyor, gaza basmama izin vermiyordu. Söndürüp tekrar çalıştırınca ise arıza ışıkları sönüyordu.

Bir sürü servise, LPG ustasına vs götürdüm. Birçok defa da sorunu sadece LPG'de aramayın çünkü ufak arızalar sadece LPG'de boy gösterebilir dendi ustalar tarafından. Buji değişimi, bobin değişimi, hava filtresi değişimi, AFR ayarı, LPG ince ayarı derken her türlü yol denendi fakat bir çözüm bulunamamıştı.

Gelelim sorunun nedeni ve çözümüne. Aracımda uzun bir süre önce rölanti dalgalanması, geç çalışma ve ilk çalıştırmada gaz yememe sorunları varken bir LPG ustasına göstermiştim. Bana LPG beyni(yani regülatör) tamiri veya değişimi gerektiğini söylemişti. İlk önce BRC tamir kiti ile diyafram vesaire değiştirildi. Sorunda azalma olmuştu fakat geçmemişti. Sonra beynin tamamen yıprandığını ve değişiminin gerektiği söylendi. Sistem BRC olsa da Atiker veya BRC beyin takabileceğimi belirttiler. Atiker fiyat 450, BRC fiyat 950 olduğu için "Usta boşuna masrafa gerek yok, bir fark da yok Atiker öneririz uyumlular zaten birebir" demişti. Ve ben de Atiker marka beyin taktırmıştım. Rölanti dalgalanması, geç çalışma ve ilk çalıştırmada gaz yememe sorunlarım çözülmüştü.

Sürekli şehir içinde kullandığımdan ve otobanda da 130'un üzerine çıkmadığımdan 130 sonrası yaşadığım bu sorunu çok geç farketmiştim. LPG ustasına sorduğumda ise kendinden çok emin bir şekilde binlerce farklı marka beyin taktık bundan olması imkansız aklından çıkar demişti ve defalarca üstelememe rağmen kabul etmemişti. Uzun uğraşlar, servisler ve ustalar sonucu kendim BRC beyin taktırmaya karar verdim. Ustaya gidip ısrarla BRC beyinle değiştirttim.

Ve anında sorun çözülmüştü. Aracı son hızına kadar LPG'de zorladım ve hiçbir sorun kalmamıştı.
B
5 yıl
GTX 1060 Düşük GPU kullanımı sorunu yardım lazım
Crysis 3 ve GTA V gibi bir çok ağır oyunun 1080p yüksek ayarlarında bile %60-65 gibi bir GPU ve yine %60-65 CPU kullanımı oluyor ve sanırım bundandır ki sürekli fps 45e düşüp ciddi bir kasma hissi veriyor. Resimlere de eklediğim gibi ayarları 8XMSAA gibi en ultra ayara çektiğimde GPU kullanımı %99 ve CPU %50 olsa bile 40fpste aşırı kasma söz konusu. Dikkatinizi çekerim ki yüksek ayarda da ultra ayarda da ram kullanımı 5200mb civarında. Acaba 8GB RAM mi sistemin böyle olmasına neden oluyor ?

Sürücüler DDU ile temiz kuruldu.


https://i.hizliresim.com/nQ2AN5.png High Ayarlar
https://i.hizliresim.com/v6RgNm.png ULTRA 8XMSAA Ayarlar



Lenovo Y520

i5 7300HQ

GTX 1060 3GB Max Q Design

8GB RAMAXEL 2400Mhz RAM

SSD 256GB N.vme 2 Samsung pm961 3200/1500 mb.sn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.