Z

Çavuş
27 Eylül 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
58 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
2 yıl
Mavi ekran hataları
Merhaba,

Şirkette kullandığımız bir PC'de boşta işlem yapmaz iken bile mavi ekran hataları ile karşılaşıyoruz.

Sistem özellikleri;

Ryzen 5 1600
Crucial Ballistix 2x8GB DDR4-2666 mhz ram
MSI GT 730
Asus PRIME-B350M-K
SanDisk SSDSSDH3250G

Minidump dosyaları;
https://drive.google.com/file/d/1aTAB2tWT_Be8zTponA_I287fzBrL_CvK/view?usp=sharing
Z
2 yıl
MSI x570 Pro Carbon Wi-Fi, Ez Debug Led Problemi
Merhaba,

MSI x570 Pro Carbon Wi-Fi anakartı üzerine kurulu 3900x, rtx 2080, Corsair RM750x, corsair dominator platinum 32GB bir sistemim var.

PC'yi her açtığımda anakart üzerindeki debug ışıkları sırası ile yanıyor ama iş VGA ışığına geldiğinde 25-40 saniye kadar orada kalıyor devamında görüntü geliyor ama m2 SSD'li bir sistemin bu kadar geç açılması içime bir şüphe düşürdü.

Bazen ise yine PC'yi açtığımda sırası ile debug ışıkları yanıyor, VGA'ya sıra geldiğinde bir 10-15 saniye kadar yanık durumda kalıyor devamında PC'nin tüm fanları son seviyeye çalışmaya başlıyor ve ekrana görüntü gelmiyor, güç kaynağını kapatıp açmak zorunda kalıyorum ve devamında yukarıdaki şekilde PC açılıyor.

İnternette yazan çoğu yolu-yöntemi denedim; Anakart bios güncelleme, ekrankartı bios güncelleme, güç seçenekleri, bios üzerinden ayarlar vb. vb. vb.

Bu bir anakart-GPU problemi midir? Servise göndermeli miyim? Başına böyle bir şey gelip de çözüm bulan var mıdır?

Yardımlarınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler

Güncelleme; Clear CMOS denedim ve düzelmedi, hatta bir tık daha kötü oldu bile diyebilirim. Güç kaynağını açıp kapatmalı senaryo daha çok yaşanmaya başladı.

03.03.2022 Güncelleme;

Kartımı bir önceki ayın 25'inde servise kendim teslim ettim, kendim alacağım dememe rağmen adresime kargolamışlar sağ olsunlar ama sonuç yine hüsran...

İlk kurulum yaptığımda kartı servise göndermeden önce sadece VGA ışığında arada bir takılıyorken bu sefer hem CPU hem de VGA ışığı aynı anda yanıyordu, biraz kurcaladım ettim falan anakartın ramlerden problem çıkardığını fark ettim. Tek modül ram kullanınca problem yok ama 2 modülü takınca CPU ve VGA ışığını aynı anda yakıyor, tek modül ram takınca da PC açılırken yaklaşık bir 15 saniye kadar VGA ışığında çakılı kalıp daha sonra açılıyor. Ramlerde herhangi bir problem yok farklı ramler ile denediğimde de aynı şeyler ile karşılaşıyorum. Anlaşılan hem MSI hem de ServisPoint bana baya bir çektirecek.


18.03.2022 Güncelleme


Gidip yeni bir x570 Gigabyte Aorus Pro anakart satın aldım ve sistemdeki diğer parçaların sağlam olup olmadığını test ettim ve fark ettim ki MSI kart ile bildiğiniz eziyet çekiyormuşum.

ve dün MSI anakartı tekrardan servis götürdüm, sağolsunlar bugün dönüş yapmışlar ve demişler ki; işlemci pin kıskaçlarında darbeye bağlı kırılma vb. var bundan dolayı anakart garanti dışıdır 250 TL karşılığında onarım gerçekleştirilebilir, daha sonraki kontroller sırasındaki değişimler vb. de ücret olarak yanısıtılacaktır vb. vb. vb.

Anlamadığım 1. servise götürmemde "kırık komponentler vardı değiştirdik, anakartın testleri yapıldı, her şey çalışır halde" dedikleri anakartta normalde olmayan ekstra problemler çıkmasına ve çalışmamasına rağmen 2. gönderişimde nasıl böyle bir hata çıkabiliyor?

Daha 1. servise gönderme nedenim olan problemleri gidermeyip üzerine anakartı daha da bozmalarına rağmen nasıl ücret çıkarabiliyorlar?

Sizce anakartın ücretini verip tamir mi ettirmeliyim yoksa THH ve BTK'ya şikayette mi bulunmalıyım?
Z
3 yıl
TurkNet ve Twitch üzerinden yayın problemi
Herkese Merhaba,

Sistem özelliklerim;

Ryzen 3900x
RTX 2080
Corsair 32 GB Ram
SSD-HDD
Modem: TP-Link Archer VR600
ve bunları destekleyecek diğer donanımlar.

Problemim şu;
Daha önce yapa dahilindeyken hiçbir problem olmadan 6k bitrate ile 1080p yayın yapabiliyordum, bölgemdeki santral dolaplarının değişmesi dahilinde 100mbit'lik VAE VDSL paketlerine geçiş yaptım ve aldığım hızları;
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu hızlar ile yine aşağı yukarı 6k bitrate ile 1080p yayın açmayı umuyorken hiç de öyle olmadı.
1080p'den 480p'ye kadar tüm çözünürleri ve 3.5k'dan 6k'ya kadar tüm bitrate seçeneklerini, alternatif serverları da denememe rağmen yaşadığım sorun aynı; ilk 3-5 dakika civarı yayın olması gerektiği gibi yeşil bir şekilde ve dropsuz ilerliyorken bir anda drop girmeye başlıyor, OBS üzerindeki upload hızı o noktadan sonra sürekli hareketli bir şekilde dalgalanıyor. (Başka hiçbir uygulamanın upload hızını ya da downloadını kullanmadığını görev yöneticisi ve NZXT programı üzerinden gözlemliyorum) 6000'den 2500'lere inip tekrar 6000'e çıkıyor ve sürekli bu döngü tekrarlanıyor.

Hattım ile ilgili bir problem olmadığını göstermek adına
Modem değerleri;
< Resime gitmek için tıklayın >

ve OBS üzerinden yaşadığım drop;
< Resime gitmek için tıklayın >
Sistemimde herhangi bir zorlanma vb. yok, hem işlemci üzerinden hem de ekran kartı üzerinden yayını vermeyi denediğimde sonuç aynı.
Bu iş ile ilgilenen-yayın yapan arkadaşlarımdan destek alıp ayarları değiştirdim sonuç aynı.
Her ihtimale karşı PC ile bir alakalı mı sorun var diyerek; format attım, OBS ayarlarını tamamen sıfırlayıp tekrar ayar çekerek denedim ve sonuç yine aynı.

Bu problem neden olur, nasıl geçer nasıl geçirilir. Bilgisi-fikri olan var mı?
Z
3 yıl
Bir garip TürkNet hikayesi...
Biraz uzun bir yazı olacak gibi, şimdiden kusura bakmayın.

Destek Numarası: 37729213
Yapa altyapısındayım ve santrale olan uzaklığım 729 metre.
Saha dolabı sokağımın hemen başında, aramızda 10 metre var yok.
Kullandığım paket; Özgür iletişim 100 paketi.
Bina içi tesisatımda herhangi bir problem yok, kendim cat6 kablo alarak bina dışından taşıyarak kullanıyorum.


20.10.2020 Tarihine kadar stabil olarak 35-40mbit indirme, 19mbit de yükleme hızı alıyordum.
Gün içerisinde internetimin gidip-gelmesi dahilinde; 8mbit indirme, 16mbit de yükleme olarak hızım çakılı kalmış durumda ki hala da değişen bir şey yok.

20.10.2020 Tarihinden 4 gün sonra online işlemlerden problemime ilişkin bir destek kaydı açtım, durumumu net bir şekilde anlatan bir metin ile beraber beklemeye başladım.
30.10.2020 Tarihinde sorunumun altyapı kaynaklığı olduğunu söyleyen, altyapının kontrol edileceğini söyleyen bir geri dönüş aldım. Akabinde 5-6 gün sonra Türknet'in saha ekibi gelip bağlantımı kontrol etti ve kendileri; bu uzaklıktan almam gereken hızın çok daha fazla olduğunu, bunu gerekli yerlere ileteceğini ve internet hızımın normale döneceğini söyleyerek ayrıldı.
Herhalde bir problem kalmadı, 1-2 güne düzelir dedikten sonra değişen hiçbir şey olmadı.
Bu süreçte aşağı yukarı 20 defa; TT kaynaklı arıza yok, "Teknik ekipler teyit amaçlı arıza kaydını TukNet’e aktardı. Kontrol ederek size bilgi vereceğiz." yazısını gördüm sanırım, belki de daha fazladır.

Nihayet 18.11.2020 gününe geldiğimizde otomatik cevaplar dışında yeni bir cevap gördüm. Gelen mesaj ve benim cevabım;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunu takip eden süreçte tekrardan; problem TT ekiplerine iletildi, saha ekipleri bilgilendirdi, adresinize gelecekler, TT kaynaklı arıza yok, Türknet saha ekipleri adresinize gelecek vb. vb. vb.
Bu süreç de 29.11.2020 gününe kadar sürdü, daha sonra aldığım mesaj;

< Resime gitmek için tıklayın >


Son olarak konuşmamız bu şekilde.
Mevcut bağlantımı kontrol ettiğimde hala aktif YAPA altyapısında olduğum, özgür 100 paketine dahil olduğum, 35mbit e kadar internet alabileceğim yazıyor ama 2 defa Türknet ekipleri ziyaretime gelmiş olmasına rağmen, defalarca TT ekipleri kontrol etmesine rağmen bir şekilde kısır döngüye girmiş durumdayız, altyapımı değiştirerek normalde aldığımdan daha düşük bir hız almak istemiyorum, daha fazla para ödeyerek daha kötü bir hız almak istemiyorum.
Daha önce stabil olarak çalışan, herhangi bir sorunu olmayan bağlantım üzerinden normalde aldığım hizmeti almaya devam etmek istiyorum.

20.10.2020 tarihinden 01.12.2020 tarihine, hala problemim devam etmekte.

EDİT:

Artık olay garip bir hikaye olmaktan çıkıp rezalete evrim geçirdi;

Mevcut altyapımı bir türlü düzeltemedikleri için en sonunda *Eğer mevcut kampanyam değişmeyecekse ve ekstra bir fiyat farkı olmayacaksa* sizin önerdiğiniz altyapı değişikliğini onaylıyorum dedim ve serüven başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >


Akabinde daha sonraki şikayetimin başladığı altyapıda kullanmaya devam ettiğim internet normale döndü, eskisi gibi 40mbit'e 20mbit hızları almaya başladım ve;

< Resime gitmek için tıklayın >


Yine benim yazdığım şeyleri umursamak yerine otomatik-ezbere cevaplar vermeye devam ettiler, sorunumu çözmek yerine sorunun çığ gibi büyütmeye devam ettiler.
Daha sonraki gün ne yaptılar diye sitelerine girip durum nedir kontrol etmek istedim ve isteğim dışında beni özgür 100 paketinden alıp özgür 35 paketine geçirdiklerini gördüm, yine aynı destek kaydı üzerinden isteğimin bu olmadığını, daha önceki yazdığım mesajda aynı fiyatı ve paketi istediğimi söylememe rağmen verdikleri cevap bir komedi filmine sahne katkısı olarak eklenebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bir önceki internetim düzeldi mesajı gözlerinden kaçtı herhalde deyip, tekrar aynı mesajı yeniledim; Sokağımda TürkTelekom çalışma yaptı, saha kabininin yerini değiştirdiler artık internetim normale döndü diye ama yine umursayan ve sorunumu çözmeye odaklanan kimse çıkmadı.
Geldiler, yeni altyapıyı bağladılar, keyiflerine göre takıldılar ve sonuç;

< Resime gitmek için tıklayın >
Son olarak dün bağladıkları altyapıdan aldığım değerler bunlar.
Mükemmel memnuniyet ve mükemmel özverili çalışan bir şirket, herkese tavsiye ediyorum.


20.10.2020 tarihinden 012.12.2020 tarihine, hala *rezalet* devam etmekte.
Z
4 yıl
8 - 10 TB HDD tavsiyesi
Merhaba,
Arşiv için kullanılmak üzre 8 - 10 TB HDD tavsiyesine ihtiyacım var.
Fiyat olarak bulabildiğim en makul olan ürün;https://www.n11.com/urun/seagate-barracuda-st8000dm004-35-8-tb-sata-3-hdd-746427?magaza=pcdukkani&gclid=CjwKCAjwqJ_1BRBZEiwAv73uwJaXWD1bcveaECI128o3fqkSvqIfUagzAN-Gf0YAAYH7pv-IDFiwoRoCF4MQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Tavsiyelerinizi rica ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Z
4 yıl
MSİ RTX 2080 Yardım
Merhaba,

Sistemim;

Ryzen 9 3900x (3.8 Ghz sabit, 1.10v)
MSİ Pro Carbon x570
MSİ RTX 2080 Duke 8G OC
Corsair Dominator 16*2, 3200 MHz, Cl16, (A-XMP Açık)

2k, 144'Hz olarak kullanıyorum sistemi

Sorunum şu;

1. Kart normalde 144 fps sabit vermesi gereken oyunlarda 80 - 90 fps'lere kadar düşebiliyor (lol, r6 vb.)
Lol oynarken GPU %20 - 30 arası kullanılıyor olarak görünüyor genelde
R6'da %90 - %99 arası takılıyor genelde ama yine de 144 fps'i sabit olarak veremiyor

2. Kartın boost hızı 1515 Mhz'de sabit, Afterburner ile arttırmaya çalıştığım zaman siyah ekrana düşüyor bilgisayar.


Denetim masasından güç planı olarak nihai performans seçili, Nvidia kontrol panelinden maksimum gücü çekmesi için ayarlandı ama yine de kartta bir performans kaybı-eksikliği var, daha önce bu durumu yaşamış, sıkıntısını çekmiş ya da fikri olan varsa yardım rica ediyorum
Z
4 yıl
1000 - 1500 TL Kasa tavsiyesi
Merhaba,

Elimde mevcut sistemimi dizdiğim; Thermaltake Versa j25 TG kasa mevcut ama kasanın hava akışı rezalet ötesi, ön paneldeki fanlar içeriye hava almakta zorlanıyor (Ön paneli çıkardığımda aşağı yukarı 15 - 20 derece fark ediyor) bundan dolayı yeni bir kasaya ihtiyacım var.

Sistemim;

Ryzen 9 3900x
Msi x570 Pro Carbon
Msi RTX 2080 Duke
Corsair dominator plat. 32GB
Corsair Rm750x
NZXT Kraken x72
2 x Be Quiet! BL067

Şu şekilde bir sistemi içine dizebileceğim, üst kısımda 360mm radyatör desteği olan, ön tarafından içeriye hava sirkülasyonunda sıkıntı olmayan, beni üzmeyecek tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim
Z
5 yıl
Thermaltake Versa J25 TG
Merhaba

Thermaltake Versa J25 TG üzerine kurulu;

x570 carbon
3900x
RTX 2080 Duke

Soğutma olarak "ML240L" ve kasanın kendi fanları var.

Sıvı soğutmanın kendi fanları sıkıntılı olduğu için radyatörü kasanın üst tarafına değil de ön panelin hemen arkasında 3'lü fan grubunun arkasına bağlamayı planlıyorum.

Sorularım;

Bu kasa modelinin ön tarafındaki fanlar radyatörü soğutmaya yeterli mi ?
Kasanın üst tarafı boşalacağı için ve radyatörün kendi fanlarını kullanmayacağım, bundan dolayı 140mm ebatlarında hangi fanları almalıyım ? (Bütçe 500 TL)
ve parçalara vb. zarar vermemesi için, ısınmış havanın kasanın içerisinden atmak için nasıl bir dizilim yapmalıyım ?

Tavsiye ve önerilerinizi rica ediyorum
Z
5 yıl
Anakart ve birkaç tavsiye daha
Merhaba arkadaşlar;

Ryzenlerin çıkması ile beraber yeni bir sistem toplama işine giriştim;


İşlemci : 3900x Alacağım sadece biraz fiyatının düşmesini, yayılmasını bekliyorum
Ekran kartı: 2080 Duke (ALINDI)
Kasa : Thermaltake Versa j25 (ALINDI)
Power : CORSAIR RMx 750 80+ Gold (ALINDI)
M2 SSD : Corsair 510mp (ALINDI)

Şimdi gelelim sıkıntı olan diğer parçalara;

Anakart için normalde MSİ Gaming Edge Wi-Fi modelini alacaktım, hatta bir yere sipariş verdim ama bugünden sonra ancak 15 gün içerisinde TR'ye geleceğini söylediler bu yüzden siparişi iptal edip yeni anakart arayışına girdim aşağı yukarı aynı fiyat bandında bir anakart tavsiyesi rica ediyorum.

Ram: 32GB Anakart ve işlemci ile uyumlu bir tavsiye rica ediyorum

İşlemci için sıvı soğutma; Eğer tavsiye edeceğiniz anakart MSİ değilse bir de sıvı soğutma tavsiyesi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim
Z
5 yıl
Ne kadar eder ?
Merhaba arkadaşlar
Yeni sistem topladığım için eski bilgisayarımı elden çıkartmak istiyorum, bu bilgisayar ne kadar eder ?

İşlemci : İntel 4670K
Anakart : Msi z87-g45 Gaming
Ekran kartı: Asus GTX770 DC2OC 2GD5
İşlemci Soğutucusu: Cooler Master Hyper 212 Evo
Ram : 8 GB GSKILL 16GB (4x2GB) Ripjaws DDR3
Kasa: Nzxt Tempest EVO (Eski bir kasa yanlış değilsem 2012 yılında almıştım, ön usb girişleri çalışmıyor. Ön panelde sadece Power, ses girişi, mic girişi çalışıyor)
PSU : Tagan - TG600-BZ 600W MODULAR (Kasa ile beraber alınmıştı)
HDD: Yok
SSD: Yok
Monitör : ASUS 23.6" VN247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör

Şimdiden teşekkür ederim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.