R

Yüzbaşı
19 Ağustos 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
R
7 yıl
üniversite öğrencisi ve gss
merhaba arkadaşlar ben üniversite ikinci sınıfım şu an. geçen sene ssk'ya öğrenci olduğumu beyan etmiştim gss borcu falan olmasın diye. bu sene tekrarlamam gerekiyor mu?
R
8 yıl
silinsin
Öncelikle merhaba, vize belgelerinde banka hesap dökümü isteniyor lakin üzerime bir banka hesabı yok. Babamın var sanıyordum o uğraşmak istemediği için ablamın hesabında parayı tutuyormuş kendisinin sadece ptt maaş hesabı var. Ablam evli, bu durumda ben ablamın banka hesap dökümünü vize belgesi olarak verebilir miyim? Yardımcı olacaklara teşekkürler.
R
8 yıl
pasaport hakkında
merhaba arkadaşlar pasaport başvurumu yaptım perşembe günü belgeleri teslim ettim. benim pazartesi gününe kadar pasaport numaramı öğrenmem gerekiyor. bunu pasaport elime geçmeden öğrenme şansım var mı?
R
8 yıl
Daha önce aikido yapmış olan var mı?
Herkese selamlar.Bizzat bu sporu yapmış olanlardan yorum istiyorum.Aikido yapılmalı mıdır yoksa alternatif başka bir spora mı yönelinmeli?

Not: Amacım adam dövmek, zarar vermek değil sadece bir sporla uğraşmak.

düzenleme: spor değilmiş, dövüş sanatı diyelim
R
8 yıl
Telsiz Kullanım Ücreti
Az önce Turkcell'den mesaj geldi.25.81 tl borcum varmış.Bunu ödemezsem ne olur? Normalde tl yüklerden direkt paket yüklüyorum bu yüzden her ay aldığı tlyi alamıyor galiba.
R
8 yıl
Özel hastane raporunu nasil onaylatacagim
Universitem ozel hastane raporu kabul etmiyormus bu raporun devlet hastanesinde onaylanmasi lazimmis bu islem nasil oluyor? Raporu bugun aldim.Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler acil bir konu
R
8 yıl
Ölen işçi: İki gün ağlayıp beni de unutacaksınız
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu’nun, ölmeden kısa bir süre önce iş arkadaşlarına bir mektup yazdığı ve “Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi” dediği ortaya çıktı.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu, çöp torbalarını boşaltırken eline bir enjektör iğnesi battı. Geçen yıl meydana gelen bu kazayı önemsemeyen ve çalışmaya devam eden Açıkgözoğlu, bir süre sonra amirleri tarafından acil servisin bodrum katındaki lağım sularını temizlemesi için görevlendirildi. Ancak Zafer Açıkgözoğlu, bodrum kattaki bu işi yaptıktan sonra eve gittiğinde aniden rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan ve enfeksiyon kaptığı anlaşılan Açıkgözoğlu’na Hepatit B teşhisi konuldu. Karaciğeri iflas etmişti. Aynı hastanede karaciğer nakli yapılan Açıkgözoğlu, kısa süre sonra yeniden rahatsızlandı ve iki hafta kaldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti.

İş güvenliği ve sağlıklı çalışma koşullarının, bir üniversite hastanesinde bile ne durumda olduğunu gözler önüne seren bu trajik ölümün ardından, okuyanları sarsan bir de mektup çıktı. Zafer Açıkgözoğlu ölmeden önce hastanede çalışan iş arkadaşlarına bir mektup yazmıştı.

İşte o mektup:

“Yaşarsam, malulen emekli olacakmışım. Şimdi bunları düşünemiyorum bile, sonum ne olacak, yaşayacak mıyım bilmiyorum ki! Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla yürütülen dava süreci devam ediyor, hastane yetkilileri bizden daha yüksekler, daha üstünler; belki onlar kazanırlar. Ne karar çıkarsa saygı duyacağız, elden ne gelir ki! Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi. Soma’da ölen 301 maden işçisi gibi. Şimdi diyorum ki, iş buldum, ekmek buldum diye sevinirken güvenlik önlemlerinin alınmamasından, gerekli eğitimin verilmemesinden, altyapı eksikliğinden canımdan oldum. Yaşamak istiyorsanız, sevdiklerinizle mutlu bir yaşam sürmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyorsanız; var olan şartların, eğitimlerin tamamlanmasını isteyin. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere, tüm sorumluların yasalarca cezalandırılması en büyük dileğimdir. Ceza alsınlar ki tekrar aynı hatalar yaşanmasın. Güle güle...”

kaynak: radikal
R
8 yıl
Babam babalik yapmiyor
Ben dogdum dogali annem harcligimi verdi bana o bakti kiyafetimi o aldi o okuttu babam dedigim adam sadece kagit uzerinde baba inanin ona karsi sevgi besliyordum her zaman ne zaman baba ogul iliskileri gorsem kiskanirdim ama yok adam sevmiyor bu dunya uzerindeki hicbir seyi sevmiyor arkadaslarinin bile yuzune guluyor arkasindan elestiriyor niye boyle bilmiyorum az once yine kavga ettiler anneme demedigini birakmadi kadin isyan etti agliyor.cidden ayrilmalarini istiyorum psikoloji kalmadi ozel unide burslu okuyorum her zaman sinifin en iyisi bendim ama adama yetmedi hic tebrik etmedi hediye demiyorum tebrik bile etmedi bana hicbir sey yapmadi kucukken doverdi hic yoktan sadece otursan bir sebep bulur doverdi sadece icimi dokmek istedim tek diyecegim babanin ölü olmasi yasarken ölü olan babadan iyidir.
R
8 yıl
ingilizce özel ders ücreti ne olmalı
Arkadaşlar özel ders vereceğim ilk kez ama ne fiyat istesem bilemiyorum öğrenciyim bu işin piyasası nedir bilen var mı
R
8 yıl
neden iş yerleri sakala karşı?
öğrenciyim part time işe gireceğim her yer sakalı keseceksin diyor (top sakal bıyık hariçmiş)uzatmıyorum da o kadar ama direkt çalışma isteğim kaçıyor.

not: bildiğiniz sakal kesme zorunluluğu olmayan yerler var mı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.