Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
763
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Ölen işçi: İki gün ağlayıp beni de unutacaksınız
R
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu’nun, ölmeden kısa bir süre önce iş arkadaşlarına bir mektup yazdığı ve “Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi” dediği ortaya çıktı.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu, çöp torbalarını boşaltırken eline bir enjektör iğnesi battı. Geçen yıl meydana gelen bu kazayı önemsemeyen ve çalışmaya devam eden Açıkgözoğlu, bir süre sonra amirleri tarafından acil servisin bodrum katındaki lağım sularını temizlemesi için görevlendirildi. Ancak Zafer Açıkgözoğlu, bodrum kattaki bu işi yaptıktan sonra eve gittiğinde aniden rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan ve enfeksiyon kaptığı anlaşılan Açıkgözoğlu’na Hepatit B teşhisi konuldu. Karaciğeri iflas etmişti. Aynı hastanede karaciğer nakli yapılan Açıkgözoğlu, kısa süre sonra yeniden rahatsızlandı ve iki hafta kaldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti.

İş güvenliği ve sağlıklı çalışma koşullarının, bir üniversite hastanesinde bile ne durumda olduğunu gözler önüne seren bu trajik ölümün ardından, okuyanları sarsan bir de mektup çıktı. Zafer Açıkgözoğlu ölmeden önce hastanede çalışan iş arkadaşlarına bir mektup yazmıştı.

İşte o mektup:

“Yaşarsam, malulen emekli olacakmışım. Şimdi bunları düşünemiyorum bile, sonum ne olacak, yaşayacak mıyım bilmiyorum ki! Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla yürütülen dava süreci devam ediyor, hastane yetkilileri bizden daha yüksekler, daha üstünler; belki onlar kazanırlar. Ne karar çıkarsa saygı duyacağız, elden ne gelir ki! Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi. Soma’da ölen 301 maden işçisi gibi. Şimdi diyorum ki, iş buldum, ekmek buldum diye sevinirken güvenlik önlemlerinin alınmamasından, gerekli eğitimin verilmemesinden, altyapı eksikliğinden canımdan oldum. Yaşamak istiyorsanız, sevdiklerinizle mutlu bir yaşam sürmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyorsanız; var olan şartların, eğitimlerin tamamlanmasını isteyin. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere, tüm sorumluların yasalarca cezalandırılması en büyük dileğimdir. Ceza alsınlar ki tekrar aynı hatalar yaşanmasın. Güle güle...”

kaynak: radikal





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RobertKnepperLoL -- 10 Kasım 2015; 23:14:50 >

Y
8 yıl
Binbaşı

Çok sağol iyi hatırlattın fakat forumumuzda var bu konu ve yer yer zaten o insanın yatağına oturmuş haldeki görüntüsü gelir gözüme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 10 Kasım 2015; 23:17:09 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl
Yüzbaşı

Eee ölen akrabamı bile unuttuysam o kim oluyorda unutulmamayı hakediyor sadece peygamber efendimiz unutulmazdır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yüzbaşı

Haberin eski olduğunu biliyordum. İnsanlarımız daha iyisini hak ediyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
8 yıl
Yarbay

Gelişmiş ülke olacaz öyle mi heee oluruz tmm
yazık ya
harbi duygulandım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
8 yıl
Teğmen

bir amele için üzülmeye dahi değmez, ne ağlaması ?

bu sümüklü ameleler ne sanıyorlarsa kendilerini, hep komünistler şımartıyor bunları





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonglife -- 10 Kasım 2015; 23:33:46 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl
Binbaşı

Burda unutulmaktan ziyade baska sey bahsedilmis.Peygamberinden bahsetmene gerek yoktu.

Ya da bosverin kara kutuya tapinmaya devam



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gbresice
T
8 yıl
Yarbay

Eğer bu işçinin ölümü muhalefetin işine yarayacaksa ölümünden siyaset yapabileceklerse kolay koaly unutulmaz rahat olsun.

Bu ülke de bir ölüm ancak birlerinin çıkarlarına yarıyorsa değere biniyor. Onun dışında kimsenin umurumda olmaz.


En basit örnek Berkin Elvan - Yasin Börü örneğidir.



L
8 yıl
Yüzbaşı

Zamanında beni eksileyen hümanist görünümlü primciler konuya dolmadan yazayım. Çatır çatır doğruları söylemiş adam. Daha çok işçilerimiz ölecek bu tavrımız yüzünden. Facebook durumunuzu soma :( yapmak bir işe yaramıyor görüldüğü üzere icraat lazım icraat



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
8 yıl
Yarbay

çok acı



I
8 yıl
Yarbay

Dünya da her gün bir sürü insan ölüyor, hepsine üzülelim öyleyse yani tamam haber de görünce bi burkuluyoruz ama sonuçta Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
8 yıl
Binbaşı

Mesele olmesinden ziyade kolay bir sekilde onlemi alinabilecek olaylardan olumlerin gerceklesmesi. Ayrilmasi gereken toplam butce iki bakan arabasinin maliyeti bile degil belki (saray hesabina girmiyorum bile), ama bu butce ayrilmadigi icin oluyorlar. Asil yurek burkan bu. Allah yardimcisi olsun ailesinin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @IcyTea Lemon
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.