B

Teğmen
15 Ağustos 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
51 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Modem için UPS önerisi
Elektrik kopmaları bu aralar sık sık yaşadığım için modem için ups almak istiyorum ama okuduğum bir kaç yerde modem yeterli watt elektrik çekmediği için modem çalıştırmıyormuş bazen de baştan başlatıyormuş. Kullanan arkadaşlar var mı veya şöyle bir ürün var ona ne dersiniz? Sizce 800VA'lık bir normal bir psu mu yoksa bunu mu alayım?
https://www.n11.com/urun/powerful-pm-4400-micro-dc-modem-ups-guc-kaynagi-1243138?magaza=powerful
B
4 yıl
Sağlam çanta önerisi
500 TL bütçem var uzun yıllar çantaya tekrar masraf yapmak istemiyorum o yüzden sağlam bir çanta arıyorum. Hem kampçılık hem üniversiteye gidip gelirken kullanabileceğim bir ürün olsun istiyorum. Çanta büyüklüğü olarak 38-40 L'den büyük çantalar arıyorum. Suya ve ağırlığa genel olarak dayanıklı bir ürün arıyorum. Bu üç ürünü buldum sizce nasıldır? Başka öneriniz varsa yazınız?1-https://www.ccscanta.com/cat-83430-kabin-boy-sirt-cantasi-104442-https://www.n11.com/outdoor-ve-kamp/outdoor-ekipmanlar/outdoor-canta3-https://www.ydsshop.com/bk-5078-sirt-cantasi-55-l-haki?c=134
B
4 yıl
MEF Bilgisayar Müh. vs Bilkent CTIS
Bu sene tercih yapacağım ileride front end veya web services gibi alanlarda çalışmak istemiyorum. Orta seviye yakın python dili biliyorum. Yapay zeka, computer vision, makine öğrenmesi alanlarında çalışmak istiyorum. Bu iki bölüm arasında kaldım. CTIS matematik altyapısı az olacağı için ileride sıkıntı yaşar mıyım? Bu açığı kendim kapayabilir miyim? MEF eğitim kadrosu iyi fakat okul ve kampüs olanakları kısıtlı. Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Bilkent ders programı:
https://stars.bilkent.edu.tr/webserv/curriculum/?dil=tur&options=&bolum_kod=CTIS&program_kod=CTIS_BS&track_kod=&mod=tntm
MEF ders programı:
https://comp.mef.edu.tr/tr/curriculum#gsc.tab=0
B
4 yıl
HP 15-cs3001nt vs Lenovo E15
Bilgisayarı mobilite ve yazılım işi için kullanacağım pil süresi önemli faktör. Biraz araştırma ile bu iki laptop arasında kaldım. Lenovo'da batarya biraz düşük. HP'de fan sesi ve ısınma sorunu yaşar mıyım diye düşünüyorum? Fikirlerinizi almak istedim. Tavsiye edeceğiniz benzer özellikte laptoplar da olabilir. Hangisini alırdınız?
B
4 yıl
Yazılım için MacOS mu Linux Mint mi?
Normalde windowsta yazılım işine başladım ordan devam ediyordum ama bilgisayarım eskidiği için acaba Macbook Pro mu alsam diye düşünmeye başladım. Yoksa iyi bir ultrabook alıp mint kurup devam mı etsem karar veremedim. MacOS'un artıları eksileri nelerdir? Yazılım için tavsiye eder misiniz? Uzun yıllar windows kullandım. 3 yıl unix tabanlı sistemlerde(ubuntu,mint,elemantary os) de geçmişim var. Hangisinde daha stabil ve uzun süre çalışabilirim?
B
4 yıl
Yazılım için MacOS mu Linux mu?
Normalde windowsta VScode'ta yazılım işine başladım ordan devam ediyordum ama bilgisayarım eskidiği için acaba Macbook Pro mu alsam diye düşünmeye başladım. Yoksa iyi bir ultrabook alıp mint kurup devam mı etsem karar veremedim. MacOS'un artıları eksileri nelerdir? Yazılım için tavsiye eder misiniz? Uzun yıllar windows kullandım. 3 yıl unix tabanlı sistemlerde de geçmişim var.
B
4 yıl
Canon powershot sd1000 webcam olarak kullanılabilir mi?
Arkadaşlar elimde eski fotoğraf makinem canon powershot sd1000 var. Bunu webcam olarak kullanabilir miyim? Bilgisayara taktığım da videoya aldığım da bilgisayar görmedi. Görmesini sağlayabileceğim bir çözüm yolu var mı?
B
4 yıl
5000 TL Programlama için öneri
5000 TL bütçeyle maksimum 400-500 daha olacak şekilde programlama için bilgisayar arıyorum. En az i5 işlemcili, ssdli, 2kg altı ve pili ortalamanın üstünde bir cihaz bakıyorum tavsiyeleriniz neler?
B
4 yıl
KODAK PIXPRO S-1 günümüz için yeterli bir kamera mı?
Bizim buralarda 2500 Tl civarına Kodak PIXPRO S-1 satılıyor. Yanında da 12-45MM F3.5-6.3 AF SZ, ED 42.5-160MM F3.9-5.9 AF SZ, SF 400MM F6.7 LENS lens veriyorlar sizce bu makinayı bu fiyata almak mantıklı mı yoksa bu fiyat bandında yeni bir makina alıp kullanmak mı daha iyi olur? Günümüz koşullarnda nasıl bir makinadır? Görüşlerinizi merak ediyorum.
B
5 yıl
Asus Zenfone 5Z bootloader kilidi açık olma sorunu
Telde bootloader kilidi açık kapayamadım. İnternette https://zenfoneasus.com/asus-zenfonelarin-bootloader-kilidini-acma-rehberi/
bu makaleye göre yaptım ama sorun devam ediyor hala. Yardımınızı bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.