T

Yüzbaşı
30 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
Miadı Yaklaşmış Sisteme Upgrade Önerisi
Merhaba. 2013 yılında topladığım bir bilgisayarım var. İlk aldığımda özellikleri şu şekildeydi
  • MSI 970A-G46 Anakart
  • Sapphire HD7770 Ekran Kartı
  • AMD FX X6 6300 İşlemci (Stok fan)
  • 4 GB Gskill RAM
  • Xigmatek Asgard 382 Kasa (600w)
  • 1 TB 7200 RPM HDD
Daha sonra ekran kartım bir şekilde bozuldu ve ekran kartını MSI RX 470 ile değiştirdim. Bir kez de RAM'im yanmıştı ve o yüzden de 2x4 Corsair RAM'e geçiş yaptım. Zira 4 GB artık kurtarmıyordu. Şu an üsstekilerden farklı olarak sadece ekran kartı ve RAM'ler var ve ben artık bilgisayarımın yavaşladığını bariz şekilde hissedebiliyorum. Oyunlardaki performansı düşük-orta seviyesinde. Benim sorum şu: sizce bu bilgisayarı daha üstün bir işlemci destekli anakartla yükseltip RAM'lerini ve işlemcisini yükselterek ömrünü biraz daha uzatma imkanım var mıdır? Yeni alacağım işlemci RX 470 ile dar boğaz sorunu yaratır mı? Bilgisayarımın performansı artar mı ve bu yükseltmeye değer mi yoksa artık bu bilgisayarın ömrü dolmuş deyip yeni bir sistem toplamam daha mı mantıklı olur. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
T
6 yıl
İnternet Kopması ve Hat Değerleri
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce Türk Telekom'dan Turknet'e 16 Mbps ADSL olarak geçtim. Daha önceki firmadaki aboneliğimde internet neredeyse hiçbir zaman kesilmezdi, ancak Turknet'te yoğun kullanım sırasında veya bazen normal bir zamanda internet kesiliyor ve modemi yeniden başlatmadan geri gelmiyor. Hat değerlerimi kontrol ettim ve bir sorun göremedim. Hat değerlerim şu şekilde;

< Resime gitmek için tıklayın >

Hala Türk Telekom'un verdiği Airties RT-206v4 modemi kullanıyorum. Sorunun bundan da kaynaklı olacağını düşünerek bir ASUS DSL-N16 sipariş ettim. Zaten Turknet'te VDSL pakete de geçiş yapacaktım. Sizce kesilmelerin sebebi ne olabilir? Teşekkürler.
T
7 yıl
Memtest86+ ile İlgili Sorunum
Sorun çözüldü.
T
7 yıl
Bilgisayar Donuyor ve Gelen Ses
Selam arkadaşlar. Az önce CS:GO oynarken PC takıldı kaldı ve hoparlörlerden aynen şöyle bir ses geldi:
http://vocaroo.com/i/s0R5IxumAmmu

mecburen PC'yi yeniden başlattım ardından açılır açılmaz tekrar takıldı ama ses gelmedi. Bu arada donduğunda HDD ışığı yanmıyor. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir? Nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Sistem Özellikleri:
8 GB RAM
RX 470 4 GB Ekran Kartı
FX X6 6300 İşlemci (OC'suz)
Windows 10 64 Bit
T
7 yıl
Bilgisayar Açılırken Bazen Ekrana Görüntü Gelmemesi
Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum bazen bilgisayar açılırken ekrana hiç görüntü gelmiyor. Siyah ekran değil yani ekranda görüntü olmuyor. Bekliyorum 5-10 dakika ama nafile. Yeniden başlatınca düzeliyor. Bazen de bilgisayarı uyku moduna alıyorum tekrar açarken yine ekrana hiç görüntü gelmiyor yine yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Ve ayrıca bu iki olay da olurken takip edebildiğim kadarıyla kasanın HDD ışığı yanmıyor.

Sizce sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olabilir? Eğer ikisinden biriyse hangisidir? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
T
7 yıl
Harddiskim Bozuk Mu?
Arkadaşlar selam. Sorunum dünden beri bilgisayarda acayip bir yavaşlık olması. Önceleri pc 5 saniyede açılırdı masaüstü simgelerine tıkladığım an tepki verirdi. şimdi ilk 15 saniye donuyor masaüstü, chrome da sekmeler yavaş açılıyor. Ve örneğin masaüstünde chrome'a tıkladım harddiskten tıkır tıkır sesler geliyor. (önceden olmayan bir ses). 2013'te almıştım seagate barracuda 1 tb. Sizce bu disk bozuk mu? Bozuksa direk yenisini almayı planlıyorum.
T
8 yıl
Ekran Kartı Tavsiyesi
Selam arkadaşlar. Sistemimde MSI R9 280x vardı bozulduğu için garantiye gönderdim ve iade alındı. Fakat mevzu bahis vatan bilgisayar olduğu için tabii ki para iademi nakit değil kuponla yaptılar. Neyse. Şu an 841 TL'lik kuponum var ve yeni bir ekran kartı alacağım. Üstüne para koymadan alabileceklerimin kötü olduğunu biliyorum. Dolayısıyla R9 280x ile aynı seviye değil de daha üst seviye bir ekran kartı önerirseniz çok güzel olur. Teşekkürler.

Sistem:

8 GB RAM
FX X6 6300
970 G-46
T
8 yıl
R9 280x Düşük Frekans
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartım MSI R9 280x sürekli olarak 300 mHz çalışıyor. O yüzden video izlerken bile zorlanıp bilgisayarı kilitliyor. Yeniden başlatmaktan başka çarem kalmıyor. Bu frekans sorununu çözebilir miyim yoksa servise mi vermem gerekli? Teşekkürler.

İşlemci: FX X6-6300
Ram: 8 GB
T
8 yıl
Bilgisayarın Kilitlenip Kalması ve Birçok Başka Sorun
Merhabalar arkadaşlar. Uzun süredir bilgisayarımda çeşitli hatalar alıyorum. Bunların bazılarını sizlerle paylaşıp yardım almak istedim.

Sistem Özelliklerim:

-8 GB Ram
-R9 280x Ekran Kartı
-Fx X6 6300
-MSI 970 A-G46

Öncelikle BIOS ve ekran kartı sürücüm güncel. Daha önce yaşadığım sürekli olan mavi ekran hataları yüzünden bugün Windows 10 temiz kurulumu yaptım. Bugün de bilgisayar kilitlenmeye başladı. Öncelikle başta Origin üzerinden FIFA 15'i kurarken kilitlendi. Daha sonraki de YouTube'da video izlerken kilitlenmişti. Bu arada ses dahil donup kalıyor ve tek çare sistemi yeniden başlatmak oluyor.

Anladım ki sorun Windows'ta değil -galiba-. O yüzden size danışmak istedim. Çünkü mavi ekran verdiği zamanlarda da bayağı fazla miktarda temiz kurulum yapmıştım ve her birinden sonra ayrı ayrı başka hatalar boy göstermeye başladı.

Şimdiden teşekkürler.
T
8 yıl
Şu ayakkabıyı bileniniz var mı?
Selamlar arkadaşlar şu fotoğraftaki ayakkabıyı bileniniz varsa söyleyebilir mi

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.