Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
406
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayarın Kilitlenip Kalması ve Birçok Başka Sorun
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar. Uzun süredir bilgisayarımda çeşitli hatalar alıyorum. Bunların bazılarını sizlerle paylaşıp yardım almak istedim.

Sistem Özelliklerim:

-8 GB Ram
-R9 280x Ekran Kartı
-Fx X6 6300
-MSI 970 A-G46

Öncelikle BIOS ve ekran kartı sürücüm güncel. Daha önce yaşadığım sürekli olan mavi ekran hataları yüzünden bugün Windows 10 temiz kurulumu yaptım. Bugün de bilgisayar kilitlenmeye başladı. Öncelikle başta Origin üzerinden FIFA 15'i kurarken kilitlendi. Daha sonraki de YouTube'da video izlerken kilitlenmişti. Bu arada ses dahil donup kalıyor ve tek çare sistemi yeniden başlatmak oluyor.

Anladım ki sorun Windows'ta değil -galiba-. O yüzden size danışmak istedim. Çünkü mavi ekran verdiği zamanlarda da bayağı fazla miktarda temiz kurulum yapmıştım ve her birinden sonra ayrı ayrı başka hatalar boy göstermeye başladı.

Şimdiden teşekkürler.



C
8 yıl
Onbaşı

1-İşlenci aniden ısındığından da olabilir Bence işlemci fanını temizle termal macun yenile ve fanın tam oturduğundan emin ol.
2- power supplynin yetersizliği veya dengesizliğinden dolayı da olabilir. tek birtane ram takılı kalsın, Cd ve disket sürücüsü varsa anakarttan çıkart öyle dene usta. (imkanında varsa başka psu yla dene)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1-hocam işlemci ısılarını takip ediyorum ancak çok düşük değerlerde. Zaten oyun bile oynamadan kilitlenmişti. Fan temiz ve yerine tam oturuyor. Bir tek termal macun eskidi iyice sadece ondan olabilir.
2-Power supply hakkında bilgim yok. Power supply'ımın fotoğrafını atsam siz yeterli olup olmadığını söylersiniz galiba.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ek Cevap: Hocam bu arada bulunduğum bölgede aşırı derecede fazla elektrik kesiliyor ve benim UPS vs. hiçbir şeyim yok. Bu kesintilerden dolayı hangi parçalar zarar görmüş olabilir ordan yola çıkabiliriz bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuncsonmez -- 9 Eylül 2016; 11:41:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CasperRismaiLcan
C
8 yıl
Onbaşı

Power supplynin WATT değeri sistemine göre yeterli sıkıntı yok. Ekran kartı ısındığında kendini kitleyebiliyor.Usta şöyle söyliyim aşağıdaki aşamaları yap ve dene


1-Cpu termal macun yenile
2-Ekran kartı fanını heatsinkini iyice temizle ve termal macununu yenile
3-CD writterin bağlantılarını çıkar
4-Ram sayın birden fazlaysa sadece bi tanesi takılı kalsın.
5-Ve son olarak hangi windows sürümü kuruluysa onun en son güncellerime kadar kur.

Bunların hepsini yap usta.Bir daha dene.AMA HEPSİNİ YAP.Bunları yaptıktan sonra devam ederse hangi donanımda arıza olduğunu tespit etmeye çalışırız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.