U

Teğmen
25 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
6 yıl
İlk 3 Ay Sınırsız İnternet Kampanyası
TT'nin Renkli Prime 10GB Tarifesine numara taşıma ile bugün geçiş yaptım, hattım bugün açıldı yani. Sitede yazan açıklamalarda "İlk 3 Ay Sınırsız İnternet Kampanyası" bulunmakta. Şartları sağlıyorum fakat PRIME 30GB yazıp gönderdiğimde şu mesajı alıyorum

"Degerli musterimiz, yararlanmak istediginiz ilk ay 30 GB AKNli SINIRSIZ internet faydasi tarifenize tanimli degildir."

Tanımlı olması gereken 3 ay 30GB kampanyası, aynı kod (PRIME 30GB) ilk ay 30GB sınırsız internet kampanyasında da geçerli. Sitede başka kod yok.

Prime ayrıcalıkları için kodları aldım. 3 aylık kampanyadan faydalanan arkadaşlar nasıl yaptı? Bilgisi olan var mı?
U
7 yıl
Seat Toledo 2013 Android Muitimedya Cihazı Tavsiye
Arkadaşlar merhaba.

Seat Toledo 2013 1.4 tsi aracıma uygun android işletim sistemi olan bir multimedya cihazı arıyorum.

Navigasyon olarak Google Maps i yükleyip kullanmak istiyorum çünkü başka navigasyonlar bana hiç hitap etmiyor.

Bunun için sürekli olarak telefonumdan internet paylaşmam gerekir mi? Onu nasıl hallederim? Olsun da yeter ki mobil internetimi harcasın sıkıntı değil.

Telefondan bakmak yerine sabit, kaza yapma riskinin az olduğu oto ekranından bakmak istiyorum.

Başka marka model aracı olup da kullanan varsa en azından cihaz bilgisi verirse iyi olur.

Teşekkürler :)
U
8 yıl
Elektrikli Süpürge Tavsiye-Yardım
Süpürgemiz, 25 yıllık Arçelik, artık çalışmaz durumda yeni almanın vakti geldi.

Bütçe 400tl aranan özellikleri şunlar:
Çekim gücü yüksek, az sesli (sesi az çıksın diye süpürmez olmasın ), hortum bağlantısı ve süpürge başlığı sağlam olsun (uzun süre yerinden çıkmasın ), hepa filtre ve ağırlıkta önemli, eğilmeden kullanmaya uygun olmalı(uzatılabilir başlık tuşlara basma kolayılığı vb.) ve yedek parçası, toz torbası, filtresi, ıvırı zıvırı kolay bulunsun istiyoruz.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi forumlar.

Edit: Bikaç gündür araştırıyorum. Ses çok sıkıntı değil sadece max. performansa > min. ses anlayacağınız. Benim bütçeme göre bulabildiklerim şunlar:

Electrolux Silent Performer Parketto ZSPPARKETT 700 Watt (Emiş gücü iyi mi?)
Electrolux ZPF Parket Power Force
ELECTROLUX POWER FORCE ZPFCLASSTR
Arçelik S 4240
Hoover TPP 2020 Pure Power
Hoover TPP 2310 Pure Power
Homend Deepsilence 1210 ( Fiyatı çok uygun, 50 kişi de olumlu yorumda bulunmuş.)
FANTOM SS2400 SESSİZ
BEKO BKS 2240 PERFORM
Electrolux Jetmaxx Jmanimal
Hoover Telios Plus TTE 2407

Belki kullanıyorsunuzdur, detaylı araştırmışsınızdır yorumunuz benim için değerli bu konuda. Benim gibi yararlanmak isteyen arkadaşlarda vardır sanıyorum. 270 le 400 küsür arasında değişiyor linkteki ürünlerin fiyatları, fazla eksik yönleri vardır bunları merak ediyorum, para farkına değer mi? Ne önerirsiniz.

Edit 2: Ürünü Gittigidiyordan sipariş verdim. Ürünün incelemesinde bulununan maxian' a teşekkür ederim. maxian'ın konusu
Sizin süpürgeniz bozulmuş üzüldüm buna, Homend servisiyle durumu paylaştınız mı? Servis hizmetinde iyi olduklarını söyleyen bir marka belki çözüm sunmuşlardır/sunarlar.

Edit 3: Homend Deepsilence 1210 Elektrikli Süpürgeyi aldık.
Ses; güç orta seviyelerde oldukça iyi , çekim gücüde hoşumuza gitti (orta üstü ve maks seviyede çok fazla kullanmıyoruz halıyı kaldırdıyor Hem ses hem çekiş yeterli seviyede.)
3 adet ana başlık var:
-Normal ( halı yüzeyinde daha çok kullanılıyor, sert zeminde kayması için pedalıyla fırçaları açılabiliyor fakat kendiliğinden pedal atıyor.)
-Turbo(her yüzeyde sorunsuzca kullanılabiliyor.)
-Yatak(yatak ve koltuk yüzeyindeki saç, tüyleri almak için)
Genelde Turbo başlığı kullanıyoruz. Turbo ve Yatak başlıkların iç kısmındaki dönen parça çıkartıp temizlenebiliyor henüz gerek olmadı. Yardımcı başlıklarda mevcut.
Yedek torbalı olarak geldi.
Üst kısımda bulunan ızgaralardan hava çıkışı var hali ile biraz sıcak. Hepa filtre iyi iş çıkartıyor tozu dışarı çıkartmıyor.
Garantisi 2 yıl, şirket sorun olduğunda garantili ürünü kendilerinin alacağını ve garanti belgesi ile uğraştırmayacaklarını söylediler.(2yıl süre içinde)
U
8 yıl
Beklemeli miyim?
800-900 bütçem var. Telefon önerisi istiyorum. Aradığım özellikler;

-Batarya günü rahat çıkarsın.
-Günlük kullanım genel olarak sosyal ağlar. (Mobil ağ açık olacak şekilde)
-Menü geçişlerinde kasmasın ve arayüzüde önemli. (ilerde şişme yapmasın.)
-ÖnKamera ışıklı-orta ışıklı alanda iyi olsun.
-Oyun belki casual oyunlar olabilir. Oyun performansı önemli değil.

Aradığım özelliklerde şuanda alabileceğim veya bekleyip fiyatı düşünce alınabilecek telefon önerebilirseniz sevinirim. İyi forumlar
U
9 yıl
Silinsin
Silinsin
U
9 yıl
Bilgisayarımdaki Garip Donma Sorunu (Detaylı Konu)
Arkadaşlar selamun aleyküm, hepinize merhaba.

Öncelikle sistemimi sol taraftan açarak da bulabilirsiniz.

ÖZET: PC 3 aydır, benim fark edebildiğim belirli bir sebebi olmaksızın donuyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

SİSTEM:

      İŞLEMCİ: Intel  i7-4790K 
ANAKART: Gigabyte Z97X - Gaming 5
EKRAN KARTI: Galax GTX 970 HOF
RAM: G.SKILL Trident X 2400Mhz (2x4GB)
SSD: Samsung 840 EVO 250GB
HDD: WD Cavair Blue 1TB
PSU: EVGA SuperNova G2 750W
FAN: Noctua NH-D14
KASA: Corsair Obsidian 450D
DVD: LG DVD WR


AÇIKLAMA:

3 aya yakın bir zamandır bilgisayarımda donma sorunu yaşıyorum.

PC yi Ocak 2015'te İnventus'tan aldım. 24 saatlik testten sonra teslim ettiler. Donanımımda hiçbir sorun yoktu. Dediğim gibi son 3 aydır benim tespit edebildiğim herhangi bir sebebe bağlı olmaksızın * bu sorunla karşılaşıyorum. Bazen bir süre bekledikten sonra açık olan herşey kapanıyor ve düzeliyor. Bazen tek çözüm reset atmak oluyor. Ses de tekrar eden biçimde takılı kalıyor. duv duv duv duv duv... gibi :)

Sorun ne zaman gerçekleşiyor?

1) Yanlış hatırlamıyorsam GTA V'i korsan olarak denemek için indirdim. Oyunda herhangi bir düzene bağlı olmaksızın genelde tamamen donma bazen de donup tüm programları ve oyunu kapatıp masaüstüne atma sorunu oluşuyordu. TÜm versiyonlarını 3dm, RLD .. denedim. Hiçbir şekilde değişmedi. İşin garibi yurt dışında oyunu orijinal alarak oynayan arkadaşlarda da hem online hem story modunda rastgele sorunlar oluyor. Ben zaten onları okuduktan sonra korsan indirdim. Kısmete bakın ki aynısı bende de oldu. Oyun oynanınca hiçbir sıkıntı yok. Gayet akıcı ve doyurucu bir şekilde oynanıyor. Ama 20 bilemedin 25 dakika :)

2) Buna benzer bir takılma sorunu AC: Unity'de de olmuştu. Reset atmaya gerek kalmıyordu ama. Tabi bu GTA V'ten daha önce. Orijinal aldığım oyunu uzunca bir süre oynayamadım. Hadi o sorunlu bir oyundu diyeceğim ama sonradan nasılsa sıkıntısız çalıştı. Oyun güncellemelerinin bir alakası yok çünkü en güncel halinde zaten sorun yaşıyordum.

3) Formattan önce tamam GTA V i oynamıyorum nasip değilmiş dedim. Ama silmedim de. Belki çözüm bulunur diye. Ne yazık ki aynı sorun Firefox'ta gezinirken de başıma gelmeye başladı. O zaman baya üzüldüm işte. Baya bi olmaya başladı bu.

4) Dragon Age Inquisition (korsan) oynarken de takılıyordu ve bazen reset atmam gerekiyordu bazen de masaüstüne atıyordu. Ses yine takılıyordu. Bu da sonradan baya azaldı. Hatta olmuyordu neredeyse.

5) Ne yazık ki yeni aldığım CS: GO'yu oynarken yine reset atmamı gerektirecek donma sorunu yaşıyorum.

6) Arma 2, BF3, BF4, Don't Starve Together, Heroes of Storm, Dota 2, LOL, (orijinal), Dying Light, Ori (korsan) oynarken kapanmıyor.

7) Oyunlar dışında, Solid Edge, KeyShot, AutoCAD, SolidWorks, PTC Creo, Spaceclaim, After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Illustrator, Unreal Engine 4, Matlab, MathCAD vs. gibi ağır denebilecek programların hiç birinde henüz böyle bir sorun yaşamadım.


Peki ben neler yaptım?

1) Format tabi ki attım. 1 adet korsan Win 8, 1 adet korsan Win 8.1 ve bir adet orijinal Windows 8 + 8.1 update ile denedim. BIOS'u güncelledim.

2) Bütün donanımın sürücülerini otomatik ve manuel olarak yükselttim. Öyle olmayınca stabil versiyonlara düşürdüm. Şu an yine en son versiyonlar yüklü. Hatta bir kere ekran kartı driverı hariç hiçbir şey yüklemedim. Ses kartını devre dışı da bıraktım. DX ve Visual C++ .. de değişik kombinasyonlarla denedim.

3) Event Viewer'dan her hata verişinde araştırdım. Bulamadım sorunu.

4) Sistemin sıcaklıkları normal değerlerde. Hiçbir sıkıntı yok eminim. Güç kaynağı dışında herşeyi biliyorum. Zaten İstanbul'da havalar daha yeni ısındı.

5) Ekran kartını Valley Benchmark ile test ettim. RAM leri MEMTest86+ ile test ettim, sıfır hata. İşlemcim zaten çizim renderı alırken test edilmiş oluyor bir nevi.

6) Temiz bir format attım. Sadece GTA V'i kurdum. Başka ne Firefox, ne Office vs kurmadım. Yalnızca lazım olduğu için WinRAR ı kurdum. Bi hevesle başladım... BAM!! Yine oldu. Ben tabi iyice bi kıllandım bu durumdan.

7) Birkaç kere daha denedim olmayınca lazım olan diğer programları kurdum artık. Bir de CS:GO var. O da Firefox da kapanıyor.

Edit:
8) HDD'yi çıkartıp denedim sonuç tekrardan aynı oldu.


Tahminim...

1) Güç kaynağına bağlı bir durum olabilir. Birkaç kez elektrik arızası oldu mahallede. 2-3 gün boyunca gelmedi. PC'yi korumak amaçlı tabi ki fişleri çekip bekledim. Elektrik geldiğinde de yine gider diye çalıştırmadım. Gerilim dalgalanması mı oluyor diye kontrol cihazıyla ölçtüm. 210 V 224 V arası oluyordu. Ama bu pek çok kişide böyle değil mi?

2) Ekran kartım fabrika çıkışlı overclock'lu. Bunun bir sorun olabileceğini düşünüyorum ama zayıf ihtimal. Hem güç yönetimini değiştirmiştim hem de AfterBurner ile downclock yaptım. GTA V'i 50 dk falan oynadım. Baya bir sevinmiştim ama tahmin ediyorsunuz işte gerisini..



Şimdi bilirkişilerden, abilerimden, kardeşlerimden, varsa ablalarımdan ve bacılarımdan kuvvetli bir destek bekliyorum. Konuyu uzun tuttum. Yazarken yoruldum. Okurken gına gelebilir size de. Durum vahim ama.. Daha taksiti bitmedi. Bu yazıyı yazarken de kapanabilir diye düşünmedim değil.

Not 1: Hesabı iki kişi kullanıyoruz. Neden bilmiyorum.
Not 2: Yaptığım onca şey içinden yazmayı unuttuğum ya da artık yazmaya üşendiğim şeyler olabilir. Cevaplara göre bu mesaja onları da eklerim.

Bu arada yaşım 22.

Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
U
9 yıl
Cs Go Skin Çalışmam (M4A1 l Multic)
Merhaba,

Cs Go için skin çalışmamı sizlerle paylaşmak istedim. Beğenirseniz desteklerinizi bekliyorum. Destek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Steame tarayıcıdan giriş yapmamış olabilirsiniz. En kısa yoldan Topluluk > Oyuncu Bul > srdew şeklinde aratıp profilime ve atölyeme ulaşabilir oy verebilirsiniz.

Steam Profilim: http://steamcommunity.com/profiles/76561198090941537
______________________________________________________________

M4A1 l Multic


http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=477382661


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Daha fazla resmi atölyemde görebilirsiniz.
U
9 yıl
Ofis Bilgisayarı Önerisi
Merhaba,
-Ofis programlarını hızlı çalıştıracak.(excel, word)
-Uzun kullanım ömürlü,
-Kasası küçük ve güzel görünümlü,
-Olabildiğince sessiz çalışacak,
-Fiyatı olabildiğince düşük,
Intel destekli(i5 işlemcili), Kasa ve bileşen tavsiyelerinizi bekliyorum.
U
9 yıl
Max -4700 tl- / i7 4790K- Galax gtx 970 HOF
Tekrar tekrar konu açıyorum, farkındayım.Sistemi alacaktım istediğim bir ürün kalmadığı için bir süre beklemeye kara verdim.Bu süre zarfında farklı kombinasyonlar yaptım.
Merak ettiğim, max. 4700 tl ye daha iyi bir sistem alınabilir mi?

Sistem çeşitli çizim, müh. programları ve oyun amaçlı bu yüzden işlemciyi i7 4790k tercih ettim.
Sizlerden istediğim bu bütçeye, mümkün olduğunca açıklayarak, diğer bileşenleri eklemeniz.

İnventustan almayı düşünüyorum. Maximum x9 taksitle alıcam öneride bulunurken dikkat ederseniz sevinirim.

OC konusuna da değineyim, daha önce böyle birşey denemedim fakat sistemi uzun süre kullanmak istiyorum ve oc u gerektiği yerde yapmayı planlıyorum.

İşlemci - i7 4790K
Ekran kartı - Galax gtx 970 HOF
..

Yorumda bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim
U
9 yıl
4350tl sistem. Artık alıyorum. Allah herkese nasip etsin. Gelin diyeceğiniz varsa
< Resime gitmek için tıklayın >

Hayırlısıyla bu sistemi 1-2 güne alacağım. Yardımı olan DH üyelerine saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Allah herkese nasip etsin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.