P

Binbaşı
03 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
623 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
P
geçen yıl
İphone E-Sim Hakkında
Merhaba arkadaşlar, e-sim ile alakalı bir sorum olacak. 14 pro cihazım 1 fiziksel sim 1 e-sim olarak geçiyor ama model numarasına baktığımda çift e-sim olarakta kullanılır yazıyor. Cihazım yurtdışı olduğu için e-sim geçip sene sonu yine 2 imeide e-sim olarak kullanmak için bunu soruyorum. Yani tekrar fiziksel sime ihtiyacım kalmaz değil mi? Birde iphone xr cihazım var kalan 4 ayda ise onun e-sim özelliğiyle hattımı kullanacağım. Bu konu hakkında bilgisi olan ve yapan biri var mı acaba?
P
2 yıl
TurkNet Saha Ekibi Ne Zaman Geliyor
Dün uzun zamandır gördüğüm turknete ilk başvurumu yaptım. Adres değişikliği sebebiyle mecburen diğer internetimi iptal ettirdim. Dün türknet müşteri temsilcisi beni arayıp müsaitseniz 28 haziranda saha ekibimiz gelip evrakları imzalatacak dedi ve bugün saat 4e kadar bekledim ama kimse aramadı daha sonra ben müşteri hizmetlerini aradım ve adres olarak iş yerini verdiğim için kaça kadar gelebilirler diye sordum ve saat 7ye kadar çalıştıklarının cevabını aldım. Normalde 5te biten mesaiye rağmen 7ye kadar iş yerinin oralarda oyalandım ama ne arayan oldu ne soran. Daha başvurunun başındayken böyle aksilikler olması insanı soğutuyor. Kullanan arkadaşlar bu imza işi genelde ne kadar sürüyor ve daha sonra internet bağlantısı ne kadar sürüyor eğer çok uzun sürecekse iptal ettirmeyi düşünüyorum.
P
3 yıl
SERVER İÇİN SİSTEM ÖNERİSİ
Elimizde yeni aldığımız bir bilgisayar var ve bu bilgisayarı server olarak kullanmak istiyoruz. Kullanacağımız program SQL tabanlı Zirve Ticari programıdır ve basit çok ağır olmayan bir programdır. Programı fabrikadan 2 ve dışarıdan 2 olmak üzere toplam 4 kişi kullanacağız ve 7/24 kullanmayacağız yani hep kullanılmayacak veya bu 4 kişi bile aynı anda nadir olarak bağlanacaktır. Mesela Server sabah 7de açılır akşam 7de kapatılır gibi düşünebilirsiniz. Program üzerinde dahi 2 firma takip edilecek ve çok yoğun bir veri olmayacak. Bulunduğumuz konumda bilgisayarcı olarak bu kurulumları bağlantıları güvenliği sağlayacak birisini bulamadık. Bir bilgisayarcı ile görüştüğümde server için Xeon işlemci şart ve güvenliğiyle vs 30 bin tlyi bulur dedi ama araştırmalarım sonucu aşağıdaki bilgisayarında bu işlevi göreceğini öğrendim. Aşağıdaki bilgisayarı yeni sipariş ettik yani iptal etme imkanımız vardır ama işimizi görecekse baya uyguna aldığımız için iptal etmek istemiyorum. Veya şu parçayı şununla değiştirirseniz daha uzun ömürlü verim alırsınız derseniz sadece o parçayı da değiştirebilirim. Aklımda i7 10700K işlemcisi de var ama ne alayım neye karar vereyim tam olarak bilemedim.

Bilgisayarımızın özellikleri:

Ryzen 7 5700G
Gigabyte GA-A520M-H
2x8 16gb 3200mhz ram
500gb SSD + 7/24 1tb HDD 
500w 80+ gold psu ve kasa

SSD'ye SQL ve programı kurup HDD'yi yedekleme olarak kullanmayı düşünüyoruz.
P
3 yıl
İş yeri için APU sistem
Merhaba, iş yerinde muhasebe programı ağırlıklı Word Excel kullanılacak bir sistem arıyorum. Sadece kasa dizeceğim ve sadece iş amaçlı kullanılacaktır. Uzun ömürlü olsun istiyorum ve Max 5 bin TL limitim var ama daha uygun olursa çok iyi olur. Kendim bir sistem dizdim ama ne kadar iyi olur veya düşürmem yükseltmem gereken parçalar var mı bilemedim.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
100 BİN TL\u0027YE ARAÇ ÖNERİSİ (ibiza-aveo-fiesta)
Şu anda chevrolet aveo kullanıyorum 2005 kasa ve onu satılığa çıkartıp üstüne nakit ve krediyle araba düşünüyorum. Maks 100 bin olacak şekilde.

Aklımda 2013 kasa ltz paket 1.3 aveo var.

1.2 tsi ibiza style paketi veya referance paketi var

2013-2015 fiesta titanium paketi var.

Bu araçları düşünüyorum ve benim için boyanın bir önemi yok. Km uçuk olmasın ve arabanın içinde direklerde şasede işlem olmasın yeterli. Sizce bu fiyatlara ne alınabilir? Ağırlıklı olarak HB düşünüyorum. Senede ortalama 6-7bin km arası yapıyorum. Aslında şu anda kafam style pakete çok yatıyor ama yinede kararsızım.
P
4 yıl
İP TV İÇİN CİHAZ ÖNERİSİ
Tanıdık birisi 150 tl yıllık ip tv almış ve yanında cihazada 250 tl vermiş, kendisi 2 aydır kullanıyor ve hiç sorun yaşamamış. Bugün bizde bağlatalım dedik ama cihaz olarak kararsız kaldım yani dandik bir şeye 250 tl almasınlar diye ve bu konulardan uzak olduğum için size sormak istedim. Sadece ip tv için kullanacağız nasıl bir şey önerirsiniz? Bu bütün kanalların olduğu ip tvden alacağız.

Adamların verdiği cihaz hangisi tam bilmiyorum
P
5 yıl
Yurtdışı Alışveriş İçin Enpara Tarzı Kart Önerisi
Merhaba, yurtdışından alışveriş yapmak için yani özellikle parayı o anki kur ile çekecek bir kart öneriniz var mıdır? Enpara anlık olarak çekiyor ve çok işime yarıyor ama kartım kayıp oldu ve bildirdim fakat hala kart gelmedi bende hem farklı banka kartı da kullanayım diyordum.
P
5 yıl
Torrent/Download Sistem Önerisi
Merhaba, indireceğim bir çok film oyun vs. olduğu için, bu indirmeleri yapacak küçük bir sistem arıyorum. Sizce nasıl bir şey beni kurtarır? Sistemden tek beklediğim download yapması. Kasa almak istemiyorum yani büyük bir şey olmasın küçük kasalar oluyor öyle bir şey düşünüyorum veya laptop mu almalıyım? Küçük kasa dediğim Android boxlar gibi.
P
5 yıl
Oyun ve İş İçin Wireless Mouse Önerisi G603
Uzun bir süredir arayıştayım fakat bir türlü karar veremiyorum. Wireless mouse modellerinde Logitech diğer markalara göre daha önde gibi. Hem oyun oynuyorum hemde internette vs. çok geziniyorum. Wireless almaya kesin gözüyle bakıyorum yani kablolu almayacağım. Kablosuz alınca da pilli almak istiyorum çünkü bu seferde 2 günde bir şarj etme sıkıntısı yaşıyoruz.

1. Seçenek : Logitech G603 uzun bir süre araştırdım. Türkiye'de öneren çok fazla kişi var fakat yabancı forumlarda hep kötülenmiş özellikle orta yuvarlak tuşuna hep bozuluyor diyorlar. 603 istememin sebebi hem Lightspeed hemde pilli olması yani pili şarj et direkt tak ve saatlerce günlerce kullan.

2. Seçenek : Aklıma gelen bir diğer olay Logitechin eski ama sağlam olan wireless modelleri yani gaming için değilde standart üretilen 1 pil ile 2-3 sene ömrü olan modelleri diyorum. Bu modellerden 1 tane alıp yanınada kablolu güzel bir gaming mouse alsam değiş tokuş şeklinde kullansam acaba nasıl olur? Ayrıca bu dediğim eski sağlam modellerden aklımda sadece M705 var ve başka önerisi olan varsa onlardan da yorum bekliyorum.

Elim biraz büyüktür yani Bloody A90, Corsair Glaive gibi mouselar elime uygundu o diğer küçük wireless mouselar ile pek rahat edeceğimi sanmıyorum
P
5 yıl
RM550X vs CX650M Hangisi Sisteme Uyumlu
Ryzen 2700x, Msi Rtx2070, 2 HDD 3 SSD'li bir sistem kuracağım güç kaynağı olarak RM550x CX650den daha pahalıya geliyor. CX hakkında bazı kötü yorumlar görmüştüm. Sizce RM550X alsam sistemime yeterli olacak mıdır?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.