A

Çavuş
06 Ağustos 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
18 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
Merkezi Yerleşme Puanıyla Yatay Geçiş
Merhabalar,
Merkezi Yerleşme Puanıyla yatay geçiş ile ilgili bir kaç sorum olacaktı

1) Bu başvuruyu YÖK e mi yapıyoruz yoksa direkt olarak üniversiteye mi?

2) Diyelim ki geçiş hakkı kazandık, gitmek zorunda mıyız yoksa son söz hakkı bizde mi?

3) Başka bir okula ortalama ile başvuru yaparken aynı zamanda başka bir okula merkezi yerleşme puanıyla başvuru yapabiliyor muyum?

Herhangi bir tanesini bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim...
A
6 yıl
İTÜ Yatay Geçiş
Merhabalar,
Ben İstanbulda bir özel üniversitede 1.sınıfı bitirdim 2.sınıfa geçtim. Genel not ortalamam 3.83 ve hayallerimdeki okula yani İTÜ ye geçmek istiyorum fakat 1. sınıfın ilk döneminde Fizik 1 dersinden hocayla ilgili bir sebepten dolayı çekilmek zorunda kaldım. İkinci dönem o kredi açığını kapatmak için üstten matematik dersi aldım. İTÜ nün yabancı dil yeterlilik sınavınıda başarıyla geçtim ama şimdi ön koşullarda şu iki madde bulunuyor:

d) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda, bitirmiş olduğu dönemlere ait öğretim planlarında belirtilen tüm dersleri dönem kaybı olmaksızın almış ve başarmış olması (kredili derslerde en az CC, kredisiz derslerde BL) zorunludur.
e) Kayıtlı olduğu dönemlerde, öğretim planında yer alan tüm dersleri almamış olan ya da herhangi bir dersten notu DC ve altındaki notlarla başvuran öğrencinin başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

Dersten çekilmek transkripte W notuyla işlendi fakat anladığım kadarıyla İTÜ de dersten çekilme gibi bir durum yok. Üstten bu açığı kapatmam bu maddelerde esneklik yapılmasını sağlayabilir mi? Veya bununla ilgili herhangi bir bilgisi olan bilgisini paylaşırsa çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler...

Üstte belirttiğim maddelerin kaynağı:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/YatayCapYandal.html
A
6 yıl
| ÇOK ÖNEMLİ | Burs Arttırma
Özel üniversitelerde burs arttırmak için ne yapmamız lazım fikir verin lütfen 1 kişiyle %75 burs kaçırdım ve 10 bin lira fark ettirdi bu. Bilen varsa lütfen yazsın
A
7 yıl
İyi Üniversitelerle farkı kapamak
merhabalar mef üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım. üniversiteyi bitiren veya 3. 4. sınıf öğrencisi olan arkadaşlara bir sorum olacak.

-orta/iyi üniversitelerdeki öğrencilerden biriyseniz, çok iyi üniversitelerle olan aradaki farkı kendim neler yaparak kapayabilirim?

-bilgisayar mühendisliği okuyan büyüklerime sorum, iyi bir mühendis olmak için neler yapmam gerekiyor?

-endüstri mühendisliği ile çift anadal yapmak mı yoksa itü ytü gibi daha üstteki üniversitelere yatay geçiş yapmak mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. gerçekten üniversite dersleri ve hayatı hakkında çok fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim...
A
7 yıl
iphone 6 tamirinden anlayan baksın acil
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

merhabalar
iphone 6'mın ekranı kırıktı ve ekranın üstteki siyah parçasınında birazı kopmuştu kamera falan gözüküyordu. bir kaç gün önce telefonumun suyla teması oldu ve bende saniyesinde kurutup pirince koydum sonra isopropil alkolle makinanın içinide fırçaladık. cihaz en başta açılmıyordu lakin yaptıklarımızdan sonra açılmaya başladı. fakat görüntü alamadım ekrandan. lightning kablosunu vga ya çeviren bir kablo vardı bende onunla baktım televizyonda orda görüntü aldım. ekranın öldüğünü düşünüyordum ama galiba yanılıyormuşum. bugün buralarda bi telefoncu vardı bana iki tane ekran verdi onlarda çalışmadı o ekranın takıldığı portların kenarlarında korozyon oluşmuş ve bence bundan dolayı taktığım ekranlar çalışmıyor. ayrıca çok garip bir durum daha var. telefonun tarihi ve saati tam suyla temas ettiği anda takılı kalmış ilerlemiyor. ayrıca telefon açıldığında üstünden dokunduğumda çok ısındığını hissediyorum ama metalden dokununca normal olduğunu hissediyorum.

şimdi sorum şu. benim bir şekilde yedek almam lazım. telefonun şifresi var ve ekran olmadığı için giremiyorum. telefondan yedeği nasıl alabilirim nasıl içindeki belgeleri kurtarabilirim?

veya anakart değişmeden o portların etrafının tamiri yapılabilir mi?

(resimlerden bir tanesi televizyonda aldığım görüntü diğeri port kısmı)
A
7 yıl
En en en ucuz toplama pc önerisi?
merhaba başlıkta dediğim gibi toplama bir bilgisayarı minimum kaça toplayabilirim. Oyun oynamayı düşünmüyorum sadece internette dolaşabileyim word excell gibi essential programları rahatlıkla çalıştırsın hani aklımdaki maliyet 200 lira. Ayrıca ikinci el almayı pek düşünmüyorum. Bu işlerde yeniyim yardım ederseniz çok sevinirim
A
8 yıl
VPN Programının Ayarlarını bulmak
Merhaba başlığı okuyunca saçma gelebilir ama lütfen yardım edin...
Lantern adında bir VPN programı var MEB internetinde açılabilen ve çalışan 2 VPN den bir tanesi. Wi-Fi şifresini bulduk VPN olarak Android Cihazlara bu programın Android için olan halini indirdik fakat ben ve diğer iphone kullanıcıları bu vpn i indiremiyoruz çünkü iphone için yapılmamış. Şimdi bizim bunun bağlandığı serverı, kullanıcı adını ve şifresini bulmamız lazım lütfen yardım edin.....

https://getlantern.org/ (Bu da sitenin linki)
A
9 yıl
FUT 16 Türkiye Ligi Kadro Önerileri
Beyler FIFA 16 çıktı çıkacak artık... Hatta bazıları oynamaya bile başladı. Malumunuz Süper Lig başlangıç kadrosu kurmak için ideal bir lig. Artık Ligimizede "süper" yıldızlar geldi kadro önerilerinizi alalım...

< Resime gitmek için tıklayın >
https://store.donanimhaber.com/5f/13/3e/5f133e8b2f782a31b81e2b27bc653570.jpg

Hedefim bu kadro düşüncelerinizi de alalım...
A
9 yıl
0 bilgisayarda Bootmgr hatası
Merhabalar bugün evimize tahminimce sıfırlanmış bir bilgisayar geldi. İşletim sistemi yok falan işte... Ben bu bilgisayara Windows 8 kurmaya çalışıyorum. USB'yi taktım boot orderda usb yi ilk sıraya getirdim fakat bootmgr hatası diye bir şey verdi :/ bu ne demek ve nasıl çözebilirim?
A
9 yıl
Acil!!!!Ebay borç lütfen yardım
-
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.