G

Binbaşı
23 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
G
4 yıl
Egzoz muayenesinden kaldım / Lambda sensörü
Lambda degeri benzin 1,380, alt. yakıt 1,190 çıktı. 0,970-1,03 arasinda olmasi gerekiyormuş. Egzozcuya baktir dedi egzozcu bi sorun yok deyip oksijen sensorü için başka bir ustaya yönlendirdi. Bosch Diagnostik cihaza baglayip baktı ikinci usta ve bi hata, sorun yok arabanda dedi. Tekrar bi egzozcuya baktirdim bu sefer o zaman katalizör degistirecez 1500 tl dedi. Baska bi usta iki oksijen sensoru degisiriz 1000-1500 tutar dedi ama garanti veremem dedi. Sizce ne yapmalı? Aracın calışmasiyla ilgili bi sıkıntı yok. Buji, yag filtreleri hava filtreleri 3500km önce değişti.

Arac 1.2 16V otomatik albea atiker lpgli. lpg takili haldeyken 2018 de muayeneden sorunsuz geçmiş.
G
4 yıl
Metal sürtme sesi sebebi disk midir?
araç 1.2 16v 2007 otomatik albea. araç dururken gaza basıp kalkışa geçtiğimde sol önden bi metal sürtme sesi geliyor. frene basarken gelmiyor bu ses. ya da sesi duyup ayağımı gazdan çekince de ses gelmiyor. 2 ustaya gösterdim disk üstündeki keçede sorun var balata değişim zamanı gelince diski de değişirsin dedi. fakat sadece gaza basarken gelmesi beni şüphelendirdi. başka bir sebebi olabilir mi? ya da sorun disk mi bunu kendim anlama şansım var mı?
G
4 yıl
RX580 Donma sorunu - EVENT LOG EKLEDİM
şuan 20.4.2 driver'ı kurulu. bundan önce 20.2.2 vardı. 19 lu sürümleri de kullandım. sorun hep aynı. oyun oynarken rastgele ekran donuyor. ses gelmeye devam ediyor, imleci hareket ettirebiliyorum. fakat başka hiçbir şey yapılamıyor. alt+tab, ctrl+alt+del hiçbir şey çalışmadığı için power tuşuyla pc'yi kapatıyorum.

aorus rx580 8gb-ryzen 5 1600-16gb ram-xpg 512gb-550w gold psu sistemim.

kapanma ısınma ile alakalı değil anladığım kadarıyla çünkü çok uzun süre civilization oynadığımda 80 derecelerde geziyor fakat donma olmuyor. furmark testinde de donmuyor. tamamen rastgele, bazen oyun açıldığında bazen 1-2 saat sonra yaşıyorum bu sorunu. daha önce birçok kez temiz kurulum yaptım, bir çözüm olmadı.






Faulting application name: Radeonsoftware.exe, version: 10.1.2.1788, time stamp: 0x5e9f5ad0
Faulting module name: Radeonsoftware.exe, version: 10.1.2.1788, time stamp: 0x5e9f5ad0
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000412967
Faulting process ID: 0x2610
Faulting application start time: 0x01d632f3c7907e5d
Faulting application path: C:\Program Files\AMD\CNext\CNext\Radeonsoftware.exe
Faulting module path: C:\Program Files\AMD\CNext\CNext\Radeonsoftware.exe
Report ID: ba53ce80-7d45-428c-baf8-ff2f4cd9a447
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
G
5 yıl
Türk Telekom Taahhüt Dolandırıcılığı
Adıma türk telekom mobil hattı var ve kardeşim kullanıyor. Faturasız hat. Kardeşimi arayıp sizi 30 tl lik faturalıya geçirelim diyorlar ve kardeşim de hat sahibi ben değilim demesine rağmen geçirmişler. 2 aydır 37.5 lira fatura gelmiş. Şimdi arıyorum hem 30 tl demişsiniz hem de hattın yasal sahibi olmayan biri nasıl benim adıma taahhüt veriyor diyorum kullanıcı da verebilir sorun yok diyor. Halbuki bundan önceki müşteri hizmetleri sizin adınıza konuştuysa, güvenlik sorularını cevapladıysa işlem yapılmıştır dedi ki böyle bir şey olmadı. Konuşma kaydına bakın diyorum konuşma kaydı bulamadım diyorlar. Cayma bedeli yansıtırız taahhüt iptali durumunda dediler. Yansıtın deyip taahhüt iptal ettim ve hattı taşıcam başka operatöre. Bu cayma bedelini ödedikten sonra gidip tüketici hakem heyetine şikayet oluşturup sonucu buraya da koyarım.

Bu konuda bilgi sahibi olanlardan da yol göstermesini rica ediyorum. Teşekkürler.
G
5 yıl
Teknoloji basınına neden güvenmemelisiniz? VİDEOLARLA KANITLI
Youtube'dan teknoloji kanallarını imkan buldukça takip eden birisiyim ve büyük bir kısmının haksız kazanç elde ettiğini, etik değerlere saygısının olmadığını, kullanıcıları/takipçilerini enayi yerine koyduklarını söyleyebilirim. Sebebine gelince aşağıdaki videolardan görebileceğiniz üzere Huawei Watch GT2 markalı saat bütün basına parayı dağıtmış ve bu videoları yayınlayın demiş. Her kanal da aynı anda bu videoları yayına almış. Fark ettiyseniz TeknoSeyir haricinde bu videolara "advertorial" yazan yok. Sorsan inceleme, fakat videolarda övgüden başka bir şey yok. Hatta videolara 2-3 dakika bakınırsanız huawei'nin tek tek bunları söyleyeceksiniz demişcesine ellerine not tutuşturdukları bile belli.

Gelelim videolara ;

Videoyu izlemek için tıklayınız

Technopat'ın videosunun sadece güzelleme dolu olması, açıklamasının paragraflar sürmesi ve açıklama sonunun " Sonuç olarak, Huawei Watch GT 2 önceki modelin üzerine yepyeni özellikler ekliyor ve başarısını sürdürmeye devam ediyor. Eğer klasik saat görünümünde akıllı özellikler dikkatinizi çekiyorsa Watch GT 2 tam size göre bir ürün. " ile bitmesi bu içeriğin inceleme değil reklam olduğunu anlatıyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Shiftdelete. Zaten sdn ile ilgili şaşırtıcı bir şey değil. Sponsorlu içeriklerini hiçbir şekilde belirtmeyen, kullanıcılarını kandıran bir başka teknoloji basını.


Videoyu izlemek için tıklayınız

HWP. Aynı şekilde işine gelince her markaya atar gider yapan ama niyeyse bazı markalarla arasının müthiş olmasının sebebini bir türlü niyeyse anlayamadığımız bir basın.




Videoyu izlemek için tıklayınız

Ve sırada donanımhaber. Bildiğiniz gibi. Amazon faciasından sonra bunlara da şaşırmassınız zaten.


Videoyu izlemek için tıklayınız

Gelelim teknoseyir'e. Gördüğünüz gibi gazetecilik ahlakına sahip tek kanal bunlar arasında. 3 kuruş için takipçilerini enayi yerine koymayı reddetmiş, ilkeli ve ahlaklı davranıp advertorial şeklinde ibare koymuşlar.



Peki resmi anlamda reklam aldığını duyurmayan bu insanlar/yayınlar bu markalardan aldıkları paraların vergilerini ödüyor mu?




ÖZET : BU YAYINLARIN HİÇBİRİSİNE GÜVENİP ÜRÜN SATIN ALMAYIN.
G
5 yıl
TP-LINK Archer D7 Sinyal Gücü - Şemalı
< Resime gitmek için tıklayın >

Masaüstü bilgisayarımdan TP-Link WN823N ağ adaptörü ile Archer D7 modeme bağlanıyorum(aradaki mesafe 4 metre civarı) fakat sinyal gücü windowsda 4 üzerinden 3 diş(%75) gözüküyor. Modem bu kadar yakın olmasına rağmen neden bu şekilde? Wifi Analyzer ile baktığımda N standardında bağlandığını ve -56db değerini görüyorum. Günlük kullanımda pek bir sıkıntım yok ama başka bir cihaz bağlı olmasa dahi online oyunlar sırasında arada ping dalgalanması oluyor. Başka cihazlar bağlandığında da bu dalgalanma artıyor.


Bu normal mi? AC destekli bir adaptöre geçsem sinyal gücü ve kalitesi artar mı?

Teşekkürler.
G
5 yıl
Oyunda donma sorunu - Siyah ekran - Ryzen 5 / RX580
Leauge of legends'da başıma şöyle bir sorun geliyor. Alakasız bir anda bilgisayar donuyor 2-3 sn kadar. Ardından ekran siyaha dönüyor ve ekran kartının ledleri bi kapanıp açılıyor. Sonra ekran geri geliyor ve oyuna devam edebiliyorum. Totalde bilgisayar 5-6sn civarı donuyor yani. 4-5 oyunda bir oluyor bu sorun. Sebebi ne olabilir? Grafik kartı sürücüsü 19.9.2.

ryzen 5 1600
rx 580 rog strix top 8gb
asus a320m-k
sharkoon 550w 80+ bronze
corsair 2x8gb ram
m2 nvme ssd

Furmark 1080p sonuç : 4330puan 72fps max gpu sıcaklık: 61derece
G
5 yıl
RYZEN 3000 Serisi OC Kabiliyeti/Beklentileri - DELID Sonuçları
Videoyu izlemek için tıklayınız


Özet: Ryzen 3000 serisi de önceki serilerde olduğu gibi fabrika çıkışlı maksimum saat hızına yakın değerlerde geliyor. Delid yapsanız dahi 3-4 dereceden fazla bi kazancınız olmuyor. Sıvı nitrojenle 10 derecelerde işlemciyi çalıştırıp 5ghz'e vurmadığını, 4.3-4.4ghz hızlarının "maksimum" olduğunu, bu bariyerden sonra güç tüketiminin çok arttığını belirtmiş ve bu hızlara 1.45v ile ulaşmış. 1.35v-1.40v arasını "sweet spot" (ideal aralık) olarak tanımlamış.

Yani alacağınız işlemciyi seçerken yüksek maliyetli anakart/soğutucu tercihi yapmak gerekli değil bence. Ryzen 3600 ve 3700x şahsen verimlilik açısından en beğendiğim modeller oldu. İyi bir soğutucu da elinizde varsa precision boost özelliği ile manuel ayarlar yapmadan sessiz ve verimli şekilde kullanılabilir.
G
5 yıl
Transfer problemi ve FFP \u003c\u003c\u003c
3 arkadaş online süper lig kariyeri oynuyoruz. (fb,bjk,başakşehir) 2. sezon bitti. temmuz ayındayız. ben sezonu 3 kupa ile tamamladım. uefa avrupa ligi, türkiye kupası, süper lig. buna rağmen 3m olan transfer bütçem ilk sene olduğu gibi yine sıfıra düştü. merak ettiğim bu kaç sene daha böyle sürecek. yönetimin transfer bütçesine 24.99m aktarılmasına izin verilir en fazla diye bir madde var fakat yönetimden transfer bütçesini arttırın talebim de reddedildi. buna karşın başahşehiri oynayan arkadaşa (3. bitirdi) yönetim 15m, beşiktaşı (4. bitirdi) oynayan arkadaşa yönetim 12m transfer bütçesi verdi. bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

2. bir sorum da kupa alsak da başarılı olsak da oyunculara transfer teklifi gelmiyor. bunun için yapabileceğim bir şey var mı? oyuncuları transfer sezonu başlangıcında direk önermeli miyim? değerine göre ne kadar fiyata önermeliyim?

son soru : normalde potansiyeli çok yüksek olan david neres takımdan sözleşme öncesi vaatleri gerçekleştirmediğim için ayrılmak istiyor(sezon sonu itibariyle gerçekleştirdim fakat geldiğinden beri üzg işareti vardı, sezon sonu kayboldu kiralıktan döndükten sonra). performansı da kötü. bu adamı kazanabilmemin bir yolu var mı?
G
5 yıl
Cep telefonlarına ÖTV zammı geldi
%25 olan zam %40-50 arasına cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıktı. Matrahı 1500TL üzeri cep telefonlarından %50 ÖTV alınacak.

5000tl fiyatli bir telefon eskiden 7817tl ye gelirken artık
9381tl ye gelecek.


Bu vergi düzenlemesiyle ülke beklendiği gibi cari açığı düşürür ve ekonomi şaha kalkar umarım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.