Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
2
Cevap
1327
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Metal sürtme sesi sebebi disk midir?
G
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

araç 1.2 16v 2007 otomatik albea. araç dururken gaza basıp kalkışa geçtiğimde sol önden bi metal sürtme sesi geliyor. frene basarken gelmiyor bu ses. ya da sesi duyup ayağımı gazdan çekince de ses gelmiyor. 2 ustaya gösterdim disk üstündeki keçede sorun var balata değişim zamanı gelince diski de değişirsin dedi. fakat sadece gaza basarken gelmesi beni şüphelendirdi. başka bir sebebi olabilir mi? ya da sorun disk mi bunu kendim anlama şansım var mı?



B
4 yıl
Yarbay

Kaliper pimi arızasına benziyor. Frenleme sisteminin açılmadan anlaşılması zor. Araç yürürken sıktığını hissediyor musunuz?



B
4 yıl
Yüzbaşı

balataları söktür asimetrik aşınma var mı baktır. internetten silikon gresi ve bakırlı gres al. silikon gresiyle kılavuz piminin içini temizledikten sonra güzelce yağla yerine sok. bakırlı gresi ise balatanın sırt kısmına ve kalipere giren uçlarına eser miktarda sür ( fazla sürme ve sakın diske veya balataya bulaştırma ) sonra montajı yapmadan diski balata spreyiyle temizle. kendin yapamazsan malzemeleri götür sanayide yaptır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 11 Temmuz 2020; 1:36:34 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.