S

Binbaşı
18 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
166 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Bowers \u0026 Wilkins Px inceleme
Herkese selamlar.
Yeni aldığım kulaklıkla alakalı deneyimlerimi anlatarak küçük bir katkıda bulunmak istedim.
Kulaklığımı forumdan Kheldar nickli arkadaştan aldım. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim. Alakalı, iyi niyetli. Sağolsun.

Bendeniz 6 yaşından beri aktif olarak müzikle uğraşan, Müzik bölümü mezunu, Trt' de görev yapmış şimdilerde ise müzik öğretmenliği yapan bir forumdaşınızım. Müzik dinlerken özellikle her enstürmanın seslerini, yaptıkları nağmeleri tek tek duymaktan hoşlanan, kaliteli müzikten zevk alan birisiyim. Uzun zamandır kaliteli bir kulaklık alma hevesim vardı. Uzun araştırmalardan sonra kalitesi ve kablosuz olması hasebiyle bowers&wilkins px modelinde karar kıldım. Elimde başka bir kulaklık (iphone earphone hariç) olmadığı için karşılaştırma yapamayacağım. Yazacağım her şey şahsi görüşümü yansıtmaktadır. Kulaklıkların genel özelliklerine değinmeden sadece gözlemlediklerimden bahsedeceğim. Sitede bulunan üst düzey kullanıcılar daha iyi inceleme ve karşılaştırmaları mutlaka yapacaktır. Sürçülisan eder isem şimdiden affola.

Kulaklığın kutusu, içinden çıkan kablolar, taşıma çantası gerçekten kaliteli. Üst düzey bir ürün aldığınızı hissediyorsunuz. Kutudan sert taşıma kılıfı çıkmamakta. Onun yerine kadifemsi bir çanta çıkıyor. Kulaklığı darbelere karşı koruma konusunda yeterli olmayacaktır.

Kulaklığın genel yapısı güzel. Sağlam, şık ve üst segment olduğunu elinize alır almaz hissediyorsunuz. Kulaklığın sağ tarafında ses açıp kapatma, kulaklığı açma kapatma, gürültü engelleme özelliğini aktif eden tuşlar bulunmakta. Kulaklığı kafa bandına bağlayan aparatlar metal. Ancak kulaklığı ağırlaştırmıyor. Aksine hafif, şık ve sağlam olduğunu gösteriyor. Kafanızda iken dışarıdan dikkat çeken bir görünümü var.

Kulaklığın pedleri kulakları tam anlamıyla içine almakta. Kulaklarım biraz küçük ve beni rahatsız etmedi. Ancak büyük kulaklı bir arkadaşımda denedi ve sorun olmadığını söyledi. Gürültü giderme özelliği olmasa bile sesi belli bir seviyeye kadar kesmekte. Kafa bandı biraz sert gibi. Uzun süreli kullanımda rahatsız edebilir. Ben en fazla 3 saat dinleyebildim. İşler ve evdekiler yüzünden çok uzun süre kafamda tutamadım. Ancak az da olsa bir rahatsızlık olabiliyor. Fakat bir çok incelemede bu sorunun olmadığından da bahsediliyor. Ayrıca yine incelemelerde bazı kişilerde baş ağrısı yaptığı (aktif gürültü giderme özelliği olan kulaklıkların hepsinde rastlanmış) da söylenmekte. Bende böyle bir sıkıntı olmadı.

Gürültü giderme özelliği gayet güzel. Ancak bu özelliği dışarıdaki tüm sesleri keserek sağladığını düşünmeyin lütfen. Sürekli gürültüleri önleyebiliyor sadece. Ancak müzik başlayınca iş değişiyor :)

Kulaklığın akıllı telefonlar için yaptığı uygulamasını mutlaka telefonunuza indirmelisiniz. Bu programla gürültü giderme özelliğini 3 ayrı modda kullanabiliyorsunuz. Bunlar ofis , şehir ve uçak. Ben ofis seçeneğini çok kullanamadım. Şehir seçeneği genelde aktif. Dışarıdan gelen sesleri daha iyi alıyor.

Kulaklığı başınızdan çıkarınca, bir kulağınızdan çıkarınca vb. otomatik olarak bekleme moduna geçiyor.Ayrıca telefonunuzdaki şarkıyı çalan müzik çaları da pause moduna alıyor. Benim çok beğendiğim bir özellik oldu. Tekrar takınca kaldığı yerden devam ediyor. Bu özelliğide programın içerisinden kapatabilmektesiniz. Tidali kapatmama rağmen kulaklığı takınca yine de kaldığı yerden devam etmeye başladı!!!

Yeter artık sesi nasıl diyenler olacaktır :)

Kulaklığı ev ve ofis ortamında, İphone 8 plus telefonum, Tidal hifi - spotify aboneliklerim ve flac, dsd, mp3, aac ses dosyaları ile neplayer de denedim. Maalesef iphone dışında başka bir kaynakla deneme imkanım olmadı. Malum iphone belli bir standartın üstüne çıkamıyor. Ancak ses inanılmaz kaliteli ve net.
İlk önce aynı eserin standart mp3 halini, sonra flac daha sonra spotify ve tidal hifi versiyonlarını dinledim. Kesinlikle tidal hifi bir adım önde. Dsd formatlı eserler ile flac ve tidal hifi arasında bir fark hissedemedim. Bu da telefonumun çıkış performansıyla alakalı eminim. İlerleyen zamanda iyi bir dap alabilirsem tekrardan bakarım. Bugüne kadar severek dinlediğim albümlerden başladım işe. Müzik geçmişimden dolayı çok iyi performanslar alamadığımı biliyordum. Hep bir şeyler eksikti. Ancak bu kadar fark edebileceğini düşünmemiştim. Her enstürman ayrı ayrı parlıyor. Vokal inanılmaz sade ve pürüzsüz. (Yıldırım Gürses' in Anılarla Yıldırım Gürses albümünde bulunan "Çal Kanunum" şarkısında vokal arkasında ki piyanonun neler yaptığını duyunca nefesim kesildi!!! ) Bazı albümlerdeki küçük hatalar tam karşımda. Gerek bas gerek mid gerekse tiz sesler tam olması gerektiği gibi.
Vokalistlerin bazı şarkı sözlerini yuttuğundan şikayet ederdim hep, kulaklıkla dinleyince aslında dinlediğim cihazların kelime sonlarını yuttuğunu gördüm. Enstürman çalanların parmaklarının sazları üzerinde kayarken çıkardıkları seslerden, vokallerin nefes aralarındaki nefes seslerine kadar tüm ayrıntılar net. Arkada kaybolan enstürmanların yaptığı varyasyonlardan, basların alt yapılarına kadar her şey berrak. Enstürmanlar ve vokal farklı yerlerden kulağınıza ulaşmakta. Sahnesi yeterli. Bu arada caz, blues, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve klasik müzik dinlediğimi belirtmeliyim. Sesi sonuna kadar açıp dinleme gibi bir zevkim olmadığı için bunu yapmadım.

Sonuç olarak:
Şimdiye kadar aldığım en temiz ve harika ses deneyimimi bu kulaklıklar ile yaşadım.
Pil ömrü çok çok iyi. 1 haftalık kullanım ile ( 15 saat) bataryası hala %40 larda.
Şık, kaliteli ve ince yapısı çok güzel.
Sahnesi iyi.
Baslar midler ve tizler dengeli.
Fiyat biraz pahalı gelebilir. Ancak üst düzey bir deneyim için bence normal.(Maalesef ülkemizde ki kur durumları fiyatı bizim ülkemizde yukarılara çıkarmakta)
Bluetooth bağlantısı mükemmel. Ev içerisinde iki oda öteden dahi sıkıntı olmadan müzik dinlemeye devam edebildim.

Uzun kullanımda kafa bandı biraz rahatsızlık veriyor. Belki ben tam alışamadım, yada ayarlayamadım.
Akıllı uygulamasında EQ ayarının olmaması bir eksiklik gibi geldi bana.
Gürültü giderme özelliğini ofis olarak ayarladığımda müzik kesilince kalp atışlarımı duymaya başlıyorum. Diğer modlarda bu sorun yok.
Bass ağırlıklı dinleyecek arkadaşlar pek aradıklarını bulamayabilirler.

Müzik bir zevktir. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Onun için herkesin mutlu olduğu, zevk aldığı donanım - kulaklık - müzik türü o kişi için en iyisidir. Burada sadece şahsım adına geçerli deneyimlerden bahsettim. İnşAllah faydalı olabilirim.

Hürmetler.
S
5 yıl
Tidal kardeşliği
Selamlar. 1 yıllık tidal hifi aile aboneliği alacağım. Abonelik yapmak isteyen arkadaşlar haber verebilirse ben de katılırım. Bu işlerden çok fazla anlamadığım için kendim açamıyorum.
S
5 yıl
Ev sinema sistemine stereo eklemek.
Selamlar. Hali hazırda pioneer vsx 529 ve magnat 5.0 set kullanmaktayım. 36 metrekare bir salonum var. Aklımda stereo sistem kurmak var. Şu an ev sisteminden halletmeye çalışıyorum.
Sizlere sormak istediğim elimdeki sistemi kullanarak stereo keyfide elde edebilir miyim? Vsx529 a bir anfi ya da başka bir eklenti ile u isteğimi yerine getirebilir miyim? Klasik müzik ve Türk sanat müziği ağırlıkta müzik dinleyeceğim. Stereo sisteme ayrıca tannoy mx1 ya da q acoustic 3030 veye 2020i almayı düşünüyorum.
Bu konuda bana yol gösterebilirseniz sevinirim. Fazla bir bütçem yok. Şu an için 1500 tl gibi bir bütçe ayırabilirim. İlerde bir de pikap eklemeyi düşünmekteyim.

Şimdiden teşekkür ederim.
S
5 yıl
avr de 5.2 kanal ne işe yarar. Bir kaç soru.
Selamlar. Bu işlerden pek anlamayan birisi olarak üstadlara bir kaç sorum olacak. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
1- Pioneer vsx 529 avr ve magnat set kullanmaktayım. Avr 5.2 kanal özellikli.Acaba 5.2 kanal ne işe yarıyor?
2- Müziğe karşı bir ilgim var (Müzik öğretmeniyim) :) Pikap ve stereo kısmına giriş yapmak istiyorum. Bu sisteme bir stereo amfi alıp bağlayabilir miyim? Bu stereo amfi ile istediğim işlemleri aynı kolon sistemini kullanarak yapabilir miyim?
3- Yoksa tamamen stereo bir sistem mi kurmalıyım?
4- Sesleri gerçekten kayıpsız alabilmem için amfi, ses kaynağı, hop. ve kabloların çok önemli olduğunu biliyorum. Sormak istediğim eğer alabilirsem hoparlörlerin hangi özelliklerde olması lazım? kaç desibel aralığı gibi?

Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı günler.
S
6 yıl
imac format atmadan veri kurtarma
Selamlar. imac bsayarım gri ekranda kaldı.Logo ve altındaki ilerleme çubuğunda bekliyor. Sorunu format atmadan çözme imkanım var mı acaba? İçinde yedek almadığım önemli bilgilerim mevcut.
S
7 yıl
Chuwi Windows ve android kurulum Rehberi
Herkese selamlar.Chuwi nin android+ Windows 2 si bir arada tabletlerinden aldım. İçine yüklü windows ve androidi bir iki kere sildim. Sağolsun Ersin Bey'in başını (wersin3230) biraz ağrıttım. Ancak boza yapa epey yol kaydettim.Yeniden yükleyerek şu an stabil bir şekilde kullanmaktayım.Benimle aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına bir rehber hazırladım. İnşAllah yardımcı olabilirim.

Rehberde tüm program ve driverlerin bağlantıları ver.Üstüne tıklayınca siteye yönlendirilirsiniz.

Yardımcı olabileceğim bir konu olur ise çekinmeyin lütfen.
Herhangi bir yanlışlık yada eksiklik tespit ederseniz lütfen haber verin

Şuan android stock sürümü(Bu tabletlerde farklı sürümler şimdilik kullanılamıyor) ve Modifiye win 10 pro kullanmaktayım.Cihaz Windows tarafında çok daha stabil.
Rehberde yazanları yaptığınızda ortaya çıkabilecek tüm hususlarda sorumluluk size aittir. Yapıp yapmamak size kalmıştır.

Link:https://drive.google.com/file/d/0B65YglvL4iHQMUhsck5oMVVINGc/view?usp=sharing

Not bu rehberi ilk sayfaya nasıl eklerim bilemiyorum.Eğer word dosyasını nasıl ekleyeceğimi özelden yazabilirseniz buraya da açık olarak eklerim.
S
7 yıl
Chuwi Tabletlere Android-Win Kurmak
Herkese selamlar.Chuwi nin android+ Windows 2 si bir arada tabletlerinden aldım. İçine yüklü windows ve androidi bir iki kere sildim. Sağolsun Ersin Bey'in başını (wersin3230) biraz ağrıttım. Ancak boza yapa epey yol kaydettim.Yeniden yükleyerek şu an stabil bir şekilde kullanmaktayım.Benimle aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına bir rehber hazırladım. İnşAllah yardımcı olabilirim.

Rehberde tüm program ve driverlerin bağlantıları ver.Üstüne tıklayınca siteye yönlendirilirsiniz.

Yardımcı olabileceğim bir konu olur ise çekinmeyin lütfen.

Yanlış yada eksik bir bölüm varsa lütfen bildirin.

Şuan android stock sürümü(Bu tabletlerde farklı sürümler şimdilik kullanılamıyor) ve Modifiye win 10 pro kullanmaktayım.Cihaz Windows tarafında çok daha stabil.
Rehberde yazanları yaptığınızda ortaya çıkabilecek tüm hususlarda sorumluluk size aittir. Yapıp yapmamak size kalmıştır.

Link:https://drive.google.com/file/d/0B65YglvL4iHQMUhsck5oMVVINGc/view?usp=sharing

Not bu rehberi ilk sayfaya nasıl eklerim bilemiyorum.Eğer word dosyasını nasıl ekleyeceğimi özelden yazabilirseniz buraya da açık olarak eklerim.
S
7 yıl
Chuwi Tabletlere Android-Win Kurmak
Herkese selamlar.Chuwi nin android+ Windows 2 si bir arada tabletlerinden aldım. İçine yüklü windows ve androidi bir iki kere sildim. Sağolsun Ersin Bey'in başını (wersin3230) biraz ağrıttım. Ancak boza yapa epey yol kaydettim.Yeniden yükleyerek şu an stabil bir şekilde kullanmaktayım.Benimle aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına bir rehber hazırladım. İnşAllah yardımcı olabilirim.

Rehberde tüm program ve driverlerin bağlantıları ver.Üstüne tıklayınca siteye yönlendirilirsiniz.

Yardımcı olabileceğim bir konu olur ise çekinmeyin lütfen.

Yanlış yada eksik bir bölüm varsa lütfen bildirin.

Şuan android stock sürümü(Bu tabletlerde farklı sürümler şimdilik kullanılamıyor) ve Modifiye win 10 pro kullanmaktayım.Cihaz Windows tarafında çok daha stabil.
Rehberde yazanları yaptığınızda ortaya çıkabilecek tüm hususlarda sorumluluk size aittir. Yapıp yapmamak size kalmıştır.

Link:https://drive.google.com/file/d/0B65YglvL4iHQMUhsck5oMVVINGc/view?usp=sharing

Not bu rehberi ilk sayfaya nasıl eklerim bilemiyorum.Eğer word dosyasını nasıl ekleyeceğimi özelden yazabilirseniz buraya da açık olarak eklerim.
S
9 yıl
Bir Vatandaş olarak Teşekkürler FUJİFİLM
Öncelikle herkese selamlar. Aşağıda paylaştığım tüm düşüncelerim samimi ve içimden gelen duygularımdır.

Uzun zamandır kendi çapımda elektronik takıntısı olan ve bu yolda yine kendi bütçeme uygun olarak harcama yapan birisiyim.Gün geldi Htc bağımlısı, yeri geldi Apple ci oldumİnsanlara kendi firmammış gibi samsung u, sony i pioneer i panasonic i vs. övdüm.Hep iyi olanı almaya çalıştım.Ancak hemen hepsinde aynı sorun karşıma çıktı.Sorumsuz ve sorunlu müşteri ilişkileri.(küçük istisnalar hariç) Tlf aldım güncelleme desteği yok.Yurt dışındaki işlemci Türkiye de yok.Kullanım klavuzu isterim Arnavutça dan Lehçe ye kadar var ama ne hikmetse sitede Türkçe yok. Mail atarsın saçma sapan cevap gelir.Ve en önemlisi fiyat vergi bahanesiyle Amerika nın, Irak ın Dubai nin 2 katı.
En son 1.5 yıl önce yeni bir aynasız makine almak için araştırma yaparken daha önceden araştırıp, fiyatları çook pahalı diye sadece uzaktan baktığım Fuji x serisi makinelerde Türkiye fiyatlarının Amerika ile aynı olması sebebiyle x-e2 aldım.Yalnız alırken yine müşteri hizmetleri ile ilgli sorun ve destek yetersizliği olacağını düşünüyordum.Çünkü bir çok yerde Fuji ile ilgili kötü yorumlar vardı.
İyiki almışım.Gerek makine ve lens gerek Fuji destek ve müşteri ilişkileri benim için 10 numaraydı.
Hele arkasına sığınılan Efendim ülkemizde vergi oranları çok yüksek bahanesi yoktu.Demek ki isteseler hepsi yapabilir.Türk halkını ve müşterisini ikinci sınıf insan yerine koyup tonlarca parayı alan firmalar aslında bizi kandırıyorlarmış gibi geldi bana.
Neyse çok uzattım.Yeni bir makine almak için tekrardan FujiFilm i tercih ettim.Bu arada bana bir müşteri gibi değil de arkadş gibi değer veren ve işlemlerimin hallolmasını sağlayan( kendilerinden izin almadıkça buradan açıklayamayacağım büyük iyilikler ve güzellikler yapan) Sayın Mustafa HOŞBAKAN Beyefendi başta olmak üzere, Sirkeci FujiFilm Shop taki Ozan ŞENTÜRK beyefendi ve tüm FujiFilm Türkiye çalışanlarına Teşekkür ederim.

Biraz uzun oldu ama çok dertlenmişim...
S
10 yıl
Avr den Ps3 ile dts ses almak
Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık bir ay önce piooner vsx 529 ve magnat set alarak aranıza katılmıştım.Sistemimde Playstation 3 te bulunmakta. Bluray filmlerimi ps3 ten izlemekteyim.İlk başlarda dts ve dts master sesleri alamamıştım.Ayrıca ps3 oyunlarında dts ses olan oyunlardan da sadece dolby ses alıyordum ve bu beni sinir ediyordu.Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olabilmek amacıyla sorunun çözümünü yazmak istedim.

1-Ps3 ile izlediğiniz flmlerde dts ve üst düzey ses almak için ses ayarlarından hdmi ye girip manual ayar kısmından ac3 olan tüm ses uzantılarının yanındaki tik işaretlerini kaldırıyoruz.Aşağıda bir ikitane var onlar mecbur kalıyor.Ayrıca yine ps3 ayarlarından genel ayarlardan bluray ayarlarına girip ses çıkışını bit stream seçeneğine alıyoruz.Artık filmlerimiz hangi formatta ses ile izlemek istiyorsak o formatta ses veriyor. Ayrıca film izlerken dualshock tan üçgen tuşuna basıp ayarlar kısmından ses akışını bit streama alarakta ses formatını değiştirebiliriz.

2-Oyunlarda dts ses almanın yolu ise şöyle.Yine ses ayarlarından hdmi oradandan manual e giriyoruz.En üstte yer alan dolby 5.1 seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırıp pasif duruma getiriyoruz. Artık oyunlara girince dts destekli oyunlarda dts ses alabiliyoruz.

Daha sonra Fotoğraf eklemeye çalışırım.

Forumda aramıştım ama bulamamıştım. Arayan arkadaşlara yardımcı olabilirim İnşallah

Hayırlı forumlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.