I

Teğmen
08 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
3 yıl
Hoparlör projesi.
Arkadaşlar herkese selam.

Yaklaşık 5 sene önce aldığım monitör audio mr2 mid basslarını, 3 sene kullanımdan sonra peerless baslarla değiştirdim. 2 seneye yakındır bu şekilde kullanıyorum.

Monitor audio mid bass boşta kaldı. Crossover;
< Resime gitmek için tıklayın >

Geçenlerde 2 adet enduktans bobini sardım ve önce m.a. mid basları test ettim, yani ekipmanım yok sadece dinleme testi. Bobinleride ölçemedim. Nasrettin hoca misali bizimkisi, göle maya çalmak.Testte baktım fena değil gibiydi ses.

Elimde 10cm dom mid vardı. Mid için 22uf kapasitör ile ikisini dinledim. Ses parlak geldi beğenmedim. Sonra 22uf den sonra küçük bir endüktans ilave ve 2 adet 4.7 uf kondansatör ile dinledim. Bu seferde arada boşluk oldu.Sonra 4.7uf lerin yanına 2.2 ilave ettim. Bu şekilde sesi beğendim.Hatta eşimde ilk seferinede beğenmezken oda bu ses güzel oldu dedi.

Tabi birde tizler içinde elimde tekstile dom tweeter vardı onada 4.7uf bağladım.

Sonra bari bir kabin yapıp deneyeyim diyorum ama!

Kabin yapımı cidden sıkıntı.

Elimde ahşap malzemede var, mdf de var. ahşap dediğim eski yapım bir sandık saklıyorum belki ahşabını kullanırım diye. Suntada var ama uğultulu ses olurmu acaba.

Tabi portsuz bir kabin yapmak istiyorum öncelikle.

Yanlış yaptığım bir şey varmı veya sizde fikirlerinizi paylaşısanız memnun olurum.
I
3 yıl
Op Amp A sınıfı preamplifikatör.
I
11 yıl
Phenom x2 550 çekirdek açma yardım.
Merhabalar bu gece phenom x2 550 işlemcili bir sistem topladım. Biosta 3. ve 6.çekirdekleri açtım.anakart asus açılışta x2 simgesi geliyor windows x4 b60 olarak adlandırıyor.ancak CPU z 2 çekirdek olarak görüyor.bu konuda uzman arkadaşların fikrini almak istiyorum.ilk önce auto seçeneği ile denedim x4 olarak simgesi geliyor ancak açılışta hata verdi.bu şekilde sorun yok ama CPU z 2 çekirdek görüyor siz ne dersiniz bu duruma.
I
11 yıl
Cevap: AMD A serisi (APU) işlemciler ile Dual Grafik (Hybrid CrossFire)
Merhabalar bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim.bence apulu sistem kullananlar görüşlerini belirtirse güzel olur.hemde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kaynak olur.pek çok kişi bu sistemlere burun kıvırıyor ancak herkeste merak ediyor bence.sonuçta bu da bir seçenek ve ben a10 7850k ve r7 250 1gb ddr5 ile hibrit crosfair yaptım ve sonuç beni tatmin etti diyebilirim.önce şunu belirteyim ilk önce w7 kurdum işlemci ve ram puanları 7.2 idi.sonra w8.1 kurdum işlemci puanı 7.4 ve ram 7.4 oldu.7850k onboard ekran kartının puanı 6.5 idi.işlemci yi 4.3 ghz overclock yapınca puanı 7.7 ve ramler 7.7 oldu.asus r7 250 1gb ddr5 taktım ayarları aktif ettikten sonra grafik puanı 7.6 oldu.Shadow of Mordor oyununda sadece test etme şansım oldu çünki sistem pek fazla kalmadı bende.1080p ultra ayarlarda texture midyum oyun da takılma olmadı.onboard la 39fps crosfair ile 69 fps aldım oyunun bencmark testinden en yüksek fps olarak.averaj fps hatırlıyamadım.
yani crosfair olayın beğendim bence başarılı baya.sistem şöyle idi.


amd a10 7850k r7 gpu+asus r7 250 1gb ddr5
ram (4+4)8gb dual gskill 1866 mhz cl8
ssd 120 gb kingstone hiperx 3k
anakart asus a55bm a serisi.
power hig power 750w
I
11 yıl
Amd A10 7850k r7 gpu sorunu.
Merhabalar bi arkadaştan amd 7850k r7 apu işlemcili bir pc aldım.aygıt yöneticisinde r7 grafik kartı sorunlu gözüküyordu önce 14.2 sürümünü yükledim açılışta hata verdi grafik sürücüsü yüklü değil diye.sonra asus anakartın sitesinden grafik driverini indirip kurdum.sorun gene devam etti.windows puanı almak için denediğim de oda yarım kalıyordu ve donanım hatası yüzünden işlem bitirilmedi uyarısı alıyordum. anakartın bios son sürümünü yükledim ve yeniden başlattığım zaman aygıt yöneticisinde bu sefer r7 grafik sürücüsü gözükmüyor sadece ati 4500hd grafik sürücüsü gözüküyor.yenicen format attım ama r7 sürücüsü gene gözükmedi.ram olarak sisteme 4gb 1600 mhz ram takmışlar,anakart asus a55bm-a sorun ne olabilir arkadaşlar yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.