_

Binbaşı
09 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
299 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
_
geçen yıl
RTX 4070 li sistem önerisi
Öncelikle 1080 p monitör kullanacağım için işlemcinin önemli olacağını düşünüyorum , hiçbir şekilde darboğazla karşılaşmak istemiyorum.
r5 5600 tarzı işlemciler kullanılınca buna göre daha f/p sistemler toplanabileceğinin farkındayım ama onun performansından emin olamadım hemde yeni nesile geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. aslında rtx 4060ti bekliyordum ama , rtx4060ti beklenenin çok altında kalınca ve 8gb vrami yetersiz olacağını düşündüğüm için. bütçeyide arttırıp
rtx 4070 almaya karar verdim. sistemi almak için bir acelem yok ama ülkenin ekonomik durumunu hesaba katınca bir an önce almam lazımmış gibi hissediyorum.


kafamda düşündüğüm şimdilik böyle ,

https://www.gamegaraj.com/urun/td500-7a-4070/
bu linkteki kasayı biraz özelleştirdim sadece. sizce f/p açısından mantıklı mı , neleri değiştirmemi önerirsiniz ? , yada başka sistemler önerebilirsiniz tabi daha uygun fiyatlara varsa , cevaplar için teşekkür ederim şimdiden
< Resime gitmek için tıklayın >
_
4 yıl
Superonline Yeni Abonelik
Merhaba , öncelikle ana konu vs varsa baktım ama bulamadım . Yeni taşındığım evime superonline fiber bağlatmayı düşünüyorum . Ailemin evindeyken taahhüt uzatırken falan internet sitelerinde görünmeyen , normalden daha ucuza tarifeler öneriyorlar müşteriyi kaçırmamak için. Bu tarz bir sistem yeni üyelik açarken de mevcut mu, internet sitesinde gözükmeyen tarifeler önerebiliyor mu mh yada bayiler , yoksa mecbur sitedeki tarifeler ve fiyatlar mı geçerli sadece ?


onlar daha avantajlı bir kampanya önermezse muhtemelen Turkcell Uçuran Fiber Kampanyası nı düşünüyorum.
_
5 yıl
Mikrofon Tavsiyesi 100 lira civarı
Arkadaşlar max 100 lira bi mikrofon bakıyorum . tabi f/p olarak iyi olduğunu düşündüğünüz mikrofonlarda varsa 100 ün üzerine de çıkabilirim.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
_
5 yıl
Sistemime yeni ram ekleme
şu an bilgisayarımda tek slot " Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz " ram bulunmakta

ben rami 16gb a çıkarmayı düşünüyorum ama , aynı marka modelden 2133 mhz ram bulamadım piyasada . aynı marka modelden daha yüksek mhz de bir ram taksam olur mu ?
_
7 yıl
Sapphire nitro + RX 470 Garanti
Ekran kartım bi anda görüntü vermemeye başlayınca garantiye yollamıştım .Arena Bilgisayar a . Yetkili servisten iade kararı çıktı . Ben durumu sormak için mail attığımda



" Merhaba

Satın aldığınız bayi üzerinden iadesini yapabilir yada aşağıdaki modellerden birine onay verirseniz değişimini yapabiliriz.

GTX1050TI-GAM-X-4G & GTX1050TI-GAMING-4

Bilginize"


bana bu cevabı verdiler .

ben kesinlikle 1050ti istemiyorum.benim kartıma göre çok düşük bir kart. Para almakta istemiyorum şu an kartların fiyatı daha yüksek. Sizce ne yapmalıyım ?

edit:ekran kartımı sinerjiden almıştım.
_
7 yıl
Iphone 5 ios güncelleme
Arkadaşlar yıllardır ios 8.1 kullanıyorum , ama bazı uygulamalar daha güncel ios sürümleri istiyor , ama ben 10 a geçmekte istemiyorum ( iphone 5 ler ios10 da kasıyor diyorlar ). Ben ios 9 a ya da ios 8.4 e falan geçebilmem mümkün mü , mümkünse iphone 5 için en güncel hangisine geçmeliyim , ve bu işlem nasıl yapılıyor arkadaşlar
_
8 yıl
Ethernet Kablosu
15 metre kablo lazım , cat5 cat6 hiç anlamayacağım şeyler fiyatları da aynı zaten.

Ev kullanımı için hangi kabloyu almalıyım , şimdilik 16 mbit adsl kullanıcam , 1 ay sonra fibere geçicem 50mbit

n11,gittigidiyor,hepsiburada vb. bir siteden al bunu diyerek link atar mısınız , teşekkür ederim şimdiden
_
8 yıl
Sapphire Nitro RX470 Sıcaklık Hakkında
Arkadaşlar bu kartı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Sıcaklık değerleri hakkında sizden bilgi almak istedim.
Kartım güçlü bir oyunda (örn.witcher 3 ) 78-79 derecelere dayanıyor.(ilk aldığımda havalar daha sıcakken 82 falanda olmuştu.)
Oyun haricinde 45-50 civarı derecede çalışıyor kart . (50 dereceden sonra fanlar dönmeye başlıyor yani).
Wattman ayarlarına baktım kartın default ayarları olarak maksimum 90 derece , hedef sıcaklık olarakda 75 derece görünüyor.Ben bu değerleri aşağı çeksem bana katkısı olur mu,amdnin trix diye bir yazılımı daha varmış onu mu indireyim orası daha mı ayrıntılı.ben sıcaklıkları düşürsem fan hızını da değiştirmem gerekir mi çünkü ayarları ayrı sonuçta fanın maks hızını da arttırmam mı gerekiyor yoksa o sıcaklık değerleri normal yaz günleri için mi diyorsunuz.Şu anda kartı default ayarlarda kullanıyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler şimdiden


Edit:Konu benim açtığım amaçtan sapmış biraz . Diğer markaların durumunu merak etmiyorum.Gürültü sorunu hissetmiyorum kartta. 2 yıl işimi görse yeter zaten . Ben şu andan itibaren nasıl bir yol izlemeyeliyim? Default ayarlarda devam mı etmeliyim yoksa trixx yada wattman üzerinden değiştirmem gereken ayarlar var mı
_
8 yıl
RX 470 için 4 GB Yeterli mi Yoksa 8 GB mı Almalı
Arkadaşlar bugün almak istiyorum kartı baktığım kadarıyla en uygun sinerjide.
4 gb mı yoksa 8 gb mı konusunda hala çok kararsızım.
Sapphire custom modelini almayı düşünüyorum.
vrami çok kullanan oyunlarda fps farkı 3-4 oluyor ama fazla vram yemeyen oyunlarda hiç fark olmaz mı (örn:overwatch)

ve bir soru daha sorucam hangi grafik ayarları vrame çok fazla yükleniyor.(4gb alırsam ilerde oyunlarda kısmam gereken ayarı bileyim diye soruyorum.)

Düşüncelerinize ihtiyacım var arkadaşlar


edit:ALINDI Sapphire Nitro+ RX470 4GB

sistemimin geri kalanı
i5 6500
b150m bazooka
kingston hyperx 8gb ddr4
600w psu
seagate barracuda 1 tb
_
8 yıl
Freesync için Kablo
ViewSonic VX2257-MHD monitörüm var , önümüzdeki hafta RX 470 alıcam.

Freesynci kullanmak için nasıl bi kablo almam lazım. n11 linki falan atar mısınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.