E

Yüzbaşı
02 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
112 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Zoom için donanım yeterlimi
Arkadaşlar liseye başlayan oğlum zoom üzerimden canlı derse katılması gerekiyor.
İkinci el pc alacağım.
İ5 işlemci
8 gb ram
120 gb ssd
500 gb hdd
1 gb ekran kartı
Sizce bu pc yeterlimi 1 gb ekran kartı yetersiz diyor oğlum,4 gb şart diyor. sizce olurmu. Donma kasma yaparmı.
Bu arada pc 2000 lira sadece kasa
E
6 yıl
Voltmetre ondalık sorunu.
Arduino voltmetrede, 10 voltu 1 volt, 1 voltu 0,1 olarak görüyorum. Ondalığı yanlış yani ama sebebini bulamadım. Bir kaç kişi tarafından yapılmış farklı programı yükledim hep aynı.
Gerilim bölücü dirençler 100K/10 K neden böyle yapabilir?
Gerilim bölücü dirençleri 10K/ 1K yapsam düzelir belki,ama bu seferde analogIn giriş sınırı üzerine çıkabilir.
E
6 yıl
Voltmetre ondalık sorunu.
Arduino voltmetrede, 10 voltu 1 volt, 1 voltu 0,1 olarak görüyorum. Ondalığı yanlış yani ama sebebini bulamadım. Bir kaç kişi tarafından yapılmış farklı programı yükledim hep aynı.
Gerilim bölücü dirençler 100K/10 K neden böyle yapabilir?
Gerilim bölücü dirençleri 10K/1 K yapsam düzelir belki ama bu seferde analog in sınır voltajını aşabilir
E
7 yıl
POWERBANKLARIN DEĞERİ NE KADAR DOĞRU VE ŞARJ DEVRELERİ GÜVENİLİRMİ
Arkadaşlar merhaba;
Son zamanlarda tv lerde powerbank patlamalarını duyar olduk,nasılki cep telefonları patlıyor ise kullandıkları pillerin aynı olması nedeniyle powerbanklarında patlamaları normal sayılabilir.Peki bu powerbankların devreleri ne kadar güvenilir,piller kaç volta düştüğü zaman deşarjı kesiyor veya doldururken kaç volta gelince şarj işlemini bitiriyor.Ben bu işlemi kendi adıma yaparken resimleyip sizlerinde görmenizi istedim.Ha birde şu kapasite meselesi varki hiç sormayın, atan atana sallayan sallayana,mesela şuan denemesini yaptığım ürün 16.000 mA kapasite iddiasında,üzerinde öyle yazıyor. İçine bakıyoruz 6 adet pil var yani 6x2200 mA =13.200 mA çokta fena değil aslında,diğerlerine nazaran fazla sallamamışlar yani.
Şuanda piller 3,94 volt'da ve şarj devam ediyor bakalım kaç voltda full şarj gösterip şarjı kesecek.< Resime gitmek için tıklayın >
E
8 yıl
LAPTOP BATARYASI PİL İNCELEME
Elime eski bir laptop geçti bataryası tamamen ölmüş.PC adaptör ile çalışıyor ama şarj etmiyor doğal olarak.Bende bataryayı söküp pilleri kontrol ettim.(bataryanın imal tarihi 2007 ve son bir yıla yakın zamandır yatmış)
Piller ikili paralel ve üçerli seri bağlanmış.
Birinci paralel grup iki volt civarına düşmüş.
İkinci grup sıfır.(bu grubun içindeki pillerin artık kısa devre olduğunu düşünüyorum)
Üçüncü grup yine iki volt civarında.
Sonra sırayla her gruba 4.2 volt sabit gerilim vererek şarj etmeye başladım.
Resimlerden de anlaşıldığı üzere her grup 1,5 /2 Amper akım çekerek şarj olmaya başladı.(buradaki amaç pilleri şarj etmek değil uzun zamandır yatan ve eskimiş olan pilleri pc ye bağlamadan önce canlandırmaya çalışmak)
Ama ortadaki ikinci grup piller yaklaşık 2,5 amper akım çekiyor.5 dk.lık şarj işleminden sonra pilleri tekrar ölçtüğümde yaklaşık olarak 3 küsür volt'lara ulaştığını gördüm.Bu piller biraz iş görür sanki ama ortadaki grup hala sıfır.Bu piller tamamen ölmüş 2,5 amper akım LM 317 ile yapılmış güç kaynağı için kısa devre akımı demek.Bu arada LM317 nin kısa sürelide olsa 2,5 amper verebildiğini görmüş oldum.

Birde işin bataryanın işlemcisi kısmı var bilindiği gibi.Fotoğrafta görülen kırmızı pilleri bunların yerine bağlayacağım bir süreliğine bakalım işlemci kabul edecekmi.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
amper metre kalibrasyon sorunu
Yeni yaptığım güçkaynağına dijital voltmetre ve amper metre ekledim ama gel görki ampermetre nin kalibrasyonunu bir türlü tutturamiyorum. Yük altinda ayarliyorum boşa alinca ekran sıfır lamiyor, boşta ekranı sifirliyorum bu sefer doğru olcmuyor. 0.33 om 5w şönt direnci baglamistim onun değeri ile oynuyorum yine yok.Hersey bitti bir kalibrasyonu yapıp kutuyu toparlayamadim. Öylece kalakaldim.
E
9 yıl
LED\u0027Lİ LDR\u0027Lİ 220 V.AC GECE LAMBASI
Yavaş yavaş yanıp yavaş yavaş sönen LDR'li 4 ledli 220 vac. ile çalışan gece lambası belki akvaryumu veya kuşu olanların işine yarar.Bulunsun.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
2N3055 İLE BASİT AMPLİ
Boş bir zamanda çizmiştim,daha denemek nasip olmadı. Çalışırmı veya nasıl çalışır,nasıl bir ses alınır bilmem.Denemeye değer.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
78 LEDLİ IŞILDAK ARIZA
Arkadaşlar resimdeki devre 78 ledli şarjlı ışıldağın şarj devresi.Görüldüğü üzere kondansatör patlamış ledlerin biri yanık diğer ikisi ise tamamen karbon'a dönmüş.Şimdi bu dirençleri nasıl yapacaz,şöyle birşey olsa,elinde böyle 78 ledli veya o civarda led sayısına sahip olan bir ledli ışıldağı olan arkadaş mutlaka vardır devresine baksada direnç değerlerini bana söylese ne kadar hayra geçer o kadar yani
Tesadüf ya belkide aynı şarj devresini kullanmışlardır.Bu arada devre seri bağlı iki adet 4 voltluk küçük aküleri şarj ediyor....
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
HANGİ KUMPAS
Arkadaşlar bugünlerde bir kumpas almaya karar verdim.Malum bobin ve trafo uygulamalarında kumpas bazen elzem olabiliyor.Kullananlar bilir dijital kumpasmı alayım normalmi? 1mm altındaki kalınlıklarını normal kumpasla ölçebiliyormuyuz.Birde kaça alsam iyidir dijital ler biraz daha pahalı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.