Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
273
Cevap
461688
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Portatif klima alınır mı? (14. sayfa)
A
4 yıl
Binbaşı

Bu hiç aklıma gelmeyen bir konu idi, bilgi için teşekkür ederim. Biraz araştırdım. Dışarı sıcak hava atarken oda camlarından ve diğer odalardan vakum yapacağını, dolayısıyla içeriye pencere aralarından sıcak hava sızacağını söylemiş. Içeri taze hava girmiş olur, zararı yok bence. Bu arada çift baca bağlantılı modeller de varmış; birinden emiş yapıp diğerinden atıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wa$abi
W
4 yıl
Binbaşı

bacanın üst çıkışından verdim. bu da 220 cm yapıyor. bu mesafeye rağmen herhangi bir sorun olmadı.

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @alibaba
M
4 yıl
Binbaşı

4 gün önce aldım. Arçelik 12000 btu 10m2 odam için. Sesi davlumbaz+eski tip buzdolabı. Odamın penceresi çok dar bir apartman hava boşluğuna baktığı için mecburi aldım.
Havayı da duvarı delerek dışarı verdim. inanılmaz bir uğultu oluyor. Üst komşunun elinde silahla aşağı inmesi an meselesi. En son ben bile dayanamayıp klimayı kapatıp vantilatörümü açtım. 2 gün öncede iptal isteği verdim arçelik sitesinden ama arayan yok.

Resmen itelediler . Bu yaz kendimi sıkıp geçiririm.
Önümüzdeki yaza ölü fiyata satıp inverter alacaz artık.

not: alamadı, elindekinden de oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madao -- 26 Nisan 2021; 16:30:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yarbay

Arkadaşların sakın almayın, bulaşmayın, tavsiye etmiyorum. Gidin o paraya 2.el temiz bir on off klima alın, hem daha iyi soğutur hemde daha az yakar.

Bende vardı 12000 btu (sözde) Arçelik, 12 m2 odayı 2 saatte 3 derece serinletebiliyordu. Daha fazlası yok, oda 30 derece sabaha kadar açık kalsa bile 26 dereceden aşağı düşüremiyordu.

Bu klimalar 12.000 btu eski tip klimalardan bile daha çok elektrik tüketir.

Hepsini geçtim aşırı gürültülü, uyuyamazsınız, sohbet ederken yüksek sesle konuşmak zorunda kalırsınız.

Gece uyuduğunuz odada normal duvar tipi klimanın motorunun uyuduğunuz odanın içinde çalıştığını farzedin aynı ses.

Almayın, aldırmayın. Marka farketmez hepsi aynı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Çavuş

İyi ki varsın forum donanım. Büyük bir hatadan vazgeçtim sayenizde. teşekkürler



T
3 yıl
Çavuş

Merhaba arkadaşlar,

Mobil klima alma düşüncem var (Airfel LPCY25BM modeli)
Mobil klima düşünmemdeki sebep, Klimayı takacağım odanın penceresi ışıklığa bakıyor. Dış üniteyi oraya koyarsam ses yankı yapmasıyla birlikte çok artıcak ve binadaki diğer insanları çok aşırı rahatsız edicem. Böyle birşey istemiyorum.
9-10 m2 lik ufak bir oda 9000 BTU luk mobil klimanın yeterli geleceğini düşünüyorum.

Bu modeli kullanan var mı ?
Ev kendimin olduğu için pencereyi kestirebilirim. Pencere apartı alıp sıcak havayı ordan ışıklığa atsam ordanda dışarıya ses gider mi ?



O
3 yıl
Binbaşı

Kesinlikle portatif klima önermiyorum. 1 gün kullandım ve ertesi gün gidip iade ettim, hatta satıcı da alışmış portatif klima iadesi mi dedi evet dedim yani benden başka iadelerde vardı.

Sorunları şu. Soğuk üretirken aynı zamanda sıcak da üretiyor ve bu sıcağı bir şekilde dışarı atmanız gerekiyor. Eğer soba bacanız varsa şanslısınız oradan boruyla sıcağı atabilirsiniz yoksa bir plastik adaptör var onunla pencereden dışarı sıcağı atıyorsunuz. Yada pencereye delik deldirip boruyla dışarı atacaksınız. Ne kadar mantıklı siz karar verin.

İkinci bence en büyük sorunu gürültüsü. Hele gece kullanmayı düşünüyorsanız aman diyorum uzak durun.



T
2 yıl
Onbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
Ben iç ünite ile dış üniteyi pencere vasıtası ile ayırdım bunun faydası gürültülü kısım duvar klimaları gibi dışarda kalıyor. İkinci faydası sıcak kısım dışarda kalıyor odanın içine yayılmıyor üçüncü faydası oda içindeki negatif basıncı azaltarak koridordan hava emmesi aşırı derecede azaldı yani çevre odaları da soğutmaya çalışmıyor artık o kadar soğuk üflüyor ki önünde durulmuyor. Gürültü olarak sadece fan sesi kaldı. Abartı gürültü ev dışında kaldı. Ayrıca nemi aşırı derecede düşürebildi ve yarıya indirdi.



D
2 yıl
Teğmen

up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Yüzbaşı

zaruriyet yoksa duvar tipi alın. teknolojisi ilerde gelişirse yine o zaman konuşuruz; ama o zamana kadar başta söylediğim geçerli. yorum yazmaya bile gerek yok.



T
9 ay
Yüzbaşı

beko marka 12000 btu luk mobil klimayı satın almayı düşünüyorum fakat aklıma takılan bu mobil klimada gaz sistemiylemi çalışıyor. yani duvara monte edilen klimalar gibi mi çalışıyor? çalışma prensibi nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 ay
Yarbay

Merhaba.

Soğutmada duvar tipi klimalar ile aynı mantıkta çalışır ama duvar tipi klimalar kadar verimli değildir.

On-Off mantığı ile çalışır,inverter değildir.

Kompresörü içindedir ve bütün gürültü de iç ortamda üretilmektedir.

Ayrıca dış ortama uzatılan bir borusu bulunmaktadır. Bu deşarj borusudur. Yani soğutmada iç ortamdan emilen sıcak hava bu borudan dışarı atılır. Ancak bu sıcak hava dışarı atılırken iç ortamdaki hava kullanılır. Yani klima çalıştığı mekânın havasını soğuturken soğuttuğu havayı,soğutma esnasında meydana gelen ısıyı dışarı atmak için kullanır.

Yani hem odayı soğutur,hem de odadan emdiği ısıyı boruya dış ortama atmak için soğuttuğu iç ortam havasını emip dışarı taşır. Böylelikle hem cihazın performansı düşük olur,hem de odanın kapısı kapalı ise ve başka yerden hava girişi yoksa bir süre sonra ortam havasını vakumladığı için içeride yaşayan canlılar havasızlık hissi yaşayıp rahatsız olurlar ve kapı,cam açma gereği duyarlar.

Buna çözüm olarak çift borulu portatif klimalar üretilmiştir ancak kullanıcılar tek boruyu bile nasıl dışarı aktaracağını düşünürken aynı çapta ikinci bir borunun eklenmesi kimseye cazip gelmemiştir ve kısa sürede bu cihazlar rağbet görmediği için piyasadan sessiz sedasız çekilmiştir.

Isıtmada ise bazı modellerde rezistans bulunurken bazı modellerde tıpkı split klimadaki gibi 4 yollu vana ile ters çevrim yaptırılarak ısıtma sağlanmaktadır. Yani ya rezistans vardır,ya da normal klima ile aynı mantığı kullanarak ısıtır. Isıtmada da yine aynı dezavantajlar söz konusudur.

Ayrıca soğutmada çalışırken dışarıya sıcak havanın atıldığı borunun plastik materyalinin sıcak hava sebebiyle koku yaptığı yönünde de çokça şikayetler meydana gelmektedir.

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheMessage
T
9 ay
Yüzbaşı

Ustam teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
V
9 ay
Yarbay

Klimacılarla uğraşmaktansa gittim koçtaşa bu klimadan aldım dün, aynı gün kendim kurdum.

Mobil klima olduğu için normal klimaya göre avantajları ve dezavantajları var tabi, ancak dezavantajları daha fazla.
1- Dış ünitesi ayrı, iç ünitesi ayrı duvara takılan split klimaların soğutma performansı daha iyi. Normalde 12 bin btu'luk bir klimanın 30 m2 odayı soğutabilmesi lazım. Ancak mobil klima soğutamıyor. En soğuk ayarda ortamı 28 dereceye düşürebiliyor.
2- Diğer klimaların ağzından üflediği soğuk hava en soğuk ayardayken 10 derecenin altında olmalı, bu klimada 14-15 derece soğuk hava üfleyebiliyor. Az bir fark gibi görünebilir ama %40-50 performans düşüklüğü demek.
3- Sürekli en soğukta çalıştığı için bir inverter klima gibi tasarruflu değil tabi, elektrik tüketimi biraz fazla.
4- Ses olarak son hız sıkma yapan bir çamaşır makinasına denk.

Avantajı ise yazın ortasında klimaya ihtiyacınız olduğunda klimacılar yoğun olduğundan 2-3 hafta kurulum/montaj beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Direkt koçtaşa gidip alıp evde kendiniz kurabiliyorsunuz aynı gün. Evet normal bir klima gibi soğutamıyor ama bunaltıcı sıcağı biraz olsun kırıyor. Şu an dış hava sıcaklığı 39 dereceyken odayı 28 derece yapıyor, klimanın olmadığı diğer odalar 33 derece civarı.

 Ayrıca sıcak yaz günlerinde evin içinden nem toplaması da bir avantaj. Su tahliye hortumundan ortamdaki nemi toplayıp su olarak atıyor. Yaklaşık olarak 1 saatte 1 litre su birikiyor. Geceleri 5 litrelik pet şişe yetmiyor.

Son olarak benim gibi 30 m2 odaya değilde 20 m2 bir odaya kurulursa daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum.


Kurulumu şöyle yaptım. Balkona açılan kapının sineklik çerçevesini köpükle kapladım. Kapı sürekli açık, 2 santimlik bir köpük ile izole. kenarlardan mutlaka biraz hava giriyor, sineklik çerçevesi sonuçta. Sıcak hava tahliye hortumunu da o köpükten açtığım delikle balkonun dışına verdim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.