Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
16
Cevap
2577
Tıklama
2
Öne Çıkarma
PlayStation 6'nın RAM ve SSD maliyeti tartışma yarattı
E
dün (6280 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

PlayStation 6'nın RAM ve SSD maliyeti tartışma yarattı
PlayStation 6 konsolunun donanım maliyetlerine dair yeni veriler paylaşıldı. Yalnızca RAM ve SSD'nin maliyetinin 680 doları aştığı söyleniyor. Bu rakam sosyal medyada tartışmaya yol açtı; ütopik bulan da var, olabileceğini düşünen de var.



Ayrıca Bkz.PlayStation 6 bekleyenlere kötü haber: Sony CES 2027'de olmayacak



Yalnızca RAM ve SSD maliyeti 680 doların üzerinde!



DRAM ve NAND bellek fiyatları artmaya devam ediyor. Bu durumun yeni nesil konsollar üzerinde de büyük etkisi olacak. Yaz aylarında, KeplerL2, PlayStation 6’nın üretim maliyetinin 1.000 dolar seviyesine yaklaştığını belirtmişti. Şimdi ise aynı kaynaktan Sony’nin PS6 için ödeyeceği bellek (RAM + NAND) maliyetinin 680 dolar üzerine çıktığı iddiası geldi. Bu da sosyal medyada tartışmalara yol açtı:



https://x.com/Pirat_Nation/status/2111500547375219191?s=20



https://x.com/AlkanAdakaner/status/2111502081618071815?s=20



PS6 fiyatı 1000 dolara aşacak iddiası



PlayStation 6 çıkışından önce RAM ve NAND fiyatları düşmezse, konsolun maliyetinin 1.000 doların üzerine çıkması muhtemel. Sony, konsolun fiyatını sübvanse ederek (kendinden karşılayarak) bir miktar düşürebilir ancak bu indirimi çok yüksek tutması mümkün değil.



Şu an itibarıyla, Sony’nin PlayStation 6 için ödeyeceği RAM ve NAND maliyetleri, PlayStation 5 konsolunun perakende satış fiyatından daha yüksek. PlayStation 6’nın perakende satış fiyatı, muhtemelen PlayStation 5 Pro’nunkinden önemli ölçüde daha yüksek olacak. Üstelik, 680 doların üzerindeki bu RAM ve NAND maliyetine, konsolun işlemcisi (CPU/GPU) ve diğer parçaları dahil değil.



PlayStation 6 kaç GB bellekle gelecek?



Sony’nin PlayStation 6 konsolunu başta planlanandan daha az bellekle piyasaya sürmeyi değerlendirdiğine dair haberler de çıkmıştı. Ancak böyle bir adım, konsolun yeni nesil olarak sunması beklenen gelişmeleri baltalar. Konsolun 40GB’a kadar GDDR7 belleği desteklediği söylentisi ortaya çıksa da, çoğu kişi konsolun 30GB GDDR7 bellek ile gelmesini bekliyor. 20GB belleğe sahip PlayStation 6 teorik olarak mümkün olsa da, böyle bir konsol PlayStation 5’ten çok da fazla belleğe sahip olmayacaktır. Bellek kapasitesinde %25’lik artış, nesiller arası önemli bir yükseliş sayılmaz; üstelik PS6’nın daha az bellekle piyasaya sürülmesi, konsolun tüm kullanım ömrü boyunca peşini bırakmayacak bir sorun haline gelebilir.



Özellikle yapay zeka veri merkezlerinin hızla inşa edilmesi, DRAM ve NAND arzını büyük ölçüde tüketti. Bu durum bellek ve depolama birimlerinin maliyetini artırarak, yeni üretilen konsolların toplam maliyetini de ciddi oranda yükseltti.



Ne yazık ki, bu yüksek maliyetler yeni nesil konsolları çok daha sert bir şekilde etkileyecek. Performans ve yetenek açısından nesiller arası bir sıçrama gerçekleştirebilmek için bu sistemlerin daha fazla belleğe ihtiyacı var. Bu da fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor. DRAM ve NAND fiyatlarında ani ve büyük bir düşüş yaşanmadığı sürece yeni nesil konsollar son derece pahalı olacaktır.




Kaynak:https://overclock3d.net/news/misc/ps6-ram-and-ssd-costs-rise-to-over-680-claims-leaker/

 Haberi Portalda Gör

J
dün (1623 mesaj)
Binbaşı

2 ay öncesi 2tb ssd ve 64 gb ddr5 ram 75 bin TL ödedim.Sony 2027 son çeyrekte çıkartacağı bir konsola benim tahmini fiyatım 1399 dolar.




M
dün (3910 mesaj)
Yarbay

Sony oyun samadığı kiraladığı kafasından çıkmadığı sürece konsol filan alınmaması lazım. ürüne rağbet olunca kendilerini nimet sandılar..
RAM ve SSD için 680$ diyorlarsa 30-40gb RAM olması muhtemel, SSD içinde en az 2tb olması muhtemel, 2028'den itibaren konsolun ilk revizyonlarıyla beraber fiyatta düzeltme yaparlar diye düşünüyorum.
İnsanlık çıldırmış gibi detay farkı koyup 2 farklı donanımlı konsol çıkartırsalar pahalı modele 2bin$ veren insanlar ne kadar çok hep beraber görürüz.. sony'nin kuyruğu dimdik




O
dün (1772 mesaj)
Binbaşı

Ps pro resmi satış fiyatı tr de 2000 bin dolar seviyesine geldi gta muhabbetine millet bakmıyo fiyatına bu yurtdışı ps 6 fiyatı ise ilk çıkış rakamı tr de 3000 dolar olur kabaca 150 bin tl yani ilk partide alamadın 2. zamlı partide alırsın oda bugün çıktı diyelim hesabıdır düz hesap 175 bini görür. İlkinde fat kasa gelir mi dersiniz 😉





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 18 Ekim 2026; 23:29:8 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İ
dün (11079 mesaj)
Yarbay

Bulut oyunculuğu iyice geliştirsinler. Elon musk şu işe girse bari. Starlink elinde. İstese en verimlim cloud oyun sistemini kurabilir. Starlink alana oyun paketi hediye vs.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 18 Ekim 2026; 23:55:0 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
dün (5896 mesaj)
Yarbay

Anlaşılan tarihte en az satacak PlayStation konsolu geliyor.



V
dün (20840 mesaj)
Yarbay

Geçen nesli Covid harcadı, bu nesli de RAM krizi harcayacak. Görünen o.



B
dün (72 mesaj)
Çavuş

1000 usd beklentisi artık hayal oldu gibi.Normalde tabiki bizim aldığımız fiyatlarla bunlara maliyeti aynı değildir ama bu kadar yüksek olmasını beklemezdik.O zaman ps6 açıklanan çıkış fiyatı en düşük 1499 usd.Son kullanıcı yurtdışı fiyatı bile bu rakamdan bulmak imkansız olacak.abd de bile çok kısa sürede raflarda 2000 usd a dayanır fiyatı.Bizdeki fiyatı siz düşünün.



B
dün (24060 mesaj)
Yarbay

Dünyanın anasını bellediler. Bundan sonra bu dünyadan bir şey beklememek lazım. G..tü b..klu plastik parçası konsolu bile alamayacak duruma getirdiler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
dün (1485 mesaj)
Binbaşı

daha çok görürüz bu gibi duyuruları. veriler, planlı olarak bulutlara ve gömülü depolamalara kaydırılıyor. 3 tekelci üretici anlaşmış, 2030'a kadar birilerine kitleyi gütmek amaçlı gizli ai projeleri için yonga yetiştiriyor.
bizler, belirli sermaye gruplarına bağlı resmi bilim ve akademik doğrulayıcı kurumların onayının dışına çıkmayalım yoksa damgayı yer, işten atılırız.
bu gidişle, bağımsız bilimci ve teorisyenleri değersizleştirme, susturma ya da uyduruk nedenlerden ölü olarak bulma gibi duyumları daha çok görürüz. ama bunlar komplo teorisi.
köle, köle olduğu için efendisi ne derse onun otoriter bilim, medya ve akademik algı sistemini korur, savunur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TT1200RE -- 19 Ekim 2026; 1:11:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: taoson


W
dün (4546 mesaj)
Yarbay

Onlarda 1000 dolar olursa bize de 2000 dolar olur. Bizde Zaten playstation 5 Pro 1000 doları geçti.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
dün (24188 mesaj)
Yarbay

Kaç para ise veririz , tatava yapmasın kimse , bugüne bugün fon dan repodan borsa dan zengin oldu bu ülke halkı, böyle 680 dolar değil 6800 dolar olsa vırz gelir tırs gider…



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Z
19 sa. (364 mesaj)
Yüzbaşı

30 gb ddr7 ekran kart üretim maliyetine bakınca fiyat ortaya çıkar 30 bırak 20 gb bile olması fiyatı uçurur , yapay zeka çipi kullansınlar 8k 60 fps oluşturmak için, 20 gb ddr7 yeter 30 gb olursa 2000 dolar bile ucuz kalır




D
17 sa. (112786 mesaj)
Yarbay

Yeni çıkacak olan konsolu heyecanla bekliyoruz




O
15 sa. (2135 mesaj)
Yarbay

delinin biri bir taş atıyor, 50 akıllı çıkaramiyor

daha üretim bandına girmeden cihazın parça maliyetleri gündem.

artık bu konular, dlss, rtx, ram falan oyunların, deneyimlerin önüne geçti.

oyununu oyna geç.




-
15 sa. (15974 mesaj)
Yarbay

En kötü PS5 Pro fiyatından çıkarmalılar. Sadece oyun oynamak için çoğu alıcı $1000 üstü ödemek istemez özellikle ABD ve Avrupa’da.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
13 sa. (1334 mesaj)
Binbaşı

Resmen bu tür haberlerle firmalara piyasa analizi yaptırıyorlar.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.