Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 11 misafir
172923
Cevap
9893200
Tıklama
346
Öne Çıkarma
Cevap: Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (161. sayfa)
B
3 yıl
Yüzbaşı

M
3 yıl
Yarbay

https://www.donanimhaber.com/the-last-of-us-2-nin-ses-tasarimcisi-god-of-war-2-yi-gelistiren-ekibe-katildi--129034

The Last of US Part 2 gibi yeni gelecek God of War da ses konusunda inanılmaz bir deneyim yaşatacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 16 Ocak 2021; 14:13:28 >

R
3 yıl
Çavuş

Selamlar,
PS5'i 3 Aralık'ta MediaMarkt'a ön sipariş vererek almıştım. 12 Aralık'ta elime ulaşmıştı o zamandan beri sorunsuz kullanıyorum. Çok büyük ve önemli detayları içermese de bir kaç konudan bahsetmek istiyorum.

PS5 cihazında şimdi söyleyeceğim şeye büyük ihtimalle çoğunuz dikkat ediyorsunuzdur ancak benim gibi gözden kaçıran olmuşsa diye buraya yazmak istedim. Ayarlar menüsünde en alttaki seçenekte yayınla ilgili bir ayar var. Orada son aldığınız her kupa için ilgili oyun sahnesinden son 15 saniyeyi otomatik olarak vidyo kayıt açıp medya içerikleri kısmına kayıt ediyor. 2-3 oyunda aldığım kupalar 2gb gibi bir alan kaplamış uzun süre bir çok oyun için düşünürsek inanılmaz büyük bir alan kaplayabilir zaman içerisinde. Vidyo yakalamayı kapatırsanız bu ayarlar sekmesinden gereksiz alan kaplamamış olur benim gibi gözden kaçıran olursa mutlaka kapatsın bu ayarı.

Diğer bir konuda sony pulse 3d kulaklığı. Nioh 2 ve Demon Soul's oyunlarında 3d profillerinden en düşük ayarı seçtikten sonra ses konusunda ancak rahat edebildim. Ancak sonra 3d sesi aktifleştir ayarını komple kapattıktan sonra çok daha net ve iyi sesler almaya başladım kulaklıktan. Eğer orada bulunan 5 profilden hiçbiri kulağınıza hitap etmiyorsa 3d sesi ayarını kapatırsanız çok daha kaliteli ses veriyor kulaklık bilginize. En azından ben bu şekilde daha keyif aldım diyebilirim.

Son olarak daha önce bir mesajda bahsetmiştim bir kez daha hala daha karar veremeyen varsa diye belirtmek istiyorum. PS5 için monitör arayışında olan varsa ASUS 28" VP28UQGL monitörü vatan bilgisayardan almıştım geçen ay. İncelemek isteyen olursa linki ASUS 28" VP28UQGL 1Ms 60Hz 4K HDMI DP FreeSync Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar

Bu monitörden önce yine Asus 1440p 144hz monitöre bağlamıştım PS5'i ancak bu 4k monitöre bağladıktan sonra çok memnun kaldığımı fiyat aralığında en iyi monitörlerden biri olduğunu söylemek isterim. Youtube üzerinden uzun süre inceleme vidyoları izledim BENq ve ASUS arasında kalmıştım. Bu ASUS TN panel olduğu için çok fazla tercih edilmese de renk konusunda da görüntü konusunda da çok iyi bir tercih olduğunu kullanıp tecrübe ettikten sonra gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Ancak aynı fiyat aralığında birde BENq monitör var o da çok iyi incelemeler alıyor ve övgüyle bahsediliyor yine de onu da detaylı inceleyip bu fiyat aralığında uygun monitör arıyorsanız öyle karar vermenizi tavsiye ederim.



T
3 yıl
Çavuş

G
3 yıl
Yarbay

Eski Guerilla Games yöneticisi şimdi Playstation Studios'un başında olan Herman Hulst The Last Of Us Part 2 PS5 updateni ağzından kaçırmış olabilir

Herman Hulst'a bu senenin en iyi oyununun sorulmasına karşın verdiği cevap

"Açıkçası burdan bir oyunu seçmem doğru olmaz ama Sucker Punch ve Naughty Dog'un oyunlarını PS5 üzerinde başarılı bir şekilde çalıştırmalarından etkilendim."

https://gamingroute.com/hermen-hulst-hints-at-the-last-of-us-2-ps5-update/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 17 Ocak 2021; 22:12:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Windows Sonic ya da Dolby Atmos ile "spatial sound" ya da "3d sound" teknolojileri herhangi bir kulaklıkla (stereo) kullanılabiliyor. Bu konuda alakasız kalmaması icin size kaynağı mesaj ile gönderiyorum. Buraya sadece Dolby Atmos'un ya da Windows Sonic'in herhangi bir kulaklıkla nasil calistigini anlatan bir kaynak ekliyorum. Dolby kendi sitesinde de "activate Dolby Atmos for any headphones" demis, Windows Sonic de kendi sitesinde "Windows Sonic for Headphones can be used with any headphones, earbuds or headsets" demis.

https://hometheateracademy.com/does-dolby-atmos-work-with-bluetooth-headphones/

https://www.dolby.com/gaming/

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/11/13/windows-10-tip-make-movies-games-sound-better-windows-sonic//





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 18 Ocak 2021; 5:7:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MortalRide
M
3 yıl
Yarbay

M
3 yıl
Yarbay

Hocam wireless Arctis 1 ile Arctis 7p arasındaki fiyat farki $50 dolar sadece. Birisi $99 dolara satılıyor, oburu $149 dolara. Aralarindaki yegane fark malzeme kalitesi. Onun haricinde, ses izolasyonu konusunda da ufak farklar varmış. Ancak, ses sürücüleri birebir ayni. Malzeme kalitesi nedeniyle $50 dolar fark cok da absürt degil bence.

https://www.soundguys.com/steelseries-arctis-1-wireless-vs-steelseries-arctis-7p-41278//


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @formw3
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sony'nin Yeni San Diego Stüdyosu Mevcut Seriler Üzerinde Çalışıyor

< Resime gitmek için tıklayın >

Sony Interactive Entertainment'ın San Diego merkezli yeni stüdyosu mevcut serilerin yeni oyunları üzerinde çalışıyor.

Kasım 2020'de ayrılan eski stüdyo patronu Michael Mumbauer'un LinkedIn profilinde, yıldız bir kadrodan oluşan AAA aksiyon macera oyunu geliştirme ekibi kurduğu ve bu ekibin mevcut serileri genişletmek ve yeni neslin oyuncularına tamamen yeni hikayeler oluşturmak için bir araya geldiği yazıyor.

Uzun süredir devam eden söylentiler yeni bir Uncharted oyunu olduğu yönünde.
 
Ayrıca Michael Mumbauer'un LinkedIn profilinde öne çıkarılanlar kısmında kendisinin yaptığı bir sunum ve konuşma ile birlikte RobinGaming YouTube kanalının "Sony Is Secretly Building A New PlayStation Studio... To Make Uncharted 5?!" söylenti videosu yer alıyor.
 
Bu arada Sony Interactive Entertainment'ın San Diego'da bir stüdyosu var ve beyzbol oyunu MLB The Show ile ilgileniyor. Bu tamamen yeni bir stüdyo ve kurulduğu da henüz resmi olarak duyurulmadı.



A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sektör uzmanlarından birinin iddiasına göre Battlefield 6, Battlefield 3'ten "büyük ölçüde etkilenebilir"

Battlefield 6'nın haritalarının "128 oyuncu göz önünde bulundurularak" tasarlandığı iddia ediliyor

< Resime gitmek için tıklayın >
Kaynak : https://www.gamesradar.com/uk/battlefield-6-may-be-heavily-influenced-by-battlefield-3-industry-insider-claims//


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

Neil Druckmann'a sorulan hangi IP'ye oyun yapmak isterdiniz sorusunun cevabı. Aylar önce Naughty Dog Punisher oyunu yapsa harika olur demiştim olacak mı yoksa

https://twitter.com/neil_druckmann/status/1351286250842427393?s=21


Bu mesaja 3 cevap geldi.
N
3 yıl
Yarbay

Gidip 11.300 e karaborsacılardan almış mutlu mutlu kutu açılısı yapıyor video çekerek. Karaborsacıların ürünleri kimlere sattığı belli oluyor.



https://www.youtube.com/watch?v=YYhQAZ_k6QQ&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kena: Bridge of Spirits, dudak uçuklatan bir PS5 macerası için AAA üretim değerini sonsuz bağımsız cazibeyle birleştiriyor!!

Kena: Bridge of Spirits is fusing AAA production value with endless indie charm for a jaw-dropping PS5 adventure

Çeviridir :

Ember Lab'in ilk oyunu, oyunların şimdiye kadar yüzeyini zar zor çizdiği kültürel bir alana harika bir dalış.

Josh, "Anahtar kare animasyonunu kullanmak, geliştirdiğimiz stilize karaktere ekstra kişilik katma esnekliği sağlıyor," diyor. "Karakter yüz donanımlarına fazladan zaman ayırıyoruz, böylece performanslarına duygu ve ifadenin inceliklerini ekleyebilelim." Mike, bu tarzın bize dinamik oyun animasyonları geliştirme fırsatı verdiğini de ekliyor. Kena'nın hareketi fantastik olsa da, tüm eylemlerine ve saldırılarına ağırlık vermeye ve karakter denetleyicisinin gerçekten sıkı ve duyarlı hissetmesini sağlamaya çalışıyoruz. "

Su terazisi

< Resime gitmek için tıklayın >


Ancak Kena: Bridge of Spirits, oyuncuların yeni PS5'lerini adım adım ilerletmeleri için şüphesiz bir başka interaktif göz şekeri parçası olsa da, tartışmalı olarak daha da ilham alan bu görsel stilin arkasındaki etkiler. Ruhları bir alemden diğerine götüren genç bir ruh rehberinin maceralarını kronikleştiren Ember Lab'in özel zamanlanmış konsolu, dünyasını, karakterlerini ve hatta müziğini tanımlamak için ağırlıklı olarak Bali kültürlerinden yararlanıyor. 
Josh, "Güneydoğu Asya kültürlerinin Kena üzerindeki etkisi abartılamaz," diye devam ediyor. "Ancak, Bali kültürünü anlamamız ve maruz kalmamız ancak Çudamani grubuyla çalışmaya başladıktan sonra geldi. Bestecimiz Jason [Gallaty], müzik tarzlarını ve geleneksel enstrümanlarını film müziğine dahil etme umuduyla Gamelan Çudamani'ye ulaştı. Jason Seslerini oyuna saygılı bir şekilde getirecek bir işbirliği oluşturmak için Çudamani ekibiyle çalışmak için çok zaman harcadık. Bu işbirliği sayesinde, inanılmaz Bali kültürünün oyunun ana konseptiyle benzerlikler içerdiğini keşfettik: kapana kısılmış ve mücadele eden ruhların hareket etmesine yardımcı olmak üzerinde.

Estetik çekiciliğine rağmen, Kena'nın ormanda havadar bir yürüyüş olmasını beklemeyin. Elbette, The Rot olarak bilinen Minion benzeri karakterlerden oluşan sevimli kadrosu, sevimli yardımcıları ve sonsuz bir şakacı komedi kaynağı oluşturuyor, ancak Ember, oyuncuların hikayenin daha koyu tonlarından ve alt tonlarından da etkileneceğini umuyor. Kena, yeni nesil bir kadın kahramanın tüm özelliklerine sahip olabilir, ancak süreçte kendi değişim hikayesini yaşamadan bu ruhlara başka bir dünyevi dönüşümde rehberlik etmeyecek.

Mike, "Kena'nın da biraz yardıma ihtiyacı var" diyor. "Onun içindeki zayıflığı açığa çıkarıyoruz ve bir değişim geçiriyor. Ruh olma fikri, bu ruhlara yüzde yüz yardım etmen gerektiğidir, tamamen özverili olmalısın. Ama eğer kendine bir şey tutuyorsan o zaman bu sizi geride tutabilir ve daha zorlu ruhlarla yüzleştiğinizde aklınıza gelen budur. "

Mistik güç


< Resime gitmek için tıklayın >
Aynı şekilde, Kena'nın temel oynanışı, Ember Lab'in harika bir şekilde gerçekleştirilmiş evreninde ıslık çalma turu olduğu kadar mistik bir güç testi olacak. Ruhların geçmişle bitmemiş işlerini bırakmasına yardımcı olmak için Kena, kampanya boyunca bir dizi hayvansal patrona karşı yıkıcı kombo saldırılar düzenlemek için bir yaylı melez kullanarak yolsuzluklarının tezahürlerini ele almak zorunda kalacak. Mike, Ember'ın DualSense'in dokunsal geribildirim teknolojisini denediğini ve Kena'nın savaşını PS5'te daha da hızlı hissettirmek için uyarlanabilir tetikleyicileri kullanarak menzilli dövüşte "taktiksel, düşünülmüş, tamamen çizilmiş ok atışlarını teşvik etmek" için kullandığını açıklıyor.


Mike şöyle devam ediyor: "Sağ tetikte, tamamen çizdikçe sertleşen biraz direnç var." "İpi tam olarak çektiğinizde, yay daha fazla güce ve daha fazla doğruluğa sahip olur ve geri çekilirken tetiğin içindeki bu gerilimi hissedersiniz."

Yukarıda bahsedilen Rot sprite'ları, özel öğeler veya kıyafetlerle özelleştirmiş olabileceğiniz dahil, aynı anda ekranda görünebilen yüzlerce tek tek oluşturulmuş Rots ile Bridge of Spirit'in çeşitli bulmacalarında ve savaş karşılaşmalarında Kena'ya yardımcı olmak için hazır olacak. Açıkçası, kendi spin-off üçlemesini garanti edecek kadar sevecen olduklarını düşünüyoruz, ancak Ember Lab bunun yerine Kena'nın hikayesini bir sonraki adımda nereye götürebileceğini düşünüyor. Josh, "Bu ruhlara yardım ettiğiniz ve her birinin epizodik bir yapı olarak gerçekten iyi çalışan bir hikaye döngüsüne sahip olduğu yerde oluşturduğumuz döngü," diyor. "Bu oyuna giremeyeceğimiz ve oyunda açmak için devam edebileceğiniz ek döngülere sahip olan ilave ruhlar için kesinlikle fırsatlar var."

İlk macerası mağaza raflarına bile çarpmadan kardeşlerin Kena'nın ufkuna bakmaları şaşırtıcı değil. Bridge of Spirits, zengin kültürel ve fantastik arka planıyla oyuncuları büyüleyen, zorlayan ve duygusal olarak bağ kurabilen yeni bir franchise'ın yapım aşamasındaki tüm ayırt edici özelliklerine sahiptir. Yeni nesilde bir ayakla, oyunun tüm yönlerini geliştirmek için PS5'in gücünü kullanan ve geçmişte sağlam bir şekilde kurulmuş bir diğeri, sinematik animasyonun zamansız çekiciliğine dayanan Kena: Bridge of Spirits, tümüyle ışık getirmeye hazır ve hayat bu Mart baharın ilk pırıltılarına. 

Kaynak : https://www.gamesradar.com/uk/kena-bridge-of-spirits-is-fusing-aaa-production-value-with-endless-indie-charm-for-a-jaw-dropping-playstation-adventure//



M
3 yıl
Yarbay

Yazdığım yazıda Xbox konsollarıyla karşılaştırmalı olarak baz aldığım için bu konuda yasak olduğundan yazıyı burada paylaşmak istemedim.Ama günümüzdeki konsolların gücünü anlamak ve asıl yeni nesil olayın ne olduğunu kavramak isteyen bu yazıyı okuyabilir.Linkini burada paylaşmış olayım.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147519562



T
3 yıl
Yarbay

E
3 yıl
Binbaşı

https://www.vodafone.com.tr/telefonlar/p/Sony-Playstation-5

vodafone tarifeye ek yayınlamış. belki gömüşsünüzdür fakat görmeyenler için paylaşayım dedim. Tabi stok mevcutmu bilemiyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

https://twitter.com/comicbook/status/1351572561889517568?s=21



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Hocam bu sefer geç kaldınız https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147527719 :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 19 Ocak 2021; 21:47:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Raising Kratos