Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1947
Cevap
245657
Tıklama
27
Öne Çıkarma
Cevap: Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (31. sayfa)
C
7 yıl
Binbaşı

Hocam bu kategoriye girmez pek ama Adidas ın Varilite kaz tüyü 480 civarı ve Terrex kaz tüyü montları 750 civarı nasıl buluyorsunuz yorum alayım lütfen. Deneyip çok beğendim fakat performansı nasıldır bilemiyorum.. Bir de Lacoste un kaz tüyü var bana çok çok uygun fiyata gelecek ama sanırım RDS sertifikası yok bu yüzden bedava bile olsa almam.. Fikirlerinizi alabilirsem sevinirim. Kupon vs ile indirimle biraz daha iner bu fiyatlar..

Ayrıca Amazon'dan aşağıdaki ürünü de alabilirim. Fikrinizi merak ediyorum. Ürün İstanbul'da giyilecek ona göre değerlendirebilirsiniz.
https://www.amazon.com/gp/product/B00QW74UNS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1NESKWKDMSQHO&psc=1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinematic -- 19 Kasım 2017; 23:43:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl
Yüzbaşı

forclaz 500
rainwarm 500
quechuva forclaz 200 polar
btwin 300 paça bandı (bisiklet için)



bunları satın aldım hocam herşey için saolun Allah (c.c) razı olsun.



O
7 yıl
Çavuş

Dolabınızda ne kadar çok ekipman varsa o kadar zor yıpranır giydikleriniz. Hafif yağmurlu havalarda genelde softshell üst ve kısa konç spor gore tex ayakkabı ile çıkıyorum dışarı, yağmur ve rüzgar şiddetliyse gore tex ceket ve gore tex montla çıkıyorum. Kar ve soğuk hava varsa kar botu üzerine salopet pantolon ve kaz tüyü mont giyiyorum hal böyle olunca alınan malzemeler çok daha uzun seneler boyunca dayanıyor.

Ekonomimiz düzelse keşke ve herkes teknik ürünlere ulaşabilse keşke..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
7 yıl
Yarbay

Ohzman hocam merhaba.

Yorumları okurken gördüm, kafam karıştı size bir şey sorucam.

Siz yagmursuz ve ruzgarsız havalarda sofr shell gıyormuşsunuz. Hard shelli sadece ruzgarda ve yagmurda gıyormuşsunuz.


Biliyorsunuz kamet 2 aldım, bu hard shell mont. Yagmursuz güneşli havada giyersem beni terletir mi? Veya kötü mü gözükür insanlar kötü mü bakar hocam?

Soft shell ceketım yok, birde ona para vermek istemıyorum. Bu montu alınca 4 mevsim dediler, sonbahar ve kışın durgun güneşli havalarda giyebılır mıyım hocam ? İlla yagmur ve ruzgar olması gerekmıyor degıl mi ?
@Ohzman





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Kasım 2017; 21:49:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ohzman
E
7 yıl
Er

(Başta Sayın Ohzman olmak üzere)Üstadlar herkese selam Regatta markası hakkında neler düşünüyosunuz.Softshell ceket almayı düşünüyorum.Acaba İngilizler bu işte iyi midirler?

Şu:
http://www.hepsiburada.com/regatta-cato-iii-erkek-mont-p-HBV000000SPTH?magaza=Andoutdoor&t=product&q=regatta%20cato

Ve Şu:
http://www.hepsiburada.com/regatta-northbank-ii-mont-p-OUTAND103256-800-M

indirimlerle gayet uygun görünüyor.Balıkesir gibi nispeten soğuk(genelde kuru soğuk ve rüzgar,hafif yağmur da olabilir) bir memlekette yaşıyorum ve softshell deneyimim hiç olmadı.Bu tarz ceketlerin altına iyi bir polar giyerek bahsettiğim koşullarda rahat edebilir miyim?Teşekkürler. Bir de toplu taşımada teknik montla seyehat edenleri gördüğümde ülkemizde son yıllarda outdoor giyim konusunda hiç bir bilgi sahibi olmadan alışveriş yapıldığını düşünüyorum.Saygılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
7 yıl
Teğmen

Selam arkadaşlar. Sayın üstadlar kış aylarında teknik ceketin altına giymek için aşağıdaki poları almayı düşünüyorum. Sıcak tutma konusunda sizin fikirleriniz nelerdir. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

http://www.columbia.com.tr/urun/boubioz-fleece-erkek-polar-ust-erkek-polar-ust-30717

@Orçun Bostancı @Ohzman


Bu mesaja 2 cevap geldi.
1
7 yıl
Yarbay

quote:

Bir de toplu taşımada teknik montla seyehat edenleri gördüğümde ülkemizde son yıllarda outdoor giyim konusunda hiç bir bilgi sahibi olmadan alışveriş yapıldığını düşünüyorum.Saygılar.


Hocam neden öyle dedin Bende toplu taşımada teknık ceketle seyehat yapıyorum, utandım şimdi.

Benım montum teknık bır ceket ama oyle aşırı teknık bır cekete benzemıyor birde sıyah aldım fazla dıkkat cekmesın dıye. Kamet 2 aldım. Acaba herkes boyle mı dusunucek montu gıydıyımde, zaten utangac bırısıyım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eBilek
1
7 yıl
Yarbay

Orçun hocam ıyı akşamlar, ohzman beye sormuştum ama sizede sormak ıstıyorum. Siz istanbul'un havasını bılırsınız, benım aldıgım mont yagmursuz normal gunlerde gıyılmez mı? Mesala bugun yagmur ve ruzgar vardı ama havalar tekrar guneşlı ve durgun oldugunda kamet 2 yı gıymek abes mı kacar ? Soft shell montum yok malesef.

Bırde bıraz utanıyorum bu tıp montlarla toplu tasımaya bınmeye, ınsanlar kötü bakmazlar dımı ? Gerrcı benım kı sıyah renk oyle fazla teknık gozukmuyor ama benım yapım geregı cok utanan bırıyım, yenı aldıgım şeylerı hemen gıyemıyorum alışmam zaman alıyor. Montu alanı 1 ay oluyor ama ılk kez bugun gıydım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Orçun Bostancı
E
7 yıl
Er

Kimse yanlış anlasın istemem.Orçun bey de değinmiş dağcılık aktiviteleri için üretilen kıyafetleri alıp tek aktivitesi şehirde kapalı yerlerde oturmak olan biri için söyledim ben. .Ha isteyen istediği kıyafeti alır istediğini yapar orası ayrı tabi.Yoksa yanlış anlamanızı istemem12 Angry Men.Saygılar.Bu arada Regatta markası ile ilgili görüşlerinizi merek ediyorum Orçun bey.İyi akşamlar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
7 yıl
Çavuş

Regatta markası ingiltere'nin kotonudur

Fiyatları ingiltere'de aşırı makul mesela 300 TL gibi rakamlara mont parka alabiliyorsunuz. Fiyat performans açısından şehir kullanıcıları için çok ideal, Türkiye'de fiyat politikası nedir hiç incelemedim ant outdoor da markayı görmüştüm. Eğer yağmur geçirmez ceketleri 300-400 gibi rakamlarsa alınabilir, hiç değilse columbia markasına 1000 tl vermekten iyidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eBilek
1
7 yıl
Yarbay

Estafurullah hocam, demek istediğinizi anladım ve haklısınız. Bende hem doğa hemde şehirde gıymek ıcın aldım, fakat utangac bır yapım oldugu ıcın yenı kot pantolon bıle alsam ılk gunlerde gıyerken utanan bırıyım.




Bu mesajda bahsedilenler: @eBilek
1
7 yıl
Yarbay

@Orçun Bostancı

Hocam bir şey sorucam, demın dusundum de soft shell yerıne ben kalıtelı full fermuarlı bır polar alsam benzer işlevi görür mü ? Güneşli sakin gunlerde polar ile ıdare edebılırım dımı şehir ıcınde ? Termal polar alırım, hatat mıllet trılogy serılerıne bakarım ama onu fermuarlı alıcam kı istedıgım zaman onunu açabıleyım.

Yagmur ve kar oldugunda ustume hard shell montumu gıyerım, sakın havada polarla cıkarım. Zaten hava cok soguk olmuyor ıstanbul da. Sizce mantıklı mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Orçun Bostancı
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kamet her koşulda işe yarayacak bir mont, hafif teknik tarafa kaçsa da bir hardshell mont için oldukça üstün pro astarı olduğundan, çok daha da az terletecektir.

Valla ben bunların turuncularını bile giyiyordum zamanında, o sizin nasıl düşündüğünüzle ilgili :). Güneş çoksa zaten softshell de terletir, uzun kollu polar da. Orası farketmez.

Daha basit söyleyeyim; beyaz yakalar columbialarını, jack wolfskinlerini giymeye devam ediyor mu, güneşte sağda solda TNF ceketler görmeye devam ediyor musunuz? Emin değilseniz kriter bu da olabilir :)


Gerisi artık tamamen keyfi ve ekonomik. Ben özellikle ilgilendiğim için 4 ayrı hardshell'im, 2 ayrı softshell'im ve yaklaşık 10 tane kapüşonlu, kapüşsonsuz, windstopper, streç vs. bazılarını dış bazılarını orta kat olarak kullandığım polar/sweatshirtlerim falan da var. Ama 2005'den beri işin içindeyim ve ana hobim bu oldu. İlk 5 sene bir hard bir soft shell ile idare ettim, sonra öğrenci ekonomisinden çıktıkça başka ürünler almaya başladım.

Ama ben olsam ilk olarak bir ek softshell alırdım, hardshell'e göre genel kullanımda hem tek başına sıcak tutabilir, hem ses yapmaz, giymesi çok daha rahattır, çoğu rüzgar geçirmezdir ve en iyi hardshell astarlarndan bile %50 ve üst daha iyi nefes alır. Su geçirir ama hafif yağmurlarda ve karda sorun çıkarmaz. Ben sarıkamışta 7 günün 5 günü boyunca kısa etekli, başlıksız marmot kalın kışlık softshell ile kaydığımı bilirim. Ve geri kalan 2 günde de mammut'un özel bir kayak montu ile (gore-tex soft shell astarlı-aslında hardshell ama yumuşak dış yapısı var diye softshell olarak geçiyor. Su geçirmez, performance shell kadar nefes alabilir bir astar) kayarken zorlu pistler ve pist kışı snowboard sonrası terlemeye başladığımı hissettiğimi bilirim, ha durup kurumam gerekti mi tabi ki hayır ama marmot ile hiç bu durumu yaşamadım mesala. İçimde millet carline max içlik vardı, tek bir soğuk günde (gece -25 -30 olmuştu) power stretch ince polar giymiştim öğleden sonra, yetmişti gayet. Normal kullanıcı ise içi elyaf dolgulu montlar ve pantolonlarla kaymak zorunda genelde. Ve ciddi terlediklerini söyleyebilirim çünkü normalde kaliteli dedikleri kar montları eğer outdoor markası değilse genelde max 5000-7000 arası nefes alıyor. Bizim gore-tex hardshell astarları 20.000-25.000 gibi, softshell windstopperlar ise 28.000-35.000 vs. gidiyor ama bu rakamlara tam takılmayın, halen düzgün bir test yöntemi yok. Ama test ne olursa olsun 4-5 kat daha fazla ter attığını bilin :)

Uzun vadeli bu işlerle ilgilenen adamlar genelde softshell giymeye dönüyor zaten. Eğer tek ürün alınacaksa seve seve hardshell almak zorundasınız. Ama paranız varsa ve rahatınıza düşkünseniz softshell almak çok iyi bir yatırım. Marmot'u 2008'de aldım hala TIK demedi, Mammut'un da softshell'i var 2010 da aldım onda da sadece el büzgüsünü plastik kopçaları elastikliğini kaybettikleri için çatladı. Çok dayanıklılardır yani. Dış yapıları da pürüzsüz hissiyat verdikleri için çok zor yırtılırlar ve streç özellikleri yüksektir.
https://www.gezenbilir.com/konu/marmot-snaz-softshell-ceket-ueruen-degerlendirmesi.24333/ Marmot
https://www.ukclimbing.com/gear/news.php?id=2402 Mammut
http://www.maceracumhuriyeti.com/Millet-C-200-Maz-Zip-Erkek-ust-iclik_8593.html#0 Millet


Ben kalın softshell tavsiye ederim. 500 gram üstü olanlar yani. Bu ürünler sayesinde içinde tshirtle bile gezip sorun yaşamadığım oldu şehir içinde. Daha ince olursa hem şık durmaz, hem de içine polar giyilmek zorunda kalınabilir hem de o rahat ettirmez.

Mesala şehir içi için atletik kesim değil, normal kesim softshell almak lazım. Hafif bol olması gerek.

Zaruri değil ama tavsiye ederim softshell. Hem 2 mont daha uzun ömür demek 2 mont için de

https://www.decathlon.com.tr/windwarm-500-mont-id_8370292.html

ilk aşamada tavsiye ederim direkt.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 21 Kasım 2017; 10:51:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Çavuş

Marmot'un ve ya Millet 'in polarlarına bakabilirsin. Takım yapacağım dersen Millet trilogy serisi aldığın Kamet 2 ile birlikte uyum içinde çalışacaktır ancak çok da önemi yok.

Madem soğuk havalar için bi şey bakıyorsun mümkünse 200 micron kalın ve sık dokunmuş bir polar veya strec bir üst alman ıyi olacaktır.

Yan seçenek olarak Lafuma veya Decathlon un ürünlerine göz atabilirsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @12 Angry Men
1
7 yıl
Yarbay

Çok teşekkur ederım hocam, bu tip yorumlar beni rahatlatıyor. Utangac bırı oldugum ocın henı şeyleri giyince utanıyorum Verdiğiniz bilgiler ve linkteki ürünler için tekrar tesekkur ederım.

Ben soft shelleri araştırıcam hocam. Peki soft shell yerine kaliteli full fermuarlı bir polar alsam naeıl olur hocam? Hem hard shell'in içinden giyerim hemde güneşli ve ılık havalarda direk mont yerıne onu gıyerım sizce oyle nasıl olur?



Dediğim gibi ben soft shelleri araştırıcam, özellıkle marmot ve milletin soft shellerine gidip bakıcam hocam. Olurda alacak olursam konu üzerindne tavsiye isteyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ohzman
1
7 yıl
Yarbay

Çok tesekkur ederım hocam, internet uzerınden modelleri araştırıcam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Orçun Bostancı
M
7 yıl
Binbaşı

Polartech 200 bir polar şehir için çok yeterli.Üzerine bir su geçirmez mont giydinmi.Yağmur, kar çamur rahat rahat gezersin.
Softshell ürünler hareketli sporlar için güzel ama durağan şehir hayatı için biraz gereksiz olabilir.Özellikle yeni softshell montlar polar sız yapılıyor ve rüzgar geçirmezlik ve su direnci olarak çok güzel ama otobüs bekleyen için yanlış bir tercih olacaktır.
Ben marmot warmlight kullanıyorum.Baya sıcak tutuyor.Bugün sabah 6 gibi 5 derecede üzerimde warmlight ve yağmurluk çok ince vardı.Hiç üşümedim.Ama ayakkabımda sağlamdı tabii.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
J
7 yıl
Teğmen

Hocam selamlar marmot warmlight ın kalıbı nasıl? Mesela ben tnf medium giyiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Marksman84
1
7 yıl
Yarbay

Tavsıye ıcın tesekkur ederım, polar alacagım zaman tavsıye ettıgınız polara bakıcam.




Bu mesajda bahsedilenler: @Marksman84
M
7 yıl
Binbaşı

Normalde yerli markada medium giyiyorsan Marmotda small. Galiba Tnf ile kalıpları aynı.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jakabo1982