Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
378
Tıklama
4
Öne Çıkarma
OpenAI, “Her” filmindeki Scarlett Johansson'ın sesini taklit etmediklerini açıkladı
M
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

OpenAI, “Her” filmindeki Scarlett Johansson'ın sesini taklit etmediklerini açıkladı
OpenAI, bir süre önce düzenlediği etkinlik kapsamında ses, görüntü ve metin arasında gerçek zamanlı olarak mantık yürütebilen yeni amiral gemisi yapay zeka modeli GPT-4o'yu tanıtmıştı. Canlı olarak gerçekleştirilen denemelerde ise GPT-4o'nun ses yeteneklerinin üzerinde durulmuştu. Ancak bazı izleyenler ve sosyal medya kullanıcıların GPT-4o'nun sesinin “Her” filmindeki Scarlett Johansson'a çok benzediğini veya firmanın onu taklit ettiğini söyledi. Şimdi bu iddialara yanıt OpenAI’dan geldi.



Scarlett Johansson'ın sesi taklit edilmedi



https://x.com/remixeverything/status/1744444880527773811



OpenAI, yaptığı açıklamada ChatGPT’de yer alan beş farklı sesin her birinin profesyonel seslendirme sanatçıları, yetenek ajansları, casting direktörleri ve sektör danışmanlarının dahil olduğu beş aylık kapsamlı bir süreç sonucunda seçildiğinin altını çizdi. Firma, Eylül 2023 tarihinde kullanıma aldıkları ses özelliklerinde kullandıkları her bir ses seçeneğinin (Breeze, Cove, Ember, Juniper ve özellikle Sky) seslendirme sanatçılarından örneklendirildiğini açıkladı. Şirket ücretlendirme için de şu açıklamayı yapıyor: "Her oyuncu piyasadaki en yüksek ücretlerin üzerinde tazminat alıyor ve bu durum, sesleri ürünlerimizde kullanıldığı sürece devam edecek."



OpenAI, “Her” filmindeki Scarlett Johansson'ın sesini taklit etmediklerini açıkladı



OpenAI, yapay zeka seslerinin bir ünlünün ayırt edicisi sesini kasıtlı olarak taklit etmemesi gerektiğinin altını çizerken Sky'ın sesinin Scarlett Johansson'ın bir taklidi olmadığını söyledi. Firma, mahremiyet nedeniyle hangi seslendirme sanatçısının Sky’ı seslendirdiğini açıklamadı. Hatırlanacağı üzere Sky, GPT-4o’nun tanıtımında kullanılmıştı.



https://x.com/OpenAI/status/1790130696838619602



Ünlü oyuncu Scarlett Johansson, Her filmindeki yapay zeka Samantha’yı seslendirmişti. Bu film aynı zamanda CEO Sam Altman’ın da en favori filmlerinden birisi. Şirketin CTO’su Mira Murati ise dinleyiciler arasında birisinin de bunun Johansson’un sesi olup olmadığını sorduğunu söylemişti.



ChatGPT’nin sesleri nasıl seçildi?



OpenAI, “Her” filmindeki Scarlett Johansson'ın sesini taklit etmediklerini açıkladı
OpenAI, sesler için ödüllü casting direktörleri ve yapımcılarla 2023’ün başlarında işbirliği yaptığını ve bazı kriterler oluşturduklarını belirtiyor. Firma sesleri belirlerken şu faktörlere dikkat ettiğini söylüyor:




  • Farklı kültürlerden gelen veya birden fazla dil konuşabilen aktörler

  • Zamansız hissettiren bir ses

  • Güven uyandıran, cana yakın bir ses

  • Ton bakımından zengin, sıcak, ilgi çekici, güven telkin eden, karizmatik bir ses

  • Doğal ve dinlemesi kolay



Ayrıca Bkz.ChatGPT 4o nasıl kullanılır? İşte OpenAI ChatGPT sesli asistan kullanım rehberi



Firma, 400’den fazla başvuru aldıklarını, beş aylık süreç sonucunda ise nihai olan beş ses seçtiklerini söylüyor. Bunlar en nihayetinde Breeze, Cove, Ember, Juniper ve Sky oldu. OpenAI, onümüzdeki haftalarda ChatGPT Plus kullanıcılarına alfa sürümünde GPT-4o için yeni bir Ses Moduna erişim vermeyi planlıyor. Ücretsiz sürümdeki kullanıcılar da halihazırda GPT-4o’yu kullanabiliyorlar. Firma ek olarak daha fazla ses seçeneğinin de geleceğini söylüyor.




Kaynak:https://openai.com/index/how-the-voices-for-chatgpt-were-chosen/

 Haberi Portalda Gör

Hafif andırıyor da aynı değil gibi, ChatGPT'ninki daha sert bir ses. Scarlett'inki daha yumuşak bir ton.
Yoruma Git
Vain - 2 ay +5
V
2 ay
Yarbay

Hafif andırıyor da aynı değil gibi, ChatGPT'ninki daha sert bir ses. Scarlett'inki daha yumuşak bir ton.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
2 ay
Yarbay

Ben 1 yıldır android chatgpt uygulamasında olan sesli konuşma özelliğini kullanıyordum, duruma göre. Bu gpt-4o biraz isim değişmiş hali




D
2 ay
Binbaşı

Bu kadın da gökten silikon yapsa "benim silikonlarımı kopyalamışlar" diyecek :)

Marveldan kazandığı estetik paralarına yetmemiş herhal neredeyse her sene benzer haberleri ve davaları çıkıyor :)




K
2 ay
Yüzbaşı

zorlarsan herşey birbirine benziyor ne duymak istediğimiz ile ilgili bişi bence, dediğin gibi andırıyor ama aynı değil tonlama, hecelerin uzaması ve arkadan cümle biterken gelen hafif işveli duygu skarletin sesi. AI ise daha ciddi ve köşeli bir ses.





Bu mesajda bahsedilenler: @Vain
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.