Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
12159
Tıklama
3
Öne Çıkarma
OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ?
Z
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: HK-47

Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.
Mey biter saki kalır.
Her renk solar haki kalır.
Diploma insanın cehlini alsa da,
hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.
Fuzuli


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Mey biter saki kalır.
Her renk solar haki kalır.
Diploma insanın cehlini alsa da,
hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.
Fuzuli
Yoruma Git
zartzurt456 - 4 yıl +29
adamlar bütün yamalarının kaldırmışlar :) boş yere satın alanları madur etmeyin bari diğer yamalar ile işim olmaz.
her konu altına hırsız diyenlerler kimin malını kimden çalmışız? gidi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı zartzurt456 - 4 yıl +16
Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı HK-47 - 4 yıl +14
Z
4 yıl
Yarbay

adamlar bütün yamalarının kaldırmışlar :) boş yere satın alanları madur etmeyin bari diğer yamalar ile işim olmaz.
her konu altına hırsız diyenlerler kimin malını kimden çalmışız? gidin başka yerde ağlayın...



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Binbaşı

Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 9 Nisan 2021; 18:45:23 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FORZAFATHER
A
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar sizin gibi boş boş uzun bir metin yazmak yerine şunu yazacağım. Yazdığınız yazılara bir bakın ve konu başlığına bir bakın "OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ?" konu başlığı adı altında konu sahibine her hangi katkıda bulundunuz mu? Yazdığınız uzun yazılar konuya gram katkısı bulunmuyor ve etik değil.

Aşağıdaki metin ise boş boş yapanlar için, okumak isteyen okusun..
Hazırlanan bu API derin öğrenme teknolojisi ile gelişimini sağlıyor derin öğrenme mantığını bilmiyorsanız aslında bir cacıkta bilmiyorsunuz mesleğiniz statünüz veya yaşınınız ne olursa olsun bu konuda bir şey bilmiyorsunuz o kadar yani. Bu API ilk önce beslenmeli yani ona yardımcı olmalısınız kütüphanelerini gramerlerini vereceği tetiklemelerin neye göre yapıldığını bilerek hazırlamalı zenginleştirmelisiniz. Yapımcısı, al kardeşim bu bir çeviri yazılımı demiyor bunu siz diyorsunuz SİZ! Sadece çeviri amaçlı yapılmış bir yazılım değil oyunda kullanmak istiyorsunuz fakat kullanmayı bilmiyorum diyen çok ama eleştiri yapma hakaretinde bulunuyor yani neyi eleştiriyorsun kullanmasını veya yazılımı tamamen bilmiyorsun neyine kardeşim ya, niye vaktini böyle boş yazarak harcıyorsun bu programla akademik çalışmalarda kullanan veri analizi yapan var gelmiş oyunda işe yaramıyor deniliyor. Devam edin doldurun formu bakalım işe yarayan bir yazı çıkacak mı görelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssetGroup -- 10 Nisan 2021; 11:27:12 >

H
4 yıl
Binbaşı

Erişime ben de sahibim. Denemeler yaptım ama adam akıllı çeviri yapılmıyor. Google Translate daha anlamlı çeviriyor yani. GPT-3 ile çeviri yaptığını iddia eden herkesin de yüzde yüz yalan söylediğini düşünüyorum. Hele hele milyon kelime çevirmek için OpenAI'a binlerce dolar ödemen gerektiğini düşünürsek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 9 Nisan 2021; 18:46:48 >

B
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zartzurt456

Mey biter saki kalır.
Her renk solar haki kalır.
Diploma insanın cehlini alsa da,
hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.
Fuzuli

Alıntıları Göster
Kendileri bir mike derman olamadıkları için senin yaptığın başarılı işler alayının zoruna gidiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blazk0wicZ -- 9 Nisan 2021; 23:50:10 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
4 yıl
Binbaşı

"madur"

Madem resimli mesaj atılıyor, ben de atayım. Anlamadıysan ne yazdığını sözde GPT'ne çevirttir, o söyler sana.

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @zartzurt456
X
4 yıl
Çavuş

Başlığa bakıyorum nasıl yapılır? İçine giriyorum gpt3 yapıp bizlere sunanlara hakaretler.

Tam bir komedisiniz. Bu adamlar sizlerin yapamadığını türk oyunculara sunuyorlar. Aylar yıllar bekletmeden yapıyorlar mı yapıyorlar.

Ne yöntem kullandığı nasıl kullandığıyla ben ilgilenmem ama çalıyor diyenlere söylüyorum bunlarda olup çeviri gruplarında olmayan çevirileri nasıl yaptılar o zaman?

Cevap çok basit açıklamak istemiyor da olabilirler kendileri toolda geliştirmiş olabilirler. Önemi yok bu adamlar bize bu hizmeti ücretsiz olarak veriyor ve sunuyor.

Çevirinin kalitesinin kötülüğü , yok işte şudur budur. Çalmıştır o bu şu boş işler. Adam sizler gibi aylarca bekletmiyor tamam çıkaralım diyor 1 haftaya 2 haftaya yama önünde indir oyununu türkçe oyna. İsteğin onay alırsa.


Son olarak bu kişileri gpt - 3 çeviri yapanlara ne kadar laf ederseniz edin biz Türk oyuncular olarak onların yamalarını seve seve bayıla bayıla kullanıyoruz. Türkçesi mi kötü evet bazı cümleler problemli çıkıyor ama anlıyorsun değil mi diyorsun burada muht şunu demek istiyor ve görevini yan görevini görev içlerini yapabiliyorsun. Diyelim bir cümle çok mu sıkıntı anlamadın mı? Diğerini anlarsın sorun değil. Çoğu kişinin hiç ingilizcesi yok zaten hiç anlamıyor ve türkçe yama nasıl olursa olsun öyle kişileri için nimet. Ben çat pat anlasamda anlamadım kelimeler olduğundan kullanıyorum. Forumda türkçe yama isteyene ing öğren kardeşim diyenler bile var. Neyse zaten oralar uzun konu.

Zartzurt hocayı rd2 yle tanıdım, diğer arkadaşları da daha sonra. Aylarca malum gruptan öyle yama böyle yama yok yapamadık hikayesi şöyle openaısi çıkacak bekleyin, yok ücretli olacak şu kadar olacak derken ŞAK diye yapıştırdı saolsun yamayı gördü herkes. Bundan sonra bilmiyorum bir gün öğrenebilir miyim nasıl yaptıklarını ama öğrenirsem aynı metodu türk oyuncular için bende yapmayı düşünürüm.


Forumdaki çeviri gruplarının yancılarına: Laf etmeden önce bu adamlara girip nete bir bakın çıkardıkları tüm yamaların karşılığı var mı diye. Çoğu türkçe yamanın türk çeviri gruplarında karşılığı yok. Adamların işini beğenmiyorsanız kullanmazsınız. Laf yapmaya gerek yok. Sen laf yaptın diye biz bu yamaları kullanan kişiler olarakta yamaları silecek veya bundan sonrakileri indirmeyek olayımız da yok. Çıkardıkları tüm oyunları sırf türkçe nasılmış diye indirip oynuyorum şahsen. Hiç sarmayacak oyunlar bile sarıyor bazen.


Bu işi yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sırf bu gibi mesajları yazmak için bu foruma kayıt oldum.
Umarım bu işlere daha sıkı sarılır. Çeviri gruplarını görmezden gelerek yeni çıkan oyunlar için makine çeviriler çıkarmaya devam edersiniz. Türk oyuncular olarak sizleri seviyoruz. Etiket için özür diler iyi günler iyi çalışmalar dilerim.
@zartzurt456 @sinnerclown @Team NINJA

@unknownelement @swathack

Etiketleyemediğim ve ayrıca bu işte bir projesi olan sizlere de teşekkürler.
@ibomen111 @mamilim90 @Ceasser @herofahri @giga1974 @yusufken3





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMFIx -- 28 Nisan 2021; 15:50:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zartzurt456 , @sinnerclown , @Team NINJA , @unknownelement , @swathack
H
4 yıl
Binbaşı

Cevap çok basit: GPT-3 ile yapılan bir çeviri yok. Şimdi insanlar yavaş yavaş API'ye erişim sağlamaya başlayınca da yalancının mumu söndü. Zaten GPT-3 ile çeviri yaptığını iddia eden şahsın güya GPT-3 ile yaptığı Valhalla çevirisini de versiyon güncelledim diyerek son güncellemeyle Animus'tan çaldığı ortaya çıktı.

GPT-3 ile İngilizce Türkçe çeviri yapılabiliyor ama kalitesi hiç iyi değil. Ayrıca çeviri yapmak için aşırı pahalı bir araç. GPT-3 ile çeviri yapmanın hiçbir anlamı yok yani. Performansını merak eden Playground'daki İngilizce-Fransızca çevirisi komutunu İngilizce-Türkçe için uyarlasın. Sonuç tam bir hüsran.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
3
4 yıl
Yüzbaşı

Said Sürücüye de laf söyleyen gördüm ya, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali...
Biri bu piyasada 10 yılın üstünde bir tecrübe, AC serisinin türkçe yamayla tanışmasını sağlayan en büyük isim
Diğeride AC Valhalla yamasını çalan bi hırsız
Bi araştırın şurada yazan iki ismi, ondan sonra kimin neye derman olamadığını anlayın, ne cahil insanlar var şu forum başlığında



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Yarbay

Hocam yanlış kişiye diyorsun bunu. Said türkçe yama piyasasının en eskilerinden. Kotor başta bir sürü büyük çeviride emeği olan birisi ayrıca 23 studiosun genel müdürü (tabi hala devam ediyorsa). Ben oyunçeviri döneminden beri bilirim Said'i, adama gıcık, sevmiyor diye gelip böyle bir şey diyecek biri değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 10 Nisan 2021; 0:57:40 >


Bu mesajda bahsedilenler: @adner
W
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Blazk0wicZ

Kendileri bir mike derman olamadıkları için senin yaptığın başarılı işler alayının zoruna gidiyor.

Alıntıları Göster
Bu adama da bu deniyorsa biz harbiden boşa kürek çekiyoruz. Said Sürücü kimmiş bir kurcala da sonra hırsızlara methiye düzersin.



G
4 yıl
Teğmen

Konuya 2 tane animustan 1 adet apex çeviriden adam göndermişler kavga gürültü olmaması imkansız. Bu arkadaşların daha kimseye bir faydası olduğunu görmedim.Her önüne gelene hırsız,beleşçi ve ölücü falan diyorlar sonra başka konuya geçiyorlar.Ama dikkatli olun sakın arkadaşlara yanlış bir şey yazmayın sevgili mod pusuda bekliyor uzaklaştırma atmak için :D çok kıymetli insanlar animus ve apex çeviri :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBDF46633 -- 11 Nisan 2021; 11:7:7 >


Bu mesajda bahsedilenler: @StRonK
Y
4 yıl
Yüzbaşı

@BarisBlt61 sanal alemde ne hırsızlığı ulan, profil resmine koyduğun karakteri sen mi yaptın? hayır yapmadın. HIRSIZSIN!

Ne hırsızlığından bahsediyorsun, en azından senin gibi dansöz değil. yüzü var açıkca gelip ben burdayhım ne konuşuyorsunuz diyor.

Hırsızmış, senden ala hırsız mı var! başkasının yaptığı resmi kendi profiline koyacak kadar alçalmışsın! HIRSIIIIIIIIIIZZZ.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabqu22 -- 10 Nisan 2021; 11:33:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BarisBlt61
C
4 yıl
Çavuş

Eser Sahibinin İzni Olmadan Eserin Umuma Arzedilmesi ve Yayımlanması Suçu
<p class="ql-align-justify">Fikri ve sınai haklar ceza mahkemelerinde en çok yargılanan suçlar bu başlık altındaki suçlardır. Eser, ister alenileşmiş olsun isterse alenileşmiş olmasın, her iki halde de başkasına ait eserin umuma iletilmesi veya herhangi bir şekilde yayımlanması eser sahibinin iznine bağlıdır.</p><p class="ql-align-justify">Eser sahibinden izin alınmadan yapılan her türlü yayın fikri mülkiyet suçlarının oluşmasına neden olur.</p><p class="ql-align-justify">Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur (5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu md. 71/1).</p>

peki sizin yaptıgınız yamalar hırsızlıkmı degilmi bir cevap verinde elalem dansöz görsün




Bu mesajda bahsedilenler: @BarisBlt61
Y
4 yıl
Yüzbaşı

@BarisBlt61 O zaman yamalar hırsızlık değildir demeyeceksin işte. sen güzel dansöz olursun, bir öyle bir böyle konuşuyorsun. Sorduğum soruya cevap veremeyecek kapasitede kıt bilginle burada yalakalık yapmak için ona buna çamur atıyorsun. Hazırlanmış yamalardan bir kısım çalmak hırsızlık. oyunları korsan oynamak hırsızlık. kişilerin kimlik bilgilerini çalmak hırsızlık. Ama eser sahibinin izni olmadan oyunlarına yama yapmak üstüne bunu satmak yasal. Başkalarının ürettiği görsel sanatları, resimleri alıp kendi bilgisayarında profil fotoğraflarında kullanmak yasal.

Asıl senden komiği yok ulan. Bulunduğu kabın şeklini alır örneğine en iyi cevapsın. akışkansın cıvık cıvık bişeysin. Bu arada yaşım 26 canısı 18 oldun mu sen? Önce kendinizle çelişmeyi bırakın yeter bu kadar rezil olduğunuz. hangi yüzle gelip de burada millete ahkam kesiyorsun. azıcık utanma olsa siz de burda hırsızlık muhabbeti yapmazsınız. Sizden ala hırsız yok çünkü. hırsızlığı geçtim yaptıklarınızı yasal gösterecek kadarda utanmazsınız. Şimdi aklı mantığı olan yorumları okusun. beb mi komiğim bu mu komik. takdir vatandaşın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabqu22 -- 10 Nisan 2021; 13:5:2 >


Bu mesajda bahsedilenler: @BarisBlt61
F
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

OpenAI GPT-3 erişimine sahip oldum fakat bu sistemi nasıl kullanıp türkçe yama çıkartabilirim bilmiyorum.
Yardımcı olabilecek ya da bu sistemi nasıl kullanırım bilen birisi var mı acaba ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancetinkol -- 9 Nisan 2021; 1:32:45 >

F
4 yıl
Yarbay

Demek ki Türkiye'nin en büyük forumunda erişimi olan pek yokmuş. Elemanın burada heykelini dikeceklerdi neredeyse. Şiir yazanlar falan vardı. Allah akıl fikir versin.



D
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: connect455

Bu mesaj silindi.
@zartzurt456 robin hoodtur. aksini iddaa eden anonimdir




Bu mesajda bahsedilenler: @zartzurt456