Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
696
Tıklama
4
Öne Çıkarma
OpenAI’dan yapay zeka dünyasını kasıp kavuracak bir sonraki adım: Point-E
M
3 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

OpenAI’dan yapay zeka dünyasını kasıp kavuracak bir sonraki adım: Point-E
Yapay zeka dünyasını kasıp kavuracak bir sonraki atılım, 3B model üreten araçlar olabilir. OpenAI tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan açık kaynaklı Point-E, bu alanda boy gösterecek. Point-E kısaca, DALL-E benzeri bir sistem ancak farklı olarak istenileni 3 boyutlu bir modele dönüştürüyor.



Point-E, geleneksel anlamda 3B nesneler oluşturmuyor elbette zira bu sadece bir yazılım. Bunun yerine, 3B şekli temsil eden nokta bulutları ve veri noktaları kümeleri oluşturuyor. Tıpkı Google'ın DreamFusion aracı gibi. Ancak Point-E farklı olarak çok daha hızlı. DreamFusion gibi sistemler görüntüleri oluşturmak için çok uzun bir süreye ve güçlü bir GPU sistemine ihtiyaç duyuyor. OpenAI Point-E ise tek bir Nvidia V100 kartına ve birkaç dakikaya ihtiyaç duyuyor. Zaten ismindeki E takısı da verimliliği temsil ediyor. OpenAI süreci hızlandırmak için ek bir yapay zeka sistemini eğittiğini belirtiyor.



Ayrıca Bkz.Yapay zeka tarafından üretilen sanat hayata bir hakaret mi?



OpenAI’dan yapay zeka dünyasını kasıp kavuracak bir sonraki adım: Point-E
3 boyutlu modelleme çeşitli endüstrilerde ve uygulamalarda kullanılıyor. Gişe rekortmeni filmler, video oyunları, CGI efektleri, haritalama modelleri, VR, AR ve metaverse kullanım alanlarından sadece bazıları. Günümüzde metinden görüntüye sistemler oldukça olgunlaşmış durumda. DALL-E, Stable Diffusion ve Midjourney aklıma ilk gelenlerden. Ancak metinden 3B modele sistemler farklı bir alanda ve gelişim süreci devam ediyor.



< Resime gitmek için tıklayın >
Farklı olarak Point-E iki metodu birleştiriyor: Metinden görüntüye ve görüntüden 3B modele. OpenAI ilk aşamaya zaten DALL-E ve DALL-E 2 ile oldukça hakim. İkinci aşamada ise yapay zeka 3B nesnelerle eşleştirilmiş birkaç milyon veri ile eğitildi. Ancak bu veri seti çok büyük değil, gelişime açık. O yüzdendir ki Point-E bazen bozuk veya eksik modeller oluşturabiliyor.



OpenAI’dan yapay zeka dünyasını kasıp kavuracak bir sonraki adım: Point-E
OpenAI tarafından paylaşılan makalede "Metodumuz bu değerlendirmede son teknoloji tekniklerden daha kötü performans gösterse de, zamanın küçük bir bölümünde numuneler üretiyor. Bu, belirli uygulamalar için daha pratik hale getirebilir veya daha yüksek kaliteli 3B nesnelerin keşfedilmesine izin verebilir." ifadeleri kullanıldı.



Şu anda tüm gözler 2B sanat üreteçlerindeyken, model sentezleyen yapay zeka, bir sonraki büyük endüstri adımı olabilir. Ancak şimdilik konuyu bir başlangıç noktası olarak görmekte fayda var. Öte yandan önümüzdeki yıl 3B modeller üreten yapay zeka haberlerine de hazırlıklı olmak gerek. Zira bu alanın büyüklüğü yukarıda da dediğimiz gibi çok geniş.




Kaynak:https://techcrunch.com/2022/12/20/openai-releases-point-e-an-ai-that-generates-3d-models/
Kaynak:https://arxiv.org/pdf/2212.08751.pdf

 Haberi Portalda Gör

K
3 ay
Yüzbaşı

Güzel şeyler oluyor yine.




T
3 ay
Çavuş

Bu gavurlar rahat durmuyor. Yapay zeka çok güçlü bir silah. İnşallah bizde şu teknoloji trenine binmeyi başarırız



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 ay
Yarbay

İşler iyice garipleşmeye başladı. Bunun 10 yıl sonraki örneği bir sanal dünyanın minecraftvari olarak rasgele olarak uretilmesi ve sonsuz bir evren oluşturulmasıdır. (Binalar, Evler, evlerin odaları ve her evin içindeki tum eşyalar ve detaylar saniyeler içinde üretilebilir). Bu en çok ta metaverse için ise yarar. Çünkü sanal evrenler oluşturmak gerçekten su anki iş gücü ile çok zor. Fakat yapay zeka bu işi çözebilir.




S
3 ay
Yarbay

Bir sonraki teknolojik sıçrama için böyle araçlar şart. İnsanoğlu tıkanma noktasına geldi. Büyük projeler çok kaynak istiyor, sürdürülebilirlik zor, sonraki aşamaya geçmek zor.



C
3 ay
Yarbay

Bu zamana kadar hangisine binebildik ki.
Ben kendimi bildiğimden beri, hep bi koltuk ve rant kavgası almış başını gidiyor.

Biz burnumuzun dibindeki 5-10 sene yetecek doğalgazı bulduk diye göbek atıyoruz.
Adamlar astoridlerde maden arıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @teknoloji_tutkunu
D
3 ay
Yarbay

Tıkanma noktasinda değiliz enerji üretimini arttırıp ucuzlatirsak.Maliyet çok azalır.Quantumla birlikte 100 kat hızlanacak herşey.Enerji üretiminde de mini füzyon reaktörleri devreye girecek yani aynı işle verimin 1000 kat artmasını bekliyorum




D
3 ay
Yarbay

Valla tebrik ederim. Bayağı başarılı ilerliyorlar. Başarılarının devamını dilerim.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.