Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
3624
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ölçekli çizim yapabileceğim bi program önerisi
G
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

iki eksenli bi grafik çizicem arkadaşlar yatay ekseninin ölçeği farklı düşey ekseninin ölçeği farklı, rakamları giriyim program ölçeğine göre noktaların yerini belirlesin istiyorum eksen üzerinde, varmıdır bunu yapabileceğim bi program



S
13 yıl
Yüzbaşı

çok var. autocad, solidworks... liste uzar daha


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

autocadde nasıl yapabilirm peki ölçekli çizim



A
13 yıl
Yüzbaşı

yani ne çizeceğini az çok tarif edersen yardımcı olayım sana

basit birşeyse ben cizip yollarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hocam iki eksenli bi grafik çizicem, düşey eksen(y) 1/2000 ölçeğinde olacak, yatay eksen(x) 1/200 ölçeğinde olacak, eksenler üzerinde belirli noktalar olacak, mesela düşey eksende 160, 161, 161.7, 162, 163 bunları ölçeğine göre eksen üzerine yerleştirmek istiyorum, yapılabilirmi böyle bişey


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

Ölçek olayını pek anlamadım. Autocad'den çok solidworks'e aşinayım fakat benzer bütün programlarda her türlü çizim yapılır. Hatta cadcam programlarına bile gerek yok, photoshop ta ölçü verme vardı galiba onda da yapılabilir. Fakat temiz çizim olsun istersen autocad ile işin daha kolay olur.

Mesela autocad'te bire bir ölçü vererek çizim yaparsın. Scale ile yüzde olarak çizimi küçültebilirsin. Autocad için herhangi bir deneyime gerek yok. Yarım saat "line" komutuna forumlardan baksan öğrenirsin olayı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.