Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
698
Cevap
72819
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Odeabank Oksijen Hesap %22.50 Nisan 2019 (2. sayfa)
M
7 yıl
Çavuş

biz uyaralımda ne yazıkki faiz yiyen müslümanlarda var




Bu mesajda bahsedilenler: @espial
M
7 yıl
Çavuş

İslam kusursuzdur paranın değer kaybetmesini istemiyorsan kar ortaklığı var haram olan faizden para alacağına helal olan kar ortaklığıyla onun yarısından fazlasını al faizin ne zararları olduğu açıktırhttps://youtu.be/_4tfSBvMPZA Allah seni hidayete erdirsin.

Herkes faiz almasa parasını faize yatırdığını düşün faiz ödeyen yok alan var ödeyen zaten faiz bir beladır Allah uzak etsin.daha faizin bir sürü dünyevi ve uhrevî zararı var.

Şunu unutma biri harama alıştımı bela gelmezse haram ona yararsa ahirette onun için daha acı olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hotel california
F
7 yıl
Yüzbaşı

Gerçek enflasyon % 20 nin üstünde, negatif faiz veriyor bankalar ... Paramız faizde bile eriyor dolar son 6 ayda % 30 dan fazla artmış. 3 yıllık faiz kadar kazanç var dolarda.



A
7 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar paramı yatırmayı düşünüyorum ama özel banka güvenemiyorum yarın öbür gün bir şey olur ne diyorsunuz duruma?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Binbaşı

benim diyen muslumandan hayat tarzi olsun bakis acisi olsun elhamdülillah bir tik daha musluman oldugumu dusunuyorum ama kaliplarada takilip saplanip birilerinin muridligini kapip şakşakciliginida yapmam yapanada musluman demem hatta dine ve allaha karsi şırk kosan meczup olarak bakarim.allah insana akil ve mantik vermis dusunmeyi ve dusunceyi gelistirmeyi biz insanlara birakmis.bu sebeptendirki szn bakis aciniz sadece "faiz" kelimesine takilarak altinda bgnku ekonomi anlayisindan neyi temsil ettiginden bihaber,ifade olarak boyle yaziyor oyleyse o haram digeri helal bakis açışıni bnm aklim ve mantigim almiyor sizinki aliyorsa hayatta basarilar ama bana kalirsa faiz haramsa doviz alip satmakda haram hatta duble haram.ha keza onlarca yuzlerce mulku olupta sirf rant yapsin diye stokculuk mantigiyla bekleten,israf edenlerde buyuk gunahkardir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @möhendist
C
7 yıl
Teğmen

Allah bin bereket versin. Keşke dövizden borsadan kazanabilsek. Kalp dayanmıyor onlara. Günahsa da yanar çıkarız. Sonuçta hepimiz müslümanız elhandülillah.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: raziel82

En sevdiğim profil tipi. Faiz haram ama çekiliş kumar helal değil mi ?? hem ayrıca banka benim paramı kullanıyor, karşılığında bana faiz veriyor. buda kar payı değilmi? katılım bankalarındaki adıyla kar payının ne farkı var ?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

çekilişte karşılıklı bir şey olmadığı için haram değildir.ama 1 tl karşılığında çekilişe katılırsanız haram tabiki



A
7 yıl
Çavuş

Sen bankaya parayı yatırdığın anda zaten başkasına faizli kredi veren kurumu fonlamış oluyorsun. Faizi alıp almamak sana kalmış :D. Eğer faiz haramsa akp'ye oy verenlere büyük geçmiş olsun :D (Başka parti gelse de fazla bir fark olmaz faizsiz bir ekonomik düzen için ciddi manada üretime dayalı bir ekonomi gerekiyor. Rus turistlere kölelik yapan değil.)



S
6 yıl
Çavuş

Mevduat toplama yetkisi olan bütün bankalarda , banka battığı vs taktirde 100k ya kadar devlet karşılıyor.

Bonoların hiçbiri TMSF kapsamında değil adı üstünde BONO..!

Ama aktif mevduat faizi aldatmacası yapıyor bunu anlatmaya çalışıyorum..!

akTİF çalışanımısın ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin584
N
6 yıl
Yarbay

Bankalar faizi artıramıyor, ucuzdan mevduatcının parasını kullanıyorlar. Faiz baskısı var yalanına sığınıyorlar. Faizler artmak zorunda kalırsa bankalar için durum kritik olur. Faiz üzerinde hükümet baskısı olduğuna inanmıyorum, işlerine geliyor. Bu arada tl mevduatçısının parası pul oluyor, bedavadan hallice ekonomi mevduatçının parası ile fonlanıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Edit :

#####IBAN'li Oksijen Hesap'iniz acilmistir. 31 Ekim 2018'e dek 100.000 TL'ye kadar % 20.25 faiz orani ile birikimlerinizi degerlendirmek icin hemen hesabinizi kullanmaya baslayabilirsiniz. Detayli bilgi:www.odeabank.com.tr/o2. Odea Bank A.S. Mersis: 0634042197300010 B002



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

BILGILENDIRME: Bugun itibariyle, Kampanyali Oksijen Hesap faiz oranlari 250.000 TL'ye kadar %21,00 olacak sekilde arttirilmistir. Oksijen Hesap turlerinde tum para birimlerinde bakiye araliklarina gore faiz oranlari icin: odeabank.com.tr/o2 Odea Bank A.S. Mersis: 0634042197300010 B002



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cezaaka

merak ettiğim bir sey var cevaplarsaniz sevinirim.. elimde 50 bin lira var ve bunu garantide tutuyorum ve verdiği oran %8.90 en para cok mantikli geliyor ama ne kadar güvenilir.. şubesi yok enparanin elimdeki parayi bir kerede nasil yatiricam ve cekmek istediğimde bir kerede nasil cekicem bu aklimi cok kariştiriyor benim gibi boyle bir miktari en parada olan biri cevap yazarsa sevinirim...

Garantiden kurtul derim hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
9 yıl
Teğmen

Bilgin var mı bilmiyorum ama mevduatların 100bin TL'ye kadar olan kısmı devlet güvencesi altında. Herhangi bir banka batması, hortumlama gibi durumlarda devlet 100bin TL'ye kadar paranı ben geri ödeyecem diyor. Bu yüzden şuanda Türkiye'de aktif olarak çalışan bankaların tümüne güvenebilirsin. Buna en az müşterili bankalar da dahildir; burgan bank, odeabank gibi.

Paranı geri çekmenin yolu ise mademki garanti hesabın var, bir de igaranti vadesiz hesap aç. Parayı çekeceğin zaman enparadan igaranti hesabına eft yap ardından Garanti şubesine gidip çek paranı.

Ayrıca büyük mevduat sahipleri bu tür küçük bankalarla çalışırlar. Faizleri her zaman piyasadan yüksektir. 500bin- 1mio arası mevduat sahiplerinden bahsediyorum. Onlar güveniyorsa sen de rahatlıkla güvenebilirsin

Paranızı ucuza satmayın, en yüksek faizi kim veriyorsa gidin o bankaya yatırın. Zaten dolar karşısında TL eridi gitti, bari az buçuk elinizdekini korumayı bilin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cezaaka
Ç
9 yıl
Teğmen

2014 yılı Yİ-ÜFE enflasyonu %12.31 iken ''%12 faiz'' ancak sizin paranızı değerinde tutuyorken haram olup olmadığını tartışması gerekir diyanetin. altın dolar faizi haram olabilir çünkü uzun vadede ikisi de değer kaybetmiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çohiyimiş -- 30 Mayıs 2015; 12:26:28 >

M
9 yıl
Yarbay

Bankalar battiginda imar egebank vs o zaman garanti ve bddk yoktu artik var. Banka batmasi imkansiz artik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @righteous@
N
8 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: demirhaner61

70 bin liralik bir hesabi yapı kredide %9 faiz oranindan buna geçirmek mantıklı mıdır

Ayda ortama 200 TL fazla almaya hayır demek istemiyorsanız; mantıklıdır.



E
8 yıl
Teğmen

çok sıcak fırsat hatta cayır cayır yakıp kavuran cinsten !



Q
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SlimShay

Yazdıklarınızla birbirimizi gayet iyi açıkladık :)


Peki benimde size bir sorum olacak.

Parayı dolara/altına/euro'ya çevirip faize yatırmanın TL olarak yatırmaktan farkı, avantajı, dezavantajı var mıdır?

Dolar'dan örnek vereyim mesela.
Dolar'ın enflasyonu düşüktür, uzun vadede TL gibi gelişen piyasalara göre çok daha az değer kaybeder.
Ama faizi de düşüktür.
Dolarda en fazla 2-2,5 faiz verirler yıllık olarak. TL'de ise 12-13'lere kadar vardı yakın zamanda.
Eğer hiç faize para yatırılmayacaksa yada param hemen hiç değer kaybetmesin isteniyorsa dolarda kalmak daha mantıklı.
TL'de ise yüksek enflasyon nedeniyle çalıştırılmayan para hemen erir. O açıdan orada da faiz gibi enstrumanlar kullanmakla bu bertaraf edilir.

Peki TL + faiz mi, dolar + faiz mi derseniz TL + faiz çoğu zaman daha çok getiri verecektir. Çünkü biz dışarıdan sürekli para bulması gereken bir ülkeyiz. Reel faiz getirimiz yüksek olacak ki yabancı gelsin parasını burada değerlendirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Yarbay

Hesap İşletim Ücreti aldıktan sonra yüksek faiz verse ne olur!

Ayrıca paraya limit koymasını sevmiyorum. 50bin'e kadar %13 faiz, 100bin üstüne %10 faiz veriyorlar ki birçok bankadan düşük.

HİÜ almasınlar ve 250bin'e kadar %13 versinler o zaman deneriz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 23 Eylül 2016; 19:28:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.