Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
342
Tıklama
1
Öne Çıkarma
NZXT C1200 ATX 3.1 Güç Kaynağı (PA-2G2BB-EU) Değişim Süreci ve Deneyimler.
P
geçen ay (643 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2025 Kasım ayında Vatan Bilgisayar'dan bilgisayar toplarken, güç kaynağı olarak NZXT C1200 ATX 3.1 almıştım (yeni nesil PA-2G2BB-EU).

Önce nereden geldiğini tam anlamamıştım ancak ilk aldığım dönemden itibaren, zaman zaman PSU fanından ciddi düzeyde ses geldiğini fark ettim. Sesi kaydettim, şöyle;


https://www.youtube.com/shorts/BdVz832V0G4
İlginç yanı, bu ses bazen 1 hafta 10 gün hiç gelmiyor, PSU son derece stabil çalışıyor ancak geldiği zaman da kesilmiyordu. Zero fan modu açık/kapalı da fark etmiyordu. Hatta ses geldiğinde bilgisayarı açıp kapattığımda ses kesiliyordu.

Neyse, sistemi Vatan'da topladığım için onlar aracılığı ile PSU'yu birebir değişim talebi ile yetkili servis Segment Bilgisayar'a gönderdik. Yukarıda yazdığım belirtileri de başvuruya ekledik. Sesin sürekli gelmediğini özellikle belirttik. Bu arada Segment tam bir felaket servis. Hem çok yavaşlar, hem de PSU'ya tam hakim değiller. 2 hafta sonra zor bela bana gelen yanıt şu oldu;

"Ürün 3 gün boyunca sistemde yük altında test edildi. Fan sesi takip edildi herhangi bir sorun görülmedi".

< Resime gitmek için tıklayın >

Nasıl, şaşırmadık değil mi? :)

Segment müşteri yetkilileri ise tam komedi. Dedim ki, "üretici NZXT sorunun farkında, hatta RMA sürecini başlatıyorlar, diyor ki "o bahsettiğiniz yerin bizimle ilgisi yoktur, üretici firma biziz, biz ne dersek öyle olur". Bu kadar da hakimler servisi oldukları markaya yani :)

< Resime gitmek için tıklayın >

Ben videoyu tekrar gönderip üsteleyince bu kez Segment arızayı onayladı ama ürün stoklarda yok diye para iadesi yapılabileceğini söyledi. Ehh, bu da bir gelişme sonuçta...

Bu arada ben tabii NZXT Global'e video ve şikayetimle başvurmuştum. Oradan hiç ikiletmeden doğrudan RMA sürecini başlatalım yanıtı geldi.

Sevgili dostlar, NZXT Global ve onun Türkiye temsilcisi benim bugüne kadar gördüğüm en ilgili, en bilgili, en yardımsever teknik desteği sunuyor. Aklınızda bulunsun, NZXT marka ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bir sorun durumunda kesinlikle çok yardımcı olacaklardır. Tüm bu süreç boyunca WhatsApp üzerinden ve/veya doğrudan konuşarak iletişimde kaldık. Ki zaten NZXT bu PSU'suna 10 yıl garanti veriyor.

Son durum şu;

NZXT Global temsilcisi (isim vermiyorum) benimle doğrudan telefonla görüştü, kendisine tüm belgeleri ve videoyu yolladım, sorunu hemen tespit etti ve "size hemen yeni bir PSU göndereceğiz dedi". Vatan Bilgisayar stoklarında olmamasına rağmen başka satıcıdan aynı PSU bulundu, NZXT temsilcisi Segment ile görüşüp tüm süreci organize etti, garanti süreci Vatan Bilgisayar tarafından başlatıldığından yeni PSU Vatan'a gönderildi ve ben oradan teslim aldım.

Yeni PSU'yu monte ettim ve şimdilik her şey gayet normal çalışıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Belki süreç biraz uzun oldu ancak nihayetinde karşınızda gerçekten işini bilen ve doğru yapan bir NZXT müşteri hizmetleri buluyorsunuz. Segment ise hala kraldan çok kralcı, kendini üretici zannetsin :)

Kıssadan hisse;

Servisi Segment olan hiç bir ürün almayın...

Markası NZXT olan her ürünü gönül rahatlığı ile alın...(Türkiye desteği sürdüğü sürece tabii)

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 19 Şubat 2026; 11:17:50 >

G
geçen ay (5410 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam tercih sizin. Lian li kullanmadım. Sadece bildiğini aktarmak istedim. Gold sertifikali ama piyasadaki platinium sertifikalı birçok markadan iyi komponent kalitesi oldugu soyleniyor.

Cybenetics in linkteki sitesine girdiğinizde 230 volt seçip gücü 1100-1400 aralığı yaptığınızda Bahsetmiş olduğunuz lian li platinium edge serisi Pusu'nun 20 sıra kadar üzerinde nzxt1200 Gold sertifikali PSU cikacaktir. ilk10 sırada. Overal scor kısmındaki yukarı aşağı oklarla genel skora göre dizilimini büyükten küçüğe göre yaparsaniz kendinden daha pahalı birçok Pusu'nun da üzerine yer aldigini görmüş olursunuz. Lian li'nin skorlu kötü olmasa da arada genel scor olarak hiç azımsanmayacak bir fark var. Orta ve yüksek yük altında verimlilik olarak ta verimlilik olarak aslında platinium karşılaşmasına rağmen kapasitesinin çeğreyinden az yuklerdeki verimlilik düşüşü nedeniyle Gold almış oldugunu farkedersiniz. Yüzde 2 yük altındaki verimlilik düşüşü ve 20-80w arasındaki verimlilik düşüşü ortalamada verimliliği düşürerek Gold klasmanda kalmasına sebep olmuş. 80 Wat güç tüketen bir sistem ben tanımıyorum.
İnsanlar yanlış bilgilenmesin diye paylaşmayı faydalı buldum.

https://www.cybenetics.com/index.php?option=psu-performance-database





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 25 Şubat 2026; 7:45:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RElS
P
geçen ay (643 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Güncelleme:
Yeni gelen PSU muhteşem. Ne ses, ne cızırtı, ne CW, ne bir şey...yük altında bile fan çalıştığını hissetmiyorum.

İlk ürünümde ciddi bir şansızlık yaşamıştım (nedense bende hiç sekmez :) ) ancak NZXT global sayesinde mağdur olmadan çözdük bu işi. @GoSSgO nun dediği doğru, NZXT C1200 serisi Tier sıralamasında en yüksek skor alan psu'lardan. ATX 3.0 serisinde bazı CW şikayetleri olsa da, ATX 3.1 de bunlar çözümlenmiş. Bazen üretimden kaynaklanan hatalar her marka modelde olabiliyor. Burada önemli olan satış sonrası hizmet yeterliliği. Çokça önerilen Corsair PSU almış olsaydım ne olacaktı? Ne Türkiye'de muhatap var, ne Corsair Global Türkiye'ye RMA desteği veriyor...

Bu arada Silver/Gold/Platinum vb. sertifikalar aklınızı karıştırmasın. Bu bir verimlilik göstergesi, tek başına kaliteyi ifade etmiyor. Temel olarak, prizden gelen elektriğin ne kadarını kullanılabilir enerjiye dönüştürdüğüne dair bir standart. Daha çok enerji tasarrufu ve PSU'dan ısı çıkışını ifade eder. Gold ile Platinum arasında da dağlar kadar fark yok. %100 yük altında Gold %87 verimli ise Platinum da %91 gibi. Hatta Silver ile Platinum arasında bile sizin fark edeceğiniz aman aman bir fark yok. PSU seçerken sertifikadan öte, malzeme kalitesi, bileşen kalitesi, fan kalitesi, satış sonrası hizmet kalitesi vb. aranmalı. Platinum bir PSU'da sorunlar yaşayabiliyorken, Silver bir PSU size daha iyi hizmet verebilir. Önemli olan sisteminize uygun güçte ve yapıda PSU seçmek.


https://www.renewtech.co.uk/blog/psu-platinum-vs-gold-make-the-sustainable-power-choice-for-your-servers.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GoSSgO
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.