Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
888
Cevap
25843
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA PASCAL Serisi [Kullananlar Kulübü] (4. sayfa)
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sizdeki durum oyundan oyuna olayı gibi duruyor. Aslında tam bir darboğaz var demek yanlış olur. Tahmin ettiğim gibi denebilir.

NVIDIA'da %100 olayı bir süre öncesine kadar hiç görülmüyordu. @Terminator T-800'ün bahsettiği üzere o da en azından görülme olarak (benim açımdan) giderilmiş denebilir. Zaten %90'lara veya daha aşağılara düşen GPU kullanımları görmediğiniz için çok sıkıntı var diyemeyiz. %97-100 aralığı çok anormal karşılanacak bir aralık değil. Genelde %99'da sabit kalıyordur diye düşünüyorum. Çünkü; hem i7 4930K halen yabana atılacak bir CPU değil hem de 4.8 Ghz gibi iyi bir saat hızı değeri söz konusu. Keza 2K@144Hz altında deneyim alınmakta.




Bu mesajda bahsedilenler: @djduke @Terminator T-800
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

Hocam benide eklersen sevinirim Asus Gtx 1050 Ti Expedition

Ekledim. kartınız hayırlı olsun. GPU-Z sensör SS'si veya oyun testlerindeki değerler ile beraber mevcut değerlerinizi de eklerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

@kill1033: Terbiyesiz gibi kart denk gelmiş aga sana. Benim çözemediğim nasıl 2164MHz ile senden 200 puan düşük aldığım. VRAM'leri 11900MHz'e kadar sorunsuz çıkartabiliyorum ama gel gör ki 4500'e çakıldım kaldım. Sadece veriyolu hızıyla mı bu kadar fark yani.

@REDSTONE: verin bu arkadaşın liderliğini


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kill1033 @REDSTONE
T
8 yıl
Yarbay

Daha önce başka bir konuda bahsettim fakat yeniden özetlemem gerekirse Nvidia'nın ürün gamında "Gen1,Gen2,yenilenmiş,1.nesil..." gibi isimlerlendirmelerde herhangi bir Gtx 1080 ürünü bulunmuyor.Gtx 1080 lerde kullanılan gpu 17 Mayıs 2016 tarihli teknik özellik olarak aynı olan GP104 grafik yongasını barındırmaktadır.1080 Tİ sonrası üreticilere opsiyonel olarak 11 Gbps bellek kullanma imkanı sağlanmış ve belirli ürünlerde daha hızlı bellekli 1080 leri görme fırsatımız olmuştu.Yüksek bellek hızlı 1080 lerde bu artış beraberinde extra maliyet oluşturunca haliyle bu kartların fazla bir anlamı kalmadı çünkü hem performans artışı fazla değildi hemde 10 gbps lik daha uygun fiyatlı modellerin hemen hemen hepsi 11 Gbps değerlerini görebiliyordu.Bu nedenle piyasada yer alan 1080 ler bellek hızı bakımından ayrılmakta olup onun dışında teknik açıdan bir farklılık mevcut değildir.11 Gbps lik bellekleri kullanan 1080 lerde 10 Gbps lik 1080 lere oranla bellek hızı artışı dışında gpu tarafında bir revizyon yapılmayıp A1 revizyon gpulara yer verilmiştir.

Pascal serisinde GDDR5X kullanan gpuların bellek hızlarında hızaşırtma ile orantılı olarak performansın artmadığı bir "peak" değeri mevcut,bu sınırdan sonraki artışlar artifact alınmasada dahi performans artışı yerine düşüşe neden olabiliyor.Bu nedenle standart olarak 10 Gbps olarak gelen belleklerde 11-11.2 Gbps oc değeri üzerinde,11 Gbps olarak gelen bellekler ise 12-12.2 Gbps oc değeri üzerinde "artifact alınmasa dahi" performans düşüşü gözlenebilir.Sentetik testlerde(işlemci faktöründen etkilenmeyen) benzer gpu içeren kartların yüksek gpu hızına rağmen daha az puan almasının nedenide bellek hızlarının bu peak değeri üzerine çıkarılmasından kaynaklıdır.

Sentetik testlerde yüksek gpu hızına rağmen bellek hızı farklılıkları bu tür benchmarklarda kazanıma neden olabiliyor fakat oyunlarda bellek hızındaki performans artışı gpu hızındaki artışa göre çok daha az etki ediyor.Bazı spesifik oyunlar ve benchmarklar bellek bant genişliği artışından etkilensede geneli itibariyle gpu hızındaki artış daha fazla performans getiriyor.Buna örnek olarakta 2.1 Ghz üzerinde gpu hızına ve 11 Gbps bellek hızında çalışan bir 1080 in 2 Ghz gpu ve 12.5 Ghz bellek hızındaki başka bir 1080 ile benzer sonuçlar almasını söyleyebilirim.



R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ekledim, kartınız hayırlı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @s1Lv3r
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tamamdır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Relapse91
M
8 yıl
Yarbay

Overclock yapışımdaki problemi buldum. GTX1070'ten farklı bir overclock profili sergiliyor bu kart ona eminim.

GTX1070 kullanırken önce GPU hızının üst limitini belirleyip sonra yavaş yavaş VRAM hızını artırıyordum. VRAM hızı ekran kartının limitine gelene kadar neredeyse sürekli performans artışı sağlıyordu. Yani kartın potansiyeli ile problem çıkardığı hız limiti çok yakındı. Daha önceki paylaşımımdan gördüğüm üzere kartın 8000MHz olan default VRAM hızını 9720MHz'e kadar çıkartabilmiş fakat en yüksek benchmark değerini 9600MHz'de alabilmişim. Sweet spot denen nokta kartın hız limitine çok yakındı yani özetle VRAM için.

GTX1080 ise artifact vermeden ve stabil bir şekilde 11900MHz'te çalışabiliyor. Lakin dün tespit edebildiğim kadarıyla kartın bu sweet spot dediğim noktası çok daha aşağıda. Default VRAM hızı 10200MHz olan kart ile en yüksek benchmark değerini 11150MHz ile alabildim. 4500 puan civarında tıkandım dediğim kart ile 4680 civarında bir puan almayı başardım (akşam ekran görüntüsünü atarım). VRAM hızının daha fazla artmasının neden bir performans kaybı yaşattığını merak ediyorum. Yani 750MHz daha hız artırıp sorunsuz çalıştırabiliyorum ama muhtemelen VRM, VRAM voltajına karşılık çok ısınıyor ve güç kesmeye başlıyor. Başka bir açıklama bulamadım ben. Detay bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kill1033 , @REDSTONE
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yeni kartınız hayırlı olsun. GTX 1080 tarafından 1080Ti tarafına aldık sizi de.

Güzel değerlere gelmiş kartınız. Tabii GTX 1080Ti seviyesini düşündüğümüz zaman aşırı zorlamanın da bir mantığı yok. Anladığım kadarıyla zaten test için görüyorsunuz bu değerleri ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @s1Lv3r
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim. Şu an için kartın gücü ortada zaten. 1080Ti bile olsa tabii ki OC'ye ihtiyaç olan durumlar görülebiliyor. Ama biliyoruz ki; şu anın şartlarında bunlar çoğu zaman spesifik durumlar ve oyunlar/oyun motorları için geçerli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @s1Lv3r
A
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE


quote:

Orijinalden alıntı: asadem

Kfa2 Gtx 1080 Exoc ile kulübe ben de dahil oldum. Kart henüz elime ulaşmadı ancak ulaşınca test edip burada paylaşırım.

Kartınız hayırlı olsun, hoş geldiniz.

Aslında performansı merak edilen kartlardan birini almışsınız. Değerleri ve bilumum testleri bekleriz tabii.


Teşekkürler. Kart 5 eylülde elimde olacak. Kartla ilgili yurtdışı incelemeleri mevcut 2160mhz gibi değerlere stabil bir şekilde ulaşabildiği incelemelerde görülüyor.
https://youtu.be/5M0mkGA2zQ8
Herhalde forumda ilk inceleyen ben olacağım. Gelsin değerlendiririz birlikte.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asadem -- 28 Ağustos 2017; 14:6:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

Sonunda Msi Gtx 1080 Sea Hawk X kartım geldi. Malzeme kalitesinin gerçekten üst düzey olduğunu söyleyebilirim. Msi bu karta ayrı bir özen göstermiş. Ledli radyatör fanından arka plakaya varıncaya kadar kart premium duruyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kfa2 Gtx 1080 Exoc kartımı 84 dereceye varan aşırı ısınma nedeniyle iade etmiştim. Açıkçası yeni kartım Kfa2'nin yanında buz gibi diyebilirim. Corsair ve Msi gerçekten iyi bir işçilik çıkarmış. Kart çok sessiz ve serin çalışıyor. 3dMark Frirestrike testinde en fazla 53 dereceyi gördü. Witcher 3'te 2 saatlik oyun sonunda 1974 Mhz boostla en fazla 59 dereceyi gördüm. mATX kasa kullandığımı ve kasa içinde sadece egzoz fanının olduğunu da belirteyim.

Önceki kartım ilginç bir şekilde Witcher 3 adlı oyunda %70-80 arası yükle çalışırken (bu durum düşük fps almama neden oluyordu) Msi Sea Hawk X aynı ayarlarda %99 yükte çalıştı. İşlemcim 6600k'nın yer yer darboğaz yaptığı Battlefield 1 ve Witcher 3'te Kfa2 ye göre kesinlikle çok daha iyi bir performans verdiğini söyleyebilirim.
Totalwar Warhammer adlı oyunda 1920*1080p çözünürlükte tüm ayarlar en sonda ve 8xmsaa ile Dx11 testi gerçekleştirdim. (Yeni eklenen test)Kart 57 fps ortalama yakaladı. Önceki kartım Kfa2 aynı testen 47 fps alabilmişti. Açıkçası bu durum Kfa2'nin ısınma dışında başkaca sorunlarının olma ihtimalini aklıma getirdi. Neyse iade ettim kurtuldum :)

Kart 1974 Mhz boostla çalışmasına rağmen çok serin. İzlediğim incelemelerde 2160 mhz hıza kadar rahatlıkla çıkabildiğini gördüm. Deneyeceğim.
Firestrike grafik testinden 22689 puan aldı. Bu tür testlerde işlemcilerin de etkisi olduğunu düşünürsek i7 ile çok daha iyi sonuçlar elde edeceğini düşünüyorum.

İleride daha ayrıntılı incelemelerimi paylaşırım. Şimdilik görüşmek dileğiyle. iyi oyunlar :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sizin 1050Ti sizde mi halen ? İmzanızda farklı bir kart görüyorum, sorayım dedim.

Ama inceleme linkini ilk sayfaya ekleyelim tabii.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Overlord7134
A
7 yıl
Yüzbaşı

msi gaming 1070 ti aldım yeni technosistemden ekleyebilirsiniz benide


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
7 yıl
Yarbay

Hayirli olsun ustad incelemeler baslamis.

Sizden ricam tek ve cift kart olarak test yapmanz. Boylece kartlarin olceklenmesinide goruruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Hayirli olsun ustad incelemeler baslamis.

Sizden ricam tek ve cift kart olarak test yapmanz. Boylece kartlarin olceklenmesinide goruruz.

Teşekkürler.

Ayrıca konusunu açıp, incelemesini gerçekleştireceğim kısmet olursa. Tek kart ve SLI olmak üzere ayırmayı da düşünüyorum tabii.

İlk başta SLI olarak paylaşım sağlayacağım. Çözünürlük olarak 2K@144Hz kullanıyor olsam da; bu canavarlar için tam anlamıyla yeterli bir işlemcim var denemez. Intel tarafında 9. nesilleri bekliyorum bakalım. En azından 8C/16T bir işlemciye geçeyim ki; hem geçtiğime değsin hem de uzun süre beni götürsün düşüncesindeyim.



R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

EVGA GeForce GTX 1080 SC Gaming ile ACX 3.0 



Stock 1924mhz

Ekledim.



R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

merhaba konuyu yeni gördüm.. Evga Gtx 1080 Ti FTW3 kullanıyorum.. kulübe eklerseniz memnun olurum..

Ekledim, aramıza hoş geldiniz.



C
7 yıl
Yarbay

Hocam uzunca bir süre AMD kullanmamışsınız. Büyük hayal kırıklıkları kalıcı oluyor ve silinmiyor. Ben de sizinkine benzer hayal kırıklıklarını intelde çok yaşamıştım. Ben şuanda yıllar sonra nvidia kullanıyorsam belki siz de bir iki sene sonra Radeona geri dönersiniz




Bu mesajda bahsedilenler: @ankaland
R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam,

Kartınız hayırlı olsun. 1080'lerin içinden üst kulvara transferinizi gerçekleştirdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @massacrer
M
7 yıl
Yarbay

İnsanlar biraz görsün diye buraya da yazayım dedim, sonuçta bu konunun gediklilerinden sayılabilirim sanırım Eğer kaldır dersen hocam ilk gördüğümde kaldırırım bu mesajı.

Dükkanımdaki ilanda bir adet MSI GTX1080 Armor var. Mining vs görmemiş ve 2 yıla yakın TR garantili temiz bir ürün. Neden sattığımın detay hikayesini yazdım. Ufak bir bütçe ihtiyacım var kredi kapatmak için ne kadar hızlı satılırsa o kadar iyi benim için. Elden ele yaparsak çok sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE