Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 21 misafir, 3 mobil kullanıcı
30218
Cevap
766674
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1140. sayfa)
L
8 yıl
Binbaşı

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Sizde gayet gpu kullanımı %99 gördüğüm kadarıyla.



Eve gidince çözünürlüğü Nvidia denetim masasından yükselterek deneyeceğim. O da olmazsa yeni monitör alana kadar problemi çözmeyi erteleyecegim.



Saygılar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Firaristt
D
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

Herkese merhaba,

Ben de Asus GTX 980'e elveda diyerek MSI GTX 1070 Gaming X ile gruba kaydımı yaptırmış olayım. GTX 980'den 1070'e upgrade çok mantıklı bir şey değil farkındayım ama beni ancak donanım bağımlılarının anlayacağını düşünüyorum. Keşke dolar kuru düzgün bir seviyede olsaydı da 1080'leri rahatlıkla alabilseydik.

Sadece şunu fark ettim. 13 yıldır Donanım Haber üyesiyim. Onun öncesinde 2000'lerin başlarında ismini hatırlayamıyorum, OverclockersTurkiye.com'du sanırım orada üyeliğim vardı. Sevgili @arbiter ve @YAZICIOĞLU daha iyi hatırlar o sitenin adını, onlar orada da üyeydi. Kendilerinden ve şu an ismini hatırlayamadığım birçok insandan o yıllarda çok şey öğrendim Overclock ve donanım konularında. Ne diyorduk, şunu fark ettim özellikle bu yeni ekran kartlarında overclock çok sıkıcı. Zaten donanımlar sona gelmiş seviyede sadece belli başlı yaızılımlarla az bir şey kartları gıdıklayabiliyoruz. Geçmişini özleyen yaşlılara döndüm. Shader açıp, bios hazırlayıp kartlara sınıf atlatılan günleri özler oldum

MSI 1070 alacaklar için ufak bir uyarı benim kartımda artifact sorunu vardı. Azıcık overclockta dahi oyunlarda artifact veriyordu, benchmark programları kapanıyordu.
Şu adrestenhttps://www.msi.com/Graphics-card/support/GeForce-GTX-1070-GAMING-X-8G.html#down-bios güncel biosu indirip güncelledim bir sorun kalmadı.

Aynen katılıyorum.Belki yaşlandık onunda etkisi büyüktür ama o günler çok güzeldi.O zamanlar parasal sıkıntı vardı alamazdık ama şimdi parasal sıkıntı yok almak içimizden gelmiyor.4x4 lük yaşayamıyoruz.Hep birşeyler eksik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Yüzbaşı

BF1 görselinde %99 olan bir değer var ilk defa MSI Afterburner kullandığımdan onun ne olduğunu tam anlayamadım. En iyisi GPU Kullanımını seçip ekrana yansıtayım.

Bu arada kimde ne kadar GPU kullanımı olur bilemem ama gerek youtube gerekse internetteki incelemeler sonucunda aldığım FPS değerlerinin geride kalır bir yanı yok hatta çoğu testten daha önde.

Kartın arkasındaki o tuş kartı tam güçte çalıştırıyor diye biliyorum ama oyun kartı zorlamıyorsa GPU kullanımı hala düşük çıkacaktır.

1920-1080 çözünürlükte oynadığımız oyunlar GTX1070'e çerez gibi geliyor demek ki, 2K çözünürlükte denenmeli.

Yada en iyisi Watch_Dogs 2 gibi sistemi yiyip bitiren oyunlarda GPU kullanımı ne seviyelerde ona bakmak lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 23 Ocak 2017; 11:27:40 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
H
8 yıl
Yüzbaşı

Şimdi merak edip sadece GPU Kullanımı ve işlemci kullanımını seçip BF1 64 Kişilik maça girdim. GPU kullanımı %99 göründü hep. Sanırım benim ilk gösterdiğim resimdeki %53 olan değer sistemin güç kullanımı olabilir. Benim gibi sizde de bir yanlışlık olabilir tekrar inceleyin isterseniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

İlk yolladığım Wİtcher 3 görsellerinde de %79 ve %77 olarak görünüyor. Akşama doğru tekrar denerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 23 Ocak 2017; 11:42:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dsr ı mutlaka deneyin hocam ondan sonra monitör vs denersiniz



Forum'un diğer konularında da haberdar ederseniz yardımcı olmaya çalışırım , eskiden notebook, harici bileşenler vs de aktiftim



Pc oyunları bölümüne de bekleriz



Skype teklifim geçerli Amiens haritasında i7 3770k 4.5 Ghz de 64 kişilik haritada GTX 1070 OC 2880x1620 çözünürlükte cpu kullanımı %97 i gördüğü oluyor genel olarak %70-87 arası , GPU kullanımı %99 sabit



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
L
8 yıl
Binbaşı

Teşekkürler hocam haftasonu haberleşelim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @turbo-powwer
L
8 yıl
Binbaşı

Teşekkürler hocam , Sizin ekran çözünürlüğü nedir ?
Şimdilik monitör alana kadar erteleyecegim çözüm bulma işini

Edit: yukarıda yazmışsınız gördüm, Kusura bakmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 23 Ocak 2017; 14:40:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HaybridX
H
8 yıl
Yüzbaşı

1920*1080 60Hz.

Monitör alacak olsam (bütçem artık hangisine yetiyorsa) 1080p 144Hz G-Sync veya 2K 144Hz G-Sync alırdım herhalde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
G
8 yıl
Yarbay

Şanslısınız, artık 1ms 200 veya 240hz monitörlerde var seçenekler arasında. Oyunlarda yırtılma görebilmek 240hz'in çok üstünde fps alanlarda olacak artık.)

144hz monitörün aşağıdaki resimde gördüğü muameleye bakın......)

< Resime gitmek için tıklayın >

Asus ROG SWIFT PG258Q 1ms 240hz G-Sync
https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG258Q/


BenQ ZOWIE XL2540 1ms 240Hz 24.5 inch e-Sports Monitor (FreeSync veya G-Sync'ten bahsedilmemiş)
http://zowie.benq.com/en/product/monitor/xl/xl2540.html
https://www.amazon.com/BenQ-eQualizer-Adjustable-Vibrance-XL2540/dp/B01MCYUV19

AOC AGON AG251FZ 1ms 240hz FreeSync
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/aoc_agon_ag251fz.htm
http://cihaz.tv/aoc-agon-ag251fz-240-hz-fiyat/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246 , @HaybridX
L
8 yıl
Binbaşı

2k 144hz g-sync 1ms veya 144hz 5ms ips g-sync arasında kalıyorum.

Dün vatanda Lg'nin şu monitörünü gördüm çok beğendim 1ms ips olması çok hoşuma gitti. Tek eksisi G-sync olmaması. (http://www.vatanbilgisayar.com/lg-34-34uc79g-21-9-ultrawide-ips-curved-1ms-144hz-freesync-gaming-led-monitor.html)

Onun dışında bu monitör de ilgimi çekiyor. İki gün önce stoğa girdi 2600 lira idi yine stok tükenmiş bu arada:http://www.hepsiburada.com/dell-s2716dg-27-1ms-hdmi-display-qhd-g-sync-oyuncu-monitor-pm-bd805156 millet deli gibi bu monitörü alıyor heralde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HaybridX
L
8 yıl
Binbaşı

Hocam 2k da 240 fps alabilmek de mesele.

Dün vatanda şu monitör ilgimi çekti tek eksisi G-sync olmaması. Onun dışında ips de daha önce hiç 1ms görmemiştim:http://www.vatanbilgisayar.com/lg-34-34uc79g-21-9-ultrawide-ips-curved-1ms-144hz-freesync-gaming-led-monitor.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Interstellar
G
8 yıl
Yarbay

LG için gerçek 1ms değil diye biliyorum. Henüz 2K'da 240hz yok önceki mesajdakiler 1080p için ama bu gidişle o dediğinizde olur zaten. Asus 1ms 144hz PG278Q modelini 1ms 165hz olarak PG278QR adıyla güncelledi ve ülkemizde stoklarda mevcut. Monitör dünyasında da güzel gelişmeler oluyor...)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
H
8 yıl
Yüzbaşı

Bu fiyat seviyesine kadar geldiyseniz kesinlikle G-Sync olan bir model seçin bence.
1080p bana şu an için yeterli ama monitörün geleceği olsun diye 2K almak daha mantıklı gibi sanki.

Bütçe olsa herhalde bu monitörü alırdım: Asus ROG SWIFT PG278QR 1ms 27" WQHD 2560x1440 G-SYNC
Bütçe yoksa da AOC'nin G-Sync olan bir modeli var 1080p, onu alırıdım herhalde.

Aslında en iyisi Acer Predator 2K G-Sync ama baya tuzlu.

Edit: AOC AGON AG241QG 23.8" 1ms Nvidia G-SYNC QHD Bu da iyi bir seçenek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 23 Ocak 2017; 16:31:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
H
8 yıl
Yarbay

ASUS MG279Q modelini kullanıyorum. 2K, 144 hz, 4 ms, IPS bir ekran. Hız ve IPS arasında tercihimi ekranın renk kalitesinden yana kullandım. Kesinlikle en ufak bir pişmanlığım yok.Monitörü almadan önce 4 ms yavaş olur mu acaba diye endişe etmiştim. Ama CS dahil tüm oyunlarda gözümün farkedebildiği bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Cihaz freesync destekli. g-sync olsa 1070 ile daha uyumlu olurdu ama bu haliyle de gayet memnunum.
Edit: Aynı monitörün tn panelli ve 1 ms modelini inceledim. Hız olarak bir fark göremedim. Bu ms olayının biraz abartıldığını, pazarlama stratejisi olarak kullanıldığını düşünüyorum. Nette iki modelin karşılaştırma testleri var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 23 Ocak 2017; 18:7:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

yeni pc toplamayı düşünüyorum bütçem öyle orta bir değer ki 1070 ile 480 arasında gidip geliyorum öyle yani.1070 in alt modellerini kullananlar varmı varsa nasıllar memnunlar mı ? alt model derken kf2a nın pny nin 1070 modellerinden bahsediyorum veya mini 1070 ler normal 1070 lerle aynı performansı veriyormu ? amazondan 1700 civarına falan bu modelleri alabiliyorum çünkü


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 yıl
Binbaşı

O fiyatlara istemeyerek geldim sayın hocam. Monitör almak vallahi çok zor. Hiç oturmamış bir teknoloji , Sanki dün icad edilmiş gibi. Belki de bizler çok hassasız bilemiyorum.



Aslında alacağım monitorun 27" boyutlu ve hdmi baglantisinin olmasını istiyorum çünkü günün birinde ps4 bağlayabilirim. Konsol için bu monitörler çok fazla farkındayım gerçi. Asus monitör gerçekten çok iyi tek eksisi hdmi a sahip olmamasi, fakat o bile görmezden gelinebilir. Çünkü hiç bir testte o monitör u geçebileni görmedim.



27" de 1080p biraz sırıtıyor gibi hissettiğim için 2k olsun istedim. Dell e yönelme sebebim de f/p. O fiyata her gerçekten iyi şeyler sunuyor. G-sync 2k 144hz piyasanın en ucuz monitör ü sanırım.



Lg yi de sırf büyük 1ms ve curve diye istedim yalan yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HaybridX
L
8 yıl
Binbaşı

Aslına bakarsanız benim lg ve Samsung a çok güvenim yok. Zaten öyle çok review ı yayınlanmadan risk alıp almam. (Gerçi 2009 dan bu yana aynı lg monitör ü kullanıyorum, Ama o yıllarda iyiydi. )



Asus un ilgili modeli gerçekten çok iyi. Ips olanı biraz daha pahalı o da iyi. Dell in Asus a göre tek artısı daha ucuz olması. Birde Dell de hdmi girişi bulunuyor.





İyi gelişmeler oluyorda fiyatlar çok artıyor hocam. Küçücük panellere TV fiyatı para ödüyoruz. Yakın zamanda konu açıp tavsiyelerinizi isteyeceğim.



Aslında 1070 kullananlar kulübü mü kursak, burayı çok kirlettik gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Interstellar
G
8 yıl
Yarbay

Konu içinde başka bilgilerden az-biraz bahsetmek abartıya kaçmadıkça aslında faydalı ama fazlası düpedüz kirlilik oluyor. Asus PG278QR yenilenmiş modelinde artık HDMI bağlantı var ama 2.0 versiyonu değil yani 165hz için Displayport'a devam. PS4 almayı düşünüyorsanız eğer PS4 Pro modeli 4K destekliyor yani orda da 4K'ya doğru 60hz bir monitör bakmakta fayda var gibi.

https://www.asus.com/tr/Monitors/ROG-SWIFT-PG278QR/specifications/

Buda benim favorim

https://rog.asus.com/articles/gaming-monitors/rog-swift-pg258q/




Bu mesajda bahsedilenler: @Legolas246
K
8 yıl
Binbaşı

Almayı düşündüğünüz Dell panel olarak daha sıkıntısız ama biraz eski sanırım. Acer biraz daha iyi görüntü sağlayabilir bu nedenle. Dell'in 24"de 1440p veren (daha hesaplı) bir monitörü de var o TN 24"ler arasında en iyi görüntüyü alabileceğiniz monitör ama 2k 24" almayın deniyor. Kullanıcı yorumlarında pek sorun edeni görmedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 23 Ocak 2017; 22:33:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Yarbay

Gtx 1070 kullanan baya fazla konuda.bendede msi gtx 1070 gaming x mevcut.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >