Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
380
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Nvidia CEO’sundan yapay zeka itirafı: Gelecek sarsıcı olacak
M
13 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

Nvidia CEO’sundan yapay zeka itirafı: Gelecek sarsıcı olacak
Yapay zeka çipleriyle küresel piyasayı sarsan Nvidia, 4 trilyon dolar piyasa değerini aşarak tarihe geçti. Şirketin CEO’su Jensen Huang, CNN’e verdiği röportajda, bu büyüklüğün sadece finansal bir gösterge olmadığını, dünyamızın kökten değişeceğinin işareti olduğunu vurguladı.



Nvidia, yapay zekanın “beyni” olarak tanımlanan grafik işlemcileri (GPU) üretiyor. ChatGPT’den Google ve Microsoft’un karmaşık yapay zeka modellerine kadar birçok yenilik Huang’ın şirketinin çipleriyle hayat buluyor. Yapay zekada yarışında Nvidia, ihtiyaç duyulan tüm ekipmanları sağlayarak gezegendeki en güçlü şirket haline gelmeyi başardı.



CEO’dan uyarı: Her iş değişecek



Huang, “Herkesin işi etkilenecek. Bazı işler kaybedilecek” diyerek dönüşümün sancılı olacağını kabul etti. Bazı meslekler yok olacak, bazıları ise yeniden şekillenecek. Ancak hedef, yapay zekanın üretkenliği o kadar artırması ki toplum genelinde refahın artması. Dünya Ekonomik Forumu’nun anketine göre işverenlerin yüzde 41’i 2030’a kadar yapay zeka nedeniyle iş gücünü azaltmayı planlıyor.



Elon Musk’ın Grok sohbet botu gibi yapay zekaların zarar verebileceği örnekleri kabul eden Huang, güvenlik önlemlerinin hızla geliştiğini ve çoğu yapay zekanın kendi çıktısını başka yapay zekalarla denetlediğini söyledi. Ona göre yapay zekanın faydaları, yol açacağı zorluklardan çok daha ağır basacak.



Ayrıca Bkz.GeForce RTX 40 serisi için "Smooth Motion" geliyor: FPS iki katına çıkacak



Huang, en umutlu olduğu noktanın sağlık alanı olduğunu belirtti. Yapay zekanın ilaç keşfini hızlandıracağını, insan biyolojisini çözeceğini ve nihayetinde tüm hastalıkların tedavisinde yardımcı olacağını söyledi.



Vizyonun merkezinde Nvidia var



Jensen Huang’ın yapay zekayla dünyayı yeniden şekillendirme vaadini anlatarak, hastalıkları iyileştirme ve iş dünyasını dönüştürme vizyonunu sunduğu açık. Ancak asıl önemli olan şu: bu dönüşümün kontrolü tamamen Nvidia’nın elinde. Şirket, çipleri üretiyor, dünyanın yapay zekayla ilgili altyapısını belirliyor ve 4 trilyon dolarlık piyasa değeriyle global AI çağını kendi lehine yönlendirecek güce ulaştı.



Geçmişte Amazon depolarından Facebook haber akışlarına kadar benzer süreçler yaşandı. Devler önce ütopya vaat etti, sonra altyapıyı ele geçirdi ve nihayet erişimi, içeriği veya fiyatı kontrol etmeye başladı. Nvidia da aynı stratejiyi izliyor: konsolidasyon, kontrol ve rekabeti zayıflatma.




Kaynak:https://gizmodo.com/the-ceo-of-nvidia-admits-what-everybody-is-afraid-of-about-ai-2000628701

 Haberi Portalda Gör

yapay zeka uretkenligi artiracak, sirketlerin daha verimli calismasini sagliyacak ama sadece sirketlere fayda sagliyacak, neticesinde zenginlik cok ufak bir zumrenin eninde daha cok toplanacak. bir no...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 13 sa. +4
D
13 sa.
Yarbay

yapay zeka uretkenligi artiracak, sirketlerin daha verimli calismasini sagliyacak ama sadece sirketlere fayda sagliyacak, neticesinde zenginlik cok ufak bir zumrenin eninde daha cok toplanacak. bir noktada sosyal rahatsizlik siddete donustugunde buyuk ihtimal gene yapay zekayi kullanarak isyanlari bastiracaklar hatta hic baslamadan onune gececekler. yapay zeka bir sekilde insanligi yok etmesede surasi acikki yeni bir ortacaga girisi hizlandiracal. antikcagda buyuk bir bilim patlamasi aydinlanma yasanmisti, ardindan artan nufusm, o nufusu beslemek icin yogun tarimla topragin tuzlanip verimsizlesmesi, eger ve uzengi ile agir suvarinin gelisiyle yukselen kale duvarlariyla ufak bir azinligin gucu elinde toplamasi yani derebeylerinin yukselisi hepsi ortacagda yasanan seyler. 19-20yy da insanlik yeni bir antikcag yasadi bilimde teknolojide insanlarin refahinda buyuk bir patlama oldu, simdi ise artan nufus bozulan cevre ve teknolojinin gittigi yon ile yeniden bir ortacaga giriyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Temmuz 2025; 11:16:20 >


E
13 sa.
Binbaşı

quote:

2002 yılında internetin ilk teknoloji haber bloglarından biri olarak kurulan Gizmodo, teknoloji, bilim ve internet kültürü üzerine son derece bağımsız habercilik ve yorumlara adanmıştır.

Gelecek burada.


(Google çevirisi)

***

Aradan 23 yıl geçmiş. Editoryal eleştirileri takdirlik.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
12 sa.
Yarbay

Bence insanlar işsiz kaldıkça, en iyi bildikleri iş artık gerekli olmadığında; refah artmayacak aksine gelir dağılımı uçurum olacak.

Toplumu yönetenler, sistemi tasarlayanlar ve kârı toplayanlar bu dönüşümü -her zaman yaptıkları gibi- sadece kendi çıkarlarına göre şekillendirecekler ve Elysium filmi gibi olacak halk.

Yukarıda robotların ameliyat yaptığı, yapay zekâların roman yazdığı, uçan araçların servetli elitleri taşıdığı bir dünya…
Aşağıdaysa milyonlarca insan, artık “gereksiz” sayıldığı için işsiz, değersiz, umutsuz bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor.
Bilim kurgu değil bu. Hali hazırda gözümüzün önünde şekilleniyor..

Bu noktada Evrensel Temel Gelir (UBI) önem arz ediyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 sa.
Yüzbaşı

Ekonomik büyümelerin mutlaka herkesin refahı ile sonuçlanacağı fikri bir safsatadan ibaret. Öyle olsaydı hala gıda, barınma sorunları gibi sorunlar yaşanıyor olmazdı zaten.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 sa.
Er

Doğru söylüyor. Zenginlerin ve orta üst düzeyin refahı daha çok artacak. Bu adamın dünyadan pek haberi yok.




W
2 sa.
Binbaşı

Şu an, garibanın asgari ücreti var, gelecekte onu da elinden alacaklar.




X
2 sa.
Yarbay

İnsanlara çalışmasalar bile para dağıtmaları gerekebilir. Elon musk buna benzer birşey söylemişti. Büyük çoğunluk işsiz kalırsa dev şirketlerin ürünlerini kim satın alacak ??



Z
1 sa.
Teğmen

Faydasının zararından daha çok olacağı ifadesine katılıyorum ben de.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.