Tam 1 haftadır yanlış gönderilen faturayı düzelttirmeye çalışıyorum sürekli teknik ekibe yönlendirdik en geç 1 saat’te düzelir diyorlar ama düzelmiyor resmen netgsm pişmanlık.
1 haftadır hat değerlerim çok kötü 4 Mbit hızla bağlanıyorum sürekli kopmalar yaşanıyor. İç tesisatımda da hiçbir değişiklik olmadığı halde birden kötüleşti. Hafta içi iki kez müşteri hizmetlerini aradım tamam ilgilenilecek denildiği halde hiçbir şey yapılmadı. Bugün bir kez daha aradım bu kez gerçekten ilgilenildi ama gelen mesaj şu:
quote:
...Ekiplerin kontrolünden sonra sizi bilgilendireceğiz. Türk telekom altyapısı kaynaklı sonuçlanan arızalarda ücret yansımamaktadır. Arızanın kullanıcı kaynaklı tesisat problemi, modem arızası, kapasite sorunu, bina ankastre ortalaması yetersizliği, ankastre arızası ve donanımsal olduğunun tespit edilmesi halinde 630 TL bedelinde ücret bir sonraki faturanıza yansıtılacaktır.
Şimdi telekom'un da kendilerinden kaynaklı hatalarda bile en az 5. defa aynı arızadan dolayı çağırılmıkları sürece hata iç tesisat kaynaklı dediklerini bile bile bu mesajı alınca kendimi aslanın karşısında çaresiz kalmış yavru ceylan gibi hissediyorum.
Söyleyin şimdi ben ne yapayım kaderime boyun mu eyeyim yoksa arıza kaydını iptal ettirip 4 mbit kullanmaya devam mı edeyim? Hatta aboneliği iptal ettirip başka yerde yeni abonelik açsam en fazla 800 TL ücret ödeyeceğimi göz önünde bulundurursanız.
Bina girişinden eve cat6 kablo çektir. Ben turknet abonesiyken böyle yapmıştım, telefondaki kız daha ankastr... derken lafı ağzına tıkadım. Böyle olunca iç tesisat falan diyemiyorlar.
Ücretli destek almadan önce; ankastre kablonuzu kontrol edin (korozyon, temassızlık), jakları, ek yerlerini, farklı adaptör ve imkan varsa modemle deneyin. Hat zayıflamanız yüksek, snr düşmüşse bir ihtimal tesisatta sorun olabilir. Dediğiniz gibi öyle ya da böyle fatura çıkma ihtimali var gibi. Denemekte fayda var; geçmiş olsun.
cep uygulamasını sildim tekrar yükledim şimdi hiç açılmıyor.netgsm web sayfası açılıyor online işlemler tıklıyorum sayfa açılmıyor.başka cep telefonundan hotspot yaptım belki ip numarası değişince açılır diye yok netgsm yazısında kalıyor .hiç bir yerden giremiyorum
net gsm web sayfasına giriyorum .online işlemler kısmında .sabit telefon kısmı açılıyor. gsm kısmı açılıyor.ev interneti kısmı açılmıyor .işin ilginç kısmı vpn bağlandım açıldı.cep uygulaması hala acılmadı.faturaya 3 gün varmış bakalım ne olcak
Netgsm kullanan arkadaşlar ping durumu nasıl? Bir de sabit telefon hattı da kullanıyorum ikisi beraber geçiş olabiliyor mu? (Millenicom kullanıyorum mevcutta)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Netgsm
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Akid
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @gs190505
Bugün bir kez daha aradım bu kez gerçekten ilgilenildi ama gelen mesaj şu:
Şimdi telekom'un da kendilerinden kaynaklı hatalarda bile en az 5. defa aynı arızadan dolayı çağırılmıkları sürece hata iç tesisat kaynaklı dediklerini bile bile bu mesajı alınca kendimi aslanın karşısında çaresiz kalmış yavru ceylan gibi hissediyorum.
Söyleyin şimdi ben ne yapayım kaderime boyun mu eyeyim yoksa arıza kaydını iptal ettirip 4 mbit kullanmaya devam mı edeyim?
Hatta aboneliği iptal ettirip başka yerde yeni abonelik açsam en fazla 800 TL ücret ödeyeceğimi göz önünde bulundurursanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 18 Ekim 2024; 13:7:19 >
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @haksancan
Dediğiniz gibi öyle ya da böyle fatura çıkma ihtimali var gibi. Denemekte fayda var; geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @haksancan
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @eren28tr
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @skandal
Bir de sabit telefon hattı da kullanıyorum ikisi beraber geçiş olabiliyor mu? (Millenicom kullanıyorum mevcutta)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 20 Ekim 2024; 14:37:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle