D

Yarbay
13 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
705 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
D
4 ay
Yalın İnternet Erişim Ücreti devam ediyor mu?
Eskiden Türk Telekom DSL internet kullanmak için sabit telefon hattını kullanmayı şart koşuyordu. "Ben sabit telefon hattı kullanmak istemiyorum bana cep telefonu yetiyor, sadece internet kullanmak istiyorum" deseniz de müşteriyi yolmak için kullanmak zorunda bırakıyordu.

Milletin sesi yükselmeye başlayınca "Yalın İnternet" diye bir şey çıkardı. Tamam, sabit telefon hattı kullanmayabilirsin ama ben senden bunun için "Yalın İnternet Erişim Ücreti" alırım diyordu. O zamanlar aylık ücreti 15-20 TL gibi bir şeydi. Normalde bir hizmeti kullanırsanız ücret ödersiniz bu olayda kullanmadığınız için ücret ödüyorduk.

Ben Türk Telekom'dan başka ISS'ye geçtim ve telefon hattını iptal ettirdim. Sadece internet ücreti ödüyorum. Şimdi aklıma geldi; Türk Telekom'da "Yalın İnternet Erişim Ücreti" devam ediyor mu? Gerçi kaldırdık deyip kazığı fiyatın içine eklerler ama en azından lafız olarak kaldırdılar mı?
D
7 ay
Satrançta Piyon Nasıl Yer? Piyon Düz Mü Çapraz Mı Yer?
Milliyet'in sitesinde şöyle yazı var.

Satrançta Piyon Nasıl Yer? Piyon Düz Mü Çapraz Mı Yer?

https://www.milliyet.com.tr/egitim/satrancta-piyon-nasil-yer-piyon-duz-mu-capraz-mi-yer-6507533
Bu yazının sonunda şöyle diyor : "Piyonlar her zaman düz hareket ettiklerinden dolayı, rakip oyuncunun taşlarını düz olarak yiyebilir."

Sen ne dersin @şoray uzun yolda ?
D
9 ay
sahibinden.com\u0027da PARAM GÜVENDE mi acaba?
sahibinden.com'da "PARAM GÜVENDE" mi acaba?

sahibinden.com'da eskiden GeT (Güvenli e-Ticaret) sistemi vardı. Onun yerine artık "Param Güvende" sistemi geldi. Ufak tefek değişik dışında pek bir şey değişmedi. Şimdi burada satıcı da olsanız alıcı da olsanız nasıl zarar görebilirsiniz onu anlatacağım. Hem de başıma gelen bir olayı da anlatacağım ki bundan sonra bu siteyi kullanmayı düşünenler bir daha düşünsün.

Bir ürünü PARAM GÜVENDE ile satıyorsunuz. Satış gerçekleşti ürünü kargoladınız. Alıcı ürünün içinden bir parça aldı veya bozuk başka bir ürünle değiştirdi dedi ki "Bu çalışmıyor iade etmek istiyorum." Ne yapacaksın?

Efenim göndermeden önce çalışırken video çekersin, bilmem ne yaparsın şunu yaparsın, bunu yaparsın. Çalışan bir ürün gönderdiğini ispatlamaya çalışır durursun. Geçmiş olsun. Başına böyle olay gelmiş bir çok satıcı var. Bu nedenle PARAM GÜVENDE ile satışa yanaşmıyorlar.

Herkes der ki; PARAM GÜVENDE satıcıyı korumaz alıcıyı korur. Bakalım alıcıyı koruyor mu?

Mesela bir laptop alacaksınız. Fiyatı 30.000 TL. Çok temiz hiç bir sıkıntısı yok. PARAM GÜVENDE ile satılıyor. Öyleyse alayım herhangi bir şey olursa nasıl olsa iade ederim diye düşündünüz.
Laptop kargodan geldi. Çalıştırdınız, baktınız ki ilanda anlatıldığı gibi değil. Çalışıyor ama normalden yavaş çalışıyor, kasmalar var, çok çabuk ısınıyor. Üstelik bir sürü çizik var. Falan filan... En iyisi iade edeyim dediniz.

Bak şimdi bunun fiyatı 30.000 TL, 1.800 TL de S - Param Güvende Hizmet Bedeli alıyor. Kaç etti? 31.800 TL ödedin.
İade mi etmek istedin? Sana ürünün bedeli olan 30.000 TL'yi iade ediyor. 1.800 TL'yi iade etmiyor. PARAM GÜVENDE ile paran ne kadarı güvende imiş anladın mı?
Burada böyle, işine gelmiyorsa alma kardeşim diyebilirsin. Ama bu sözlerinde de durmadıklarını yaşadığım olayı aşağıda anlattım.

Eğer satıcı ürünü hiç göndermeden yani kargoya vermeden önce satışı iptal etseydi. Ancak o zaman paranın tamamını alabilirsin. Ürün sana gelmeden nasıl bir şey olduğunu bilemezsin.


ŞİMDİ GELELİM BENİM BAŞIMA GELEN OLAYA
Benim ekran kartı değiştiği için daha güçlü bir Power Supply ihtiyacım oldu. sahibinden.com'da sıfır jelatinli, garantisi devam eden 2.000 TL'ye bir 1800 Watt PSU buldum. PARAM GÜVENDE hizmeti ile birlikte benden 2.090 TL para kesildi. Satıcı kargoya verdi. Asıl mevzu bu olmadığı için bu kısmı kısa geçeceğim. Satıcı kargoya vermeden önce ve sonrasında ben PSU hakkında araştırıyordum ve aşırı sesli çalıştığını öğrendim. Ama satıcı kargoya vermiş oldu. Akşam olduğu için kargo şubesi kapandı. Üstelik satıcının bulunduğu yerle kargo şubesi arasında epey mesafa varmış. Neyse benim satıcı ile bir sıkıntım yok.

Asıl olay sahibinden.com'la ilgili. Telefon ettim siparişi iptal etmek istediğimi söyledim. "Kargoya verildiği, için iptal edemiyoruz." diyorlar. Ne olacak? Kargo Mersin'den İstanbul'a gelecek ben teslim alacağım. İade etmek istiyorum diyeceğim tekrar kargoya vereceğim. Ben teslim almak istemiyorum çünkü teslim alırsam belki satıcı ürünü açtı, bilmem ne yaptı diye zorluk çıkarır diye almak istemiyorum dedim. Peki para iadesi ne kadar alacağım?




ŞİMDİ GELELİM ASIL MEVZUYA


Ürün 2.000 TL. Satış gerçekleştiğinde bu miktar satıcıya aktarılacak.
Benden 2.090 TL kesildi. Bu 90 TL nedir? PARAM GÜVENDE hizmet bedeli. Eğer satıcı kargoya verir. Ürün bana gelirse ve ben iade edersem bu hizmet bedeli iade edilmiyor. Ben bilmiyordum ama hadi bakalım buna da tamam diyelim.

Şimdi sahibinden.com ne diyor biliyor musunuz? Ben sana 1.900 TL iade ederim diyor. Yahu 1.900 nerden çıktı? Ürün 2.000 TL ben 2.090 TL ödedim. Ürünü alsam ve kabul etsem 2.000 TL satıcıya vereceksiniz. 90 TL sahibinden.com'a kalacak.

Telefon ediyorum, müşteri temsilcisi çıkıyor. Bak böyle böyle diye bir bir anlatıyorum. Önce haklısınız diyorlar, sonra çark ediyorlar.

İleri sürdükleri sebep neymiş biliyor musunuz? 2.000 TL ürünün aslında hizmet bedeli ile beraber 2.200 TL imiş. Ben alım yaptığım gün cart curt zart zurt festivali indirimi varmış. Hizmet bedelinde indirim yapmışlar. Ondan dolayı 2.200 yerine 2.090 olmuş. 2.090 TL olan bir şeyin fiyatı da %10 komisyona göre 1.900 TL oluyormuş. Bundan dolayı 1.900 TL iade ediyorlarmış. Hokus pokus! Bak nasıl 100 TL'yi yok ettim!

Kaç tane müşteri temsilcisiyle görüştüysem hepsi de ilk önce benim haklı olduğumu söylediler sonra bu sebeple çark ettiler. Nuh dediler peygamber demediler. Kendi kurallarına göre hiç olmazsa ürün bedelini iade etmeleri gerekirken onu da tam olarak iade etmediler. Haksızlığı yapan sahibinden.com'un bizzat kendisi!

Bu ürün 2.000 TL'lik bir ürün 30, 40, 50 bin liralık üründe bir sıkıntı çıkar da iade etmek zorunda kalırsanız zararı siz hesaplayın.

İşte dostlar! PARAM GÜVENDE sistemi bu! Kimin parası güvende siz karar verin. Bu sistemde alışveriş yaparken iyi düşünün.
D
9 ay
sahibinden.com\u0027da PARAM GÜVENDE mi acaba?
Forumda İkinci El >> Sorunlu Alışverişler diye bir bölüm varmış. Konuyu oraya açtım.

https://forum.donanimhaber.com/sahibinden-com-da-param-guvende-mi-acaba--157272627
D
9 ay
TurkNet, Türk Telekom fiberoptik üzerinden internet veriyor mu?
TurkNet, Türk Telekom fiberoptik hattı üzerinden internet hizmeti veriyor mu? Verdiği en yüksek hız nedir? 1 gigabit hız veriyor mu? Ücreti kendi altyapısı olan GigaFiber ücretinden farklı mı?
D
10 ay
Bozulan Ekran Kartı Yerine Garantiden Yenisini Verdiler Ama
Arızalanan GAINWARD VGA NVIDIA 12GB GDDR6 RTX3060 GHOST ekran kartı için aynı ürün olmadığı için daha iyi bir ürün olarak GIGABYTE VGA NVIDIA 8GB GDDR6X RTX3060TI GAMING OC teklif ettiler. Ben de işi uzatmamak için kabul ettim. Çünkü daha önce başka ürün teklif etmişlerdi. Biz sizi ararız deyip aramamışlardı Ben de hazır yakalamışken değişimi kabul ettim.

İyi de benim bilgisayar konfigürasyonu bu ekran kartını besleyecek güçte değil. İşlemci i5-8500 3.0 GHz, Power Supply 550 Watt. Hem işlemci yetersiz kalıyor hem de Power Supply yetersiz kalıyor. İşlemci ve PSU alayım desem, şimdi durumum müsait değil.

RTX3060 tam benim sistemime göreydi. Bu ekran kartını satıp RTX3060 alayım desem bu kart değerine gitmez ikinci el RTX3060'a da bir sürü para istiyorlar.
Ne yapsam mantıklı olur acaba?
D
10 ay
Muadil Ürünle Değişim mi İade mi Alayım?
Merhaba,
Arızalanan GAINWARD VGA NVIDIA 12GB GDDR6 RTX3060 GHOST ekran kartı için aynı ürün olmadığı için muadil ürünle değişim veya iade seçeneği sundu.
Muadil ürün olarak GAINWARD VGA NVIDIA 8GB GDDR6 RTX3060TI GHOST V1 veriyor.
Sizce muadil ürünle değişim mi yoksa iade mi daha mantıklı olur?
D
11 ay
Windows 11 ISO dosyası indiremiyorum, hata veriyor
Windows 11 ISO dosyası indiremiyorum, hata veriyor.

https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11
Microsoft'un kendi sitesinden indirmek istiyorum aşağıdaki hatayı veriyor. İndirme linki çıkmıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
Hata: Şu anda isteğinizi tamamlayamıyoruz. Bazı kullanıcıların, varlıkların ve konumların bu hizmeti kullanması yasaktır. Bu nedenle, hizmete bağlanırken anonim teknolojilerden veya konum gizleme teknolojilerinden yararlanılmasına genellikle izin verilmez. Bu sorunla yanlışlıkla karşılaştığınızı düşünüyorsanız, lütfen tekrar deneyin. Sorun devam ederse, yardım için https://support.microsoft.com/de-de/contactus/ Microsoft Desteği - Bize Ulaşın sayfasını ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz. 715-123130 mesaj koduna ve şu öğeye bakın: e283dd4e-3502-432b-8dd6-17c3f27e3812.





VPN kullanmıyorum. Reklam engelleyici sebep olabilir mi diye reklam engelleyiciyi kapatıp denedim, olmadı. Başka browser denedim, Edge, Chrome, Firefox denedim; yine olmadı. Başka bilgisayar denedim, yine olmadı. Cep telefonundan denedim, yine olmadı. Cep telefonunun wifi'sini kapatıp GSM hat üzerinden internete bağlandım, yine olmadı. Hep aynı hatayı verdi.

Böyle durumla karşılaşan var mı? Sizde de hata veriyor mu? Çözüm nedir bilen var mı? Media Creation Tool kullanmıyorum. Doğrudan iso dosyası indirmek daha kullanışlı oluyor.

Windows 11 iso dosyasını indirmediği gibi Windows 10 iso dosyasını da indirmiyor.
D
geçen yıl
Kılıçdaroğlu\u0027nun aday açmazı
Kemal Kılıçdaroğlu önceki seçimlerde rahatlıkla başka birini çatı adayı gösterirken neden şimdi birini gösteremiyor size anlatayım. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'yi aday gösterirken hiç zorlanmadı. Çünkü bunların Tayyip Erdoğan karşısında hiç şanslarının olmadığını biliyordu. Kendisi de milletvekili olur ve CHP genel başkanı işini de sürdürürdü. Hem de muhalefettesin hiç bir sorumluluğun yok. Ooohhh mis gibi... Bu sebeple bunları aday göstermekte tereddüt etmedi.

Şimdi ise AKP ve Tayyip Erdoğan en zayıf en kötü durumda, 20 senenin yıpranmışlığı var. Karşısına iyi bir aday çıkarılırsa ve iyi desteklenirse belki de kazanma ihtimali var. Diyeceksiniz ki tamam öyleyse çok güzel fırsat varken iyi bir aday çıkarsın ve Tayyip Erdoğan'ı devirsin! Niye yapamamıyor? Çünkü Tayyip Erdoğan'ı devirecek aday Kemal Kılıçdaroğlu'nu da devirir! Kazanacak aday sadece cumhurbaşkanlığına geçip görev yapmayacak CHP genel başkanlığına da geçecek.

O beğenmediğiniz Muharrem İnce 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin oylarından fazla oy aldığı için CHP genel başkanı olmak istedi. Sonuç ne oldu? Şutlandı!
Ama Tayyip Erdoğan'ı deviren ve cumhurbaşkanı olan bir adam Kemal Kılıçdaroğlu'nu rahatlıkla devirir. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıkıntısı; cumhurbaşkanı kim olacak değil, CHP genel başkanlığını kaybetmek!

Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi isimleri bu sebeple aday gösteremiyor. Ancak CHP dışından aday olursa CHP genel başkanlığını elinden alamaz. Bu durumda da 6'lı masanın en büyük partisi CHP'nin etkinliği kalmıyor.

Madem Tayyip Erdoğan bu defa devrilebilecek durumda öyleyse kendisi aday olmak istiyor. Öyle ya kim cumhurbaşkanı olmak istemez ki? Ama Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan karşısına çıkarılabilecek en zayıf aday. 20 senedir Tayyip Erdoğan karşısında bütün seçimleri kaybetti.



Not: Peşin olarak buraya yazayım. Şimdi bunları yazdım diye beni aktroll, yandaş,... cart curt diye yaftalayanlar olacaktır. Arkadaşlar benim tuttuğum bir parti yok, futbol takımı tutar gibi parti tutmam. Kim bu memlekete daha iyi hizmette bulunacaksa, daha iyiye götürecekse onun kazanmasını isterim. Hiç sevmediğim adam kazansa bile başarılı olmasını isterim. Çünkü bu hepimizin yararınadır. Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak ümidiyle...
D
geçen yıl
Her yer yıkıldı, benim binam mı mesele? Bana binayı soramazsınız!
10 ili kapsayan büyük bir deprem oldu. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar dilerim. Enkazdan ne kadar can kurtarabilirsek iyidir.
Deprem görüntülerini seyrederken bir şey dikkatimi çekti. Yıkılan, moloz haline gelen, yerle bir olan binaların yanında ayakta kalmayı başaran binalar var. Belki onlarda da hasar var ama en azından ayakta kalmayı başarmış. O binalarda oturanlar yaralı bile olsa en azından hayatını kurtarır. Bunlar neden kağıt gibi yıkılırken diğerleri nasıl ayakta kalmayı başarıyor demek ki sağlam yapılmış diye düşünürken bugün bir haber gördüm.

Hatay'da yaptığı üç sitede yıkım yaşanan müteahhit: Bana binayı soramazsınız


https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hatay-da-yaptigi-uc-sitede-yikilan-muteahhit-Servet-Altas-Bana-binayi-soramazsiniz/274797


https://ilerihaber.org/icerik/hatayda-yaptigi-uc-sitede-yikim-yasanan-muteahhit-bana-binayi-soramazsiniz-150731
Burada atom bombaları etkisinde deprem oldu, her yer yıkıldı, benim binam mı mesele. Bana binayı soramazsınız” demiş. Üç site yapmışsın üçü de yıkılmış. Atom bombası etkisinde deprem oldu diyor. Tamam 7.7 şiddetinde deprem az buz bir deprem değil ama deprem sadece senin yaptığın binalara mı oldu? Senin yaptığın binaların yanı başında ayakta kalan binalar yok mu? Onlar nasıl ayakta kalıyor? Bu şahısın bilmem ne partisiyle ilgisi varmış. Bana ne varsa! Müteahhitin hatası ihmali varsa müteahitte sormayacağız da kime soracağız?


Siyaset yapmayalım!!!

Deprem bölgesinde hükümet yardım götüremesin, becereksiz olsun da seçimi kaybetsin kafasında olan şerefsizdir. Ölenler umunda olmayıp fırsat bu fırsat deyip cumhurbaşkanını, hükümeti eleştirmeyi, kötülemeyi fırsat bilenler şerefsizdir. Depremde ölenler, yaralananlar üzerinden yapılan ahlaksız siyasettir.


< Resime gitmek için tıklayın >
Zihniyeti görüyor musunuz? Zaten takma adında hayır yok. Kendisi de takma adı gibi. Siyaset yapmayalım dediğim budur. Böyle ahlaksız siyaset yapmayalım. Bunu bir kenara koyuyorum.



Depremde ihmali olanları eleştirmeyelim mi? Hatası, kusuru olanlardan hesap sormayalım mı? Hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun bizim insanımız daha iyi yaşamayı hak etmiyor mu? Daha iyiye ulaşmak için yorum yapmayalım mı? Yapacağımız eleştiriler, yorumlar bu yönde olursa daha faydalalı olur diye düşünüyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.