Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
656
Tıklama
13
Öne Çıkarma
NASA, Mars’a 2 ayda gitmek için plazma roketi üzerinde çalışıyor
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

NASA, Mars’a 2 ayda gitmek için plazma roketi üzerinde çalışıyor
Bir uygarlığın uzak diyarlara uzay yolcuğu yapabilmesi için hem kargoyu hem de insanları verimli ve hızlı bir şekilde hareket ettirme becerisine sahip olması gerekiyor. Uzay yolculuğunun içerdiği son derece büyük mesafeler nedeniyle uzay aracı, makul görev geçiş süreleri için yüksek hızlara ulaşabilmek zorunda. Doğal olarak bunun için yüksek itiş gücü üreten bir tahrik sistemi gerekiyor. Şimdilik böyle bir teknoloji mevcut değil ancak NASA, potansiyel vadeden bir plazma roketine yatırım yapıyor.



Plazma roketleri ile Mars’a 2 ayda gidilebilir



NASA'nın Yenilikçi Gelişmiş Konseptler (NIAC) programı kısa bir süre önce potansiyel vadeden bir dizi projeyi seçti. Seçilen projelerden birisi de plazma roketi. Potansiyel olarak çığır açan tahrik sistemi Howe Industries tarafından geliştiriliyor. Atımlı Plazma Roketi (PPR- Pulsed Plasma Rocket) olarak belirtilen tahrik sisteminin 5.000 saniyelik belirli bir itiş gücü (Isp) 22.481 libreye (100.000 Newton) kadar kuvvet üretebileceği belirtiliyor. Şirket halihazırda bu sistem üzerinde çalışıyor.



Şirkete göre atımlı plazma roketi, daha kısa sürede yüksek hızlara ulaşmak için nükleer fisyonu (atomların parçalanarak enerji açığa çıkarması) kullanacak ve itiş gücü için plazma paketleri üretecek. Bu tahrik sistemi aslen Atımlı Fisyon Füzyon (PuFF) konseptinden türetilmiş ancak daha küçük, daha basit ve daha ekonomik ölçeğe indirgenmiş durumda. PuFF, itiş gücü üretmek için laboratuvar plazmalarını çok kısa zaman ölçeklerinde yüksek basınçlarda sıkıştırmak için yaygın olarak kullanılan ve z-Pinch adı verilen bir cihaza dayanıyordu.



NASA, Mars’a 2 ayda gitmek için plazma roketi üzerinde çalışıyor
PPR'nin yüksek Isp ve yüksek itiş gücünü bir araya getiren olağanüstü performansı, uzay araştırmalarında devrim yaratma potansiyeline sahip olabilir. Sistemin yüksek verimliliği, Mars'a yapılacak insanlı görevlerin sadece 2 ay içinde tamamlanmasına olanak tanıyacağı söyleniyor. Mevcut tahrik sistemleri ile Mars yolculuğu yaklaşık 9 ay sürüyor. Ayrıca bu tahrik sistemine sahip olan uzay araçları kozmik ışınlara karşı kalkanlarla korunan daha ağır uzay araçlarına da izin veriyor. Bu da Mars veya daha uzun süreli yolculuklarda mürettebatın kozmik ışınlardan korunmasına izin veriyor. Sistem aynı zamanda Asteroid Kuşağı ve hatta Güneş'in yerçekimsel merceğinin odaklandığı 550 AU (Astronomik Birim) konumu gibi diğer uzak menzilli görevler için de kullanılabileceği söyleniyor. 550 AU, 82,3 milyar kilometreye denk geliyor. Kıyas olması açısından Voyager 1, 24,3 milyar kilometre uzakta.



Ayrıca Bkz.Çin kendi uydu internet teknolojisini test etmeye başladı



NASA’nın NIAC Faz I çalışması, bir Mars üssünün geliştirilmesi için insanları ve kargoyu Mars'a taşıyacak büyük, ağır korumalı bir gemiye odaklanmıştı. Ana konular arasında sistemin nötroniğinin değerlendirilmesi, uzay aracının, güç sisteminin ve gerekli alt sistemlerin tasarlanması, manyetik nozul yeteneklerinin analiz edilmesi ve PPR'nin yörüngelerinin ve faydalarının belirlenmesi yer alıyordu. Aşama II bu değerlendirmelerin üzerine inşa edilecek ve daha çok fizibilite çalışmasına odaklanacak.






Kaynak:https://gizmodo.com/nasa-pulsed-plasma-rocket-advanced-concept-mars-1851463831
Kaynak:https://www.howeindustries.net/ppr

 Haberi Portalda Gör

Laflara bak ya böyle her şeyi bilmiş geçirmiş, herkes aptal ama o süper zeki, tüm sırları çözmüş adam gibi adam! senin gibilerin varlığıyla bu dünya dön...
Yoruma Git
Yorumun Devamı zortak - 2 hafta +9
Ha şimdi anlaşıldı, sen aynı zamandı aşı karşıtı, düz dünyacılardan mısın parolayı söyle?
Yoruma Git
zortak - geçen hafta +4
J
2 hafta
Yarbay

Önce şu ay meselesini bir çözün.




F
2 hafta
Yarbay

70 senede gelinen noktaya bakin, önümüzdeki 70 sene icinde uzayda kolonilesmis olucagiz tabi biz göremiyecegiz o günleri




K
2 hafta
Yarbay

SpaceX'in de vardır mutlaka bu tarz bir projesi, güçlerinizi birleştirin kardeşim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 hafta
Çavuş

1960 ın teknolojisiyle aya giden şimdiki teknolojiyle günlük seferler ve hafta sonu piknikler yapardı. Daha aya bile gidemezken marsa gitmek. Adamlar beyinlere çok iyi geçirmiş resmen. Sorgulamayan insanoğlu böyle ayakta uyutuluyor. Yerde arapça küfür yazılı kağıdı bulunca kutsal diye alıp öpüp alnına koyan insanla nasa masa elon melon görüncede aynısını yapan sorgulamayan düşünmeyen insanların beynine böyle koyarlar yanlışları. 100 yıl geçncede bilim zaten yanlışlanabilir yanlışlık olmuş deyip kılıfını örerler. Ama iş işten geçer ve bir nesil uyutulmuş olur. Zaten yaklaşık insan ömrü 100 yıl. Ondan sonrada yeni nesillere yeni yalanlar....



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 hafta
Yüzbaşı

Yapsınlar başarsınlar kesinlikle karşı değilim fakat madde püskürtmesiz anti yerçekimi teknolojisi varken yine de ilkel bir teknoloji olmaktan öteye geçemeyecektir. Çok çok iddialıyım ki, anti yerçemini oluşturmak sanıldığı kadar zor değildir. Açısal momentumu eksi ve artı kuvvetler olarak düşünüp üzerinde yeteri kadar kafa yormuş olsalardı anti yerçekimini keşfedebilirlerdi. Benim anti yerçekimi konusunda tam başarıya kısa sürede ulaşamamamın en önemli nedeni maddi ve teknik imkansızlıklardır. Bu yıl bu olumsuz durumu tersine çevirebileceğimi umut ediyorum. Bekleyelim ve görelim. Anti yerçekimi konusunda küçük bir açıklama daha yapayım; anti yerçekimi atalet ağırlığı fırlatarak oluşmaktadır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 12 Mayıs 2024; 09:59:41 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta
Yarbay

Nasa dan kovulan ODTU de öğretmenlik yapan kişi de alay ediyor daha yeni yayınlandı ... Elon Musk a çamur atmaya bel bağladı her şeyi ...

Kovulanlar arasında olacağını anlamış aklı sıra ben öncesinde sinyal vermişmiştim diyor ...

(1111) Uzay görevleri? / Dr. Umut Yıldız & Fatih Altaylı - Teke Tek Bilim - YouTube



(1111) Uzay görevleri? / Dr. Umut Yıldız & Fatih Altaylı - Teke Tek Bilim - YouTube



Z
2 hafta
Binbaşı

Laflara bak ya böyle her şeyi bilmiş geçirmiş, herkes aptal ama o süper zeki, tüm sırları çözmüş adam gibi adam! senin gibilerin varlığıyla bu dünya dönüyor hahaha

Bu roketin ayla ne alakası var? Milyarlarca km'lik menzilleri arttırmak için planlanan bir roket.

Aya gidilmediğini ABD'nin o dönemki düşmanları SSCB ve Çin bile söylemiyorken sen kimsin ki popondan atıyorsun?

Şu anda yüzde 0,0001'lik riskler bile alınmıyor adamların canı değerli, o zaman soğuk savaşın gazıyla büyük bir yarış içindeydiler ve çok büyük risk alarak bunu başardılar, hem çok maliyetliydi ve hem de birden çok insanlı gidiş için niye risk alıp bu işi sürdürsünler?

Robot denen bir şey var duydun mı? Yollayınca insan ne yapıyorsa aynısını yapıp gerekli şeyleri alıp getiriyor? Bir daha Ay'a insan gönderip halay mı çektireceklerdi?

Abd'de böyle, gösteriş için gereksiz bir şey yapıp astronotların ölümüne sebep olursan baştaki hükümet 1 dakika bile ayakta kalamaz yıkılır gider.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 12 Mayıs 2024; 21:51:48 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dhre
S
2 hafta
Binbaşı

Bizim işimiz var. Biz daha dolandırmaya çalışan site yönetimi ile uğraşmaya çabalarken, dolandırılmak isteyen kat maliki mahluklarının karşı koymaları ile uğraşıyoruz. Mars yolculuğu 2 saate düşene kadar bu işlerimizi anca çözeriz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 hafta
Çavuş

Bilim dininin hipnotize edilmiş amigdaladan çipli müritleri farklı görüşlere saygı ve tahammül edemiyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
R
geçen hafta
Yüzbaşı

Peki bu roketin füzyon motorlu olanından farkı nedir yada füzyon motorlu roket yapılacak mı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
C
geçen hafta
Yarbay

2 ay çok iyi bir süre.



Z
geçen hafta
Binbaşı

Ha şimdi anlaşıldı, sen aynı zamandı aşı karşıtı, düz dünyacılardan mısın parolayı söyle?




Bu mesajda bahsedilenler: @dhre
B
geçen hafta
Yüzbaşı

Bi uyanık sensin, tüm bilim dünyası oturmuş uyuyor değil mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @dhre
D
geçen hafta
Yarbay

Bir gün gelir bugün konuştuğumuz teknoloji hamleleri komik hale gelir. İnsanoğlu çok garip, hazır bir Dünyası varken ve onu mahvederken başka bir Gezegen de hayat peşine düşüyor. Tüm bilim adamları ölse eminim ki Dünya daha güzel bir yer olurdu.




D
geçen hafta
Yarbay

Bayramlarda çocukken fitilini ateşlediğimiz üzerinde feza yazan füzeler uzaya gider sanıyorduk adamlar gerçeğini gönderiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 13 Mayıs 2024; 10:11:20 >

A
geçen hafta
Yüzbaşı

Füzyon roketi imkansıza yakın oldukça zor bir hayal. Fakat anti yerçekimi motor sistemi elektrikle çalışacağı için nükleer pil yada reaktör kullanmak çok daha pratik olacaktır. Günümüzde zaten denizaltılarda ve buzkıran gemisinde hatta birçok uzay aracında nükleer enerji kullanılmaktadır.





Bu mesajda bahsedilenler: @rastomm
S
geçen hafta
Yarbay

Aynen. O kafadakiler emin olun düz dünyacılar gibi savunur . Kutuplarda bilmem ne farklı dünyalar alemlere çıkılırmımış ... Güneş aslında dünya etrafında dönerken dünya sabit duruyormumuş gibi fikirlere kesinlikle %100000 yatkınlık ötesi teslim olmuşlardır. İddia ötesi diyorum ...








SpinLaunch




< Resime gitmek için tıklayın >




NASA to test SpinLaunch's 'whirl 'n' hurl' space launch technology | Daily Mail Online


https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2021/11/10/9197765665500608219/1024x576_MP4_9197765665500608219.mp4

< Resime gitmek için tıklayın >


https://www.youtube.com/watch?v=LFrdWL2J_z0&feature=youtu.be




Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
R
geçen hafta
Yarbay

Yavaş 24 saatin altında olmazsa randımanlı olmaz,



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >