Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
845
Tıklama
0
Öne Çıkarma
n11.com sahte Seagate harddisk
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

1 ay önce n11.com dan seagate st8000vx004 8tb lık hardisk alayım dedim.güvenlik amiri diye bir firma var.almadan önce aradım bilgisayar konusunda bilgiliyim bir aldatmaca olmasın dedim olurmu abi hepsi sıfır,sorunsuz dedi siparişi verdim.2 gün sonra kargo geldi kargocuya beklemesini paketi açacağımı söyledim bi açtık alt model olan st8000dm004 göndermiş.hemen aradım abi buraya getir senin istediğin modeli veriyim karışıklık olmuş dedi.Hemen perpa daki yerlerine gittim.Adreste no144 yazıyor alakasız bir kapı numarası çıktı karşıma neyse ürünü verdim benim istediğim modeli getirdi üstündeki etiketi okuduk her şey yolundaydı taki eve gelip bilgisayara takana kadar.Bilgisayar da hardisk ismi bana yanlış yollanan st8000dm004 olarak gözüküyordu.yani etikette başka, bilgisayarda başka.benim siparişim 7400rpm,öteki 5200rpm.firmayı aradım topu mal aldığı yere attı bana nasıl yapar bunu ya falan diye benim ona söylemem gereken şeyi o söyledi.malı aldığı yerde hemen bir kaç dükkan yanıdaki www.toptanguvenlik.com adlı yer.n11.com sitesindeki satıcı ismide uzay2020, ünvanı da ISLAM E-TICARET ITHALAT iHRACAT.(islam ismini güven kazanmak için kullanmışlar bence) az önce n11.com'a baktığımda uzay 2020 adlı satıcının kaldırıldığını gördüm,ama kaç kişiye bu şekilde sahte ürün satıldı acaba merak ediyorum.bir de benim tahminime göre bunlar paravan bir dükkan açıp malı ordan almış gibi gösteriyorlar sonra deşifre olunca paravan dükkan kapanıyor ama bunlara bir şey olmuyor.bilgisayar konusunda acemi olan birisi zaten bunu güvenlik diski olarak aldığı için sisteme takarken bakmıyor ve o şekilde yıllarca sahte bir ürün kullandığının farkında bile olmuyor.hard disk sentinel diye bir program var hardisk'in ne kadar süreyle kullanıldığını falan yazıyor.yeni disk alanlar mutlaka ilk aldıklarında test etsin.



Amazon TR varken burada ki hiç bir firmayı tercih etmemeye çalışıyorum ki genel de çoğu alışverişim Amazon TR'den.
Yoruma Git
LEON-X - 3 yıl +4
D
3 yıl
Yarbay

Her yer üç kağıtçı dolu. Alışveriş yapacak güvenli bir yer yok.



L
3 yıl
Yarbay

Amazon TR varken burada ki hiç bir firmayı tercih etmemeye çalışıyorum ki genel de çoğu alışverişim Amazon TR'den.



N
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba mustim71, 

Konuyla ilgili talebiniz işleme alınmış olup tarafınıza dönüş yapılacaktır. 

n11.com 


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

n11.com parayı 1 hafta bekletmeyip karşı tarafa gönderseydi tam olarak kazıklanmış olacaktım.benim tek isteğim satış yapan firmaları daha iyi denetlemeleri çünkü siteden atılan bir firma başka ünvanlarla tekrar siteye giriş yapıyor.mesela benim örneğimdeki 3 firmada birbirleriyle yan yana dükkanlar.fakat n11.com içerisinde sanki farklı satıcılar gibi gözüküyorlar.birbirlerine yakın fiyatlar veriyorlar.sizde farkedip uzay2020 adlı satıcıyı tesbit edip atmışsınız.diğerleri duruyor.dükkan dediysem sizi yanıltmasın hepsi küçücük 6 m2 lik perpa da ki yerlerden sadece birisi.



M
3 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: n11

Merhaba mustim71, 

Konuyla ilgili talebiniz işleme alınmış olup tarafınıza dönüş yapılacaktır. 

n11.com 
Şu firmaların bu cevapları kadar güldürebilen başka birşey yok



M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

uzay2020 adlı satıcı tekrar n11.com da satışa başlamış.yaptığımız yorumların demek ki hiç bir kıymeti yokmuş.
güvenlik amiri
uzay2020 (www.toptangüvenlik.com)

bu iki firmada dolandırıcıdır uzak durun.



O
3 yıl
Yarbay

Bana da sahte motor yağı gelmişti iade ettim. Müşteri hizmetlerini arayıp orjinal olmayan ürün gönderdiler diye şikayette bulundum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Teğmen

Aynı satıcı bize de sahte hdd sattı. (güvenlikamiri) Adam bozuk, bad sector dolu barracuda üzerine skyhawk etiketi yapıştırıp sanki sıfırmış gibi ısı ile daralan boşete hdd'yi koyup göndermiş. DVR içine harddiski taktığımda çalışmadı ve garip sesler gelmeye başladı bende diski bilgisayara taktığımda birde ne göreyim bad sector dolu ayrıca alakasız başka bir harddisk. Bu gün geri gönderdim eğer sorun çıkarsa dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. n11 firmasından da suç ortağı olarak şikayetçi olacağım. Bir sürü bu şekilde yorumu varken bu adamın bu işi yaptığını bildiği halde para kazanmak için buna göz yumuyorsa suç ortağıdır. Adam düpedüz dolandırıcılık yapıyor. Bu konu şubat ayında açılmış aylardır bu şekilde hdd satıyor ve n11 buna göz yumuyor. Detayları bu olay bittikten sonra fotoğrafları ile burada yayınlayacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunathebarbarian -- 17 Kasım 2021; 10:38:45 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
2 yıl
Çavuş

@tunathebarbarian Merhaba tunathebarbarian,
Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tunathebarbarian
N
2 yıl
Çavuş

@tunathebarbarian Merhaba tunathebarbarian,
Ekibimiz sizi bilgilendirmiştir. Konuyla ilgili talebiniz işleme alınmış olup tarafınıza dönüş yapılacaktır.

n11.com 




Bu mesajda bahsedilenler: @tunathebarbarian
T
2 yıl
Teğmen

Para iadesi yapıldı. İlginiz için teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @n11com
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.