Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
27
Cevap
483
Tıklama
0
Öne Çıkarma
**MSI X1950 Pro konusunda Yardım**

B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
AMD X2 3600(1.9 Ghz.@2.478 Ghz.) , 2*1 GB Corsair 667 Mhz. , LC Power 500 Watt güç kaynağı bulunmakta. Yanlız ben bu sistemle 3D Mark 03'ten 10300 puan, 3D Mark 05'ten 5400 puan alabildim. Biliyorum İşlemci vasat ama PCLabs'ta bile P4 3.0 ile 3D Mark 2005'ten 7k devirilmiş. Sizce bendeki problem nerededir?(Driver olarak 7.1 yüklü, ayrıca temiz bir windows'ta(XP) durum bu)

Ayrıca Kartla Test Drive Unlimited'da 1280*1024'te 4X AA'yı ve HDR'yi açınca FPS 15-23 arası geziyor. Hele eve girince FPS 3-5'e düşüyor (Evde HDR'yi kapatınca FPS tekrar 22-23 civarına yükseliyor).

Önceki kartım (X700 Pro) ile 1 GB 533 Mhz. ram ve P4 3.0'da bile 3D Mark 03'ten 7000 civarı alıyordum.(CPU'yu 3.6'a getirip X700 PRO'yada o/c çekince puan 8k'ya yükseliyordu)

Sizce bu problemlerin nedeni nedir? Yardımcı olabilirbilirseniz çok mutlu olurum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 1 Haziran 2007; 22:19:27 >


S scutaro
14 yıl (14256 mesaj)
Omega driver ı dene bence catalyst den çok daha iyi performans veriyor fakat dediğin olay da başka birşey var x700 ile o kart ı kıyaslayamazsın bile




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Omega driver ı dene bence catalyst den çok daha iyi performans veriyor fakat dediğin olay da başka birşey var x700 ile o kart ı kıyaslayamazsın bile


Evet bende biliyorum kıyaslanamayacağını ama o sistemde bile 3D Mark 03'ten o/c ile 8k'yı deviriyordum. Forumda bakıyorum herkes 15k'yı rahatça devirmiş 3D Mark 03'te, ben 10k'yı anca devirdim, 05'te Intel Exxx serisi bir işlemci ile 10k'yı devirmişler, ben 5k'yı anca deviriyorum




M MMX 166
14 yıl (3685 mesaj)
tamamen ıslemcıden kaynaklı.anakart ne,hangı yonga yı kullanıyor.




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
Anakartım Gigabyte Ga-M61VME-S2.(Onboard bir VGA'sı var Geforce 6100, Nforce 400 serisi sanırım ) İsmini daha önce duymamış olabilirsiniz çünkü Voltaj değerlerini bile değiştirmeye izin vermiyor, Ramlere ayar çektirmiyor(Sadece DDR677 olduğunu seçebiliyoruz ve Cas'ı 5T yapabiliyoruz )

Anakart performansı bu kadar düşürmüş olabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 1 Haziran 2007; 23:32:00 >


M marstazaman
14 yıl (1144 mesaj)
İşlemciyle alakası olamaz bu performans düşüklüğünün. O işlemciyle 3dmark2005 den yaklaşık 9000 civarı bir puan alınması lazım.
Sanırım işlemcinizde overclock var. Bios dan herşeyi defaulta getirip onboard vga yı da devre dışı bırakın.( onboard vga lı anakart kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim bu konuda) Daha sonra da tekrar temiz bir xp kurun ve anakart ve ekran kartı için son driverları netten bulup onları yükleyin.
Sorun düzelmezse ekran kartı bir şekilde problemli demekten başka bişey düşünemiyorum...
Tabi ekran kartı ile bu kanıya varmadan evvel mutlaka kartı başka bir sisteme takıp onda da deneyin ki sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığı anlaşılsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marstazaman -- 1 Haziran 2007; 23:47:23 >


B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

İşlemciyle alakası olamaz bu performans düşüklüğünün. O işlemciyle 3dmark2005 den yaklaşık 9000 civarı bir puan alınması lazım.
Sanırım işlemcinizde overclock var. Bios dan herşeyi defaulta getirip onboard vga yı da devre dışı bırakın.( onboard vga lı anakart kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim bu konuda) Daha sonra da tekrar temiz bir xp kurun ve anakart ve ekran kartı için son driverları netten bulup onları yükleyin.
Sorun düzelmezse ekran kartı bir şekilde problemli demekten başka bişey düşünemiyorum...
Tabi ekran kartı ile bu kanıya varmadan evvel mutlaka kartı başka bir sisteme takıp onda da deneyin ki sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığı anlaşılsın.


Temiz bir Xp kurdum. Sadece gerekli sürücüleri yüklemiştim, şimdi birkaç oyun daha yükledim.(Test programları hariç) Onboard VGA kapalı durumda. Herşey Default'taki iken 3D Mark 03'ten 9700 puan almıştım Ekran kartı için 7.1 nolu driver yüklü.(7.4'e göre daha fazla performanslı olduğu söyleniyor) Kartta GPU 70' çıkıyor, bence bu çok normal ama Kartın Ramlerinin 49 derecede sabit kalması bence çok ilginç Çünkü X700 Prom'da bile rahatça 50'yı geçiyordu ramlerinin sıcaklığı. Oyunlarda da Performans düşüklüğü yaşıyorum gibi geliyor. Birde 3D Mark 06 testinde program çöküyor(HDR kısmındaydı sanırım) Acaba bu kartın sorunlu olduğuna dair bir işaret midir?




M marstazaman
14 yıl (1144 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

İşlemciyle alakası olamaz bu performans düşüklüğünün. O işlemciyle 3dmark2005 den yaklaşık 9000 civarı bir puan alınması lazım.
Sanırım işlemcinizde overclock var. Bios dan herşeyi defaulta getirip onboard vga yı da devre dışı bırakın.( onboard vga lı anakart kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim bu konuda) Daha sonra da tekrar temiz bir xp kurun ve anakart ve ekran kartı için son driverları netten bulup onları yükleyin.
Sorun düzelmezse ekran kartı bir şekilde problemli demekten başka bişey düşünemiyorum...
Tabi ekran kartı ile bu kanıya varmadan evvel mutlaka kartı başka bir sisteme takıp onda da deneyin ki sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığı anlaşılsın.


Temiz bir Xp kurdum. Sadece gerekli sürücüleri yüklemiştim, şimdi birkaç oyun daha yükledim.(Test programları hariç) Onboard VGA kapalı durumda. Herşey Default'taki iken 3D Mark 03'ten 9700 puan almıştım Ekran kartı için 7.1 nolu driver yüklü.(7.4'e göre daha fazla performanslı olduğu söyleniyor) Kartta GPU 70' çıkıyor, bence bu çok normal ama Kartın Ramlerinin 49 derecede sabit kalması bence çok ilginç Çünkü X700 Prom'da bile rahatça 50'yı geçiyordu ramlerinin sıcaklığı. Oyunlarda da Performans düşüklüğü yaşıyorum gibi geliyor. Birde 3D Mark 06 testinde program çöküyor(HDR kısmındaydı sanırım) Acaba bu kartın sorunlu olduğuna dair bir işaret midir?

En garanti ççözüm dediğim gibi kartı başka bir sistemde deneyip bench almak...
Sıcaklık değerleri ise normal, o konuda sıkıntı yok. Ama o performans, o sistemle alınması gerekenden çok düşük.
Ben p4 640 3.2ghz işlemciyle 7800 civarında 3dmark 2005 alıyordum...




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman


quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

İşlemciyle alakası olamaz bu performans düşüklüğünün. O işlemciyle 3dmark2005 den yaklaşık 9000 civarı bir puan alınması lazım.
Sanırım işlemcinizde overclock var. Bios dan herşeyi defaulta getirip onboard vga yı da devre dışı bırakın.( onboard vga lı anakart kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim bu konuda) Daha sonra da tekrar temiz bir xp kurun ve anakart ve ekran kartı için son driverları netten bulup onları yükleyin.
Sorun düzelmezse ekran kartı bir şekilde problemli demekten başka bişey düşünemiyorum...
Tabi ekran kartı ile bu kanıya varmadan evvel mutlaka kartı başka bir sisteme takıp onda da deneyin ki sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığı anlaşılsın.


Temiz bir Xp kurdum. Sadece gerekli sürücüleri yüklemiştim, şimdi birkaç oyun daha yükledim.(Test programları hariç) Onboard VGA kapalı durumda. Herşey Default'taki iken 3D Mark 03'ten 9700 puan almıştım Ekran kartı için 7.1 nolu driver yüklü.(7.4'e göre daha fazla performanslı olduğu söyleniyor) Kartta GPU 70' çıkıyor, bence bu çok normal ama Kartın Ramlerinin 49 derecede sabit kalması bence çok ilginç Çünkü X700 Prom'da bile rahatça 50'yı geçiyordu ramlerinin sıcaklığı. Oyunlarda da Performans düşüklüğü yaşıyorum gibi geliyor. Birde 3D Mark 06 testinde program çöküyor(HDR kısmındaydı sanırım) Acaba bu kartın sorunlu olduğuna dair bir işaret midir?

En garanti ççözüm dediğim gibi kartı başka bir sistemde deneyip bench almak...
Sıcaklık değerleri ise normal, o konuda sıkıntı yok. Ama o performans, o sistemle alınması gerekenden çok düşük.
Ben p4 640 3.2ghz işlemciyle 7800 civarında 3dmark 2005 alıyordum...


Yorumlarınız için teşekkürler. 7.4'ü yükledim ama sonuç yine hüsran




M Mc_GayveR80
14 yıl (524 mesaj)
Arkadaşım bu uzun süredir bilinen bir olay diye biliyorum, nforce chipsetli (nVidia malı) anakartlarda, ati grafik yongası kullanınca perfromansını çok kötü baltalıyor, nvidia nın bir uyuzluğu diyelim, aynı özellikli ve chipseti nforce olmayan bir anakartta tüm donanımını bir kere dahi olsa deneyebilirsen kendinde görürsün...




O oem
14 yıl (1645 mesaj)
Benim sistemim şöyle,DFI lanPartyNf4Ultra,A64 3200@2550,1gb ddr400@432,msi X1950 pro 621/715.
3d03 ten 15k,3d05 ten de 10k aldım.Sorun onboard VGA dan olabilirmi?




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Forumda sorduğumda Nvdia'nın ürettiği çipsetlerle Ati'nin ekran kartını kullanmanın hiçbir problem oluşturmayacağı söylenmişti. Sorunun onboard VGA'dan olduğunu sanmıyorum, çünkü skorlar aşırı düşük. İşlemciyi AMD X2 3600+(1.9@2.478 Ghz.)'e overclock etmek bile 3D Mark 03 puanını 500 civarı arttırdı.

Birde arkadaşlar Kartın 6Pinlik güç girişi biliyorsunuz ki Power Supply'e bağlanacak 2 tane 4 pinlik çıkışa çeviriyor. Bende bu çıkışların biri takılı, diğer boşta. Sorun bu olabilir mi? Bilgisayarcıya danıştım böyle bir problem oluşturmayacağını söyledi.




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
Arkadaşlar kartla birlikte gelen aparat Kartın 6Pinlik güç girişini Power Supply'e bağlanacak 2 tane 4 pinlik çıkışa çeviriyor. Bende bu çıkışların biri takılı, diğer boşta. Sorun bu olabilir mi? Bilgisayarcıya danıştım böyle bir problem oluşturmayacağını söyledi.

İkincisini de takıp denedim, ama yine bir değişiklik olmadı. Farklı Hatta yer olmadığı için iki çıkışta aynı hatta bağladım.Farklı hatta bağlamam faydalı olur mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 2 Haziran 2007; 16:34:06 >


P pisina
14 yıl (914 mesaj)
işlemcinin o/c yapımış haliyle çalıştığından emin ol önce. ekran kartının kalite ayarlarını performansa ayarlayayı unutmuş olabilirsin. kesin bi sorun var. super pi testi yap, bakalım işlemci ve ram sorunlu mu? bi de ekran kartının çalışma hızlarını kontrol et.




R Rodion Raskolnikov
14 yıl (3416 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman


quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

İşlemciyle alakası olamaz bu performans düşüklüğünün. O işlemciyle 3dmark2005 den yaklaşık 9000 civarı bir puan alınması lazım.
Sanırım işlemcinizde overclock var. Bios dan herşeyi defaulta getirip onboard vga yı da devre dışı bırakın.( onboard vga lı anakart kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim bu konuda) Daha sonra da tekrar temiz bir xp kurun ve anakart ve ekran kartı için son driverları netten bulup onları yükleyin.
Sorun düzelmezse ekran kartı bir şekilde problemli demekten başka bişey düşünemiyorum...
Tabi ekran kartı ile bu kanıya varmadan evvel mutlaka kartı başka bir sisteme takıp onda da deneyin ki sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığı anlaşılsın.


Temiz bir Xp kurdum. Sadece gerekli sürücüleri yüklemiştim, şimdi birkaç oyun daha yükledim.(Test programları hariç) Onboard VGA kapalı durumda. Herşey Default'taki iken 3D Mark 03'ten 9700 puan almıştım Ekran kartı için 7.1 nolu driver yüklü.(7.4'e göre daha fazla performanslı olduğu söyleniyor) Kartta GPU 70' çıkıyor, bence bu çok normal ama Kartın Ramlerinin 49 derecede sabit kalması bence çok ilginç Çünkü X700 Prom'da bile rahatça 50'yı geçiyordu ramlerinin sıcaklığı. Oyunlarda da Performans düşüklüğü yaşıyorum gibi geliyor. Birde 3D Mark 06 testinde program çöküyor(HDR kısmındaydı sanırım) Acaba bu kartın sorunlu olduğuna dair bir işaret midir?

En garanti ççözüm dediğim gibi kartı başka bir sistemde deneyip bench almak...
Sıcaklık değerleri ise normal, o konuda sıkıntı yok. Ama o performans, o sistemle alınması gerekenden çok düşük.
Ben p4 640 3.2ghz işlemciyle 7800 civarında 3dmark 2005 alıyordum...

en iyi çözüm.




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: pisina

işlemcinin o/c yapımış haliyle çalıştığından emin ol önce. ekran kartının kalite ayarlarını performansa ayarlayayı unutmuş olabilirsin. kesin bi sorun var. super pi testi yap, bakalım işlemci ve ram sorunlu mu? bi de ekran kartının çalışma hızlarını kontrol et.



Evet o/c yapılmış haliyle çalışıyor. Everest'deki testler bunu kanıtlıyor. Herşey Performansta.(Sürücüde) Ayrıca Performans'tan da "En iyi performans için ayarla" seçili. Süper Pi testiyle 1.9 Ghz(Orj.)'deyken 46 sn çıkıyor. Şimdi ise(2.478 Ghz.)'de 36 sn çıktı. Ekran kartını başka bir sistemde test etmem şimdilik mümkün değil




M MaTaDoR
14 yıl (4676 mesaj)
quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Forumda sorduğumda Nvdia'nın ürettiği çipsetlerle Ati'nin ekran kartını kullanmanın hiçbir problem oluşturmayacağı söylenmişti. Sorunun onboard VGA'dan olduğunu sanmıyorum, çünkü skorlar aşırı düşük. İşlemciyi AMD X2 3600+(1.9@2.478 Ghz.)'e overclock etmek bile 3D Mark 03 puanını 500 civarı arttırdı.

Birde arkadaşlar Kartın 6Pinlik güç girişi biliyorsunuz ki Power Supply'e bağlanacak 2 tane 4 pinlik çıkışa çeviriyor. Bende bu çıkışların biri takılı, diğer boşta. Sorun bu olabilir mi? Bilgisayarcıya danıştım böyle bir problem oluşturmayacağını söyledi.


Kesinlikle iki girişi de takmalısın. Tek girişle o kartın yeterli olarak besenmesi çok zor o yüzden ikisini de yapmalısın.

Bende tek çekirdekli 3800+ var ki senin işlemciden daha yavaş olmasına rağmen 3DMark03'te 14.7K, 05'te 9.6K gibi değerler alıyor. Sende çok bariz bir sorun var o besleme olayına dikkat et eğer düzlemezse, chipset sürüclerini tekrar yükle ve kartın hızlarının doğru olduğuna emin ol. O kart standart olarak 574mhz işlemci, 682mhz bellek frekansıyla çalışmalıdır.




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
Şuan kartın çekirdek hızı 573.75, ramleri ise 681.75 mhz'de çalışıyor. Chipset sürücülerini yüklemeyi tekrar deniyim. Umarım sorun çözülür.

İkisini de aynı hatta taktım(Hatta kartın güç girişlerinden başka birşey bağlamadım.). Ama sorun yine aynı. Nedendir anlayamıyorum. Acaba anakartın uyduruk olmasından kaynaklanabilir mi?(Ama skorları yarı yarıya düşürmemesi gerektiğini düşünüyorum.)




B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
Evet CD takınca 2 tane kurulmamış sürücü gösterdi.(Bunlarda birisi chipsetinki.) Kurdum PC'yi yeniden başlatıp tekrar denedim ama sonuç yine hüsran Şimdi bana sorunlu kartmı denk geldi Kart her oyunda düzgün çalışıyor. Ama oyunlardaki performansıda olması gerekenden daha düşük. Mesela Fear'da 8600 GT Sonic'in 1280*1024'te elde ettiği değerin biraz fazlasını ben anca 1024*768'de elde edebiliyorum

Arkadaşlar birde 4 Pin girişleri farklı hatlara takarak deniyeceğim. Umarım bir faydası olur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 2 Haziran 2007; 23:58:23 >


B buraoca2 Konu Sahibi
14 yıl (12465 mesaj)
Arkadaşlar Şimdi farklı 4 Pinlik çıkışları farklı hatlara takarak denedim.(Hattan çıkan ilk girişlere) Ama sonuç aynı.Hiçbir şey değişmemiş. Acaba kart 4 Pinlik çıkışların 1 tanesinden faydalanıyor olabilir mi? Bunu nasıl anlayabiliriz?