M

Binbaşı
31 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
11 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
15 yıl
Bilgisayar-Çalışma Koltuğu Önerisi
Selamlar.

Yaptığım iş gereği, günlük hayatımın önemli bir kısmını masa başında daha çok da bilgisayar karşısında geçirmek zorundayım bir süredir.

Son zamanlarda bu yüzden kötü bel ve boyun ağrılarım başladı. İyi bir çalışma koltuğuna ihtiyacım var anlayacağınız.

Bu konudaki önerilerinizi bekliyorum. İnternetten araştırma yaptığımda bürosit markası gözüme çarptı daha çok. Bu markayı veya diğerlerini kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

Teşekkürler.
M
15 yıl
Inform Guard UPS\u0027ler Nasıldır? Tavsiye Lütfen
Arkadaşlar hard disk arızalarından canından bezmiş birisi olarak ups almaya karar verdim. Sistemim şöyle:

Gigabyte p35 ds3l
E2140@3.2ghz
2gb ram
1 tb samsung hd
8800GT ekran kartı

Ayrıca yakında logitech z5500 bağlamaı düşünüyorum sisteme.

Bu şartlar altında bana ne güçte ve hangi marka bir ups lazımdır?

Aklımdaki seçeneklerden birisi: INFORM GUARD 1500AP KGK

Bir diğeri POWERCOM IMD-1000AP.

Powercomla ilgili birçok test ve inceleme etrafta dolaşıyor ama Informla ilgili bir inceleme bulamadım. Benim merak ettiğim özellikle ses durumu. Powercomlar sessiz deniyor. Acaba Informlar nasıldır?

Tavsiyelerinizi bir an önce bekliyorum zira yarın sipariş edeceğim.

Saygılar.
M
16 yıl
1024x768 ile 1366x768 Farkı ve Plazma Tavsiyesi?
Arkadaşlar evlilik hazılıkları dolayısıyla plazma tv bakınıyorum. Açıkçası bu konuda çok tecrübesizim. Çünkü kullandığım en iyi tv arçeliğin 55 ekran tv'siydi şimdiye kadar

İlk defa hdtv kullanacağım anlayacağınız.

Neyse uzatmadan ihtiyaçlarımı sıralayım:

Çoğunlukla 720p ve kaliteli divx film izlenecek. Tabi müstakbel eşim SD yayınlarla ilgilenecek. O yüzden sd performansı önemli. İlerde ps3 de bağlamayı düşünüyorum. Ama oynasam bile günde 2 saati geçmez. Çok küçük ihtimalle de pc bağlayabilirim. İzleme mesafem yaklaşık 4.5-5m.

Şimdi kafama takılan başlıkta da belirttiğim gibi bu çözünürlük mevzusu var. 720p filmler malum 1280x720 piksel. Ama 42 inç tvler ki benim bütçem buna daha uyuyor, 1024x768. Yani 720p bu çözünürlükte tam kalite izlenebilir mi?

50 inçler ise 1366x768. Orda sorun görünmüyor.

Ps3 ilerde alacağım için ondaki durum da önemli. 1080p oyunlarda bu full hd olmayan çözünürlüklerde görüntü kalitesi çok düşüyor mu?

42 inçlerde panasonic px80e düşünüyorum. 50 inç olayı ise bütçemi aşıyor. 2500-3000YTL yi aşmak istemiyorum.

Gördüğünüz gibi kafam baya karışık bu konuda. Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saygılar.
M
16 yıl
Post Apokaliptik-Kıyamet Sonrası Senaryolu Film Arıyorum
Başlıkta belirttiğim şekilde, Mad Max, Water World tarzı filmler arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
M
16 yıl
Lost ve Prison Break\u0027ten Sonra Hangi Dizi?
Bu iki diziyi de beğenmiş birisi olarak başka hangi diziyi önerirsiniz?

Bu arada BSG de izledim. Ama bu ikisinin verdiği tadı vermedi. 3. sezonda bıraktım...

Not: Aradığım dizinin bölümleri birbiriyle konu ve akış açısından Lost ve PB'deki gibi tam olarak bağlantılı olmalı. Yani her bölümde farklı bir konu işlenmiş dizileri sevmiyorum. BSG'de de bu durum söz konusu idi. O yüzden ondan da bir müddet sonra soğudum...
M
16 yıl
Ağlatan Türk Filmleri
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi; içli, duygulu, insanın gözlerini dolduran bilhassa yeşilçam olmak üzere Türk filmlerini burda paylaşalım. Şimdiye dek yeşilçam klasiklerinin pek çoğunu izledim. Malesef izlediğim yaşlar 10-15 yaşlar arası idi, o yüzden nerdeyse hiçbirinin ismini hatırlamıyorum. Bu konu benim gibi Türk sinemasına meraklı, arşiv yapan arkadaşlar için de güzel bir fırsat olabilir diye düşünüyorum.

Mesajlarıyla, konuma desteğine esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
M
16 yıl
Yapay Zeka, Cyborg, Zaman Yolculuğu Konulu Film Önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi yapay zeka, cyborg-robot, zaman yolculuğu konulu film önerisi bekliyorum.

İzlediklerim arasında çok fazla bilinmeyen filmlerden bir tane ben örnek vereyim başta ve tanıtımını yapayım, hem konuyla ilgili olan başka arkadaşlara da faydalı olmuş olur:

Timeline(Zaman Ötesi)
< Resime gitmek için tıklayın >

Tür : Macera / Bilim Kurgu / Fantastik
Gösterim Tarihi : 9 Ocak 2004
Yönetmen : Richard Donner
Senaryo : Frank A. Cappello , George Nolfi , Michael Crichton (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Caleb Deschanel
Müzik : Brian Tyler
Yapım : 2003, ABD , 116 dk.
Oyuncular: Paul Walker (Chris Hughes) , Frances O'Connor (Kate Erickson) , Gerard Butler (André Marek) , Billy Connolly (Profesör Edward Johnston) , Ethan Embry (David Stern) , Anna Friel (Leydi Claire) , Marton Csokas (Robert de Kere) , Michael Sheen (Lord Oliver) , Lambert Wilson (Lord Arnaut) , Matt Craven (Kramer)

Yale Üniversitesi'nden bir grup arkeoloji öğrencisi Fransa'da bir tarihi yerleşim üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Çalışmalar sırasında ekibin liderliğini yapan profesör Edward Johnston ortadan kaybolur. Öğrenciler ITC adlı gizemli bir firma tarafından aceleyle ülkelerine geri götürülürler.

ITC'nin başkanı Robert Doniger öğrencilere profesörlerinin şirketi tarafından üretilen ve insanların zamanda yolculuk yapmasını sağlayan bir alet yüzünden 14. yüzyılın Fransa'sında mahsur kaldığını açıklar...

Bunun üzerine öğrencilerden Chris Hughes ve Kate Erickson profesörü kurtarmak için yanlarına arkeoloji uzmanı Andre Marek'i alarak 500 yıl öncesinin Fransa'sına bir yolculuk yapmaya karar verirler. Bu esnada gruptan David Stern de "şimdiki zamanda" kalarak Doninger'ın ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışacaktır.

Beyazperde'den alıntıdır.http://beyazperde.mynet.com/film.asp?id=1729&kat=arama

Film hakkında yorumlarıma gelince: Film imdb de 5.3 gibi hakettiğinden çok daha düşük bir puan almış. Her zaman yolculuğu konulu film gibi bazı mantık hataları mevcut ancak bu filmin tadını kaçırmayacak derecede. Bu filmi izleyerek aslında bilim kurgu yanında, tarihsel film izleme keyfini de yaşıyorsunuz. Kendinizi bir anda ortaçağ fransasında, 100 Yıl savaşlarının ortasında, oldukça iyi kurgulanmış diyebileceğim zaman ve mekan efektleriyle buluyorsunuz.

Kısacası izlemeyenler izlesin diyorum. Puanım 10 üzerinden 8
M
16 yıl
Appleseed Ex Machina Tarzı Anime Önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde açtığım bir konuda gelen bir tavsiye üzerine bu filmi izledim. Çok çok hoşuma gitti. Yine bu tarz anime-animasyon arıyorum. Aslında normal film de olabilir cyborgları konu alan kaliteli kurgusal, fantastik yapımlar da olur.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
M
16 yıl
The Incredibles Tarzı Animasyon Önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi bu tarz film arıyorum. Sırf komedi tarzı istemiyorum, The Incredibles da olduğu gibi aksiyon, gerilim unsurları da barındıran eğlencelik kaliteli bir animasyon arıyorum.

Teşekkürler...
M
16 yıl
Microlab X23 5+1 Sistem İçin Orta Halli Ses Kartı?
Merhaba arkadaşlar,

Microlab X23 sipariş ettim biraz önce. Aslında deneme şansım olmadı ama, forumda hakkındaki olumlu yorumları okuyunca ve tip olarak da estetik bulduğum için siparişimi verdim.

Ses sistemleri ve ses kartları konusunda çok tecrübesizim. Şimdiye dek hep onboard ses kartı kullandım. Bu sistem için bana tam performans verebilecek hangi ses kartını önerirsiniz? Mesela CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 SES KARTI listelerde uygun fiyatıyla dikkatimi çekti. Ancak ucuz birşey malum. Acaba onboard ses kartına göre farkedilebilecek bir + sı olur mu? Yoksa gerçekten fark hissetmek için kesenin ağzını iyice açmak mı lazım? Açıkçası 100 dolar üstü gibi bir meblayı da bir ses kartına yatırmak işime gelmiyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, saygılar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.