Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1057
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MSI GTX 970' i sistem görmüyor...
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
Yeni bir sistem topladım, lakin sistemimin parçası olan MSI GTX 970' i sisteme bir türlü tanıtamadım. Ekran kartının fanları çalışıyor ve MSI logosunun ışığı yanıyor ama kartı sistemim görmüyor. Anakartta bulunan 3 slottan bir tanesinde sadece bir kere görüntü elde ettim, ondada hah tamam oldu deyip DVI kablosunu sıkarken kart hafifçe yerinden oynadı ve görüntüyü yine kaybettim (Acaba kartı yerine mi oturtamıyorum diyeceğim ama kiliti gayet sağlam duruyor). Böyle olunca DVI kablosunu on board grafik yongasına bağlayıp görüntü aldım ve windows'u yükledim. Kartı windowsun da görmediğini gördüm. İnternette tavsiye edilen bir kaç şeyi de uyguladım ama sonuç alamadım;

1) Ekran kartının slotunu değiştirdim.
2) Anakartta statik elektrik vardır diye tüm kabloları söküp 5-10 kere güç düğmesine bastım.
3) BIOS'a girip Other PCI vs tarzında yazan menüyü Legacy yaptım.

bunların hiçbirinden sonuç elde edemedim. Tekrar hatırlatayım, sadece bir kere ortadaki PCI slotunu kullanarak GTX 970' den görüntü alabildim.

Arkadaşlar Bingöl'ün bir ilçe köyünde öğretmenlik yapmaktayım ve kendimi şımartmak için yapacağım nadir şeylerden biri oyun oynamak :) İmkanlarım kısıtlı olduğu için ve ilk kez kasa topladığım için ne yapacağımı bilemedim, eğer anakart veya ekran kartı bozuksa 15 gün geçmeden firmaya haber vermek istiyorum ki, garanti sürecine girersem bu işin hallolması 2 ayımı belki de daha fazla zamanımı alır. O yüzden bir an önce problemi çözmek istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Sistemim;
Gigabyte Gaming5 Z97X
i7 4790
MSI GTX 970
GSKILL Ripjaws 4x2 GB
Samsung EVO 240 SSD
Seagate 1TB Barracuda



Video ile anlattım
http://www.youtube.com/watch?v=cL2CCDC3KNk





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 26 Aralık 2014; 19:42:50 >

D
9 yıl
Yarbay

A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Resme göre en güncel BIOS F5 sürümü, bende de F5 sürümü yüklü hocam
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 26 Aralık 2014; 19:21:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @exeter
D
9 yıl
Yarbay

kart tam oturmuyor gibi. arkasindaki klips tamam ama on taraf hafif havada gibi. ikincisi biostan ilk grafik karti olarak onboard mi secili yoksa pci-e yuva mi buna bakmak lazim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam kart tam oturmuyor deyince ampül yandı, ekranda görüntü elde edemediğim için, sürekli slotu değiştirdiğimden dolayı vidalamamıştım. Arkadaki metalleri çıkartıp iyice sıkınca çalıştı. Çook teşekkür ederim Bu arada başka bir sorum olacak. Şu an kart PCIe x8 slotunda, PCIe x16' nın biraz sıkıntılı olduğunu duymuştum. Ama hız olarak gözle görülmese de biraz fark ettiğini okudum. Sizce kartı PCIe x16 slotunda mı kullanmalıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @exeter
D
9 yıl
Yarbay

16 da kullanin. sıkıntı olmaz faydasi olur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
9 yıl
Yarbay

bende laptopa ram takarken olmuştu böyle. rame hasar vereceğim diye itinayla oturtmaya çalışıyodum. biraz sıkıştırıp kelepçeleyince oturdu. konunun dışında ama kaça topladınız acaba sistemi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

hocam yaklaşık 5500 civarı tuttu :)




Bu mesajda bahsedilenler: @ps3xbox360
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam akşam bir kaç kere denedim sıkıntı yoktu, şuan tekrar kartı görmüyor pc. Sanırım biostan ayar çekmem lazım




Bu mesajda bahsedilenler: @exeter
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam tam olarak anlamadım sorunu. Şöyleki;
Akşam tüm bağlantıları çıkartıp anakartın pilini de çıkarttım ve 5 dk kadar bekledim. Daha sonra anakartın pilini takmadan PC' yı açtığımda ekran kartından görüntü alabiliyordum. Kısacası anakartın ayarları sıfırlanınca anakart GTX 970'i görüyor. Akşam yatarken pc'yi bir şeyler indirmesi için açık bıraktım. Burada çok elektrik kesilir, sanırım gece elektrik kesilmiş, pc kapalıydı. Sabah pc'yi tekrar açtığımda anakart görüntüyü yine onboarda yönlendirmişti Sabah güç kaynağını kapatıp tekrar fişi çekip bekledim, anakart pilini takmadan yeniden açtığımda olala tekrar gördü ekran kartını...
Şimdi, eğer BIOS'un sıfılanması gerekiyorsa ekran kartını görmesi için, gece de elektrikler kesildiği ve BIOS pili takılı olmadığı için tekrar ekran kartını görebilmem lazımdı ama görmedi. Vallaha delirecem
Anlamadım gitti bir türlü...




Bu mesajda bahsedilenler: @exeter
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.