D

Yarbay
27 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
354 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
Nasıl bir sistem kurulmalı?
Arkadaşlar çalıştığım firmada bir sisteme yada sistemlere ihtiyacımız var. Bunun içinde ne almamız gerektiğini sizlere sormak istiyorum. Kurumsallaşmak adına ilerlemek içinde sistemin dışarıdan saldırı almasını engellemekte lazım.

  • firewall gerekli bunun farkındayız fakat nasıl bir firewall? fpsense gibi bedava yada destegini alabileceğimiz bir ürün mü yoksa donanımsal bir firewall mu almak daha mantıklı? siz olsanız ne yapardınız?
  • bir mail server bir tane web server ve 1 tane de cloud kurmak istiyoruz. cloud a heryerden erişim vermek istiyoruz. yani çalışmalar burada olsun bilgi kaybını minimuma indirmek istiyoruz tabi yedekte alınması gerekiyor. bundan dolayı da vpn kurmak gerekiyor sanırım. bu sunucu işini de tek makinada VM ile çözebilir miyiz? yoksa tek tek sunucu mu almak daha mantıklı? şu an için çok fazla maddi gücümüz yok ama bu ileride olmayacak değil. bunları windows ortamında herkes çözebiliyor linux tabanda yada unix tabanda ne yapabiliriz?
D
4 yıl
Vestel V Tab 7\" ECO II yeni rom denemeleri (EBA rom içerebilir)
Arkadaşlar, Evlenirken aldığım ama şu anda kullanmadığım tablet üzerinde herkesin yaşadığı problem için en azından gecici bir çözüm oluşturmayı denedim. EBA herkesin en büyük sorunu. ben bu sorunu yaşamadım ama yaşayanlara yardım etmeye çalıştım. 1 haftadır araştırma yapa yapa bir tane rom buldum ve vestelde bu room u çalıştırdım. kitkat 4.4.2 den yukarı güncellemesi olmayan ama A33 allwinner quad core işlemcisi olan bir anakart neden 4.4.2 de bırakıldı anlamadım. Vestel zaten çok destek çıkarabilen bir firma değil. Buyrun bir deneyin umarım bir kaç kişinin işine yarar.
Link trafımca kaldırılmıştır. Link adresi isteyenlerin bana mesaj atması rica olunur.

tableti download moda almak için ise ses tuşlarına basarken usb yi takin ve sonrasında 10 kez power tusuna basin. download moda aldiginizda bilgisayarınızda unknown device yada bilinmeyen aygit goreceksiniz. bunu driver guncelle diyerek dosyanin içindeki klasoru gosterin driver yukleyecektir sonrasında phoenixsuit ile dosyayı gösterip img dosyasını tablete atin. yeniden basladiginda tek yapmaniz dili degiştirmek.

Bu konuda hiç bir sorumluluk almiyorum. Bilmiyorsaniz bilen birine gösterin konuyu o yapsın. Tablet brick olabilir. risk sizin. birde bu dosyayı ticari olarak kullanıldığını anlarsam dosyayı kaldıracagim umarim sadece ihtiyac sahipleri kullanır.
D
8 yıl
Set dungeon sorunum..
Arkadaş nasıl girilir bu dungeonlara.. 3 tane tam setim var bunlarla tome of larını aldım ama daha ileri gidemiyorum... Ne yapacağım? biri anlatabilir mi?
D
8 yıl
General mobile discovery anakart tamiri yada degisimi
Arkadaşlar elimde dokunmatiği anca anakart kasıntılı olarak takıldığında çalışan bir GM discovery var . Bunu kim tamir eder yada anakart nereden bulabilirim?
D
10 yıl
w70 eken wm8850 nin yazılımı yüklenmiyor.
Elimde Eken w70 in bir replikasi seklinde wm8850 chipine sahip bir tablet var. Bricked olmus yuklemeye calisiyorum surekli Error: Failed to format FileSystem partition(nand) yazip durmakta. Baya bir can sıkıcı bu durum... yok mudur bunun cozumu?
D
10 yıl
Iphone 5 recovery modda yüklenmiyor.
Arkadaşlar abimin eşine umreden alıp pasaporta işlettiği iphone 5 te bir sıkıntı olmuş ve yazılımı nasıl oldu ise silinmiş. Şimdi cihazı geri yüklemeye çalışıyorum elmanın altındaki çizgi doluyor fakat orada kalıyor. Forumları okudum ama birşey anlamadım. Bu recovery mod ne kadar sürmekte? 15-20 dk demişler ama 1 saat kadar kaldı gene bir ilerleme kaydedemiyorum. Bu alete en basit ve en hızlı şekilde sistemi nasıl kurabilirim?
D
13 yıl
Tek sata portu
Evet arkadaslar tek sata portuna kac cihaz bağlanır. Forumdan bir kişinin dediği 2 tane cihaz bağlanabiliyormuş. Kendisi yapmış. bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum tek sata portuna kaç cihaz bağlanır...
D
13 yıl
Xerox 3100mfp hakkında
Arkadaşlar bu ürünü alacak kişilere ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bu cihazi wireless ile calisiyor diye satan firmalar bu ürünün ne wireless stick ini bulabiliyor neden barindiriyor. herhangi bir wireless ile de aygit calismiyor.Kendine ozel wireless stick i var ve bunun fiyati bir draft-n wireless parasi yada bir print server parasina denk geliyor. Bunu satan firmalar bu konuda en ufak bir bilgi vermiyor. tek bir dosyanin fotokopisi icin saniyede tik tik tik cekerken bir 3-4 sayfalik bir yaziyi anca 1 dakikada cikariyor...

Ayrica bu urun malesef ki SAGEM üretimi. Xerox yetkili saticisi bunu soylediginden beri aklimda buraya yazayim diye duruyordum. Herkesin haberi olsun. Bu aleti cok zorlamamamizi soyledi. Cabuk board yaktigini ve bozuldugunu da ekledi. Umarim sizin basiniza bunlar gelmez. herkese iyi gunler.
D
13 yıl
Usb den molex yada sata guc donusturucu
Ilginc birsey istiyorum ama normalde de olan bir urun bu. 2.5" diskleri usb den besleyip direk kullanabiliyoruz. bana bunun sadece power icin olan donusturucu kismi lazim. e-sata ya baglayacagim icin diski sadece guc gerekiyor bunu da sadece usb den verebiliyorum. alternatif olarak birsey gerekmiyor sadece usb den molex e nasil guc aktaririm bunun bir devre semasi var midir?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
D
13 yıl
Carpan kırık laptop islemcisi
Arkadaslar elinde hic carpani kırık Core 2 duo su olan var mi? yada goren var mi benden baska?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.