Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
732
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Microsoft, Windows 11’i yeni nesil Mac’lere getiriyor
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Microsoft, Windows 11’i yeni nesil Mac’lere getiriyor
Microsoft, işletim sisteminin sanal bir ortamda çalışmasına izin vermek için Parallels ile yeni bir ortaklık yaptığını duyurdu. Böylece Windows 11, Apple'ın M1 ve M2 işlemcili yeni nesil Mac'lerine gelmiş oluyor.



Windows 11 yeni nesil Mac’lerde kullanılabilecek



Microsoft tarafından yapılan açıklamada Parallels Desktop (Sürüm 18) aracılığıyla Windows 11'in Arm sürümlerini Apple'ın en yeni M1 ve M2 Mac'lerinde çalıştırmak mümkün olacak. Bu durum standart kullanıcı için çok fazla bir anlam ifade etmese de iş için Windows’a ihtiyaç duyan profesyoneller için bu oldukça önemli.



Ayrıca Bkz.Microsoft: Sohbet uzadıkça yeni Bing yoldan çıkıyor



Microsoft, Windows 11’i yeni nesil Mac’lere getiriyor



Öte yandan tahmin edilebileceği gibi bazı sınırlamalar bulunuyor. Sanallaştırılmış Windows 11 ile 32 bit ARM uygulamalarını çalıştırmak mümkün değil zira Microsoft tüm ARM Windows yapıları için 32 bit yazılımları kullanımdan kaldırmıştı. Ayrıca işletim sisteminde kullanmayı planladığınız aygıtların da Windows 11 ARM sürücülerine sahip olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.



Bunun yanında Parallels Desktop 16.5 sürümüyle M1 yongalarında Windows aslında destekleniyordu ancak yeni sürümle birlikte Windows 11’i tek bir tıklamayla kurmak mümkün oluyor. Parallels ayrıca Windows 11'in TPM ve Güvenli Önyükleme gereksinimlerinin karmaşıklığını, Apple silikon ile eşleştirilmiş sanal bir TPM ile hallediyor.




Kaynak:https://www.theverge.com/2023/2/16/23602718/microsoft-windows-11-apple-mac-m1-m2-support-parallels-virtual-machines

 Haberi Portalda Gör

G
geçen yıl
Yüzbaşı

Soru: macOS'de de olan oyunlar haberde usulle Windows'da çalıştırıldığında daha mı performanslı olur?




J
geçen yıl
Yarbay

Apple desteği olmadığı müddetçe bihiçare çalışmalar olur.




S
geçen yıl
Yarbay

R
geçen yıl
Yüzbaşı

neden olmasın

Dipnot: tek sorun Windows'un sahip olduğu X86_64 öykünücüsü





_____________________________

Eski kullanıcı adı: Furkooo85



Bu mesajda bahsedilenler: @stableRevulation
L
geçen yıl
Binbaşı

haberin gerçekle alakası yok. parallels ile zaten neredeyse yıllardır windows 11 kurulabiliyordu.



A
geçen yıl
Yarbay

Paralels çok pahalı bende sandım ki ücretsiz bir VM aracı çıkarttılar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen yıl
Yarbay

Şu anda zaten bu mümkün. Windows 11 insider preview'ın arm imajını indirerek vmware ile de çalıştırılabiliyor. m1 pro mac'imde bu şekilde kullanıyorum şu anda. Preview imaj linki:https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewARM64




D
geçen yıl
Yarbay

Haber oldukça eski olsa gerek, zaten parallels üzerinden arm tabanlı Windows uzun zamandır indiriliyordu, şahsen Temmuz 2022'de macbook pro aldım ve o tarihten beri kullanıyorum.

Bu arada, ucuz lisans sitelerinden windows 11 pro lisansı satın aldım, parallels üzerinden arm tabanlı windows 11 pro'da lisans anahtarı geçerli oldu başarıyla etkinleştirebildim.




L
geçen yıl
Çavuş

Aman düzgün çalışan sistemi mındar etmeyin bari 😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.