Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1436
Cevap
56809
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Meta Quest 3 [ANA KONU] (64. sayfa)
U
geçen ay
Binbaşı

Assetto Corsa Steam'de %90 İndirimli (steampowered.com)

Karıştırmışım. Bu oyun da VR uyumlu değil mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @Xit
O
geçen ay
Yarbay

Yarış oyunlarının güzel olanları, (yarı yarıya gibi diyebilirim sanırım) VR ile oynanabiliyor PC'de.

Assetto Corsa, Automobilista, Project Cars 1-2-3, DIRT Rally 2.0, WRC'nin de son oyunlardan bazıları oluyordu galiba, böyle birkaç oyun var. VR ile çok güzel deneyimler sunuyor.

Bunun yanında Euro ve American Truck Simulator de mutlaka VR, direksiyon, vites üçlüsü ile denenmeli.

City Car Driving de mesela normal oynanışta çok tat vermemesine rağmen VR ile bambaşka bir şeye büründü.

Quest2 konusunda bahsetmişti bir arkadaş, hatta cihazı alma sebeplerimden biri de buydu; örneğin yarış veya ralli oyunlarında 3 boyut derinlik hissiyatı sayesinde viraj yerleri, sertliği, viraja olan mesafeniz, viraj öncesi ve çıkışında kafayı çevirip bakabiliyor olmanız falan sayesinde çok daha gerçekçi ve daha kontrol elinizde şekilde gidebiliyorsunuz. Örneğin bu sayede DIRT Rally'de bir etapta daha önce yapmadığım-yapamadığım şekilde iyi gidip, hatasız ve acayip zevkli şekilde etabı bitirmiştim.

Ancak mesela DIRT'te etaplar için rahatsızlık derecelerini veriyor, yeşil, sarı, kırmızı şeklinde. Ben neredeyse sıfır şekilde etkilendiğim için hepsini çatır çatır oynuyorum ama rahatsız olanı fena yapabilir, dikkat etmek lazım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 24 Haziran 2024; 22:7:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
geçen ay
Yarbay

Evet hocam imkan varsa bu setlere yatırım yapmak mantıklı zira zamanı geçmiyor, destek uzun oluyor hele de mod desteği varsa kolay kolay yaşlanmıyor bkz. Asetto corsa hala cayır cayır oynanıyor.

city car drivingi duymamıştım ilk fırsatta bakacağım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
O
geçen ay
Yarbay

Aynen hocam, mesajımı editleyip aklıma gelen bir şeyler daha ekledim.

Önceden şu direksiyon, koltuk, dev ekran şeklindeki setlere hasta oluyordum ama VR ile deneyimledikten sonra boş olduğunu anladım. Ancak tabi herkes aynı rahatlıkta kullanamadığı için bunu deneyimleme şansı elde edemiyor. Çok rahatsız olan var. Bir arkadaşım ben ralli oynarken dümdüz monitöre bile bakamıyordu devamlı oraya buraya dönen görüntü yüzünden mesela...
Çünkü VR'da yarış oyunlarında en büyük özellik sağa sola bakabiliyor olmanız, aynalardan, virajda yandaki araç nerede falan diye kontrol etme şansınız var devamlı. Gerçeklik hissiyatını katlayan şeyler. Zaten "aracın içinde olma" hissiyatına hiç değinmiyorum bile.

City Car Driving aslında biraz eski bir oyun, yenisi de yapım aşamasında.
Sürücü kursu simülasyonu falan gibi düşünün, sinyal verme, yaya geçidinde durma, arabayı park etme vesaire gibi bir sürü oynanabilecek senaryo var. Baya güzel vakit geçirtiyor. Dediğim gibi daha önce oynamaya çalışmıştım ve çok zor gelmişti ancak tam VR'lık bir oyunmuş, gözlükle manyak oldu resmen Hatta oyunun baya değişik değişik modları, eklenebilen şeyleri var sanıyorum, onları çok araştırma vaktim olmadı.

Şöyle bi video bırakayım, eleman baya dalga geçmiş, böyle de takılınabiliyor, senaryolar da vardı hatırladığım kadarıyla, uzun zamandır da bakmadım, iyi aklıma getirdiniz

https://www.youtube.com/watch?si=MyBzKgfoAthNz-k9&v=x_hAErrhiB4&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 24 Haziran 2024; 22:16:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @what_tha
D
geçen ay
Teğmen

VR hangi oyun için deneyimlenirse de gayet güzel zaten. Bence yarış ve otomobil simulasyonları içinde çok uygun bir konsepti var. Özellikle açık tekerlek (F1, F2 vb) araçlarda ve grafik ayarlarında da gerekli ayarları oturtabildi iseniz çok güzel oluyor o bir gerçek. Bir yarış simulasyonunda VR yanına bir de kokpit titreşim gibi diğer immersion özelliklerini eklediğiniz zaman neredeyse gerçek bir araç içinde imişsiniz gibi oluyor. Konu VR olduğu için altını çizmek istiyorum. Aylık abonelik dışında deneyimlenecek simulasyonlar için ACC ve AMS2 biraz önde kalır.

Hatta şunu söyleyebilirim. VR ile sürüş sırasında başlangıçta yarışta normalden daha yavaş sürüş yapıyorsunuz. Çünkü çevre ile o kadar fazla iletişime giriyorsunuz ki, hele de kafa kafaya rakip sürüşleri tam adrenalin dolu oluyor diyebilirim.



M
geçen ay
Yarbay

BeamNG.drive da en gerçekçi çarpışma simülasyonlarına ve hasar görüntülerine sahip City Car Driving tarzı bir oyun. Onu da deneyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
O
geçen ay
Yarbay

Haa evet BeamNG de çok enteresandır, unuttum yazmayı, VR ile oluyor muydu o yav, onu da deneyelim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen ay
Yarbay

Evet oluyor.


https://documentation.beamng.com/support/vr/




Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
M
geçen ay
Yüzbaşı

Streamio kurup video oynatıcıda sorun yaşamayan var mı acaba? Kendi video oynatıcılarında ileri geri sarma yapamıyorum, arayüz kaybolduktan sonra da tekrar geri getiremiyorum maalesef. Harici video oynatıcı olarak VLC açılmadı, ben de Mx player kurdum ama o da pek randımanlı değil. Önerisi olan var mı?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
geçen ay
Teğmen

mudrunner vr da fena değil gerçekçilikte hatta direkt questte yüklenebiliyor pcsiz



M
geçen ay
Yarbay

M
geçen ay
Yarbay

Nihayet pencere sistemi güncellemesi geliyor.


Edit: Ben v67 PTC kurdum ancak bu özellik henüz gelmedi.

https://x.com/Lunayian/status/1805434151111110805


https://x.com/Lunayian/status/1805462813378245032





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 25 Haziran 2024; 9:16:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
geçen ay
Teğmen

baya iyi duruyor, bakalım akşam güncelleyim bende belki gelir


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen ay
Yüzbaşı

bu mesajınızı gördüm ama malesef benim işime yaramıyor altyazı olmadığı için. Nova Player denemiştim Android TV'de. Gözlükte de deneyeceğim akşam bakalım işe yarayacak mı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen ay
Yarbay

Uygulamayı kendi sitesinden indirip kurmayı deneyin. Kendi oynatıcısında sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Belki kurduğunuz sürüm ile alakalı bir durumdur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratdogan456
X
geçen ay
Binbaşı

şu v67 deki çoklu ekran olayı var ya en fazla istediğim olay haa...



M
geçen ay
Yarbay

Ne yaparken kullanmayı düşünüyorsunuz. pc de coklu ekran çok fonksiyonel kullanıyorum da vr da gerek var mı bilemedim hiç.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 25 Haziran 2024; 16:21:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen ay
Yarbay

Her zaman olmasa gerekli olabiliyor. Örneğin ben genelde 2 maçı aynı anda izliyorum. Bu pencere sistemi gelince aynı senaryoda 3. spor bir spor etkinliği (F1 ile denk geldiği çok oluyor) ve bu etkinlik ile ilgili tarayıcıdan yada uygulamadan takip edilecek bilgiler olabilir. Xbox uygulaması yada GeforceNow gibi uygulamalardan oyun oynarken çözüm videolarını açıp aynı anda oynamaya devam edilebilir.

PC'dekinden farklı bir durum yok aslında. Başlığı ne şekilde kullandığınız ile alakalı bir durum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MC.CYBER_
M
geçen ay
Yarbay

Güzelmişte ben doktora gittim de bu değerleri bilmiyorum. E devlet cıkar mı kullanmaya başladınız mı performanslı mı benim çok büyük değil. Bazen gözlük takınca net görüyorum bazen gözlük takmayınca net görüyorum. uzak görmede sorunum var demişti doktor. Bu lenslerde pc ekranındaki zararlı şeyleri engelleyen şeyler var mı ?




Bu mesajda bahsedilenler: @emrebegen
M
geçen ay
Yarbay

Hımm çözüm videosu mantıklı evet. ben hala eski usul telden bakıyordum kullanılabilir. Oyunları çeviri alt yazı yapmak mümkün olur mu ? Canlı alt yazı olayı ile keşke oyunlara türkçe alt yazı eklene bilse :=) İlerleyen zamanlarda keşke böyle bir özellik gelse


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug