Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1129
Cevap
45788
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Meta Quest 3 [ANA KONU] (40. sayfa)
M
3 ay
Yarbay

İnternet hızının yaşadığınız sorun ile bir alakası bulunmuyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Baranozer
B
3 ay
Onbaşı

peki neyden kaynaklı olabilir kasma değil de görüntü kalitesi düşüyor link kablosuz bağlandığımda ve 10 snde bir donup geri geliyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 ay
Yarbay

Yerel ağ bağlantınız ve kablosuz ağınızın kapasitesi yetmiyor, hızı düşük kalıyor.



N
3 ay
Yüzbaşı

ekran karti ve islemciden kaynaklanmiyordur cunku benzer sistemi ben de kullandim zamaninda.
Bahsettiginiz sorunlar genelde router kaynakli oluyor mesela:
- duvar arkasinda olmasi
- cok fazla cihaz baglanmasi
- routerin fazla isinmasi ve kendisini yavaslatmasi
- router dogrudan pc ile kablo ile bagli degilse
- bazi routerlarin 6ghz modelleri sikintili, redditte yazarlardi, hatta virtual desktop'un gelistiricisi ggodin bunlari ya redditte listeledi ya da discord'ta

PC'de oculus'un diagnosis uygulamasi var, onun yardimi ile sorunu cozebilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Baranozer
B
3 ay
Onbaşı

diagnosis uygulamasında cok ayar yaptım router pc masaustu zaten lan kablosuyla baglı ancak dediginiz cok dogru,
routeri oturma odasında kapalı bir dolaba koyuyorum ve orada bazen cok ısınıyor zaten kucuk yerde yanında kamera da var ozellikle ikisi orda fazla ısınıyor muhtemelen sorun bunlardan kaynaklı diye dusunuyorum, belirttigim kabloyu alınca sanırım sorunsuz oynarım gibi degil mi?
@NePhThYs @mcgoktug


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NePhThYs , @mcgoktug
N
3 ay
Yüzbaşı

hocam kimse garantisini veremezse de buyuk ihtimalle kablo ile sorun yasamazssiniz.

bunu denemesi de kolay, alin hocam gozlugu gidin routerin yanina, router'i da buz torbasinin ustune koyup deneyin :)

sanki tp-link wifi 6 konusunda sikintili diye aklimda kalmis




Bu mesajda bahsedilenler: @Baranozer
M
3 ay
Yarbay

AAA oyunları çok oynamıyorsanız büyük bir etkisi olmaz ama genel olarak görüntü kalitesini ve performansını iyileştirdiğini gözlemlersiniz. Sideload olarak yükleyin. Beğenirseniz satın alırsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @**BlackTower**
*
3 ay
Yüzbaşı

Sideload dan 9.4 sürümünü yüklemiştim ancak çok fazla kurcalamadan işime yarayıp yaramayacağını test etmeden 9.5 sürümüne güncelledim ama bu sürümde de girişte e-posta adresi istediği için uygulamayı kullanamadım. Sevdiğim bazı demo oyunları silip sideload dan yükledim ama buradan yükleyince sanki demoya göre grafik kalitesi daha düşük gibi geldi bu yüzden QGO üzerinden kurcalamayı düşündüğüm için ve sideload dan giriş yapamadığım için satın almayı düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 ay
Onbaşı

@mcgoktug hocam bişey sorucaktım bu orico kablodan siparis verdim ama iki tarafı da usb tip c benim pcde kasanın önünde var tip c girişi ancak demenize göre öndekiler cok saglikli olmuyor, kasanın arka kısmına bagliyicam tip c yi ama tip c girisim yok bana tip c to tip a dönüstürücü verir misiniz baseusun bir ürününü buldum ama siz özellikle 3.2 giristen bahsettiniz

bu ürün 3.1 giris demis bir fark olur mu yorumunuzu merak ettim arkadaslar siz de cevaplarsanız svinirim önerilere acigim
https://www.amazon.com.tr/Baseus-Ingenuity-Mini-Adapt%C3%B6r-Type-C-Siyah/dp/B0B2VXQ8ZP/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=SUXDWR2DIUXP&dib=eyJ2IjoiMSJ9.p3JjKCrzHk9r4bLqvUHf52gaJK-tISicmSqxKwLNFx-mHc5EkTOk407T8pKtdDuNHTkOj6TTCbMccNK_s8xEOa8JMZdWPolDXtI2MqeYBnXTH4vJr0BTVR_B6iAnfhRrAbdS_HUYeFEtSsSaqRyq6PCq6Npp72JdSXtRwAJ7Q4sgX-RPUlTzcUIFoueDsllyDNode6-n4jx7F6ZRRM7CXYuFJc3mqV6RmBwSmGjskUnevCNiAu67YodRtj6943dkEyLCAPJ5lQ475T7qmo7_gkScuivmV4np4VH7fED8ECU.fiLdA2QWj9Q2fAE4tCC39wdxAdIwB18YMJNj7DgkZFw&dib_tag=se&keywords=baseus+tip+c+to+tip+a&qid=1710855032&sprefix=baseus+tip+c+to+tip+%2Caps%2C142&sr=8-1


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
3 ay
Yarbay

Kullanmadığım bir ürün yorum yapamam ancak altı üstü bir çeviri için o kadar para da vermem. Anakartta boşta slot varsa, kasa da yer bulunuyorsa PCI kart alıp takın.


Bu ürünü de kullanmadım. Benzer işlevi gören aliexpress'te de bir çok ürün var. Daha iyisi de vardır. Yorumlara ve fiyatına göre böyle bir yükseltme daha uygun olur.
Örnek;


USB 3.2 Gen 2 with 10 Gbps

https://www.amazon.com/gp/product/B0CCZ1W429/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3X9CQHQLLIJS&psc=1


USB 3.1 Gen 1 with5 Gbps


https://www.amazon.com.tr/Dark-DK-AC-U31P-2xUSB3-1-1xTypeC-1xTypeA/dp/B07DDZVHDM





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 19 Mart 2024; 18:2:21 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Baranozer
*
3 ay
Yüzbaşı

Evet öyle birşey vardı siz yazınca hatırladım, deneyecem teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
B
3 ay
Onbaşı

hocam merhaba tekrardan, usb 3.2 portuna bunu baglayıp aynı kabloda siparis ettim zaten dönüstürücü olarak bunu kullanırsak hemen hemen sorunsuza yakın bir deneyim elde eder miyiz diyorsunuz. çünkü şöyle bir durum var bilgisayarım iyi olmasına rağmen oyun bazen kasıyor ve görüntü airlinkte çamur gibi. modem yerine bunu almak daha mantıklı geldi zaten. yani bu dönüştürücü ve kabloyu aldıktan sonra sorunsuz oynayabilir miyim sizce?




Bu mesajda bahsedilenler: @**BlackTower**
B
3 ay
Onbaşı

@**BlackTower** hocam memnun musunuz peki üründen usb tip c dönüştürücü? lianli kasamın önünde tip c girişi var ama denemedim bunun testini bir şekilde yapabilir miyim?




Bu mesajda bahsedilenler: @**BlackTower**
*
3 ay
Yüzbaşı

@Baranozer benim PC nin özellikleri: anakart Asus Prime H610M-K D4, i5 13400F, RTX 4060 TI ve 16 gb ram. Bu konfigürasyonla HL:Alyx i genel olarak sorunsuz oynadım. Bu yüzden kullandığım Type C dönüştürücüden memnun kaldığımı söyledim yani öyle 3.1 miş 3.2 ymiş böyle teknik detaylara takılmadım veya detaylı bir test de yapmadım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157628732 bu mesajımda kablo testi yapmıştım bu testi yaparken kablonun iki ucunda da dönüştürücü takılı iken bu testi yaptım, oyunları da aynı şekilde dönüştürücüler ile birlikte kabloyu kullanıyorum ve hep memnun kaldım. Size kesin cevaplar verip sorumluluk alamam üzerime ama ben yaşadığımı anlatıyorum yorumlayıp karar vermek size kalmış.

Bu arada genellikle Airlink üzerinden bağlanıyorum PC ye PCVR oyunları o şekilde oynuyorum, yani kabloya dolanmak ayak altına dolaşması vs bunlardan dolayı kablo ile oynamak çok da keyifli olmadığı için ve PCVR oynarken aynı anda şarj etme hızı tüketme hızına yetişmediği için çok da kullanmıyorum kablo ile bağlantıyı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baranozer
M
3 ay
Yarbay

v63 güncellemesi ile birlikte hem airlink hem de PCVR kablo bağlantısında %30'a yakın daha az enerji tüketimi, haliyle daha uzun batarya süresi geldi. Tabi bu Oculus yazılımı için geçerli. SteamLink yada Virtual Desktop'ta geçerli mi yazmıyordu.

İyi bir router varsa kablo artık gereksiz hale gelmeye başladı. Airlink oldukça iyi çalışıyor. Oculus yazılımı için 120hz desteği de eklendi. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu yüzden kablo kenarda duruyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 20 Mart 2024; 17:29:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @**BlackTower**
*
3 ay
Yüzbaşı

Oculus yazılımı derken yani Oculus üzerinden satın aldığımız PCVR oyunları için mi? Eğer öyleyse bedava verilen Asgard's Wrath 2 oyunu hariç hiç Oculus üzerinde oyunum yok. Ya SteamVR yada Virtual Desktop'dan oynuyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
D
3 ay
Binbaşı

Üstad, kablosuz bağlantı, pc üzerinden oyun oynama tarzı konular için baştan anlatımlı bir video hazırlasan ne güzel olur 🙏🙏🙏



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
G
3 ay
Binbaşı

Quest3 bugün sipariş ettim kargoda şu an. Tüm konuyu okudum ama şöyle farklı bir sorum var. Evde altyapı olmadığından turkcell superbox kullanıyorum. Ayrıca bi de 5ghz destekli iyi bir modemim var bunu da hdd den film izlemek için ftp/router olarak kullanıyorum. Sorum şu; ben gözlükle pc yi internet olmayan 5ghz wifi router a bağlasam birbirlerine bağlanırlar mı? Yani kablosuz bağlantı için modemde veya router da internet olması şart mı yoksa wifi bağlantısı yeterli mi?
Son olarak 30$ hediye devam ediyorsa bununla ilgili de pm atabilir misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 ay
Yüzbaşı

Özelden mesaj attım hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gkhncnk