Arkadaşlar birkaç sene önce topladığım canavar artık emeklilik sinyalleri veriyor. Ben de evlilik arifesinde olduğumdan yeni bir masaüstü masrafından çekiniyorum. Komple yenilemek yerine işlemci, ekran kartı ve ram takviyesi ile canavarı eski günlerine döndürmek istiyorum. Bu konuda sizden parça tavsiyesi rica ediyorum. Sistemim aşağıdaki gibi ve bütçem 500 TL civarı. Bu arada oynamak istediğim oyunlar en yeni oyunlar değil. Arma 3, Dayz grafiklerinde oyunları full grafik olmasa da orta üzerinde akıcı şekilde oynamak istiyorum.
Bu arada tekrar deneyeyim dedim çekirdek açma işini ama pc kendini resetliyor sürekli. Biraz BIOS'u kurcalayınca açtım ama 4 çekirdeğin tekini kullanıyor makine
kasanın kapağını aç psu nun üstünde yazar kaç w olduğu. ikinci elden hd7850 veya hd7870 ayarla bir tane, psu yetersizse değiştir, başkada bir şey istemez.
Anakart: Gigabyte MA790XT-UD4P
İşlemci: AMD Phenom 2 X3 720 2.8 Ghz
Ekran Kartı: Ati Radeon HD 4870 512 Mb ekran kartı
Ram: Kingston 1333 mhz DDR3 4 GB
Bu sisteme ufak dokunuşlar yaparak 1-2 sene daha götürmek istiyorum. Tavsiyelerinizi fiyat olarak da belirtebilirseniz çok memnun olurum.
Anakartımın desteklediği işlemciler listesi: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3010
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler!