Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
705
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HP'den DEV adım: Saniyenin milyarda birinde 640TB veri işlemek
İ
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

https://www.iflscience.com/technology/new-type-computer-capable-calculating-640tbs-data-one-billionth-second-could

quote:

Let me introduce The Machine- HP’s latest invention that could revolutionize the computing world. According to HP, The Machine is not a server, workstation, PC, device or phone but an amalgamation of all these things. It’s designed to be able to cope with the masses of data produced from the Internet of Things, which is the concept of a future network designed to connect a variety of objects and gadgets.

In order to handle this flurry of information it uses clusters of specialized cores as opposed to a small number of generalized cores. The whole thing is connected together using silicon photonics instead of traditional copper wires, boosting the speed of the system whilst reducing energy requirements. Furthermore, the technology features memristors which are resistors that are able to store information even after power loss.

The result is a system six times more powerful than existing servers that requires eighty times less energy. According to HP, The Machine can manage 160 petabytes of data in a mere 250 nanoseconds. And, what’s more, this isn’t just for huge supercomputers- it could be used in smaller devices such as smartphones and laptops. During a keynote speech given at Discover, chief technology officer Martin Fink explained that if the technology was scaled down, smartphones could be fabricated with 100 terabytes of memory.

HP envisages a variety of future applications for this technology in numerous different settings, from business to medicine. For example, it could be possible for doctors to compare your symptoms or DNA with patients across the globe in an instant and without breaching privacy, improving health outcomes.

While this is an exciting development, unfortunately for us HP isn’t expecting to have samples until 2015 and the first devices equipped with The Machine won’t surface until 2018.

If you’d like to find out more, check out this YouTube video from Discover 2014 detailing the technology:


Read more athttps://www.iflscience.com/technology/new-type-computer-capable-calculating-640tbs-data-one-billionth-second-could#8jUiSBeTWH6bWchk.99



Videoyu izlemek için tıklayınız



P
10 yıl
Yarbay

veri işlemek kastı burada aktarım mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
10 yıl
Yarbay

Seneler once ramlerin ve cache belleklerin bilgisayarlari yalnizca yavaslattigini soylerdimde dalga gecerlerdi ilerde 4-8 tb ram olacak derlerdi bende diskler oyle hizlanacakki aradaki ram bellege ihtiyac kalmayacak derdm kiclariyla gulerlerdi bende simdi onlara guluyorum harika calisma hpden :) ve yeni isletim sistemlerini merakla bekliyorum bakalim bizi windows sacmaligindan ne denli kurtaracajkar :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Seneler once ramlerin ve cache belleklerin bilgisayarlari yalnizca yavaslattigini soylerdimde dalga gecerlerdi ilerde 4-8 tb ram olacak derlerdi bende diskler oyle hizlanacakki aradaki ram bellege ihtiyac kalmayacak derdm kiclariyla gulerlerdi bende simdi onlara guluyorum harika calisma hpden :) ve yeni isletim sistemlerini merakla bekliyorum bakalim bizi windows sacmaligindan ne denli kurtaracajkar :)

açıkçası firmware ile "güzel" desteklerlerse enerji sarfiyatı olarak da bakacak olursak yeni android ios ya da windows olabilir..

bir grafik var... super bilgisayar güç tüketimi ve işlem kapasitesiyle ilgili..

taşınabilir cihazlar için acaip birşey olacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

HP yapar abi notebookları her nekadar fırın olarak düşünülsede son kasalarında ısınma sorununu yendiler



İ
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

türkçe olmadığı için pek ilgi çekmedi sanırım konu ama bayağı büyük bir şey bu...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
10 yıl
Yüzbaşı

adamların dediğiyle sizin dediğiniz arasında fark yok ki 4-8 tb ha ram ha sabit disk sonuçta ram sabit disk in çok hızlı çalışanı değil mi ?? bence durum şuna benziyor bir karavanı daha hızlı sürmek için arabayla destekliyorsunuz diyelim siz çıkıp diyorsunuz ki ilerde karavan öyle hızlı olacak ki arabaya gerek kalmayacak onlar da diyor ki ilerde araba öyle büyük ve hızlı olacak ki karavana gerek kalmayacak.
edit:konuyla ilgili video yu izlemedim ama ram veya sabit disk diye ayrım kalmazsa müthiş olur ancak benim fikrim hp tek başına bunları yapamaz nerede yıllardır sadece windows u ana hattı olarak görüp en büyük çalışmayı orada yapan windows nerede tost makinesi kıvamında laptop yapan hp... 40 yıldır işletim sistemi yapan windows u aradan çıkarmak çok zor bunlar şu an rüya bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-force -- 22 Haziran 2014; 22:07:24 >


Bu mesajda bahsedilenler: @cinayet13
J
10 yıl
Yüzbaşı

2018 yılında çıkması bekleniyormuş bekleyelimde görelim ne olur ne olmaz değil mi @n-force senin dediğinde o zaman olur arkadaşın dediği de


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @n-force
B
10 yıl
Yarbay

Yahu böyle konumu açılır?Koymuşsunuz oraya kaynak ama herşey ingilizce herkez ingilizce biliyor sanki başlıktada açıklama olmasa hiç birşey anlamayacağız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Yahu böyle konumu açılır?Koymuşsunuz oraya kaynak ama herşey ingilizce herkez ingilizce biliyor sanki başlıktada açıklama olmasa hiç birşey anlamayacağız

şikayetini donanımhaber e yapmalısın...

üyelere gerek kalmadn araştırmasını çevirisini yapıp haber yayınlaması gereken onlar...

ki orjinal başlık yeni de değil 16 sına ait...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay

Büyük güçlü CPU çekirdeği gibi yapılar yerine belli görevlere özelleşmiş daha ufak yapılardan bahsediyor. Bunları birbiriyle iletişm kurmasını sağlayacak fotonik bağlantı yapılarından bahsediyor. Memristor benzeri denilen yapılardan oluşmuş silinmeyen kalıcı ram-cpu bütünleşmesine benzer yapılardan bahsediyor (yukarda yazmıyorsada ben biliyorum neden bahsettiklerini). İşte bu tarz yapılar ile bilgi işleme şeklini değiştireceğiz vs. vs. diyor.

Belli devasa bütçesi yoksa (yüzmilyarlar gibi belki), tek bikaç amaca hizmet etmeyecekse (Ordunun / Darpa'nın ExaScale projeleri istekleri vs. gibi şeyler) öyle kolay kolay gerçekleşmeyecek şeyler bunlar.

Bahsettikleri şeyleri, bahsettikleri ölçülerde, mesela bi quad serverdan 100kat hızlı yapacak ve maliyeti de en fazla 2x olacak şekilde yakın gelecekte yapılamaz. Herkesin bişeyler peşinde koşturduğunu uğraştıklarını biliyoruz ama dünyayı biz kurtaracaz edasıyla gelip PR çalışması bu. Patronların gelip mühendisleri ziyaret edip etkilenip, finansman şeflerini çağırıp bu adamlara bulabildğiniz kadar para bulun demekle yürümüyor bu işler.

Bişeyleri daha farklı yapmak için herkes çalışıyor. Graphen'den tutu nano-foto elektrnok devrelere vs. aklınıza ne gelirse. Ama bunların pazara indirilip kullanılabilir olmasına daha çok var. Ki, adamlar hepsini birden, bi o teknolojiden bi bu teknolojiden hayvan gibi bişey yapacaz baştan aşağı değiştirecez edasında. Bu şekilde olmaz. Yersen olayı. HP'nin durumu iyi değil o kadar, hikaye lazım, hisselere gaz lazım, yatırımcıydı bilmemneydi umut lazım.

Yıllar önce olsaydı kanacak olan çıkardı. Yıllar önce yediler bizi EPIC mimari diye bilmemne diye(Intel IA64 denen x86 olamyan mimarisi). Intel ile bu yola baş koydular, Itanium'u çıkardılar. Belli bi yerden sonra Intel bu işten daha fazla ekmek yenilemeyecğeini anladı. Bi yandan devam ederken bi yandan bildiğimiz anlamda mimarilere gaz verdiler. Core2 sonrasında iyice gaz alıp devam ettiler(Nehalem mimarisi ile sağlam yola girdiler , Nehalem ilk nesil iCore'lar faln). Itanium büyük serverlarda kesintisiz çalışması gerken asla sorun çıkmaması gerekn yerlere faln kuruldu. Itanium serverları da bi tek HP sattı. Itanium serverlarının olduğu alanda Ibm, Sun/Oracle vs. gibi enterprise rakipleri de var. Ama Intel'in gelir kalemleri arasında, server grubu ve Itanium'un gelirleri gittikçe düşmeye başladı. Çünkü dünyada işlerin işleyiş şekli değilti. Server yapıları enterprise yapılardan bizim bildiğimiz server yapılara doğru indi. En kötüsü bi Quad x86 Server kabul edilebilir ilk yatırım maliyeti + işletme maliyeti + yazılım uyumlluluğu ve devasa geliştrici tabanı ile çok çok daha avantajlı konuma geldi. HP müşteri kaybetti. O kadar ki, Itanium kullanan müşterilerine başka çareleri olmadığından tut anca yeni serverlar ile hızlanabilirsinize, ordan tut biz bırakırsak ortada sap gibi kalırsınız gibi tehdit olaylarına kadar.

HP'nin bu Itanium serverlarında HP Unix diye bi işletim sistemi var. Intel bakıyo, işler sarpa saracak, HP herşeyini biz yapacaz edecez diyor, bu da geliştirmenin önünü tıkıyor, HP UX'i açın yoksa çip üretmeyiz diyolar. Ondan sonra HP UX üstünde başka geliştirmeler için de imkan oluyor. Ama bu Itanium olayının tek müşterisi HP. Onların pazarları da ellerinden kayıyor. Müşterilere dert anlatıp akıllarını çelmeye çalışp durdular. Intel yeni Itanium çıkardı Paulson diye o kadar.

Oracle Sun'ı satın aldı. HP ile araları bozuldu, davalık mahkemelik oldular. HP diyor bizi desteklemye devam edeceksiniz. Oracle diyor ne halin varsa gör ben işime gücüme aldığım paraya bakarım hiçbişeyi desteklemek zorunda değilim. Sun/Oracle altyapısı olmadan da HP kötü durumda işe yaramaz gibi kalıyor. Mahkeme en sonunda HP lehine karar verdi. Dedi ki ey Oracle, bu HP denen adamlara yazılım yapacaksın. Şimdi HP kazançlı mı çıktı zararlı mı? Oracle napacak oturup dünyanın kaynağını ayırıp dava kaybettiği HP'ye paşa paşa hizmet mi edecek? HP'nin yolunun yol olmadığı belliydi, anca wall street hissedarlar bi süre sevindi o kadar. Yazılım atlyapsıı vs. sorunlar, Itanium, kaybedilen müşteri, Oracle'ın iplemeden ölesine iş yapması faln HP'nin serverlarının güç kaybetmesine yol açtı.

Tamam HP bi tek Itanium ve en üst tabaka yağlı müşterilerden kurulu değl ama temiz bi tekme vuracak kadar da etkili.

Şimdiki çabalar çalışmalar da, Calxeda ARM serverlardan tut bu tarz çalışmalara kadar hep firmaya puan kazandırmak üzerine kurulu. IBM bile elinde ne varsa çıkartma derdinde, çünkü yürümüyor işler. HP mi dünyayı değiştirecek? Kimseye yedirmezler yani.

Quantum çipi ile olasılık hesabı / şifre kırma peşinde koşanlardan tut, türlü türlü farklı yapılarla ilgili araştırma yapanlar var. Kimse bunları bi arada birleştirebilecek güce sahip değilken HP yapacak? Güzel reklam.

Elbette gelişme olacak, fotonik yapılar da olabilir tek bi ram-cpu yapısı gibi şeyler de olabilir. Ama tek bi firmanın tek başına herşeyi sahiplenip yapabileceği altından kalkabileceği ve tek başına hepsinin patenti bende ben yaptım ben şampiyonum modunda yürüyeceği iş değil.

Eğer öyle bakılıyorsa, geleceğin herbişeyini görebiliyorlar ve hakimler demektir. Bunun asla olamayacağını da zaten biliyoruz. 90'ların ortasından sonra EPIC mimarisi üstünden yürümesine karşın nasıl dünyanın hakimi olamadıklarını da gördük. O da başka bi konu merak edene.



D
10 yıl
Yarbay

Boyle fantastik birsey olamaz.agzim acik kaldi resmen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

Gazoz Ağacıdır o oda burda yetişmez



N
10 yıl
Yüzbaşı

çok zor 2018'de de olsa çok zor hp nin işletim sistemi yapması için büyük yatırım yapıp sadece o kısma büyük bir destek vermesi gerek hadi yaptı diyelim windows için herşeyin driver ı var ama bak linux a driver problemi çok büyük sorun ...şimdi hp yaptı diyelim işletim sistemi driver problemi öyle büyük olur ki sadece hp laptop kullananlar bu işletim sistemini kullanır bugüne kadar çıkan onca oyunun uyumluluk problemleri mi dersin özellikle eski bilgisayar parçalarının driver destek problemleri mi dersin daha aklıma gelmeyen sürüyle şey var windows un amd ye nvidia ya sırf driver desteği vermesin diye verecekleri şeyleri düşün bu sorun aynı elektrikli araba gibi istenseydi şimdiye çoktan elektrikli araba yapılırdı ama petrol firmaları izin vermiyor anlaşılmadık engeller çıkıyor windows da koca bir çınar onu devirmek önümüzdeki 10 yıl içinde imkansız her şey onların kontrolü altında yapacak bir şey yok onlarda haksız sayılmaz adamlar 20 senedir bu işi yapıyor ve muadili yok onlar engel olmasa da hp adam gibi bir işletim sistemini yapamaz yapsa bile windows da olan bir çok programları,oyunları,alışkanlıkları kimse bunları bırakıp o işletim sistemini kullanmaz kullanacak olsalardı zaten linux kullanırlardı yani keşke olsa ama şu an için bir rüya gelecekte teknolojik gelişmelerle ne olur göreceğiz ama benim şahsi kanaatim mac os gibi bir şey çıkar ortaya hp os olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @JusTiMe
B
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fehmiugur

quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Yahu böyle konumu açılır?Koymuşsunuz oraya kaynak ama herşey ingilizce herkez ingilizce biliyor sanki başlıktada açıklama olmasa hiç birşey anlamayacağız

şikayetini donanımhaber e yapmalısın...

üyelere gerek kalmadn araştırmasını çevirisini yapıp haber yayınlaması gereken onlar...

ki orjinal başlık yeni de değil 16 sına ait...

Donanım haber haber yapmamış araştırmamış birşey yapmamış diye ben konu açayım diyorsunuz onuda kopyalayıp yapıştırıyorsunuz madem bir iş yapıyorsunuz doğru yapın iyi günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Donanım haber haber yapmamış araştırmamış birşey yapmamış diye ben konu açayım diyorsunuz onuda kopyalayıp yapıştırıyorsunuz madem bir iş yapıyorsunuz doğru yapın iyi günler.

önceki mesajımda direk söylememiştim... şimdi direk söylüyorum..

benim sorumluluğumda değil...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Yarbay

Memristör içeren altyapı da kullanacaklardı, vazgeçmişler ://



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.