| Direk "it" diye okunuyor. Ayti diye söyleyen görürsem çok pis dalarım. |
| Muhtesem bir filmdi. 4 saat suruyor yaklasik. Yeni halini merakla bekliyorum |
Bende merak ediyorum yeni filmi . Korkunç olurmu bilmem ama bekleyelim bakalım |
|
zaten bunun konusunu ben açmışdım 2012 demi ne |
Bende 3-5 yaşlarındayken izlemiştim ilk filmini. Biraz tırsmıştım sokaktaki mazgal sahnesinde |
|
Buraya da kopyalayalım madem: "Yani mini seri gibi uzun süreli bir film olmayacağı için birçok ayrıntıdan mahrum kalacağız gibi... Öte yandan mini seride göremediğimiz birçok ayrıntıyı da günümüz teknolojisi ile görebilme şansımız olacak! Mini serinin giriş ve gelişme bölümleri yeterince tatminkardı.Sırf sonunun yeniden çekilmesine bile razıyım!" |
Aynı sahnede korkardım ben de. Star Tv'de yayınlanırdı genelde. |
| guzel haber ama basarili olacagini dusunmuyorum beni yaniltsinlar |
Açtığınız konuyu bulamadım hocam. İsterseniz sizin konudan devam edebiliriz. |
| Bu defa Pennywise'ı genç oyuncu Will Poulter canlandıracak! |
İlgililerine kitabının kısaltılmamış orjinal hali de çıktı daha uzun ve keyifli |
|
Uyarlama DH Ana sayfasında kendine yer bulmuş, bkz; http://www.donanimhaber.com/kurumsal-diger/haberleri/Hulunun-Stephen-King-uyarlamasindan-ilk-goruntuler.htm |
| Berbat bir filmdi. Çok sağlam bir uyarlama yapmaları lazım ki film adam olsun. |
| Pennywise kıl olabileceğim bir şekilde canlandırsınlar, yeni nesil teknoloji ve sinemacılığa güveniyorum. Güzel işler başarabilirler. |
| Şu an kitabını okuyorum. Oldukça heyecanlı gidiyor. Filmi de iyi olur umarım. |
| 8 Eylül 2017'de gösterime girecek. |
| 2 film olsa iyi olur ilk kısım çocukluğu anlatsın yok ettiklerini zannettikleri yere kadar 2.filmdede büyük halleriyle geri döndükleri zamanı anlatsın daha iyi olur gibime geliyor çünkü eski filmde kitapta olupta filmde olmayan çok şey var diye hatırlıyorum |
| Bu filmin kitabıdamı var ? Çocukluğumda ip atlayan kızlardan fredy yüzünden, paylançolardansa bu film yüzünden nefret eder hale gelmiştim. Şimdi bu filmi 30 yaşındaki adam tabi beğenmez. Ben küçükken seyrettiğin için yerin dibine girmiştim korkudan. |
http://www.altinkitaplar.com.tr/stephen-king/o-tam-metin/ |
Ünlü korku ve gerilim romanları ve hikaye yazarı Stephen King'in uzun yıllar önce satışa çıkan ve çok satan eseri "IT" beyazperdeye uğrayacak. Daha önce 90'lı yıllarda 4 saate yakın bir TV mini dizisi çekilen ürkütücü roman bu sefer iddialara göre iki ayrı film olarak vizyona girecek. Filmin yazar ve yönetmeni ise Cary Fukunaga!
Fukunaga, seyirci tarafından el üstünde tutulan The Killing (US) ve HBO'nın serisi True Detective'in yazarı olarak tanınıyor. Hikaye ve karakter hakimiyeti konusunda usta bir isim olarak tanınan yazar ve yönetmenin IT projesinin başına geçmesi ise ümit verici. Hikaye 1958 ve 1985 yıllarında geçen ve aynı karakterleri iki ayrı zaman diliminde izlediğimiz, çocuklar ile beslenen bir palyaçonun yaşattığı dehşeti anlatıyor.
Küçük yaştaki sıkı dostlar Pennywise adlı bu palyaçoyu bir şekilde yok ediyorlar ancak uzun yıllar sonra şeytanın bir başka yüzü diye tasvir edilen canavar geri dönüyor. 30'lu yaşlarını geçmiş olan kahramanlar ise tekrar bir araya geliyor ve çocukluklarının geçtiği kasabaya bu işe bir son vermek için geri dönüyorlar. Ülkemizde "O" adı ile piyasaya sürülen romanın ilk uyarlamasında Pennywise'ı usta aktör Tim Curry canlandırmıştı.
22 Mayıs 2014 - Beyazperde
Dans Eden Palyaço Pennywise bizleri yeniden korkutmaya geliyor.
Bir jenerasyonun palyaço korkusunu hortlatan Pennywise, yeniden rüyalarımıza girmeye hazırlanıyor. Stephen King'in aynı adlı romanından mini televizyon serisi olarak uyarlanan It, özellikle Tim Curry'nin akıllardan kolay kolay çıkmayacak performansıyla önemli bir korku kültüne dönüşmüştü.
Uzun bir süredir beyazperdeye uyarlanması planlanan film, yeniden yapımcıların masasına yatırıldı ve projenin başına bu sezon True Detective ile ağızlarımızı açık bırakan Cary Fukunaga'nın geçeceği resmen duyuruldu.
Ergenlik döneminin başlarında bir grup "kaybeden" çocuğun kişisel korkularının vücuda gelmiş hali olan Pennywise'ın palyaço maskesinin ardına kimin geçeceğiyse henüz kesinleşmiş değil. Tim Curry'nin aynı zamanda hem eğlenceli hem de ürkütücü bir biçimde vücuda getirdiği Pennywise'ın performansına erişebilmek her ne kadar zor olsa da...
19 Ocak 2015 - Süperkarga
Stephen King okumak her açıdan zorlu bir süreçtir. Eğer kitaplarını edebiyat konusunda iddialı kişilerin yanında okumaya kalkarsanız aşağılanırsınız. Bugüne kadar sayısız roman yazmış ve romanları beyazperdeye uyarlanmış olan Stephen King nedense bir türlü kendini Edebiyat dünyasına kabul ettirememiştir.
Kendisinin en önemli eserlerinden biri de IT’dir. Ülkemizde mantıken “O” olarak çevrilen yapım, gerilim-korku türünde 1987 yılında İngiliz Fantezi Ödülü’nü almayı başarmıştır. Şimdi de beyazperdeye uyarlanıyor. Hem de yönetmenlik koltuğunda geçtiğimiz yılın tartışmasız en iyi dizisine, True Detective’e imza atan Carl Fukunaga var. Fukunaga ayrıca filmin senaryosunun yazımına da yardım ediyor.
Filmin yapımcısı Seth Grahame-Smith de yaptığı açıklamalarla film hakkında önemli bilgiler vermeye devam ediyor. Örneğin bunlardan birincisi, IT’nin iki film olarak vizyona gireceği. Stüdyonun planlarının Fukunaga ile çalışmaya devam etmek yönünde olduğu da gelen bilgiler arasında. Grahame-Smith, “Planlarımız ilk filmin çekim senaryosunun bu aralar bitmiş olması. Eğer bunu başarabilirsek birkaç aylık ön prodüksiyon aşamasının ardından çekimlere yaz aylarında başlayabiliriz. Şu anda yapabileceğimizin en iyisi bu.” sözlerini sarfetmiş.
Ayrıca IT’nin beyazperde uyarlamasının gerçekten çok korkunç olacağının da sözünü vermiş. Daha önce televizyon ekranlarında yayımlanmak üzere 1990 yılında çekilen televizyon filminde yapılamayan birçok şeyin de yapılacağının altını çizmiş. Televizyon ekranlarında kitapta yer alan bazı şiddet içeren detayları anlatmanın mümkün olmadığını fakat bu kez beyazperdede bir sınırlarının olmadığını söyleyerek açıklamalarını noktalamış.
IT’nin şimdilik belirlenmiş bir vizyon tarihi bulunmuyor ama çekimlerin bu yaz başlaması durumunda filmin 2016’nın ikinci yarısında vizyona girebileceğini kestirebiliyoruz. Eğer bu dediğimiz gerçekleşir ve film olumlu eleştiriler almayı başarırsa, 2017’nin ikinci yarısında da ikinci filmi izleyebiliriz.
5 Mayıs 2015 - Beyazperde
Bir jenerasyonun palyaço korkusunu coşturan, Stephen King'in sevilen romanından iki bölümlük bir mini dizi olarak ekranlara gelen O, bu defa beyazperdeye dönüyor! Filmde korkunç palyaço Pennywise'a hayat verecek olan kişi ise genç aktör Will Poulter olacak!
Bu zamana kadar Tim Curry'nin efsanevi performansı ile özdeşleştirdiğimiz Pennywise'ın hayranlarının bu tercihe nasıl bakacağı merak konusu olsa da, Poulter'ın fiziken, Pennywise karakterinin altından kalkabilmesi de muhtemel görünüyor.
1990 yılı orijinaline kıyasla nasıl bir remake ile karşılaşacağımız merak konusu olsa da, Labirent: Ölümcül Kaçış gibi yapımlarda güçlü ve bir o kadar da tekinsiz karakterleri ete kemiğe büründüren Poulter'ın ilginç bir tercih olduğu ortada!
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 27 Aralık 2016; 13:39:40 >