Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
652
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Müslüman Green Lantern 'Terörist değil araba hırsızı'
C
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Gerçek adı Simon Baz olan yeni sektör 2814 yani Dünya ve çevresi koruyucusu Green Lantern'in yoğun spekülasyonların ardından kökenleri DC Comics'in "0" adlı dizisinde açıklandı. "A Comic Show"un haberine göre BAZ (Kod adı aynı zamanda) bir arap-müslüman.
< Resime gitmek için tıklayın >

Geoff Johns'un yazarlığını üstlendiği Green Lantern serisinin bu yeni kahramanı bugünlerde JLA'ya da katılmış. Johns, Baz'ın kökenini 9 Eylül saldırılarına bağlıyor, bu saldırının ardından araplara karşı uygulanan dışlayıcı ve şüphe dolu muamele ele alınıyor. Zaten öykü Baz ailesinin 9 Eylül saldırılarını izlemesi sırasında başlıyor. Ancak bu arada üzerine vurgu yapılıyor "evet elinde silah olabilir ama Baz terörist değil araba hırsızıdır"!
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak -
A Comic Show
Action News



D
12 yıl
Onbaşı

Elindeki silahi daha green lantern guclerini o kadar iyi kullanamadigi icin tutuyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay

DC her zaman çizgi romanlarında toplumsal konularla alakalı olmuştur ve bu konulara değinmeye çalışmıştır çoğu zaman. Böyle bir karakteri görünce insanın aklına gerçekten hemen terörist gelmesi normal Amerikalılar için zaten onların çoğunun gözünde arap veya müslüman olmanız terörist olmanız için yeterli. Ancak eline bir de silah vererek buna davetiye çıkarmaları sonra da yok yok o araba hırsızı demeleri komik bir durum. Bu zamana kadar ben hiçbir GL'in elinde silah görmedim. Henüz güçlerini kullanamıyor denmesi falan da bahane. Yok öyle dava. Ancak Geoff Johns'un da bu tür işlere gireceğini hiç sanmıyorum o gerçekten iyi bir hikaye anlatacaktır diye düşünüyorum 11 Eylül sonrası bir Arap-Müslüman'ın gözünden gerçekleri anlatacaktır. Zaten 5-6 sayı sonra unutulur bu mevzu ve karakter de çizgi roman evrenine dahil olur ve bu mevzularla değil de Yeşil Fener Birliği'nin düşmanlarıyla yaptığı savaşlarla uğraşır diye umuyorum. Bir de yakında JLA dergisi çıkacak orda da bütün ekip JL'i durdurmak için devlet adına görev alacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Saçma olmakla birlikte takıntı galiba... Daha önce de vardı bir tip silahlı: Jack T. Chance.
Hal Jordan, delirdiğinde birçok Green Lantern elemanıyla birlikte bunu da öldürmeden önce "parmağında yüzük varken bana silah çekiyorsun, sen yenisin değil mi buralarda?" gibi bir şey sormuştu ona

< Resime gitmek için tıklayın >



J
12 yıl
Çavuş

bence dc güzel bir iş yapmış. Bilmiyorum altında gerçekten kötü bir şeyler var mı ama her türden okuru var bu comicslerin. Herkese hitap etmek amaçlı yapılmış olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.