Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
152
Cevap
13593
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Nokia: Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor (8. sayfa)
S
11 yıl
Yüzbaşı

Lanet olsun nokia n8 kullanıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Binbaşı

Neden nokia konuları hortlatılıyor.



İ
11 yıl
Yarbay

Hatırlanacağı üzere Nokia, kendi kontrollerinde olmayan bir platforma sıcak bakamayacaklarını,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
11 yıl
Yarbay

İyi saçmalamış, zaten saçmalamakta yermekte üstüne yok Nokia ve Samsung'un. İcraate gelince 0. Konu başlığına güldüm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
11 yıl
Binbaşı

Büyük konuşmamak lazım nokia battı android zirvede.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
11 yıl
Binbaşı

Eğer debian tabanlı bir android rakibi çıkarsa yer yerinde oynayabilir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
3 yıl
Yarbay

Arkadaşlar gelecekten geliyorum. Durumu anlatıyorum.

Öncelikle bu arkadaş ne derse tersini yapın.

Android tüm cihazları ele geçirdi.

Sadece telefonla kalmadı.

Bilgisayar. Televizyon, akıllı gözlük, akıllı yüzük ve pek çok ev cihazlarında yerini buldu.

Nokia birkaç kere el değiştirdi. Nokianin yeni sahipleri Android kullanıyor. Ama yeterli derecede ürün çıkarmıyor. Eğer nokia yeterli derecede ürün çıkarsa ve farklı ülkelerde satışa çıkarsa çok daha iyi yerlere gelebilir.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Adından en son söz ettiren N95'ti. Bundan sonra Apple Samsung ve HTC modelleri karşısında yerin dibine girdi. 15 yıldır bu marka piyasada bir hiçten ibaret. Yani Ericsson gibi markalar mezarlığında yerini çoktan aldı. Bu saatten sonra kimse takmaz Nokia'yı. Gençler zaten bilmiyor bile..

Üretim ve ürün gamının kısıtlı olması bilinçlidir büyük ihtimal. Fiyatına göre zaten pek bir şey sunduğu yok. Ucuza bir sürü çinli var, pahalı istersen Samsung. Nostalji tutkunları dışında kimseye hitap etmiyor artık.




Bu mesajda bahsedilenler: @wolf silver
G
2 ay
Onbaşı

Meali: Biz zamanında inat ettik, donumuzla inatlaştık sonucunu ödüyoruz, evet koktu...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: IN THE NAME OF KANE


M
2 ay
Yarbay

MeeGo 1.2’yi doğru dürüst kullanan cihaz üretmemişler. Biraz araştırdığımda Nokia’nın MeeGo’su günümüzde SailfishOS olarak devam ediyor.

SailfishOS’un topluluk telefonu olan Jolla C2(Reeder S19 MAX PRO S) Türk şirketi Reeder tarafından montajlanmış ve SailfishOS yüklü geliyor cihazda.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Güncellemeler aylık 5€’imiş. 5€ yoksa güncelleme yok. Yıllık 59,88€’imiş yıllık SailfishOS güncelleme aboneliği. Havadan (OTA) güncellenebiliyor sistem.

Android’den daha linux bir işletim sistemi SailfishOS. Türk şirketini montajla da olsa donanım partneri olarak görmek gurur verdi. Ancak reeder’in yaptıkları hala hatırımızda..

Nokia’nın gizli silahı MeeGo -> SailfishOS hala yaşıyor günümüzde. Yaşıyor yaşamasına da daha 40 fırın ekmek yemesi lazım güncel mobil işletim sistemi yeteneklerine erişebilmesi için.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 ay
Yarbay

MeeGo aslında arayüzü itibariyle hala Sailfish'ten daha güzel. Hatta iOS ve Android'den de daha güzel. Linux konusunda dediklerine katılıyorum. Sailfish Android gibi çakma değil safkan Linux dağıtımıdır. MeeGo gibi bir işletim sistemi oluşturulmuş ve arkasında Nokia'nın oluşu yetmezmiş gibi o zamanın en büyük yarı iletken devi olan Intel'in de desteği vardı. Yani hem ARM hem de x86 altyapılarını kusursuz biçimde desteklediği için cep telefonlarından bilgisayarlara kadar o güne dek mobil ve masaüstü dünyasının kusursuz biçimde tek bir işletim sistemi çatısı altında birleşmesini sağlayacak yegane işletim sistemiydi. Safkan Linux ve açık kaynaklı olması da yeni bir devrin kapılarını açacaktı. Fakat en büyük hatası Android'e geçmemesi değil, başına CEO olarak getirilen vizyonsuz Stephen Elop'un bu muazzam projeyi çöpe atıp rezil Windows Phone garabeti ile yola devam etmek istemesi oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mystiery_
M
2 ay
Yarbay

https://forum.sailfishos.org/t/installing-sailfish-to-reeder-s19-max-pro-s/21873
Burada, Reeder S19 Max Pro S (Jolla C2) - Android’li sürümü satın alıp, SailfishOS 5 yükleme macerası anlatılmış. Sonuç olarak yükleme işlemi başarılı olmuş. Meraklısına güzel bir deneyim olur.

Nokia’nın arayüz tasarımcıları çok kötüydü. Kullanıcı arabirimi tasarlamada rakiplerinden çok geridelerdi. HTC’nin arayüzü en beğendiklerim arasındaydı o dönemlerde. Yaptıkları MeeGo işletim sisteminin arayüzü biraz daha modern olsaydı farklı olacağız diye ergonomiyi öncelememeleri abudik gubidik tasarımlar çıkarmaları ve yeni işletim sistemine uygulamaların adaptasyonu için örn. rosetta benzeri bir çevirici tasarlayıp yazılımcıların işlerini kolaylaştırmadıkları için tutulmadı. Kontrolümüzde olmayan bir OS istemiyoruz deyip Microsoft’a yanlamaları da tuhaf. Microsoft’ta aynı kafadan gitti ergonomiyi öncelemedi, berbat arayüzlerle satamadı. Xiaomi’yi xiaomi yapan ve bugün Samsung kadar satış yaptığı bilinen Türkiye’de, onun miui arayüzüdür. Her daim sevilen bir arayüzü vardı. Rakiplerinden sıyrılıyordu. Şuan beğenmiyorum şahsen Xiaomi’nin arayüzünü, Samsung’un OneUI’si daha güzel.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mr. Jingles
M
2 ay
Yarbay

Aksine MeeGo'nun arayüzü Android'den çok çok daha iyidi. Tuşsuz ve tamamen parmak hareketleriyle kontrol edilebilen ilk cihaz N9'du. Apple anca 2017'de iPhone X ile bu seviyeye gelebildi. Android desen hala uygulamalarda geri tuşu saçmalığı var. N9'da bütün bu işlemler parmak hareketleriyle yapılıyordu. Tasarım kötü demek çok yanlış bir ifade. Hatta bugün ekşi sözlük'te uzunca bir süre N9 kullanmış ve muhtemelen geliştirici olan birinin yorumuna denk geldim. Mobile dünyanın nasıl bir cevheri kaybettiğini daha iyi anlıyoruz. Ortam Android gibi çakma Linux'a kaldı.


https://eksisozluk.com/entry/101396276





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Nisan 2025; 13:7:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mystiery_
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.