Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
16772
Cevap
2912685
Tıklama
52
Öne Çıkarma
Cevap: Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (839. sayfa)
E
3 gün (1429 mesaj)
Binbaşı

Hocam bana da ufak ufak Altus mantıklı gelmeye başladı km 954 ve km 1054 dikkatimi çekti. Çevremde hoover alıp çok memnun olduğunu da söyleyen var ama memnun olup çokça çekme yaptı dlyen servisine saydıran var. Altus en azından Arçelik Beko servisi bakıyor garantisini uzatıp kullansam diyorum. Kazanı çelik mi emin değilim onu araştırıyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
B
2 gün (114 mesaj)
Teğmen

Merhaba, araştırmalar sonucu birkaç ay önce Samsung DV90DG52A0AEAH kurutma makinesi aldım. @onatba hocamın yazıları sonrası sünger almaya karar verdim. Ölçü veya kalite olarak önerdiğiniz bir model var mıdır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
E
2 gün (32 mesaj)
Onbaşı

Siemens kurutma makinem ile ilgili deneyimimi paylaşmak istiyorum:

Yaklaşık 2,5 yıl önce IQ 700 WT47XK80TR kodlu kurutma makinesi satın aldım. Cihazda intelligent cleaning sistemi vardı (self cleaningden farklı). Her kurutmadan sonra filtre temizlemeye gerek kalmıyordu ve belli bir kullanımdan sonra alttaki kapağı açarak condenser önündeki filtreyi temizlemek yeterli oluyordu. Ki bunlar konforu çok artıran özelliklerdi.

Ancak aldıktan kısa bir süre sonra gerekli gereksiz “tiftik filtresini temizleyin” uyarısı vermeye başladı. Hatta bu konuyla ilgili buraya da yazmıştım. Daha sonra istikrarlı bir biçimde bir kurutmada uyarı vermeye bir kurutmada vermemeye başladı. Servis yok temizlik yapın, yok bakım yapalım, yok ek filtre takın gibi saçma öneriler sundu. En son geldiler benim hata mesajlarımın fotoğrafını çektiler ve fabrikaya ileteceklerini söylediler. Tabii bir ay ses çıkmadı. Aradığımda haber beklediklerini söyleyip durdular. Sonra Şikayet Var sitesine (iyi ki böyle bir site var) yazdım. Hemen dönüş sağlandı, ilgilenileceği söylendi. Tabii birkaç hafta geçti yine ses yok. Bu kez tekrar aradım ve tüketici hakem heyetine başvuracağımı söyledim. Ertesi gün aradılar ve makinemin yenisiyle değiştirileceğini söylediler.

Ben onarım beklerken böyle bir teklife şaşırdım açıkçası. Makineyi alıp incelemeden böyle bir sonuç çıkması ilgili makinenin sorunlu bir seri olduğunu düşündürdü bana. Nitekim yeni serilerde bu sistem yok. Yerine verdikleri IQ 700 WQ45B2A0TR makinesinde self cleaning var (periyodik bakım ihtiyacı olabilir). Ancak ilk makinede olamayan çift taraflı dönebilme çarşafların toplanmasını önlüyor ve çok faydalı bir özellik.

Özetle, benzer bir sorun yaşayan olduysa örnek olması açısından paylaşmak istedim. Bu süreçte kapısından bir daha geçmem dediğim markanın da 2 yıl sonra ürünü yenisiyle değiştirmesinin de satış sonrası hizmet açısından dikkate alınması gereken bir davranış olduğunu düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epokhe_fb -- 14 Aralık 2025; 23:55:5 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
2 gün (2343 mesaj)
Yüzbaşı

hocam Altus Al Km 954 M 9 kg tavsiye edermisiniz.. ayrıca bu sünger konusunu tam anlamadım.. açıkarsanız sevinirim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
dün (3906 mesaj)
Yarbay

Hocam yukarıda 100 sayfa tartışma var. Yt da bir sürü video var. Alıp kondenser önüne kendi riskinizi alarak gerek görürseniz sünger koyabililirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
dün (3906 mesaj)
Yarbay

Akvaryumcudan alıp kendiniz kesebilirsiniz. Haricinde arçelik için satılan süngerler uyuyor diye yorumlar var ancak gözenekler biraz dar. Paylaşılan videolara göz gezdirebilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bilge43
O
dün (3906 mesaj)
Yarbay

Hocam bakımsız kurutma makinesi olmaz. 2.5 sene bence yukarıda bahsettiğimiz konuları onaylıyor. Gerisi zaten yukarıda yetrince tartışıldı. Aynı zamanda yt da konu ile ilgili videolar var. Ev tipi makinelerin durumu bu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @epokhe_fb
O
dün (3906 mesaj)
Yarbay

Kazan çelik olması lazım. En son çelik kazana geçtiler diye biliyorum. Arçelikte kaplama veya galvaniz kazanla ilgili sıkıntı yok sanırım. Şikayetler daha çok kondenser kirlenmesi ve yıpranmayla alakalı diye düşünüyorum. Yt da servis videoları var. Birkaç videoyu birkaç kez yukarıda paylaştım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @espesito
A
dün (4236 mesaj)
Yarbay

Bosch autoclean diye satılan ile aynı sanırım.

2020 üretimi 2021 de almıştım ben de Bosch autoclean.

Bu temizlik uyarıları app içerisinde mi yoksa ekranda mı çıktı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @epokhe_fb
E
dün (32 mesaj)
Onbaşı

Aynı diye biliyorum. Uyarı hem ekranda çıkıyordu hem de uygulamada.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @acbold
P
22 sa. (244 mesaj)
Teğmen

Merhaba hocam iade nedenlerim ;

  • Ürünü pazarlarken,tanıtımını yaparken gerek mağazada gerekse reklamlarında ürünün buhar püskürtme özelliği olduğunu ve bu özellikle gömleklerin ütülenmiş gibi çıktığının vurgusunu yaparak beni özellikle bu modele yönlendirip, sadece buhar özelliği var diye yüksek fiyatlı ürünü almaya sevk ettiler.
  • ürün kuruldu ama buhar falan hakgetire. Sürekli servis kaydı oluşturuyorum, bi gelen servis buhar atması gerek fabrikayla bi görüşeyim diyor, müşteri temsilcisi buhar atması gerek diyor falan filen epeyce git gel oldu. En son fabrikadan bir dönüş oldu, ürün buhar atmıyor sadece su püskürtüyormuş, püskürtülen su kazanın sıcaklığıyla beraber buhar yapıp kırışıklık açıyormuş :D neyse dedim bende devam ettim kullanmaya, nasıl böyle bi tufaya düştüm diye kendime kızdım.
  • bi süre sonra çamaşırlarda böyle kireç lekesi gibi bişey olmaya başladı, nasıl bir lekeyse çıkmıyorda. yeni aldığım ürünlerde bile bu lekeler olmaya başladı. takip ettim neden olabilir diye. tam olarak kurutmanın su püskürttüğü yerlerde bu lekenin olduğunu keşfettim. Hatta su püskürtme şeklindeydi izler. Servisi aradım yine geldiler baktılar bizden değil dediler, çamaşır makinası yapıyor falan dediler. bende yeter artık dedim THH ye başvurdum, pek umudum yoktu ama bingo :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
14 sa. (3906 mesaj)
Yarbay

Geçmiş olsun hocam. Normalde hocam buhar jeneratörlü aletlerin klavuzlarında hazneye temiz saf su koyun yazar. Sizin makinenin alt taraftan çektiği su kirli muhtemelen kondenser kirli ondan kirli su püskürtüp lekeyi sıcakta pişirip bir güzel kitliyor.
Electrolux harici gerisi hep fısfısla su sıkıyor olması lazım güncel modellerin.
Arçelikte altusun bshda profilonun ve hooverin modellerinde su atma tutma vs yok düz makineler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @phyask0
Y
7 sa. (94 mesaj)
Çavuş

Altus Km 1160 aldım. 2 hafta oldu. Çok yoğun kullandık ilk hafta günde 3-4 kez gibi. Fp olarak beğendim. Ek garanti ile birlikte 24 bin civarına geldi. Ankarada internet üzerinden satış yapan bir firmadan aldım. Kocaelide evime yakın bir servise yolladılar. Servis randevu verdi. Gelip kurdular. Bilgi amaçlı yazdım Altus düşünenler için. Nem sensörü olduğunu söyledi servis. Garanti paslnmada bile geçerli dedi servis teknisyenleri ama çok inanmadım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RevivaL
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.