Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 6 misafir, 2 mobil kullanıcı
5
Cevap
1814
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Xbox, Netflix'in 500 milyon dolarlık teklifini reddetti
L
14 sa. (3545 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Xbox, Netflix'in 500 milyon dolarlık teklifini reddetti
Elinde bulunan Call of Duty, Gears of War, Halo gibi kıymetli serilerini sadece oyun dünyasıyla sınırlı tutmayıp film ve TV tarafına da aktarmak isteyen Xbox, kısa süre önce bunun için XP adlı yeni bir departman kurdu. Şirketin bu hamlesi, önümüzdeki dönemde daha fazla oyun uyarlaması hayata geçirme niyetinde olduğunu da ortaya koydu. Ancak şirketin kendi eserlerine biçtiği değer, bu hayali gerçeğe dönüştürmesine engel olabilir.



Puck News tarafından aktarılan bilgilere göre Netflix, kısa süre önce kayda değer bir teklifle Xbox'ın kapısını çalmış. Şirket, popüler oyunlarını alıp film ve dizilere dönüştürmek için Xbox'a 500 milyon dolar teklif etmiş. Ne var ki Xbox bu teklifi geri çevirmiş ve bunun yerine 800 milyon dolar istemiş. Bu da iki taraf için de epey kârlı olabilecek bu ortaklığın gerçekleşmesine engel olmuş.



Ayrıca Bkz.Bugüne kadar çekilmiş en iyi video oyun uyarlamaları



Xbox ve Netflix Arasındaki Görüşmeler Durdu



İki taraf arasında görüşmelerin artık devam etmediği belirtiliyor. Bunun tek sebebi aradaki 300 milyon dolarlık fark değil. Netflix bu teklifi yaptığında şirketin içerikten sorumlu yöneticisi Bela Bajaria'ydı ve hangi içeriklerin alınacağına o karar veriyordu. Ancak aradan geçen sürede kendisiyle yollar ayrıldı. Bajaria'nın ayrılığıyla birlikte Xbox'a yönelik planlar da rafa kalkmış oldu.




Kaynak:https://www.gamesradar.com/entertainment/netflix/netflix-reportedly-wanted-a-usd500-million-film-and-tv-deal-with-xbox-but-the-counter-offer-was-usd800-million/

 Haberi Portalda Gör

Satmıyor sadece bir IP nin dizi ya da film için lisans satıyor
Yoruma Git
serafon - 13 sa. +4 ▲
İ
13 sa. (11096 mesaj)
Yarbay

Oyun sütüdyolarına 80-100 milyar dolar vermemişmiydi Xbox

500 milyon dolar yada 800 milyon dolar nedir



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 sa. (5699 mesaj)
Yarbay

Satmıyor sadece bir IP nin dizi ya da film için lisans satıyor



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @İstan34bul
İ
13 sa. (11096 mesaj)
Yarbay

Teşekkürler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @serafon
İ
1 sa. (2811 mesaj)
Yarbay

mahveder satmasınlar ya da hbo alsın



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
1 dk. (1001 mesaj)
Yüzbaşı

umarım netflixle bu birliktelik hiç gerçekleşmez.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.